Hírek

A világjárvány miatt egy év kihagyás után idén ismét három kategóriában adta át az együttes által alapított Lickl-díjat a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) vezetősége.

Hírek

A háború kezdete óta első magyar előadóként lépett fel az ukrán fővárosban Kovács Zalán László tubaművész.

Hírek

Rost Andrea lesz Mága Zoltán újévi koncertjének fővendége, aki mellett számos ismert előadó, színművész és énekes köszönti majd együtt az új évet január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában.

Hírek

A 25 évnél fiatalabb művészek között az iráni Samim Minu kapta a VI. Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny első díját, melyet vasárnap este adtak át.

Hírek

A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert december 18-án a Zeneakadémia Nagytermében: az esti hangversenyre már november közepén elkeltek a jegyek, ezért a koncert rendezői délelőtt 11 órára újabb koncertet hirdettek meg, melyet kicsit megváltoztatott műsorral, egy részben, szünet nélkül rendeznek meg - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Hírek

Január 13-ig lehet jelentkezni a közmédia dalválasztó műsorába, A Dal 2023-ba, amely a Duna képernyőjén lesz látható - tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Hét fiatal zenész mutatkozik be a közönségnek pénteken a Hegyvidék Kulturális Szalonban, a Cziffra100 programsorozat keretében.

Hírek

Közös koncertet ad Lakatos Mónika a Mendelssohn Kamarazenekarral december 1-jén a veszprémi Hangvillában. Az est a Találkozások Zenevárosban 2023-as évadát nyitja meg.

Hírek

A 32. Művészetek Völgyében mások mellett Zorán, a Quimby zenekar és a Carson Coma is koncertet ad, de a fellépők között lesz a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János is - közölték a rendezvény szervezői közleményben az MTI-vel.

Hírek

A zeneirodalom egyik legnépszerűbb zongoraversenye és szimfóniája, valamint egy varázslatos nyitány is hallható lesz a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és Andrés Orozco-Estrada kolumbiai sztárkarmester december 3-i és 4-i koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban - közölte a zenekar az MTI-vel.

Hírek

Az idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában.

Hírek

Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerzőt az Artisjus tiszteletbeli elnökének választották. A művész 2014-től 2022 februárjáig az egyesület elnöke volt.

Hírek

Kiemelkedő szólisták lépnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar új évadában: a három koncertből álló Grandioso című sorozatban Giovanni Guzzóval vasárnap a Zeneakadémián találkozhat a közönség, a Magyarországon először játszó Sebastian Bohren és Tedi Papavrami játékát pedig tavasszal hallhatják az érdeklődők - közölte a zenekar hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Kristófi Ágnes szoprán énekművészt és Bokor Pál fagott szólamvezetőt választották az év művészeinek a Nemzeti Filharmonikusok.

Hírek

Nyolc helyszínen ad ingyenes adventi koncertet a Concerto Budapest december 9. és 16. között Budapesten a Mozart Planet program részeként.

Hírek

Belgiumban turnézik a Nemzeti Énekkar, amely csütörtökön a brüsszeli Bozar - Palais des Beaux-Arts-ban, szombaton pedig a Salle Philharmonique de Liége-ben ad koncertet.

Hírek

Öt résztvevő ország képviseletében egy-egy fiatal tehetség jutott tovább a Virtuózok V4+ zenei tehetségkutató idei évadának első, pénteki nemzetközi elődöntőjében.

Hírek

December 13-án 13.45 órakor temetik Béres János Kossuth-díjas furulyaművészt, népzenekutatót a Farkasréti temetőben - közölte a család csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar december 4-én rejtett magyar kötődésű Prokofjev-, Hartmann- és Beethoven-műveket ad elő a Zeneakadémián holland és spanyol vendégművészek közreműködésével - áll a zenekar MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Hírek

Presser Gábor újra a Papp László Budapest Sportarénában lép fel: a dalszerző, billentyűs, énekes 2023. szeptember 30-án Még 1 koncert címmel ad műsort - közölte a szervező Encore Production hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Augustin Hadelich Grammy-díjas hegedűművész lesz a MÁV Szimfonikus Zenekar vendégszólistája december 1-jén a Zeneakadémián.

Hírek

Megszületett a Virtuózok V4+ idei évadának versenyzői névsora, Magyarországról Dávid Roland Mózes (zongora), Somogyi Levente (szaxofon), Bogáthy Benedek (marimba), valamint Liu Yinuo Szofi (zongora) került a válogatóba a zsűri döntése értelmében - közölték a műsor szervezői szombaton az MTI-vel.

Hírek

Huszonkilenc ország hatvan fiatal muzsikusának részvételével rendeznek nemzetközi hárfaversenyt keddtől Szegeden.

Hírek

Péntekig tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) egyik legjelentősebb eseménye, a VII. Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny, a könyvtár Ötpacsirta Szalonjában.

Hírek

Szombaton rendezik meg a Bartók Világverseny díjkiosztó gálaestjét, a versenyre idén 31 országból adtak be hegedű és zongora duójára írt zeneműveket 40 év alatti komponisták.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Számomra az öregkor mindig tizenöt évvel több, mint amiben éppen vagyok."
Bernard M. Baruch
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ