Hírek

Rolla János Kossuth-díjas hegedűművésszel és Mozart-művekkel indítja évadát az Anima Musicae Kamarazenekar csütörtökön a budapesti Nádor Teremben.

Hírek

Vasárnap kezdődik a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny a budapesti Zeneakadémián, a nyitókoncerten a Szent István Filharmonikusok Balázs János zongoraművésszel és Kovács János vezényletével Liszt-műveket szólaltatnak meg.

Hírek

A nagy számú nemzetközi résztvevő miatt idén online rendezik meg 3. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivált és Versenyt szeptember-októberben - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Hírek

Szeptember 11-én rendezik a III. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterversenyt a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Minél több személyes találkozásra törekszik új évadban a közönséggel a Szegedi Szimfonikus Zenekar - jelentette ki Gyüdi Sándor igazgató az együttes csütörtöki évadnyitó társulati ülésén.

Hírek

Társadalmi programok, közte a Beethoven-projekt 2.0, a zeneoktatási platform és a Máltai Szimfónia alkotják az Óbudai Danubia Zenekar új évadának alapját.

Hírek

Immár nyolcadszor írta ki az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma induló előadói alprogramjának pályázatát. Idén is mentori programot, szakmai támogatást, illetve 2,5 millió forintot nyerhetnek el a pályázók.

Hírek

A rossz időjárás miatt a Budapest Kongresszusi Központban tartják szombaton az MVM Zenergia jótékonysági koncertet - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.


Hírek

Magyar és külföldi szerzőktől tíz koncert, köztük egy ősbemutató szerepel a 3. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál programjában. Az eseményt augusztus 26-31. között rendezik több budapesti helyszínen.

Hírek

Harminckét fiatal zongoraművész részvételével rendezik meg szeptember 12. és 19. között a Zeneakadémián a 15. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt, amelynek kísérőkoncertjein olyan, nemzetközileg elismert művészek is fellépnek, mint Olga Kern és Balázs János.

Hírek

Ingyenes szezonnyitó koncertre vár mindenkit augusztus 25-én a budai Tabánban a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ).

Hírek

Vukán György Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a magyar dzsessz világának egyik legsokoldalúbb muzsikusa augusztus 21-én lenne nyolcvanéves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Hat koncerttel várja a közönséget augusztus 27. és 29. között a Müpa megújult zenei fesztiválja, a JazzTime.

Hírek

Tizenhat bemutatót, nagykoncertet tervez bérleteseinek a 2021/22-es szezonban a Savaria Szimfonikus Zenekar, amely szeptember 10-én Edward Elgar csellóversenyével és Richard Strauss Aus Italien című szimfonikus költeményével indítja az évadot a szombathelyi Bartók Teremben.

Hírek

Szerb szoprán, a 31 éves Sonja Saric kapta a 30 ezer eurós első díjat és a közönségdíjat is a Zeneakadémia által szervezett IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny vasárnapi díjkiosztó gálaestjén - közölte a dalszínház az MTI-vel.

Hírek

Kialakult a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntős mezőnye, a megmérettetés szombat esti fináléjába tizenketten, köztük egyetlen magyar került be.

Hírek

A megszokott bérletek mellett több új sorozatot is indít az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az idei hangversenyévadban - közölték csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Egy koncerten szólal meg Bach Magnificat című műve és annak férfikarra átdolgozott dzsesszváltozata ugyanazzal az előadói gárdával szeptember 6-án a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

A közelmúltban elhunyt Winand Gáborra emlékeznek az énekes művészbarátai szeptember 26-án 19 órától a BMC Koncerttermében a Budapest Music Center és a Magyar Jazz Szövetség közös szervezésében.

Hírek

Hétfőn kezdődnek a Zeneakadémián a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny elődöntői, amelyek műsora 32 Liszt-dalból és 88 opera 125 áriájából áll össze - tájékoztatta a Zeneakadémia hétfőn az MTI-t.

Hírek

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat hetedik évada augusztus 29-én a Millenáris Széllkapu Parkban.

Hírek

A női történeteké lesz a főszerep Szűcs Gabi koncertjén a Müpában. Az énekesnő a JazzTime sorozat keretében a Fesztivál Színházban La femme fatale címmel vasárnap ad műsort zenekarával.

Hírek

A Szent István-bazilika előtti téren tartják meg szombat este a 6. MVM Zenergia koncertet, amelynek bevételét a szervezők ezúttal is jótékonysági célra ajánlják fel.

Hírek

Hatodik alkalommal rendezik meg az MVM ZENERGIA című szabadtéri koncertet. Az esemény augusztus 28-án szombaton 20 órától a Bazilika előtti Szent István téren lesz.

Hírek

Tizenhat ország tehetségei mutatkoztak be szerdán a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertjén a budapesti Szépművészeti Múzeum előtt.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„Aki nem kóborol, nem éri el a tengert."
Spanyol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ