Hírek
A 14 Grammy díjjal, és még számtalan más díjjal és kitüntetéssel büszkélkedő B.B. King Július 16-án a Budapest Sportarénában kápráztatja el a blues rajongóit.
Hírek
„A Zongora” elnevezésű hangversenysorozat már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Zeneakadémia Nagytermében, a legkiválóbb hazai és külföldi zongoraművészek közreműködésével. A sorozat következő koncertjére 2009. február 13-án, este fél 8 órakor kerül sor, az est főszereplője a világhírű amerikai zongoraművész, Richard Goode. Műsorán Bach, Chopin és Schubert művei hangzanak el.
Hírek
A HangÁr, a Művészetek Palotája családi és ifjúsági programcsomagja Matinékoncertek néven kínál hangversenyeket 8-12 év közti gyerekeknek vasárnaponként 11 és 15 órai kezdettel. 2009 első félévében a négyszer két matinékoncert közös témája: humor a zenében. Február 15-én Tisztelet „Haydn papának”elnevezésű előadásokat láthatja a közönség
Hírek
Együtt fog színpadra állni John Lennon és Yoko Ono fia, Sean Lennon és féltestvére, az egykori Beatles tag első házasságából született Julian Lennon. Ez lenne az első alkalom, hogy a két fiú együtt szerepel a nyilvánosság előtt.
Hírek
Bár magyarországi koncert is szerepel Madonna nyári európai turnéjának programjában, erről még nem született végleges megállapodás.
Hírek
Hatvan éves korában elhunyt John Martyn énekes-dalszerző, aki olyan zenészekkel játszott együtt, mint Phil Collins és Dave Gilmore, a Pink Floyd volt gitárosa.
Hírek
Lovasi András, a Kispál és Kiscsillag zenekarok frontembere által 2006-ban alapított Megadó kiadó eddig négy zenekar öt lemezét jegyzi. Az alternatív finomságokra szakosodott kiadó 2009-ben öt kiadványt tervez.
Hírek
Paul McCartney és a Radiohead együttes is ott lesz az 51. Grammy-gálán február 8-án, a Los Angeles-i Staples Centerben. Az egykori Beatle fellépésének érdekessége, hogy kísérő együttesének tagja lesz Dave Grohl, a többszörös Grammy-nyertes Foo Fighters dobosa.
Hírek
Musical készül Michael Jackson Thriller című videóklipjéből a sztár közreműködésével – jelentette be James L. Nederlander, a szerzői jogokat megszerző producercég vezetője.
Hírek
Közzétették az idei Fonogram díj jelöltjeit; a könnyűzenei versenyben a magyar és a külföldi albumok mellett az új előadók és a zenei DVD-k is megmérettetnek, az év daláról pedig - online szavazással - a közönség dönthet.
Hírek
A lemezboltokba került a brit, pontosabban skót sikercsapat, a Franz Ferdinand új albuma. A Tonight viszonylag hosszú ideig (3 évig) váratott magára, és stílusában a könnyedébb dance pop felé vette az irányt.
Hírek
Az átütő sikerű novemberi Mojszejev turné szinte kiáltott a folytatásért. A méltán világhírű társulat 2009 márciusában ismét hazánkba látogat. Aki még nem látta az orosz táncosok valamelyik produkcióját, azoknak feltétlenül, de a korábbi nézőknek is érdemes az új előadásokra is ellátogatni.
Hírek
A cannes-i Midemen, a világ legnagyobb zenei szakvásárán tizenöt kategóriában osztottak díjakat. Az év énekművésze Philippe Jaroussky lett, ám még egy győztest köszönthetünk majd hazánkban. A szimfonikus zenei nevezettek közül a Skót Kamarazenekar lett a legjobb: felvételükön Mozart műveit szólaltatják meg Charles Mackerras vezényletével. A fantaszikus társulat március 26-án, a Művészetek Palotájában lép föl.
Hírek
Baross Gábort, az életének 79. évében elhunyt Liszt Ferenc-díjas karnagyot pénteken 14 óra 15 perckor kísérik utolsó útjára a Farkasréti temetőben - tudatta a Kóta, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége, amelynek 1990-2003-ig elnöke, haláláig tiszteletbeli elnöke volt.
Hírek
Kurtág György zenéje elevenebb, mint valaha - írta a The New York Times kritikusa a magyar zeneszerző új dalciklusáról, amely világpremierként hangzott el a Carnegie Hall hétvégi koncertjén.
Hírek
Február 13-án lesz A sevillai borbély premierje a Magyar Állami Operaházban.
Hírek
Palya Beáta népdalénekes az európai színpadok után az amerikai közönséget is meghódította New Yorkban a világhírű Carnegie Hallban rendezett pénteki világzenei koncertjén.
Hírek
Ragyogó és erőteljes, emlékezetes koncertet adott a Budapesti Fesztiválzenekar a New York-i Carnegie Hallban - írta a pénteki The Wall Street Journal, amelynek Fischer Iván karmester elmondta, nem véletlenül népszerűsíti a cigányzenét, aggódik a magyar falvakban a magyar és cigány közösségek közötti növekvő feszültség miatt.
Hírek
Bruce Springsteen The Working On a Dream című, napokban megjelent albumával rövidesen világkörüli turnéra indul, és Magyarországtól egy ugrásra, Bécsben is fellép.
Hírek
A Simply Red lesz a sztárvendég az idei Kapcsolat-koncerten, amelyet június 27-én rendeznek Budapesten, a volt Felvonulási téren - közölték a szervezők szerdán.
Hírek
Felix Mendelssohn-Bartholdy születésének bicentenáriuma alkalmából a New York-i Mendelssohn-projekt szervezői kiadatlan művekből adnak koncertet az amerikai nagyváros Zsidó Kulturális Örökség Múzeumában szerdán este, de Budapesten is számos hangversennyel tisztelegnek a német zeneszerző emléke előtt.
Hírek
Először lép fel az oslói Nasjonal Jazzscene színpadán magyar együttes, mégpedig a Balázs Elemér Group az Early Music nevű programjával csütörtökön, a norvégiai magyar nagykövetség szervezésében.
Hírek
Jackie Orszáczky, a Syrius egykori basszusgitárosa élete utolsó koncertjeinek egyikét az A38 Hajón adta. E koncert felvételeiből állította össze e DVD-t az A38 Hajó stábja, a több mint kétórás koncertet interjúrészletekkel, fotókkal és részletes életrajzzal téve teljessé. A DVD az elmúlt napokban került kereskedelmi forgalomba.
Hírek
Különleges koncertnek lehetnek szem és fültanúi a jazz zene rajongói, hiszen Egri János együtt lép fel a Star Jam Session zenészeivel. Az aznapi muzsika stílusa a Happy Jazz lesz, amely eddig távol állt az Egri János Grouptól. Egy igazi improvizációs este lesz a hazai Jazz zene nagyágyúival.
Hírek
A világzene izgalmas eklektikáját és a rock’n’roll határozott, pozitív, kemény és hiteles életérzését gyúrja egybe zenéjében az újraéledt csámisi! zenekar.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Okos ember: azt mondja, amit én."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ