Hírek

Átvette a tavasszal neki ítélt Bartók-Pásztory-díjat Kelemen Barnabás hegedűművész és Zombola Péter zeneszerző csütörtökön a Zeneakadémián.

Hírek

Mások mellett a Budapest Bár, Rúzsa Magdi, Dés László is a pécsi Kodály Központ színpadára áll az ősszel - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely multifunkcionális hangversenytermét működtető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) szerdán az MTI-t.

Hírek

Négynapos különleges projekttel tiszteleg Beethoven születésének 250. évfordulója előtt az Óbudai Danubia Zenekar. A népszerű és innovatív együttes pénteken hallássérülteknek is bemutatja a német zeneszerzőóriás műveit a Budapest Music Centerben (BMC).

Hírek

Szombaton ötödik alkalommal rendezik meg az MVM Zenergia komolyzenei jótékonysági koncertet, amelyet a fennálló pandémiás helyzetre tekintettel az idei évben online közvetítés formájában tekinthetnek meg az érdeklődők.

Hírek

Vasárnap este a Várkert Bazárban ad szabadtéri koncertet a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara.

Hírek

Cigányzenei minősítő vizsgát szervez a Hagyományok Háza, az idei évben a cigányzenekarok nagykorú prímásainak jelentkezését várják szeptember 4-ig - közölte a Hagyományok Háza az MTI-vel.

Hírek

Hazai fellépőkkel, új helyszínen, korlátozott számú néző előtt rendezik meg idén az Alba Regia Fesztet augusztus 22-24. között.

Hírek

Idén online formában rendezik meg az MVM Zenergia komolyzenei koncertet augusztus 29-én; az előadás élő zenei műsor lesz, amelyet nagyszabású fényfestés, extra tartalmak, helyszíni bejelentkezések és interjúk színesítenek majd - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Orgona és rézfúvós hangversennyel, múltidéző udvari mulatságokkal, lantdalokkal és szonátákkal várja a közönséget szerdától a 21. Tatai Barokk Fesztivál az Esterházyak által emelt, ma már műemlék épületekben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Augusztus 20-án kezdődik a Fesztivál Akadémia Budapest idei koncertsorozata - közölte Fazekas Gergely zenetörténész az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Hírek

Az új évadban is 210 millió forint juthat koncerthelyszínek eseményeinek támogatására az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program keretében.

Hírek

Harminc komoly- és népzenei esemény, valamint több kiállítás is várja a közönséget az idei Nemzetközi Fúvósnapok Fesztiválon, amelyet augusztus 24. és 30. között rendeznek meg hat helyszínen, Pakson, Kalocsán, Tolnán, Dunaszentgyörgyön, Gerjenben és Madocsán.

Hírek

Az idén 10 éves Intim Torna Illegál ad koncertet hétfőn este az M2 Petőfi TV Akusztik műsorában, amelyben ugyancsak pont 10 éve léptek fel először.

Hírek

A Mendelssohn Kamarazenekar muzsikusaival kiegészülő Cotton Club Singers is fellép a számos komolyzenei és ahhoz kapcsolódó kulturális programot kínáló, szeptember 10. és 13. között zajló Zeneszüret fesztiválon, Pécsen.

Hírek

Idén újra, immár második alkalommal is megrendezik a Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyt, amely a filmzenei felvételekre szakosodott magyar szimfonikus zenekar, az Inspired Symphony és a Pannónia Stúdió közös kezdeményezése.

Hírek

A klasszikus zenétől a rap világába kalauzolnak a Nemzeti Filharmonikusok, a zenekar szeptember 4-i előadásában Madarász Iván komponista három művét adják elő a Pesti Vigadóban - közölte a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Minden eddiginél több zeneszerző jelentkezett az idei Bartók Világversenyre, a határidőre 59 országból rekordszámú, 348 érvényes pályázat érkezett, a megmérettetés végeredménye a november 28-i gálán derül ki - közölte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kedden az MTI-vel.

Hírek

Balázs-Piri Soma, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató 2018-as győztese ad zongorakoncertet kedd este a budapesti Bartók Emlékházban, az MVM Koncertek sorozat keretében.

Hírek

Peskó Zoltán karmestert, zeneszerzőt, a pécsi Pannon Filharmonikusok egykori zeneigazgatóját augusztus 27-én, csütörtökön 11 órakor az Óbudai Köztemetőben helyezik örök nyugalomra az evangélikus egyház szertartása szerint - közölte a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia szerdán az MTI-vel.

Hírek

Életének 97. évében elhunyt Eősze László Erkel Ferenc- és Széchenyi-díjas zenetörténész, művészeti író, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.

Hírek

Szeptemberben új lemezzel jelentkezik a régi magyar slágereket feldolgozó Zorall együttes, amelyen bemutatkozik az együttes új énekese, Koroknai Árpád.

Hírek

Kézfogás 2020 címmel online koncertet ad Szarka Tamás és zenekara a nemzeti összetartozás éve jegyében augusztus 20-án.

Hírek

A jóga filozófiája inspirálta Fekete-Kovács Kornél szárnykürt- és trombitaművész nagyzenekari szvitjét, a Foundationst. A lemezt a zenész és formációja, a Modern Art Orchestra szeptember 13-án mutatja be a Budapest Music Centerben.

Hírek

Augusztus 22. és 24. között rendezik meg az Alba Regia Fesztet, amelyen három nap alatt 12 ingyenes, szabadtéri dzsesszkoncerttel várják a közönséget - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Hírek

Szeptember 4-én újraindul az Orientale lumen sorozat; a Szent Efrém Férfikar ezúttal a Pro Musica Leánykarral ad közös koncertet a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk a sajátunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig."
Hermann Hesse
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ