Hírek

A Csak tiszta forrásból című gálakoncerten Bartók Béla és Kodály Zoltán zenekari és énekkari kompozíciói, népdalfeldolgozásai hangzanak el, az eredeti népzenei forrásokkal együtt szeptember 3-án, szombaton 20 órakor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Hírek

A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus is fellép augusztusban Budapesten, Szegeden és Szatmárnémetiben az OrgonaPont sorozatban.

Hírek

Mozart Planet címmel rendez koncertsorozatot Mozart műveiből a Concerto Budapest zenekar augusztus 11. és 14. között, csütörtöktől vasárnapig nyolc balatoni helyszínen, Balatonalmádiban, Balatonföldváron, Balatonkeresztúron, Balatonszemesen, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, valamint Vászolyon - olvasható a Concerto Budapest MTI-hez eljutatott pénteki közleményében.

Hírek

Ismét a régi, KOTTA fesztivál néven és egykori helyszínén, a fürdőkerti ifjúsági szabadidőközpontban tartják csütörtöktől Hajdúböszörmény nyári zenei nagyrendezvényét - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Augusztus 3-án hetvenéves Másik János zeneszerző, billentyűs, gitáros, énekes. A legkülönfélébb zenei műfajokban otthonos zenész játszott dzsesszt, évekig dolgozott együtt Cseh Tamással, tagja volt több underground zenekarnak, emellett több filmzenét és színpadi zenét is jegyez. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Négy nap alatt öt ország mintegy száz zenésze lép színpadra az augusztus 4. és 7. között zajló hatodik kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon - mondta el Ittzés Tamás fesztiváligazgató az MTI-nek.

Hírek

Tizennégy koncert és különböző kiegészítőprogramok várják a közönséget a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztiválon, amelynek sztárfellépője Tigran Hamasyan dzsesszzongorista lesz - közölték kedden a szervezők.

Hírek

Stefan Soltesz magyar származású karmester a Müncheni Nemzeti Színház péntek esti előadása közben összeesett, majd nem sokkal később a kórházban meghalt - jelentette be szombaton a Bajor Állami Operaház.

Hírek

Már forgatják a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor idei évadát, amely november 25. és december 17. között lesz látható a Duna Televízióban, valamint további négy ország tévécsatornáin.

Hírek

Életének 98. évében, július 15-én elhunyt Sárosi Bálint Széchenyi-, Erkel Ferenc- és Prima Primissima Díjas népzenekutató, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia (SZIMA) rendes tagja - tudatta a SZIMA hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Tizenkilenc nemzet kétszáz fiatal tehetsége jelentkezett az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára, amelyet az idén július 14. és 23. között rendez meg a Debreceni Egyetem (DE) zeneművészeti kara - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón hétfőn.

Hírek

Öt koncerttel, köztük a Hot Jazz Band, az Echoes of Ellington és Kozma Orsi fellépésével várja a közönséget a Müpa nyárvégi fesztiválja, a JazzTime augusztus 26-tól 28-ig.

Hírek

A természet és a természetben rejlő muzsika lesz fő témája az idei Csíkszeredai Régizene Fesztiválnak, amelyen mintegy 150 zenész vesz részt Romániából, Magyarországról, Franciaországból, Észtországból, Olaszországból és Németországból - közölték szerdán a szervezők.

Hírek

Első alkalommal rendezik meg a Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivált szeptember 1. és 4. között a budapesti Magyar Zene Házában.

Hírek

Életműkoncertet ad Kovács Kati szeptember 12-én a Budapest Kongresszusi Központban. A rendkívül népszerű énekesnő több mint öt évtizede tartó pályafutása legjobb dalai közül válogat az alkalomra.

Hírek

A 20 éves jubileumát ünneplő Szent Efrém Férfikar a Zempléni Fesztiválon augusztus 17-én Filkeházán, majd Mikóházán ad ingyenes koncertet, a kórus tagjai a két helyszín között pedig együtt zarándokolnak a közönséggel - tudatták a szervezők szombaton az MTI-vel.

Hírek

Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sárik Péter Trió, a szeptember 8-i koncerten neves vendégművészek társaságában állnak színpadra Budapesten, a MOM Kultban.

Hírek

A hatvan évvel ezelőtt alakult Omega együttes életműve előtt hatvan dallal tisztelegnek kortársak és a hazai rockszíntér fiatal generációinak képviselői augusztus 12-től 14-ig az Őrségben, Őriszentpéteren.

Hírek

Augusztus 11-én, csütörtökön 15 órakor a Fiumei úti sírkertben vesznek végső búcsút Sárosi Bálint Széchenyi-, Erkel Ferenc- és Prima Primissima díjas zenetudóstól, népzenekutatótól, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia (SZIMA) rendes tagjától - közölte a SZIMA az MTI-vel.

Hírek

Három kastélykoncertet visz Gyulára a Filharmónia Magyarország. A hangversenyek helyszíne az Almásy-kastély parkja, díszletük pedig az egykori főúri épület homlokzata lesz - tájékoztatta a kastélyt működtető Erkel Ferenc Múzeum Nkft. hétfőn közleményben az MTI-t.

Hírek

Idén is öt koncertből álló fellépéssorozatra készül a Nemzeti Ifjúsági Kórus: szombaton Veszprémben, majd Kaposvárott, Pécsett, Budapesten és Kecskeméten láthatja a közönség a Kárpát-medence különböző részeiből érkező énekeseket.

Hírek

A Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara a goriziai Seghizzi Nemzetközi Kórusversenyen egy első és egy második helyezést, valamint a Legjobb Nőikar címet nyerte el, a Cantemus Gyermekkar pedig a Musica Eterna Róma 11. Nemzetközi Kórusfesztiválon és versenyen Arany Diplomát kapott - olvasható az énekkar kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Ősbemutatók és nemzetközi együttműködések várják a közönséget a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg augusztus 25. és 30. között Budapesten.

Hírek

Az elmúlt fél évtized legmagasabb összegű jogdíját, összesen csaknem 1,6 milliárd forintot fizet ki hatvannégyezernél is több magyar és külföldi zenész számára az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI).

Hírek

Július 21. és 23. között rendezik meg Budapesten a MUCE 2022 Kórusfesztivált, amelyen hét országból hét kórus vesz részt, és egy ősbemutató is elhangzik.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ