Hírek

A korábban már bejelentett Azahriah mellett a Platon Karataev képviseli Magyarországot a 2023-as Eurosonic Fesztiválon január 18-tól 21-ig.

Hírek

November 17-én lenne hetvenöt éves Somló Tamás zenész, énekes, dalszerző, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, a Locomotiv GT tagja. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Első alkalommal hallhatja a magyar közönség Ilarion Alfejev Karácsonyi oratóriumát december 8-án a Zeneakadémia Nagytermében.

Hírek

Női alkotók állnak a Zeneakadémia idei kamarazenei fesztiváljának középpontjában, a november 17. és 20. közötti rendezvénysorozat ezúttal Virginia Woolf Saját szoba című esszékötete köré épül, a koncertek mellett pedig irodalmi beszélgetés és gyermekprogram is várja a közönséget - áll a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Hírek

Amszterdamban lép fel a Nemzeti Énekkar: Jörg Widmann nagyszabású oratóriumában működik közre november 12-én a Concertgebouw-ban.

Hírek

Ünnepi hangversenyt ad az 1956-os hősök és mártírok emlékére a MÁV Szimfonikus Zenekar szombaton: a nemzeti gyásznaphoz kapcsolódóan Beethoven emblematikus műve, az Egmont-nyitány, valamint az Eroica szimfónia hangzik el a Várkert Bazárban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Különleges budapesti premierre készül Barabás Lőrinc dzsessztrombitás és a Szegedi Szimfonikus Zenekar: vasárnap a Várkert Bazárban mutatják be a Játék - Egy nem létező film zenéje című produkciót.

Hírek

A West-Eastern Divan Ensemble Michael Barenboim hegedűművész vezetésével, Balog József zongoraművész közreműködésével ad koncertet november 3-án a Magyar Zene Házában Budapesten.

Hírek

A Magos zenekar lemezbemutató koncertjével, táncházzal, kurzusokkal és egyéb programokkal emlékezik Csiszár Aladár magyarpéterlaki prímásra a Fonó a Prímások nyomán sorozat első, szombati kiadásával.

Hírek

Carl Philipp Emanuel Bach-, Ravel- és Liszt Ferenc-művek, átiratok, valamint saját szerzemények is szerepelnek Balázs János zongoraművész budapesti koncertjén, amelyet október 24-én ad a Zeneakadémián.

Hírek

Az idő és a felelősségvállalás fontossága áll a középpontban a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet új lemezén. Az About Time turnéjának kiemelt állomása a november 22-i koncert a Müpában.

Hírek

A MÁV Szimfonikus Zenekar október 13-i, Korszakok zenéje című hangversenyén Farkas Róbert vezényletével Mozart remekművei csendülnek fel két neves kortárs magyar zeneszerző, Eötvös Péter és Dubrovay László szerzeményei mellett a Zeneakadémián - közölte a zenekar az MTI-vel.

Hírek

Száztíz éve, 1912. október 7-én született Tátrai Vilmos Kossuth-díjas hegedűművész, a Tátrai-vonósnégyes és a Magyar Kamarazenekar alapítója, az Állami Hangversenyzenekar egykori koncertmestere, aki azt vallotta: "Semmiféle rádióadás vagy hanglemez nem pótolhatja a koncertterem mágikus légkörét". Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Dés László és számos vendége lép fel 2023. május 6-án a Papp László Budapest Sportarénában a Nagy Duett Koncerten.

Hírek

Öt ország új tehetségeivel és világsztárokkal jelentkezik a Virtuózok V4+Szlovénia a Dunán november 18-tól péntek esténként. Az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató a nyolcadik évadba lép, és immár harmadik alkalommal valósul meg nemzetközi színtéren, ezúttal a visegrádi négyek (V4) országai és Szlovénia részvételével.

Hírek

Különleges koncerten lép a budapesti közönség elé Vigh Andrea hárfaművész november 16-án a Zeneakadémia Nagytermében az MVM Koncertek sorozatában.

Hírek

Ünnepi nagykoncertet ad a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara fennállásának 169. évfordulója alkalmából november 17-én a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Először ad szólóestet Budapesten Alekszandr Gavriljuk zongoraművész november 9-én a Müpában, az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban.

Hírek

Egykori művészeti vezetőjére, Kocsis Zoltánra emlékezik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Liszt és Rahmanyinov műveivel vasárnap a budapesti Müpában.

Hírek

Zongoraesttel, kamara- és zenekari koncertekkel emlékeznek meg Cziffra György születésnapjáról Budapesten több helyszínen.

Hírek

Horváth Károly, avagy ahogy mindenki ismeri, Charlie Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész, a rock, a dzsessz, a blues, a funky és a soul avatott előadóművésze október 28-án hetvenötéves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Két másik lemez mellett Fülei Balázs zongoraművész Christmas with Franz Liszt című albuma nyerte el idén a Liszt Nemzetközi Lemeznagydíjat, amelyet csütörtök este adtak át Budapesten, a Zeneakadémián - tájékoztatta a Liszt Ferenc Társaság az MTI-t.

Hírek

Baráti Kristóf hegedűművész és Farkas Gábor zongoraművész koncertjével szombaton kezdődik a XXI. Gödöllői Liszt Fesztivál a királyi kastélyban. A rendezvény idei tematikája Liszt Ferenc és az európai irodalom.

Hírek

Fókuszban a fiatalok címmel Budapesten lépnek fel a pristinai Chopin Piano Fest művészei. Andi Duraku zongoraművész és Rron Bakalli hegedűművész a Hegyvidéki Kulturális Szalonban szombaton ad koncertet a Cziffra György-emlékév keretében.

Hírek

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„A holtak kötelessége felnyitni az élők szemét."
Maurice Maeterlinck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ