Hírek

Liszt összes rapszódiája hat kiváló zongoraművész előadásában hangzik el a Cziffra Fesztivál Liszt-maratonján április 17-én a MOMKult Nagytermében.

Hírek

Április 19-én kezdődik a ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny és Zongorakurzus, amelyre idén mintegy 250 nevezés érkezett.

Hírek

Negyven éve, 1983. március 30-án halt meg Kadosa Pál kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, zongoraművész, zenepedagógus. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Százhúsz éve, 1903. március 29-én halt meg Dankó Pista dal- és nótaszerző, cigányprímás. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Szombaton lesz A Dal 2023 negyedik válogatója, így a műsor után kialakul a verseny elődöntős mezőnye.

Hírek

A kuratórium 2023-ban Bretz Gábor operaénekesnek és Dragony Tímea zeneszerzőnek ítélte a Bartók-Pásztory-díjat - közölte a Zeneakadémia szombaton az MTI-vel.

Hírek

Kovács Kati, a magyar könnyűzene történetének kiemelkedő énekese, valamint Balázs János zongoraművész együtt lép színpadra április 5-én a MOMKult-ban a Cziffra Fesztivál keretében - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Hírek

Az élő show negyvenes mezőnyének fele már bemutatkozott, március 25-én, szombaton újabb tíz dal verseng Az Év Dala 2023 címért A Dal 2023-ban.

Hírek

Több olyan előadó lesz látható A Dal 2023 szombati második válogatójában, aki korábban már szerepelt a dalválasztóban. A közmédia showműsora március 18-án 19 óra 35 perctől látható a Dunán.

Hírek

Március 27-én helyezik végső nyugalomra Kárászy Szilvia zongoraművészt a budapesti Farkasréti temetőben - közölte a család az MTI-vel hétfőn.

Hírek

Grigorij Szokolov szóló zongoraestjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A zongora elnevezésű sorozat március 17-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Hírek

Március 15-ig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának zongora és ének kurzusaira, az órákat Miklósa Erika, Becht Erika és Dráfi Kálmán tartja március 31. és április 2. között a kőbányai Kroó György Zeneiskolában.

Hírek

Tíz versenydallal veszi kezdetét szombaton, március 11-én este A Dal 2023, a nézők 19 óra 35 perctől láthatják az első válogatót a Dunán - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

Hírek

Száznyolcvan éve, 1843. április 4-én született Richter János (Hans Richter) karmester, az első bayreuthi játékok ünnepelt dirigense. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A Pannon Filharmonikusok (PFZ) zenekar meghirdette hagyományos budapesti bérletes évadát, melynek során szeptembertől kéthavonta összesen öt koncertet ad a pécsi zenekar a Müpában - tájékoztatta az együttes kedden az MTI-t.

Hírek

Zorán jól ismert dalai és ritkaságok egyaránt szerepelnek azon a két dupla CD-n, amely Aranyalbum címmel a napokban jelent meg.

Hírek

Cziffra György zalaegerszegi koncertjének 40. évfordulóján, március 31-én este a Cziffra Fesztivál keretében Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész tolmácsolásában megszólalnak azok a művek, amelyek Cziffra György 1983-as zalaegerszegi hangversenyén hangzottak el - áll a szervezők hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Harc és diadal címmel a barokktól a 20. századig három ritkán hallott, különleges művel várják a Budapesti Vonósok április 15-én a közönséget a Pesti Vigadó Dísztermében, ahol Perényi Miklós csellóművésszel és Tompos Kátya színművésszel lépnek fel.

Hírek

Ötödik születésnapját ünnepli a Nagy Emma Quintet április 12-én a Zeneakadémia Solti termében. A kétórás koncerten vendégként Harcsa Veronika is fellép.

Hírek

Negyvenéves lemezét, az Üzenet a liftből/A fodrász című anyagot játssza el a KFT zenekar június 10-én a Magyar Zene Házában. A koncerthez kiállítás kapcsolódik.

Hírek

Életének 95. évében elhunyt Párkai István, Kossuth- és Liszt-díjas kóruskarnagy, a nemzet művésze, a Zeneakadémia karmester és karvezető tanszékének egykori tanszékvezető tanára - tudatta az intézmény péntek este MTI-vel.

Hírek

Magyar Valentin zongorista aranyérmet kapott a hangszeres szólisták között a 21-23 évesek kategóriájában a Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen.

Hírek

A Zeneakadémia nagytermében ad szólóestet Farkas Gábor április 2-án. A zongoraművész Chopin műveiből új lemezt készített, amelyet május 10-én mutat be a Müpában.

Hírek

Megújított bérletstruktúrával és számos különleges koncerttel készül jubileumi, negyvenedik évadára a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ).

Hírek

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen mesterkurzust tart, majd Nagyvárad mellett Aradon is koncertet ad a héten Ács János világhírű magyar karmester - közölte hétfőn az MTI-vel Nyíri Enikő, az egyetem szóvivője.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ ...van számomra valami mélységesen megható az óriási embertömegekben, amelyek azok irányítását követik, akik nem hisznek az emberiségben"
Whitman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ