Hírek

Kaposváron lép fel az Omega október 25-én, a zenekar mintegy háromezer embert vár Tűzvihar című produkciójára a Kaposvár Arénába.

Hírek

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Ránki Dezső hangversenyével kezdődik a Filharmónia Magyarország Unikum bérlete november 15-én a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Az elmúlt 5 év felfedezettjei lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor jubileumi hangversenyén december 30-án két alkalommal a budapesti Müpában.

Hírek

Hálaadó örömkoncerttel folytatódott Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész százállomásos templomi jótékonysági koncertsorozata péntek este Pécsen, a kertvárosi református templomban.

Hírek

Kertesi Ingrid és Vigh Andrea ének-hárfaestjével kezdődik ma a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál, amelyen hangversenyek és hárfabemutató is várja a közönséget.

Hírek

November 9-én ismét megrendezik a Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált, amelyre stílusbeli megkötés nélkül várják a nem hivatásos együttesek jelentkezését.

Hírek

Országos köztéri koncertsorozat indult a zene világnapján a kultúráért felelős államtitkárság kezdeményezésére - közölte a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója kedden Szegeden.

Hírek

December 7-én és 8-án rendezik meg első alkalommal a Roby Lakatos Alapítvány által meghirdetett nemzetközi improvizációs hegedűversenyt, a döntőnek a budapesti Hagyományok Háza ad otthont.

Hírek

Érints meg még egyszer címmel a Szegedi Új Zsinagógában ad életműkoncertet csütörtökön Balázs Fecó. A Kossuth-díjas zenész, énekes, dalszerző a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál keretében lép fel.

Hírek

Operaslágerek rézfúvós átiratait adják elő kedden a Magyar Állami Operaház Zenekarának művészei a Szent István Bazilika előtt a zene világnapján.

Hírek

Weber szépséges és Bruckner méltóságos világába kalauzolja a közönséget Bogányi Tibor vezető karmester a világhírű Várjon Dénes zongoraművésszel a Pannon Filharmonikusok október 10-i koncertjén a pécsi Kodály Központban.

Hírek

A hangszer kiválóságainak fellépése, térzene, kávéházi harmonikaszó és nagyzenekari koncert is színesíti a szeptember 30. és október 5. között zajló III. Pécsi Harmonika Fesztivált - tájékoztatta rendezvényt szervező Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre az MTI-t.

Hírek

Ismét a világ legjobb világzenei kiadói közé került a Fonó a World Music Expo (WOMEX) Top Label listáján.

Hírek

Száz éve, 1919. október 9-én született Budapesten Sugár Rezső Kossuth-díjas zeneszerző, Kodály Zoltán utolsó tanítványainak egyike. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Október 8-án tölti be nyolcvanadik életévét Bergendy István Liszt Ferenc-díjas szaxofonos, klarinétos, zeneszerző, a nevét viselő népszerű könnyűzenei együttes vezetője. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Balázs János hangversenyével folytatódik október 10-én az MVM Koncertek - A Zongora 1-ben-sorozat a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Filmzenei, újévi és karácsonyi koncertet, valamint szimfonikus sulikoncerteket és klasszikus báli hangulatot is kínál a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) az új évadban.

Hírek

Az ingyenes showcase nappal a Szimplában ma indul a Budapest Ritmo világzenei fesztivál, amelyen idén Lengyelország zenéje áll a fókuszban.

Hírek

Idősziget címmel szerdán megjelent Ákos huszadik szólólemeze. A tizennégy dalt tartalmazó anyagot a népszerű énekes, dalszerző december 14-én mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában.

Hírek

Megválasztották az év művészeit a Nemzeti Filharmonikusoknál, a kitüntetést Tönköly József klarinétművész és Széll Cecília szoprán énekművész veheti át az együttes hangversenyén, csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben Budapesten.

Hírek

A pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) öt koncertre invitálja közönségét a Müpába ebben az évadban, az első alkalommal október 18-án állnak színpadra a muzsikusok - közölte az együttes az MTI-vel.

Hírek

Egész estés koncertet ad szerdán Berlinben a Muzsikás, az egyik legnépszerűbb magyar népzenei zenekar.

Hírek

Josef Rheinberger, Gyöngyösi Levente és Franz Schubert művei szólalnak meg a Nemzeti Énekkar évadnyitó hangversenyén csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben, Budapesten.

Hírek

Három ritkán hallható, Grammy-díjas zenész ad szólókoncertet a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon november 8. és 10. között a Zeneakadémián.

Hírek

Négy hangverseny-sorozatot hirdet a 2019-2020-as évadra a Zuglói Filharmónia, amelyek között a Pastorale családi sorozat is megtalálható.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Jó ember vagyok, nem haragszom arra, akit megbántottam."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ