Hírek
Újdonság a zenei piacon az Óbudai Danubia Zenekar Brahms CD-je. Héja Domonkos vezényletével a zeneszerző mind a 21 Magyar táncát rögzítették a Warner Music Hungary gondozásában most megjelent korongra.
Hírek
Hatvanadik születésnapját ünnepli az esztendő utolsó napján az amerikai Donna Summer, minden idők egyik legsikeresebb diszkósztárja, aki emellett a rhythm and blues, a rock megbecsült előadója és színésznő is.
Hírek
Beyoncé Knowles Single Ladies című kislemeze a Billboard 100-as listáján és rhythm and blues-hip hop listája élén zárta 2008-at, a 200-as albumlistát pedig Taylor Swift korongja vezeti az óesztendő utolsó sikerlistáján. Közben a Rolling Stone magazin a TV on Radio együttes Dear Science című albumát kiáltotta ki az év legjobbjának
Hírek
Az idén nyolcadik éve működő Jazztaminute szervezőcsapat újabb elő-szilveszteri Jazz 'n Bass –el jelentkezik. A 2006-os visszatérés is December 30-án volt és ezt tavaly is megismételték és szinte már szokás szerint ismét az év utolsó előtti napjára esett a választás.
Hírek
A Four Tops együttes, a soul műfajának kiemelkedő amerikai csapata kapja a Grammy életműdíjat – jelentették be a gála szervezői. Az énekegyüttes 2009. február 7-én veheti majd át az elismerést, egy nappal az 51. Grammy-díjak átadása előtt.
Hírek
Izgalmasnak ígérkező előszilveszteri bulit tart december 30-án a Millenáris Teátrumban Péterfy Bori és zenekara, a Love Band.
Hírek
Az új esztendő márciusában jelenik meg a U2 együttes új albuma, amely a tizenkettedik lesz az ír banda stúdiólemezeinek sorában. Bonóék legutóbb 2004-ben jelentkeztek sorlemezzel, a How To Dismantle An Atomic Bomb című többszörös Grammy-díjas koronggal.
Hírek
A legtöbb Grammy-díjra jelölt dzsesszzenész, George Duke ad koncertet 2009. május 20-án Debrecenben, a Kölcsey Központban. A Grammy-díjas és a díjra több mint húsz alkalommal jelölt amerikai billentyűs, énekes és producer évtizedekkel ezelőtt már koncertezett a budapesti Erkel Színházban.
Hírek
A jövőre 10. alkalommal megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál minden eddiginél nagyobb port kavar. Legalábbis ami a programokat és az új fellépőket illeti. Merthogy por aligha lesz, hála a komfortossá változtatott helyszínnek, lesznek viszont nagy nevek, még nagyobb zenék és végeláthatatlan élményáradat.
Hírek
Csáki András nyerte az 51. Tokiói Nemzetközi Gitárversenyt; a Zeneakadémia doktorandusza az első helyezettnek járó számos díj mellett meghívást kapott egy 2009-es japán koncertkörútra is - közölte Eötvös József, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszakvezető tanára szerdán.
Hírek
A Tilos Witchkitchen Series keretein belül, havi rendszerességgel, olyan zenekarok és zenei formációk mutatkoznak be, melyek a Tilosban vagy a Tilos körül jöttek létre, munkásságukban és szellemiségükben szorosan kötődnek a rádióhoz. A Tilos Rádió és a Budapest Jazz Club első közös rendezvényén december 27-én a Budbudas zenekar lép fel, ami egy professzionális zenészekből, dj-kből, vj-kből és színházi és filmes szakemberekből álló, kifejezetten kísérleti koncert zenekar.
Hírek
Igazi. Hallucináció. Ezen a különleges decemberi estén a ®agar zenekar a pszichedelikusabb, nagyrészt instrumentális számait veszi elő, amelyben az Underground Dívák is szerepet kapnak, ugyanis az eddig csak Ligeti György illetve Zságer Balázs hangján megszólaló dalokat, mint például a Learn To Fall vagy a Never the Same is ők interpretálják majd, némelyiket különleges zenei átiratban. A vizuális hallucinációk elősegítését Kemuri képi hátterei biztosítják majd.
Hírek
Karácsonyi koncerttel zárul az ART FACE SEVEN régizenei esték 2008 című rendezvénysorozat. Ez az est lesz a Mátyás-templom utolsó koncertjeinek egyike, mielőtt a felújítási munkálatok miatt egy időre bezárja kapuit a nagyközönség előtt.
Hírek
Hatalmas ovációval fogadta a varsói dzsesszszerető közönség Woody Allen híres amerikai filmrendező, színész, klarinétos és együttese koncertjét vasárnap este.
Hírek
Százezer dollárt fizetett egy ismeretlen magángyűjtő Kurt Cobain gitárjáért. A Nirvana együttes néhai frontemberének hangszerét egy Sluggo nevű punkrockzenész, a The Grannies and Hullabaloo együttes tagja bocsátotta árverésre.
Hírek
Nyolcvanegy éves korában csütörtökön elhunyt Eartha Kitt amerikai énekesnő, táncosnő és színésznő - közölte a család szóvivője.
Hírek
Január 16-án a moldáv Zdob şi Zdub lép föl az A38 hajón, hogy sajátos, különbejáratú népi hardcore-jával egy kis életet leheljen a téli álomba merült városba. Előzenekarként a debreceni-nyíregyházi Folk Error lép fel, ami eredeti módon ötvözi a népzene, a rock, a punk és a rap elemeit.
Hírek
Idén ünnepelte fennállása 85. évfordulóját a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Nemzetközi lemezdíjak, sikeres turnék, és több tucat vidéki koncert jellemezte az NFZ idei évét – számolt be év végi mérlegében az együttes. 2009 pedig a fesztiválok éve lesz számukra.
Hírek
Ló-képű egy amerikai nő, méghozzá sokszorosan: lova képeket fest és annyira jól, hogy kiállítása lesz Velencében egy műgalériában.
Hírek
Ebben az évben is kétnapos fantasztikus óévbúcsúztató buli várja a debrecenieket és a városban szilveszterezőket a Kossuth téren.
Hírek
Vasárnap DJ Dominique és barátai jótékonysági koncert lesz a Művészetek Palotájában, ahová a belépő csupán egy ajándék, amit később a szervezők gyermekotthonokba juttatnak el. A fellépő vendégek: Presser Gábor, Szikora Róbert, Kovácsovics Fruzsina, Szekeres Pál, a magyar tőrvívó válogatott, a speciális olimpia aranyérmesei, Caramel, a 4for Dance, Miller Zoltán, Kiki, Csézy, Sebestyén Márta, a tordasi árvák, a Nemadomfel együttes, az Adagio, Lovász Irén, Mahó Andrea, Inti és a Pura Vida, Anita, és St. Martin is.
Hírek
Megszülettek az aktuális PANKKK Menedzsment Pályázat hivatalos eredményei. A menedzsmenteket, szervezőirodákat és non-profit zenei közösségeket támogató pályázat célja, hogy hozzájáruljon a hosszú távon is működőképes, önmagát újratermelő és professzionális alapokon működő élőzenei színtér kifejlődéséhez.
Hírek
A Kurtág 80 című dupla album bekerült a kortárs zenei MIDEM-díjra jelölt három lemez közé - tájékoztattak szerdán a világ legrangosabb zenei kiállításának és vásárának szervezői.
Hírek
A Bécsi Újévi Koncerthez hasonló, mégis merőben más stílusú koncertet rendez Mága Zoltán hegedűművész neves előadók részvételével 2009. január elsején a Papp László Budapest Sportarénában.
Hírek
December 30-án Pécsen, a Lauber Dezső Sportcsarnokban búcsúztatja az évet a hazai alternatív szcéna zászlóshajója, a Kispál és a Borz. A koncerten lesznek hangos és csendes-ülős variációk, eddig nem hallott új szerzemények, ismert és új köntösben megszólaló régi dalok és vendég zenekarok.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ