Hírek

Nagy Zsolt karmester vezényli Krzysztof Penderecki Utrenja (Jutrznia) című monumentális, kórusra és zenekarra írt művét az Eufóniák című, ötödik alkalommal megrendezett, pénteken kezdődő varsói közép- és kelet-európai zenei fesztivál záróestjén.

Hírek

Többek közt kamarazenekari művek és nagyzenekaros csellóversenyek hangzanak el a Concerto Csellóünnep keretében, amelyet Concerto Budapest rendez november 25-én és 26-án a Zeneakadémián.

Hírek

Immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai A zene éjszakáján, november 16-án. A főváros 150. születésnapja alkalmából a fellépők köre idén először nemzetközivé válik - közölte a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) pénteken az MTI-vel.

Hírek

A 150 éves Budapest előtt tiszteleg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 19-én, vasárnap este 19.30 órakor a Pesti Vigadóban tartandó koncertjével, amelyen Dohnányi, Bartók és Kodály művei csendülnek fel - tájékoztatta a zenekar az MTI-t pénteken.

Hírek

A Doktor Faustus áll a Zeneakadémia idei novemberi kamarazenei fesztiváljának középpontjában.

Hírek

A Mini együttes három évtizeddel ezelőtt rögzített jubileumi koncertjét vinylen jelentette meg a Moiras Records. A bakelitekre specializálódott kiadó gondozásában a Santa Diver lemeze, az erdélyi Metropol együttes LP-je, valamint egy komolyzenei felvétel is napvilágot látott.

Hírek

Kedden kezdődik a Szent István Filharmonikusok 10-18 év közötti fiataloknak szóló őszi Felfedezőúton elnevezésű összművészeti programja, amelyen a zenekar mellett táncművészek, valamint énekes és hangszeres szólisták előadásai várják a budapesti fiatalokat december végéig.

Hírek

Éri Péter emlékének ajánlja november 11-i koncertjét a Muzsikás együttes a Fonó Budai Zeneházban.

Hírek

Emléktábla-avatással, filmvetítéssel, valamint Kovács Kati énekesnő és Balázs János zongoraművész koncertjével emlékeznek Cziffra Györgyre a Miskolci Egyetemen november 8-án.

Hírek

Egykori művészeti vezetőjére, Kocsis Zoltánra emlékezik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Giuseppe Verdi Requiemjével november 6-án, a Müpában - közölték a Nemzeti Filharmonikusok kedden az MTI-vel.

Hírek

Meghosszabbítja időszaki, popzenei kiállítását a Magyar Zene Háza a nagy érdeklődésre való tekintettel, a Nekünk írták a dalt! - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat 2024. január 21-ig lesz látogatható - tájékoztatta az intézmény az MTI-t szerdán.

Hírek

Jelbeszéd 2.0 címmel ad koncertet Koncz Zsuzsa 2024. április 13-án a Papp László Budapest Sportarénában - közölte a szervező Broadway Event kedden az MTI-vel.

Hírek

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Zeneművészeti Tagozata zenepedagógiai munkássága elismeréseként oklevelet adományozott Csizmadia Angelika csembalóművésznek, Fejes Antal csellótanárnak, művészpedagógusnak, Kaczmarczyk Adrienne zenetörténésznek, Sapszon Borbála karnagynak és Vavrinecz Veronika zenei könyvtárosnak - tájékoztatta a köztestület az MTI-t.

Hírek

A Fonóban ünnepli 40. születésnapját a Makám november 25-én. A jubileumi koncerten megszólalnak az elmúlt 40 év legkedveltebb dalai, valamint bemutatkozik a zenekar legújabb formációja, a Makám Quartet is - tájékoztatta a Fonó Budai Zeneház az MTI-t kedden.

Hírek

A Nemzeti Színházban mutatja be a Hobo Rádió című új albumát Földes László Hobo, november 17-én.

Hírek

A Psalmus Hungaricus ősbemutatójának centenáriuma alkalmából Opera Total - Psalmus100 címmel ad nagyszabású hangversenyt november 15-én a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara az Eiffel Műhelyház Mozdonycsarnokában.

Hírek

Nagyszabású gálakoncerttel ünnepli 10 éves jubileumát a Filharmónia Magyarország november 17-én a Zeneakadémia Nagytermében.

Hírek

Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész szólóestjével folytatódik a jubileumi MVM Koncertek - A Zongora című sorozat november 26-án a Magyar Zene Házában.

Hírek

BFTZ 170 címmel rendezi meg jubileumi nagykoncertjét a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara november 23-án a Müpában, ahol Erkel, Dohnányi, Vajda Gergely és Dvorak művei hangzanak el Madaras Gergely és Marco Comin vezényletével.

Hírek

November 23-ig lehet jelentkezni A Dal 2024-re. A Duna dalversenyének leendő győztese a berlini Hansa Studios-ban rögzítheti új albumát.

Hírek

Budapesten és Pécsen ad koncertet Háromszor három címmel Balázs János zongoraművész a Pannon Filharmonikusokkal (PFZ) novemberben: a Cziffra Fesztivál és a Pannon Filharmonikusok közös koncertjén három szerző három története, három nagy alkotás hangzik el Bogányi Tibor vezényletével, orgonán pedig Kovács Szilárd Ferenc, a Pécsi Bazilika zeneigazgatója és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE MK) Zeneművészeti Intézetének igazgatója játszik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

Hírek

Kállai Kiss Ernő Kossuth- és Liszt-díjas klarinét- és tárogatóművésztől november 6-án hétfőn 15 óra 30 perckor vesznek végső búcsút a Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Templomban.

Hírek

Balázs János zongoraművész születésnapi emlékkoncertet ad Cziffra György Liszt Ferenc-díjas zongoraművész tiszteletére november 5-én a MOM Kulturális Központ (Momkult) színháztermében.

Hírek

Ifj. Sárközy Lajos cigányprímás számára írt versenymű premierjét hallhatja a közönség a Danubia Zenekar zeneakadémiai sorozatának csütörtöki koncertjén.

Hírek

Újabb darabbal bővült az Omega együttes újrakiadási sorozata. CD-n és dupla LP-n megjelent az Égi jel anyaga, emellett Mindörökké Omega címmel egy könyv is napvilágot lát.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ