BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Május 17-én, szerdán 18-órakor látható és hallható Vladislav Bláha gitárművész koncertje a Cseh Centrumban. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
A Magyar Állami Operaház modernizációs programjának bizonyos elemei sértik a dolgozók érdekeit, ezért természetes az érdekképviseleti szervezetek fellépése - mondta Hegyi Árpád Jutocsa fõigazgató csütörtökön Budapesten.
Hírek
Mozart Don Giovannijának különleges, bábszereplőkkel kiegészített olaszországi premierjét és azt követő előadásait dirigálja októberben Hamar Zsolt karmester. A Pannon Filharmonikusok dirigense elmondta, hogy Trevisoban, Veronában, Anconában és Jesi városában vezényli majd a Mozart-operát. Ez már az ötödik szezonja Olaszországban a padovai zenekarral. Ottani impresszáriója révén kötötte meg a szerződést a sajátos Don Giovanni-bemutatóra is.
Hírek
Az Operaház modernizációs programjának bizonyos elemei sértik a dolgozók érdekeit, ezért természetes az érdekképviseleti szervezetek fellépése - mondta Hegyi Árpád Jutocsa főigazgató csütörtökön Budapesten.
Hírek
Nem foglalkozik a lemondás gondolatával Hegyi Árpád Jutocsa, a Magyar Állami Operaház (MÁO) fõigazgatója, akit az elmúlt napokban közvetlen munkatársai közül többen is távozásra szólítottak fel - a fõigazgató szerdán nyilatkozott az MTI-nek.
Hírek
A VOLT Fesztivál nyitónapján még egy nemzetközi sztárcsapattal találkozhat a Sopronba látogató közönség. A Djuice-Nokia Aréna színpadán éjfél után lép színpadra a „Big City Life” című dalával Európa szerte befutott Mattafix.
Hírek
Újra kaphatók jegyek Robbie Williams július 19-i koncertjére, a Puskás Ferenc Stadionba - tudatta kedden a Multimédia Concerts, a rendkívül érdeklõdéssel várt esemény szervezõje.
Hírek
A kulturális minisztérium vezetése nem kíván beavatkozni a Magyar Állami Operaház vezetőinek szakmai kompetenciájába - közölte a tárca kedden az MTI-vel azután, hogy Bozóki András miniszter és Vass Lajos politikai államtitkár az intézmény vezetőivel tárgyalt.
Hírek
Május 27-én szombaton 19:30-kor lesz Sümegi Eszter szoprán énekesnő és Derek Lee ragin kontratenor barokk estje a Zeneakadémián.
Hírek
Az A38 Hajó és a Francia Intézet közösen létrehozott, első pillantásra meghökkentő című sorozatának legfontosabb célkitűzése, hogy bemutassa Franciaország és a frankofón államok páratlanul sokszínű zenei kultúráját.
Hírek
Nemcsak múzsa, hanem alkotótárs is volt Magdalena Bach, a barokk zene zsenijének felesége.
Hírek
Újabb világsztár, Joe Satriani, napjaink kiemelkedő gitárosa ad koncertet július 11-én Budapesten, a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.
Hírek
A hazai rock nagyjait örökítette meg Hérics Nándor olajfestményeken. A közel kétszáz kép vasárnaptól látható tíz napon át a budapesti Kongresszusi Központban, s a portrék reprezentatív albumba foglalva is megjelentek.
Hírek
Placido Domingo vezényli a Bécsi Filharmonikusokat a schönbrunni kastély parkjában június 2-án, s a részvétel ingyenes: a Koncert Európáért című hangversenyt a rendezők az osztrák EU-elnökség csúcspontjának szánják.
Hírek
Rengeteg sztárfellépőt ígérnek a szervezők a 14. Sziget Fesztiválra, amely minden eddiginél nagyobb, 2,25 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodik. A fesztivál csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy augusztus 9. és 16. között mintegy 200 nemzetközi sztár, 500 hazai zenekar, előadó és több tucat színházi produkció várja majd a látogatókat a Hajógyári sziget összesen több, mint 60 programhelyszínén.
Hírek
Keith Richardst, a Rolling Stones 62 éves gitárosát koponyaműtétje után néhány nappal, csütörtökön kiengedték az aucklandi kórházból, ahova április végi balesete után került.
Hírek
Ugyancsak törhették a fejüket a műítészek, és talán azóta is törik, hogy mit is hallottak szerdán este a Budapest Kongresszusi Központ zsúfolásig telt nagytermében.
Hírek
A rátóti szörny visszatért! A lassan harminc éves Sub Bass Monster, szülőfaluja, Gyulafirátót díszpolgára, mellesleg a magyar hiphop-szcéna egyik legviccesebb és legkifinomultabb előadója az A38 Hajón mutatja be harmadik lemezét.
Hírek
Európai turnéra készül ebben az évben az Omega együttes, Közép-Európa leghíresebb rockzenekara. Május 23-án Pozsonyban, 24-én Kassán, 26-án Szatmárnémetiben koncertezik a zenekar.
Hírek
Hegyi Árpád Jutocsa fõigazgató és az általa kinevezett vezetõi gárda visszahívását kezdeményezték Bozóki András kulturális miniszternek írt keddi levelükben a Magyar Állami Operaház Közalkalmazotti Tanácsának tagjai.
Hírek
A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete operaházi alapszervezete egyetért azzal a levéllel, amelyet az Opera balettigazgatója, Keveházi Gábor írt Hegyi Árpád Jutocsának, a dalszínház fõigazgatójának, hozzátéve, hogy véleményük szerint az intézmény a csőd felé sodródik.
Hírek
A két éve elhunyt Tomsits Rudolfra, a kitűnő trombitásra koncerttel emlékeznek zenész barátai szombaton este, Tomsits születésének 60. évfordulóján.
Hírek
A véltnél jóval súlyosabbnak bizonyult Keith Richardsnak a Fidzsi-szigeteken elszenvedett pálmafa-balesete, úgyhogy a Rolling Stones gitáros-zeneszerzõjén sürgõs agyműtétet kellett végrehajtani.
Hírek
Újabb operaházi vezetõ, ezúttal Kesselyák Gergely fõzeneigazgató fordult levélben a dalszínház fõigazgatójához, mert elfogadhatatlannak tartja a jövõ szezon tervezetét.
Hírek
Joey Baron világ legjobb dobosai közé tartozik, aki kivételes technikai képességein túl, mint az egyik legzeneibb ütős ismert (Mike Patton, John Zorn, Bill Frisell, John Scofield, Stan Getz, Laurie Anderson, Pat Metheny, Al Jarreau, Philip Glass, Jim Hall, Chet Baker, Dizzy Gillespie, David Bowie, Randy Brecker néhány név a hosszú listáról, akikkel együtt játszott). Egy kisebbfajta jazzdob áll - hangosítás nélkül - a terem közepén, a közönséggel szorosan körülvéve.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„Rettenetes, hogy a valóságot nem lehet megismerni a tények miatt."
Rainer Maria Rilke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ