Hírek

Átfogó informatikai fejlesztés indul a Zeneakadémián az uniós helyreállítási alap támogatásával, több mint 1,2 milliárd forintból - közölte a a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem az MTI-vel.

Hírek

Életének 65. évében, szombat hajnalban meghalt Kreutz László zenész, író - tájékoztatta a család az MTI-t szombaton.

Hírek

Húsz induló előadó kap 2023-ban is támogatást a Hangfoglaló Program kollégiumától. A kiválasztottak a szakmai pályafutásuk fejlődésére fordítható összeg mellett januárban mentort kapnak, aki segíti őket.

Hírek

A világjárvány miatt egy év kihagyás után idén ismét három kategóriában adta át az együttes által alapított Lickl-díjat a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) vezetősége.

Hírek

A háború kezdete óta első magyar előadóként lépett fel az ukrán fővárosban Kovács Zalán László tubaművész.

Hírek

Rost Andrea lesz Mága Zoltán újévi koncertjének fővendége, aki mellett számos ismert előadó, színművész és énekes köszönti majd együtt az új évet január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában.

Hírek

A 25 évnél fiatalabb művészek között az iráni Samim Minu kapta a VI. Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny első díját, melyet vasárnap este adtak át.

Hírek

A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert december 18-án a Zeneakadémia Nagytermében: az esti hangversenyre már november közepén elkeltek a jegyek, ezért a koncert rendezői délelőtt 11 órára újabb koncertet hirdettek meg, melyet kicsit megváltoztatott műsorral, egy részben, szünet nélkül rendeznek meg - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Hírek

Január 13-ig lehet jelentkezni a közmédia dalválasztó műsorába, A Dal 2023-ba, amely a Duna képernyőjén lesz látható - tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Hét fiatal zenész mutatkozik be a közönségnek pénteken a Hegyvidék Kulturális Szalonban, a Cziffra100 programsorozat keretében.

Hírek

Közös koncertet ad Lakatos Mónika a Mendelssohn Kamarazenekarral december 1-jén a veszprémi Hangvillában. Az est a Találkozások Zenevárosban 2023-as évadát nyitja meg.

Hírek

A 32. Művészetek Völgyében mások mellett Zorán, a Quimby zenekar és a Carson Coma is koncertet ad, de a fellépők között lesz a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János is - közölték a rendezvény szervezői közleményben az MTI-vel.

Hírek

A zeneirodalom egyik legnépszerűbb zongoraversenye és szimfóniája, valamint egy varázslatos nyitány is hallható lesz a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és Andrés Orozco-Estrada kolumbiai sztárkarmester december 3-i és 4-i koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban - közölte a zenekar az MTI-vel.

Hírek

Megjelent a Katinka című életrajzi dokumentumfilm zenéje. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról készült, idén májusban bemutatott film kísérőzenéjét Tövisházi Ambrus készítette.

Hírek

Dávid Roland Mózes 15 éves zongorista lett a Virtuózok V4+ Szlovénia magyarországi győztese; a péntek esti fináléban öt nemzet tíz fiataljának párbaját egy időben követhették a részt vevő országok nézői - tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t pénteken.

Hírek

Életműdíjat kapott Katona Klári énekes, Tommy Vig dzsesszzenész és Rotter Oszkár balettművész.

Hírek

Kristófi Ágnes szoprán énekművészt és Bokor Pál fagott szólamvezetőt választották az év művészeinek a Nemzeti Filharmonikusok.

Hírek

Nyolc helyszínen ad ingyenes adventi koncertet a Concerto Budapest december 9. és 16. között Budapesten a Mozart Planet program részeként.

Hírek

Belgiumban turnézik a Nemzeti Énekkar, amely csütörtökön a brüsszeli Bozar - Palais des Beaux-Arts-ban, szombaton pedig a Salle Philharmonique de Liége-ben ad koncertet.

Hírek

Öt résztvevő ország képviseletében egy-egy fiatal tehetség jutott tovább a Virtuózok V4+ zenei tehetségkutató idei évadának első, pénteki nemzetközi elődöntőjében.

Hírek

December 13-án 13.45 órakor temetik Béres János Kossuth-díjas furulyaművészt, népzenekutatót a Farkasréti temetőben - közölte a család csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar december 4-én rejtett magyar kötődésű Prokofjev-, Hartmann- és Beethoven-műveket ad elő a Zeneakadémián holland és spanyol vendégművészek közreműködésével - áll a zenekar MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Hírek

Presser Gábor újra a Papp László Budapest Sportarénában lép fel: a dalszerző, billentyűs, énekes 2023. szeptember 30-án Még 1 koncert címmel ad műsort - közölte a szervező Encore Production hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Augustin Hadelich Grammy-díjas hegedűművész lesz a MÁV Szimfonikus Zenekar vendégszólistája december 1-jén a Zeneakadémián.

Hírek

Megszületett a Virtuózok V4+ idei évadának versenyzői névsora, Magyarországról Dávid Roland Mózes (zongora), Somogyi Levente (szaxofon), Bogáthy Benedek (marimba), valamint Liu Yinuo Szofi (zongora) került a válogatóba a zsűri döntése értelmében - közölték a műsor szervezői szombaton az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Egy kiadó felkért, hogy írjak könyvet a festészeti eljárásokról. Megírtam. Mialatt dolgoztam rajta, megtanultam festeni."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ