Hírek

Megalakulása 40. évfordulóját ünnepli az Első Emelet december 28-án a Budapest Sportarénában, ahol színpadra lép a 60. életévébe lépő billentyűs, Berkes Gábor két másik zenekara, a Rapülők és az Emberek is.

Hírek

Taggá választották a Nemzetközi Zenei Versenyek Világszövetsége közgyűlésén a Bartók Világversenyt, a Zeneakadémia hangszeres és zeneszerző megmérettetését - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Hírek

Százharminc éve, 1892. június 30-án született Lajtha László Kossuth-díjas zeneszerző, népzenekutató, Bartók Béla és Kodály Zoltán mellett a huszadik század első felének legjelentősebb magyar komponistája és folkloristája. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Országos sorozaton vesz részt a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek komolyzenei karavánja június 24-tól 26-ig. Az ingyenes szabadtéri kamarakoncerteket országszerte élvezhetik az érdeklődők.

Hírek

Tizenkilenc nemzet 38 versenyzője áll a zsűri és a közönség elé a 45 ezer eurós összdíjazású első Kodály Zoltán nemzetközi zenei versenyen, amely pénteken kezdődik Debrecenben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Tartalmas évadot zárt, és két esztendő után valamennyi bérletes koncertjét az eredeti időpontban meg tudta tartani a Szegedi Szimfonikus Zenekar - közölte Gyüdi Sándor igazgató karmester kedden az együttes székhelyén, a Korzó Zeneházban.

Hírek

Vajda Gergely lesz a következő évadban a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar vezetőkarmestere - jelentették be csütörtökön az együttes évadzáró sajtótájékoztatóján.

Hírek

Ismét ingyenes, szabadtéri hangversenyt szervez a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) a Hősök terén; június 18-án este egy Bach-szvit után Philip Glass darabjának európai bemutatóját hallhatja a közönség.

Hírek

Balázs János Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész pénteken Dohában lép fel a Katari Filharmonikusok vendégeként, az esten Liszt legfőbb műveit adják elő Pablo Mielgo spanyol karmester vezényletével, a Cziffra 100 programsorozat részeként.

Hírek

Életének 77. évében május 26-án elhunyt Horváth László klarinétművész - közölte a család kedden az MTI-vel.

Hírek

Huszonkettedik alkalommal adták át a szegedi színházi élet szakmai elismeréseit, a Dömötör-díjakat szombaton este, az idei életműdíjas Vajda Júlia operaénekes, énekmester lett.

Hírek

Zenei tehetségeket felkutató és fejlesztő programot indít a Budapesti Fesztiválzenekar. A jelenleg tizenegy fiatal fejlődését nyomon követő kezdeményezés az AutoWallis Csoport támogatásával jön létre.

Hírek

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész lett a Music International Grand Prix győztese New Yorkban és elnyerte a közönségdíjat is - közölték a Cziffra Fesztivál szervezői vasárnap az MTI-vel.

Hírek

A világ és Magyarország zenei életének élvonalába tartozó művészek koncertjeivel várja a közönséget a Kaposfest, amelyet augusztus 13. és 16. között tartanak Kaposváron.

Hírek

Júliusban a Régi Zenei Napok, augusztusban az Orgonák éjszakája és az országos OrgonaPont programsorozat, szeptemberben pedig a Zeneszüret Fesztivál koncertjei várják a közönséget a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Hírek

Különleges hangszeres művek, egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek is szerepelnek a Nemzeti Filharmonikusok repertoárján a 2022/2023-as évadban - közölte az együttes hétfőn.

Hírek

Nagyszabású hangversennyel ünnepli megalakulása 50. évfordulóját a KÓTA, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége június 19-én vasárnap a Zeneakadémia Nagytermében.

Hírek

A jövő évre is visszahívták koncertezni a Concerto Budapest zenekart az Egyesült Királyságba.

Hírek

Zsoldos Bélát életműdíjjal, Sárik Pétert az év zeneszerzője, Szepesi Mátyást pedig az év szövegírója címmel jutalmazták az Artisjus 2022-es díjainak átadásán hétfőn Budapesten.

Hírek

Pénteken kezdődik a Dunakanyar Kortárszenei Fesztivál, amelyen magyar zeneszerzők művei hallhatók a Dunakanyar legkülönfélébb helyszínein, köztük a visegrádi királyi palota Herkules-kútjánál, a dunabogdányi Nepomuki Szent János-templomban és a dunabogdányi szabadstrandon.

Hírek

Nagyszabású jubileumi gálakoncerttel, 300 fellépővel ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Szent Efrém Férfikar a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 11-én, a zenei program díszvendége Victor Solomon énekes lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek a szerdán kezdődő budapesti Artisjus Songwriting Campre, ahol három napon át közösen alkotnak a hazai dalszerzőkkel.

Hírek

Június 2-án lesz hetvenéves Koltay Gergely Kossuth-díjas zeneszerző, zenész, a Kormorán zenekar alapítója és vezetője. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Május 30-án lenne hetvenéves Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett zongoraművész, karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar egykori főzeneigazgatója. 2021 óta a világhírű művész születésnapján rendezik meg A Magyar Klasszikus Zene Napja elnevezésű programsorozatot. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Új sorozatokkal, különleges fellépőkkel és műsorokkal hirdette meg 2022/2023-as évadát a budapesti Zeneakadémia.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ A mozi olyan, mint az élet, csak az unalmas részeket kivágták belőle."
Alfred Hitchcock
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ