Hírek
Elképzelhetetlen, hogy egy Led Zeppelin-turné induljon, vagy az együttes ne Robert Plant-tel, hanem más énekessel készítsen új lemezt. A Zeppelin-történetnek vége – jelentette ki Peter Mensch, Jimmy Page szólógitáros menedzsere.
Hírek
Ki ne szeretne egy olyan sikeres csapatban játszani, ami még nem érte el a célját, és lelkesen dolgozik azért, hogy ezt megtegye? Lehet, hogy épp Rád vár ez a csapat! A Pannon Filharmonikusok szóló első kürtösét keresi az ország egész területéről, és határainkon túlról!
Hírek
Az ország legsikeresebb vokálcsapata újabb állomásához érkezett. Az utolsó alapító tag, László Boldizsár helyére is új énekes kerül. A népszerű együttes frontembere 15 év után műfajt vált, és a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatának tagjaként idén számos tenor főszerepben debütál. A Singerst azonban nem hagyja ott, hiszen korábbi zenésztársait a háttérből menedzserként segíti.
Hírek
Ron Asheton "a gitár istene" volt, aki inspirációt jelentett mások számára - zenésztársa, Iggy Pop és zenekara, a Stooges szerint így fognak emlékezni a 60 éves korában elhunyt gitárosra azok, akik együtt dolgozhattak vele és tanulhattak tőle.
Hírek
Elhunyt Ilosfalvy Róbert Kossuth-díjas magánénekes, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, mesterművésze - közölte Várkonyi Judit, a dalszínház sajtóreferense.
Hírek
A január első két hetében karbantartásra téli dokkba vonuló A38 Hajó ritka erős programmal kezdi az új évet: a január közepén újranyitó hajó egyik első 2009-es fellépője a berlini elektronikus hardcore, noise, rave és egyéb súlyos stílusok klasszikus vezéralakja, Alec Empire lesz, aki – bár korábban többször járt Magyarországon – január 15-én este először lép fel élő zenekarával, a Hellish Vortex-szel.
Hírek
Köves „Pinyó” Miklós, a Non-Stop, a Piramis, a R.A.B.B., a Besenyő Blues Band, valamint jelenleg a Mini együttes dobosa mostanában ünnepli 60. születésnapját. E jeles alkalomból megjelenik egy pályafutását összefoglaló CD, és január 17-én egykori zenésztársaival nagyszabású ünnepi koncertet ad a Petőfi Csarnokban.
Hírek
Márkus Tibor jazz-, rock- és klasszikus elemekből épülő szvitje, a Bábszínház koncertszínhelyen is megszólal. Három zenekari csoport jelenik meg január 19-én a Fesztivál Színház színpadán, mindegyik más stílus jellegzetességeit képviseli.
Hírek
Váratlan megbetegedés miatt lemondani kényszerült január 4-i budapesti fellépését Marcelo Alvárez. A Rost Andreával közös Puccini-esten – a művésznő kérésére és ajánlására – Stefano Secco lép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára.
Hírek
Lil Wayne amerika rapper Tha Carter III című, nyolc Grammy-jelölést gyűjtő albumából adták el a legtöbbet 2008-ban a világon. A korongból összesen 2,88 millió darab fogyott, viszont a listavezető most először maradt 3 millió alatt 1991 óta, vagyis attól az időtől kezdve, amikortól a Nielsen SoundScan információs rendszer összesíti az eladásokat.
Hírek
Január 23-án pénteken 21-órától lesz Rontó Attila gitárművész koncertje a Jazzgardenben. A fellépésen - vendégként - Rontó Kitty énekel.
Hírek
A 2009-es New York-i Magyar Kulturális Évad induló szakaszához Kurtág György műveinek ősbemutatóját készíti elő Budapesten Gőz László és a Budapest Music Center (BMC).
Hírek
Elhunyt Freddie Hubbard amerikai dzsesztrombitás, akit évtizedek óta a bebop, a hard bop és a post bop kiemelkedő képviselője volt. A Grammy-díjas zenészt egy hónappal ezelőtt szívrohammal szállították kórházba, s hétfőn délután halt meg.
Hírek
Január 17-én szombaton 22-órakor lesz – a Blue Note trip keretében – DJ Maestro feat. Trio Exklusiv és az Óperentzia koncertje az A38 Hajón.
Hírek
Luxusvillát bérelt Michael Jackson a Los Angeles-i Bel Air elitnegyedben, szóvivője szerint azért, hogy közel legyen a szórakoztatóipar központjához, „ahol a fontos dolgok történnek".
Hírek
Queen Latifah amerikai popsztár vadonatúj hangzásra és ütős dalszövegre vágyik, ezért felszólította rajongóit, hogy írjanak neki új nótát, s a kiválasztott felkerül következő albumára.
Hírek
Január 20-án, kedden Privát Buddy Holly Story – avagy a mi Buddy Hollynk címmel ad koncertet a Mystery Gang a Művészetek Palotájában.
Hírek
Elhunyt 77 éves korában Charles Camilleri, Málta egyik legjelentősebb zeneszerzője.
Hírek
Már 23 hónapja csuklik egyhuzamban egy brit férfi, ami lehetetlenné teszi munkavégzését, mivel énekes.
Hírek
Robert Plant, a Led Zeppelin jelenleg új utakat kereső egykori frontemberét választották a legjobb rockénekesnek a brit rockrajongók.
Hírek
Haydn kenyéradó gazdája, Esterházy Miklós herceg, 1790. szeptember 28-án Bécsben váratlanul elhunyt. Utóda, Antal herceg, aki sokallta az eszterházai kastélyban működő operatársulat, zenekar és vándorszínész-csoport fenntartási költségeit, két nappal később, szeptember 30-án valamennyit feloszlatta (döntése persze minden bizonnyal már jó ideje érlelődött...).
Hírek
Elhunyt Vincent Ford jamaicai dalszerző, aki BobMarley több dalának, köztük a No Woman, No Cry című világsikerének volt a komponistája.
Hírek
Nehéz elképzelni a Metallicát vagy a Rage Against The Machine-t csendben. A két amerikai sztárbanda azonban mostanában többször is megtette, hogy koncertjeit többperces néma csenddel kezdte. A Zero DB (zéró decibel) mozgalomról van szó, amely tiltakozik az ellen, hogy a rock- és popzenét foglyok pszichológiai kínzására használják fel.
Hírek
Madonna és Céline Dion voltak 2008 koncertkirálynői: mindkét popdíva fellépéseire több mint 200 millió dollár értékben váltottak jegyet rajongóik, pedig idén a globális pénzügyi válság miatt a közönség létszáma is megcsappant.
Hírek
Delaney Bramlett amerikai gitáros, énekes, dalszerző és producer hétfőn egy epeműtét nyomán fellépett komplikációk következtében, 69 éves korában meghalt. Eric Claptonnal George Harrisonnal és másokkal zenélt együtt. Ő volt az egyik szerzője Clapton egyik nevezetes korai számának, a Let It Rainnek.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Becsüld meg a kezdőt – ő semmi, de még minden lehet."
Forbáth Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ