Hírek

Öt résztvevő ország képviseletében egy-egy fiatal tehetség jutott tovább a Virtuózok V4+ zenei tehetségkutató idei évadának első, pénteki nemzetközi elődöntőjében.

Hírek

December 13-án 13.45 órakor temetik Béres János Kossuth-díjas furulyaművészt, népzenekutatót a Farkasréti temetőben - közölte a család csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar december 4-én rejtett magyar kötődésű Prokofjev-, Hartmann- és Beethoven-műveket ad elő a Zeneakadémián holland és spanyol vendégművészek közreműködésével - áll a zenekar MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Hírek

Presser Gábor újra a Papp László Budapest Sportarénában lép fel: a dalszerző, billentyűs, énekes 2023. szeptember 30-án Még 1 koncert címmel ad műsort - közölte a szervező Encore Production hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Augustin Hadelich Grammy-díjas hegedűművész lesz a MÁV Szimfonikus Zenekar vendégszólistája december 1-jén a Zeneakadémián.

Hírek

Megszületett a Virtuózok V4+ idei évadának versenyzői névsora, Magyarországról Dávid Roland Mózes (zongora), Somogyi Levente (szaxofon), Bogáthy Benedek (marimba), valamint Liu Yinuo Szofi (zongora) került a válogatóba a zsűri döntése értelmében - közölték a műsor szervezői szombaton az MTI-vel.

Hírek

Huszonkilenc ország hatvan fiatal muzsikusának részvételével rendeznek nemzetközi hárfaversenyt keddtől Szegeden.

Hírek

Péntekig tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) egyik legjelentősebb eseménye, a VII. Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny, a könyvtár Ötpacsirta Szalonjában.

Hírek

Szombaton rendezik meg a Bartók Világverseny díjkiosztó gálaestjét, a versenyre idén 31 országból adtak be hegedű és zongora duójára írt zeneműveket 40 év alatti komponisták.

Hírek

A Pax et Bonum Kamarakórus nyerte a Kodály Zoltán Magyar Kórusverseny nagydíját.

Hírek

A reptéren ad zártkörű koncertet Korda György, a Reptér című sláger előadója. A népszerű énekes és felesége, Balázs Klári december 9-én az 1-es terminálon lép fel, a nézők egy videópályázat révén juthatnak az eseményre.

Hírek

Dés László és számos vendége lép fel 2023. május 6-án a Papp László Budapest Sportarénában a Nagy Duett Koncerten.

Hírek

Öt ország új tehetségeivel és világsztárokkal jelentkezik a Virtuózok V4+Szlovénia a Dunán november 18-tól péntek esténként. Az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató a nyolcadik évadba lép, és immár harmadik alkalommal valósul meg nemzetközi színtéren, ezúttal a visegrádi négyek (V4) országai és Szlovénia részvételével.

Hírek

A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert december 18-án a Zeneakadémia Nagytermében: az esti hangversenyre már november közepén elkeltek a jegyek, ezért a koncert rendezői délelőtt 11 órára újabb koncertet hirdettek meg, melyet kicsit megváltoztatott műsorral, egy részben, szünet nélkül rendeznek meg - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Hírek

Január 13-ig lehet jelentkezni a közmédia dalválasztó műsorába, A Dal 2023-ba, amely a Duna képernyőjén lesz látható - tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Hét fiatal zenész mutatkozik be a közönségnek pénteken a Hegyvidék Kulturális Szalonban, a Cziffra100 programsorozat keretében.

Hírek

Közös koncertet ad Lakatos Mónika a Mendelssohn Kamarazenekarral december 1-jén a veszprémi Hangvillában. Az est a Találkozások Zenevárosban 2023-as évadát nyitja meg.

Hírek

A 32. Művészetek Völgyében mások mellett Zorán, a Quimby zenekar és a Carson Coma is koncertet ad, de a fellépők között lesz a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János is - közölték a rendezvény szervezői közleményben az MTI-vel.

Hírek

A zeneirodalom egyik legnépszerűbb zongoraversenye és szimfóniája, valamint egy varázslatos nyitány is hallható lesz a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és Andrés Orozco-Estrada kolumbiai sztárkarmester december 3-i és 4-i koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban - közölte a zenekar az MTI-vel.

Hírek

Az idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában.

Hírek

Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerzőt az Artisjus tiszteletbeli elnökének választották. A művész 2014-től 2022 februárjáig az egyesület elnöke volt.

Hírek

Kiemelkedő szólisták lépnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar új évadában: a három koncertből álló Grandioso című sorozatban Giovanni Guzzóval vasárnap a Zeneakadémián találkozhat a közönség, a Magyarországon először játszó Sebastian Bohren és Tedi Papavrami játékát pedig tavasszal hallhatják az érdeklődők - közölte a zenekar hétfőn az MTI-vel.

Hírek

A hetven éve elhunyt szovjet-orosz zeneszerző és zongoraművész, Prokofjev életművéről szól a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) egynapos maratonja 2023. február 4-én.

Hírek

A korábban már bejelentett Azahriah mellett a Platon Karataev képviseli Magyarországot a 2023-as Eurosonic Fesztiválon január 18-tól 21-ig.

Hírek

November 17-én lenne hetvenöt éves Somló Tamás zenész, énekes, dalszerző, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, a Locomotiv GT tagja. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„Nincs könnyebb dolog a világon, mint leszokni a dohányzásról... Én már 137-szer megtettem ezt".
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ