Hírek

Először lép fel egy koncerten a Horvát "Tojás" Gábor trió és a Gáspár Károly trió. A közös est február 24-én lesz a Fonó Budai Zeneházban.

Hírek

Koncerttel és kiállítással emlékeznek Lajtha László magyar zeneszerzőre, népzenekutatóra és zenepedagógusra a Liszt Intézet bukaresti központjában - közölte hétfőn a szervező intézmény.

Hírek

Kedden lesz harminc éve, hogy Chicago egyik elővárosában 67 évesen meghalt Bacsik Elek budapesti születésű gitáros, hegedűs, akit bár a 20. századi dzsessztörténet kiemelkedő alakjaként tartják számon, Magyarországon ma is kevesen ismerik a nevét.

Hírek

A fiatalok útkereséséről szól a Bolyki Tamás Quartet GPS című új albuma.

Hírek

Két magyar lemez, a Tárkány Trió által készített A cimbalomprímás és Cserepes The Sold Girl - Turkish Remix című anyaga is felkerült a legfrissebb nemzetközi világzenei toplistákra. Mindkettőt a Fonó adta ki.

Hírek

Közzétette a Zeneakadémia a 44 ezer euró (17 millió forint) összdíjazású Bartók Világverseny idei kiírását, amelyre ezúttal hegedűsöket várnak. A jelentkezés február 20-tól indul.

Hírek

Az ukrajnai civil áldozatok emlékére ad koncertet a Szent Efrém Férfikar a Zeneakadémián az ukrajnai háború kitörésének évfordulóján, február 23-án este - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Három Schubert-koncerttel kezdi az évet a Concerto Budapest a Zeneakadémián, ahol számos nemzetközi fellépő színesíti majd a január 28-i programot.

Hírek

Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap gyermekműsor, táncházak és koncertek mutatják be a hazai folkzenét.

Hírek

Január 22-én lenne nyolcvanéves Cseh Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész, egy korszak hangulatának legendás tolmácsolója. Az évforduló alkalmából több megemlékezést is tartanak, a többi közt a Magyar Zene Házában és a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Karmesterek jelentkezését várják a második Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyre, amelyet augusztus 20-tól 28-ig rendeznek Debrecenben.

Hírek

A Szent István Filharmonikusok 2022/23-as évadának kiemelt eseménye a Gaudeamus című bérlet harmadik nagykoncertje, amelyet január 29-én rendeznek a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, az emlékkoncerten Petőfi Sándor 200. és Kacsóh Pongrác születésének 150. évfordulóját ünneplik, és megemlékeznek Lajtha Lászlóról is.

Hírek

Meghosszabbított határidővel, január 22-ig lehet jelentkezni A Dal 2023-ba.

Hírek

Nagyszabású koncerttel ünnepli tizedik születésnapját a Bagossy Brothers Company március 11-én az MVM Dome-ban, ahol a zenekar első magyar előadóként lép színpadra.

Hírek

A magyar könnyűzene legendás előadói avatták fel hétfőn a Magyar Zene Háza új programhelyszínét, az intézmény Nekünk írták a dalt! című időszaki kiállításának Klubterét.

Hírek

Február 8-án a Zeneakadémia Nagytermében, február 15-én pedig a Magyar Zene Házában dirigálja a nemzetközileg elismert olasz karmester, Riccardo Frizza a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát, a koncerteket a Bartók Rádió élőben közvetíti - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing irodája az MTI-vel kedden.

Hírek

Prokofjev I. "Klasszikus" szimfóniáját és I. zongoraversenyét, valamint J. S. Bach Brandenburgi versenyének II. és IV. versenyművét adják elő Vass András vezényletével, virtuóz szólistákkal a Pannon Filharmonikusok a pécsi Kodály Központban vasárnap este.

Hírek

Az elmúlt tíz évben világszerte ismertté vált zongoravirtuóz, Péter Bence első budapesti nagykoncertjét az MVM Dome-ban adja május 26-án - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Életének 98. évében elhunyt Kertész Lajos zongoraművész, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zenetanárképző Intézetének tanára, református teológus, a Magyar Kodály Társaság alapító tagja - tájékoztatta a debreceni Kodály Filharmónia kedden az MTI-t.

Hírek

Ausztriában koncertezik január 31. és március 23. között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar: a művészek Bécsben, Salzburgban, Eisenstadtban és Klagenfurtban lépnek fel, miközben a hazai közönség előtt is adnak koncerteket - közölte a zenekar szerdán az MTI-vel.

Hírek

Nyitókoncerttel és díjátadóval veszi kezdetét február 26-án a Cziffra Fesztivál 2023-as programsorozata, amely idén minden hónapban egészen nyárig számos különleges eseménnyel várja az érdeklődőket - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Edvard Grieg a-moll zongoraversenyét és Dohnányi Ernő II. szimfoniáját adja elő Olli Mustonen finn zongoraművész közreműködésével a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) csütörtökön Pécsen, pénteken pedig a fővárosban. Az együttes a hangversenyek teljes bevételével Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt támogatja.

Hírek

"Nekünk írták a dalt!" - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel vasárnaptól várja a látogatókat a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amelynek megnyitásával teljessé válik az intézmény programkínálata - mondta el az MTI-nek az MHZ ügyvezető igazgatója.

Hírek

Vasárnap este Fischer Ádám irányításával, a Danish Chamber Orchestra és Baráth Emőke szoprán közreműködésével indul a classic.Esterházy koncertévad a kismartoni Esterházy-kastélyban.

Hírek

A képzelet zenei antropológiája címmel különleges vokális koncertre várja a közönséget Gabriel Dharmoo és a Soharóza kórus január 19-én a Magyar Zene Házába az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál kimelt programjaként.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ A nagyságot az jellemzi, hogy irányt mutat."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ