Hírek

Ingyenes szabadtéri koncerttel köszönti az új évadot a MÁV Szimfonikus Zenekar május 14-én Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) kertjében.

Hírek

Balázs János zongoraművész ImprovisArt című lemeze az első helyen jutott be a Music International Grand Prix New York-i döntőjébe az adult piano (felnőtt zongora) kategóriában.

Hírek

Palojtay János ad szólóaestet május 4-én a Zeneakadémián az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban.

Hírek

Száztíz éve, 1912. április 30-án született Nagyváradon Fényes Szabolcs Erkel Ferenc-díjas operettszerző, a filmzene mestere, számtalan sláger komponistája. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Szombaton kezdődik a a Fővárosi Palotakoncertek programsorozat a budapesti Festetics Palotában, a nyitóesemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje.

Hírek

Balázs János zongoraművész és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad gálakoncertet Fuad Ibrahimov vezényletével április 26-án a budapesti Zeneakadémián a Cziffra György-emlékévben.

Hírek

Fiatal tehetségek muzsikálnak a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) és az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramjának keretében a pécsi Kodály Központban csütörtökön - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Hírek

Hat zongoraművész szólókoncertje hallható szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában, ahol az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat kétnapos minimaratonján vehet részt a közönség.

Hírek

Versenyt hirdettek magyar dalszövegírók számára. A jelentkezőknek Dés László zenéjére kell alkotniuk, a Tom-Tom Records közreműködésével elkészülő dalt Tóth Vera fogja elénekelni.

Hírek

Idén is megrendezik a Mai Dal című programot: a magyar dalszövegek népszerűsítését célzó eseményt április 26-án tartják a fővárosi Akvárium Klubban.

Hírek

Koncertet ad Boros Misi a Filharmónia Magyarország szervezésében április 13-án a Pesti Vigadóban, a hangverseny teljes bevétele a Regőczi Alapítványon keresztül a koronavírus árváit támogatja.

Hírek

Benjamin Britten A csavar fordul egyet című kamaraoperájával indítja az új évadot szeptemberben a Budapesti Fesztiválzenekar a budapesti Müpában.

Hírek

Nyolc év szünet után készített új stúdióalbumot az Anima Sound System. A hazai elektronikus zenei színtér élcsapata Szomnakuno című anyagát április 2-án a Magyar Zene Háza koncertterében mutatja be.

Hírek

Július 15. és 24. között rendezik a 7. Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) kamarazenei fesztivált a főváros több helyszínén.

Hírek

Mások mellett az Irie Maffia, az Ivan & The Parazol, a Blahalouisiana, az Amoeba, a Dresch Quartet, a Góbé Zenekar és Beton.Hofi is Fonogram-díjat kapott a szombaton az interneten tartott online eseményen. Életműdíjjal a Piramis együttest, szakmai életműdíjjal Komjáthy Györgyöt ismerték el.

Hírek

Százharminckét fiatal, köztük 15 magyar énekes jelentkezett a Zeneakadémia 5. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyére.

Hírek

Az Óbudai Danubia Zenekar két társadalmi missziója, a Közös hang és a Beethoven-projekt ér össze szombaton a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Az Óbudai Danubia Zenekar idén is megrendezi Kalandra fül! című, gyerekeknek szóló klasszikus zenei fesztiválját május 28-án és 29-én a Budapest Music Centerben (BMC).

Hírek

A Szent Efrém Férfikar és Lovász Irén áprilisban Budapesten és Debrecenben is húsvéti koncertet ad.

Hírek

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Hírek

A hétvégén rendezik Budapesten a vonósnégyesek fesztiválját, amelynek programjában idén Wolfgang Amadeus Mozart művei szólalnak meg.

Hírek

Április 5-én hetvenéves Tátrai Tibor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenész, gitáros, érdemes művész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Aranyosra festem címmel Halmos Béla emléke előtt tisztelgő CD jelent meg. A 2013-ban elhunyt népzenésznek, népzenekutatónak dedikált lemezt egykori barátai és zenésztársai, Jantyik Zsolt és Csaba, valamint Pál István Szalonna és bandája rögzítették.

Hírek

Gül Baba életét bemutató szimfonikus költemény világpremierjét tartják pénteken Ankarában magyar művészek közreműködésével. Héja Domonkos karmester a világ egyik legrégebbi szimfonikus zenekarát, a török Elnöki Szimfonikus Zenekart vezényli a koncerten, amelyen vendégművészként Balog József zongorista is fellép.

Hírek

Átadták a Bach Mindenkinek Fesztivál díjait, a 2017-ben alapított elismerésben idén három kategóriában hatan részesültek.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ