Hírek
A napokban jelenik meg Barabás Lőrinc Random Szerda nevű formációjának koncertfelvételeket tartalmazó korongja. A jazz és a pop határmezsgyéjén mozgó, előszeretettel improvizáló együttes szerda este tartja lemezbemutató koncertjét Budapesten.
Hírek
December 21-én vasárnap 19.30-kor ad koncertet Balogh Kálmán és a Gypsy Cimbalom Band a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.
Hírek
Grammy-díjra jelölték a napokban a Takács Vonósnégyes Brahms-lemezét, közreműködőként pedig Eötvös Péter és Fischer Ádám is jelöltje a zenei felvételek legrangosabb elismerésének - derült ki a jelöltek hivatalos listájáról.
Hírek
Elkészült a 2008-as paksi Gastroblues Fesztivált bemutató négy DVD; a kiadvány a fesztivál nagyobb koncertjeinek legjobb pillanatai mellett számos jam sessiont és templomi fellépést is felidéz, de a zenészekkel készült interjúkat is tartalmaz.
Hírek
Lemondta európai turnéját, így Budapesten sem lép fel jövő csütörtökön Vince Neil, a Mötley Crüe metálbanda énekese – közölte Nyilas Kriszta, az esemény sajtófőnöke.
Hírek
December 13-án szombaton 19.30-kor lép színpadra a blues-rock gitárfenomén, Joe Bonamassa a Nyugati Teátrumban. Az est előzenekara a Borsodi Blue lesz.
Hírek
Diatonikus, kromatikus, akkord vagy basszus – ki gondolná, hogy e jelzők mindegyike illik a szájharmonikára? És hogy mi mindent lehet kihozni ebből a hangszerből – illetve az előbb említett változataiból – azt talán nem is gondolná az ember.
Hírek
A rock berkeiben eltöltött négy évtizede jutalmául a most 60 éves Ozzy Osbourne a minap kiérdemelte a Marshall Classic Rock and Roll Honors Award életműdíjat.
Hírek
Budapesten ad koncertet jövő tavasszal Beyoncé; a rendkívül népszerű amerikai énekesnő, aki jelenleg is vezeti a Billboard több listáját, április 29-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
Hírek
A 2008-as karácsonyi zenei kiadványok egyik különlegessége St. Martin Mediterrán Éjszakák című nagylemeze. Az album elkészítésénél a hangszeres szólistának ez alkalommal is az utazásai során ért élmények adták a fő ihletet:
Hírek
A Lovasi András vezette Megadó kiadó tájékoztatása szerint az on-line eladásokkal együtt a Péterfy Bori & Love Band bemutatkozó lemeze aranylemez lett. Ez 7500 eladott példányt jelent. Boriék novemberben új videóklipel is jelentkeznek, az év végén pedig nagy előszilveszteri koncertre készülnek a Millenáris Parkban.
Hírek
December 6-án este a szakmának és a közönségnek is bemutatkozik a Lush Life Quintet a Jazzgarden színpadán. A zenekar bizonyára új és különleges színt fog jelenteni a magyar jazz palettáján.
Hírek
Csepregi Gyula az 1980-as évek elején tűnt fel, Kovács Gyula dobos zenekarában. Az azóta többszörös eMeRTon-díjas és nívódíjas szaxofonos egy nagyszabású koncerttel készül megünnepelni 50. születésnapját december 8-án, a Művészetek Palotájában.
Hírek
Különleges műsorral búcsúztatja az évet az Egy Kiss Erzsi Zene. Az új felállás mellett, új dalok, performanszok. Játékok árnyékkal, fénnyel. Most először velünk zenél Soós Tamás Csonti is (Anima Sound System), erősítve ezzel a népies vonalat.
Hírek
Palya Bea sok mindent elért és valósíthatott meg tehetségének köszönhetően. Mostani koncertje különlegles alkalom, mivel első alkalommal ad teljes koncertet nagyobb közönség előtt szólóban.
Hírek
Egy Rolling Stone emlékiratai címmel jelentetett meg könyvet Ron Wood, a Stones gitárosa, az együttes legkésőbb érkezett, egyben legfiatalabb tagja, amelyben "szókimondóan" ír személyes és zenei élményeiről.
Hírek
Több Grammy-jelölést is kapott szerdán Jennifer Hudson a róla elnevezett zenei albumáért.
Hírek
Szívelégtelenség következtében elhuny Odetta amerikai folk és bluesénekesnő, polgárjogi aktivista.
Hírek
Nem támogatom a szabadpiac korlátozását és az európai piac monopolizálását, ugyanakkor fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a szerzői és szomszédos jogok jelenlegi kaotikus piaci helyzete nem kedvez a kis országok művészeinek – jelentette ki Lévai Katalin európai parlamenti képviselő, akinek jelentése alapján az Európai Parlament 2007 márciusában tagállamoknak szóló ajánlást fogadott el az online zenei szerzői jogok határokon átívelő kollektív kezeléséről.
Hírek
A korábbi évek sikeres fellépéseit követően idén összesen 34 előadáson élvezheti a francia közönség a 21 tagú Rajkó zenekar és a 12 tagú Talentum táncegyüttes közös produkcióját.
Hírek
A magyar főváros legrégibb templomában, az idei évben 960 éves Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban Ádventi Egyházzenei Fesztivál kerül megrendezésre.
Hírek
Immáron második alkalommal rendezik meg a Néprajzi Múzeumban a Csillagzene Fesztivált, Luca Napi programokkal december 12-14.-e között. December 13.-án, többek között Ferenczi György és sztárvendégei, zenei különlegességekkel várják az odalátogatókat.
Hírek
December 14-én lesz Mariza-nak, a fado dívájának a koncertje a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.
Hírek
A zenei életben kamatoztatja rémtetteivel szerzett hírnevét Ryan, az indonéz sorozatgyilkos - jelentette a helyi sajtó. A férfi a börtöncellában dalokat komponál popzenei stílusban.
Hírek
Kedden éjjel a Fejér megyei Szent György Kórházban meghalt Flipper Öcsi, a Hungária együttes és a Dolly Roll egykori énekese - adta hírül a Stop.hu internes hírportál szerdán reggel.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ ...igazsága mindig annak van, akinek telik rá..."
Reymont
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ