Hírek

Beethoven-esttel indul csütörtökön a MÁV Szimfonikus Zenekar négy hangversenyből álló Szőke Tibor-mesterbérlet sorozata a Müpában.

Hírek

Még egy hétig, január 13-ig lehet jelentkezni A Dal 2023-ba. A közmédia dalválasztójában a zsűri újra a nézőkkel együtt keresi az ország slágerét.

Hírek

Mahler 9. szimfóniájával, Prokofjev-maratonnal és francia műsorral készül a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) az új év első hónapjaira.

Hírek

A rendvédelmi és egészségügyi dolgozóknak, valamint a pedagógusoknak köszönetet mondva, Európa és a világ békéjéért kiállva, kétszeres teltházas koncerttel, mintegy 26 ezer fős közönség előtt köszöntötte az új évet Mága Zoltán hegedűművész január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Nagy Emma énekes és Oláh Krisztián billentyűs négy kategóriában győzött 2022 legjobb hazai dzsesszzenészei között. Az év énekese Berki Tamás lett, az októberben elhunyt Szakcsi Lakatos Béla is a legjobbak közé került.

Hírek

Átfogó informatikai fejlesztés indul a Zeneakadémián az uniós helyreállítási alap támogatásával, több mint 1,2 milliárd forintból - közölte a a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem az MTI-vel.

Hírek

Életének 65. évében, szombat hajnalban meghalt Kreutz László zenész, író - tájékoztatta a család az MTI-t szombaton.

Hírek

Húsz induló előadó kap 2023-ban is támogatást a Hangfoglaló Program kollégiumától. A kiválasztottak a szakmai pályafutásuk fejlődésére fordítható összeg mellett januárban mentort kapnak, aki segíti őket.

Hírek

A világjárvány miatt egy év kihagyás után idén ismét három kategóriában adta át az együttes által alapított Lickl-díjat a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) vezetősége.

Hírek

A háború kezdete óta első magyar előadóként lépett fel az ukrán fővárosban Kovács Zalán László tubaművész.

Hírek

Rost Andrea lesz Mága Zoltán újévi koncertjének fővendége, aki mellett számos ismert előadó, színművész és énekes köszönti majd együtt az új évet január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában.

Hírek

A 25 évnél fiatalabb művészek között az iráni Samim Minu kapta a VI. Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny első díját, melyet vasárnap este adtak át.

Hírek

A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert december 18-án a Zeneakadémia Nagytermében: az esti hangversenyre már november közepén elkeltek a jegyek, ezért a koncert rendezői délelőtt 11 órára újabb koncertet hirdettek meg, melyet kicsit megváltoztatott műsorral, egy részben, szünet nélkül rendeznek meg - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Hírek

Stuller Gyula, a világhírű magyar hegedűiskola kiemelkedő képviselője is fellép az Anima Musicae Kamarazenekar évadnyitó koncertjén január 13-án a Nádor Teremben.

Hírek

Bogányi Gergely szóló zongoraestjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek zongorasorozata január 25-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Hírek

Scipione Sangiovanni a Budapesti Olasz Kultúrintézetben ad klasszikus zongoraművekből összeállított koncertet január 19-én.

Hírek

Koncertek, filmvetítés, beavató előadás, valamint családi- és gyermekfoglalkozások várják az érdeklődőket a szombaton kezdődő 10. Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon Budapesten több helyszínen.

Hírek

Párizs aranykorát és az 1950-es évek pesti kávéházi hangulatát is megidézi a 2023-as Cziffra György Fesztivál, amelynek eseményeire zenei és irodalmi meglepetésekkel, érdekes beszélgetéssel, örömzenéléssel és díjkiosztóval is készülnek a szervezők.

Hírek

Megjelent a Katinka című életrajzi dokumentumfilm zenéje. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról készült, idén májusban bemutatott film kísérőzenéjét Tövisházi Ambrus készítette.

Hírek

Dávid Roland Mózes 15 éves zongorista lett a Virtuózok V4+ Szlovénia magyarországi győztese; a péntek esti fináléban öt nemzet tíz fiataljának párbaját egy időben követhették a részt vevő országok nézői - tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t pénteken.

Hírek

Életműdíjat kapott Katona Klári énekes, Tommy Vig dzsesszzenész és Rotter Oszkár balettművész.

Hírek

Kristófi Ágnes szoprán énekművészt és Bokor Pál fagott szólamvezetőt választották az év művészeinek a Nemzeti Filharmonikusok.

Hírek

Nyolc helyszínen ad ingyenes adventi koncertet a Concerto Budapest december 9. és 16. között Budapesten a Mozart Planet program részeként.

Hírek

Belgiumban turnézik a Nemzeti Énekkar, amely csütörtökön a brüsszeli Bozar - Palais des Beaux-Arts-ban, szombaton pedig a Salle Philharmonique de Liége-ben ad koncertet.

Hírek

Öt résztvevő ország képviseletében egy-egy fiatal tehetség jutott tovább a Virtuózok V4+ zenei tehetségkutató idei évadának első, pénteki nemzetközi elődöntőjében.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Aforizmák
„Nincs könnyebb dolog a világon, mint leszokni a dohányzásról... Én már 137-szer megtettem ezt".
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ