BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Eric Claptonnak mostanában aligha van ideje arra, hogy hogy hosszasan ünnepeltesse magát 61. születésnapján barátokat gyűjtve a fehér asztal köré. A tavaly megjelent lemeze köré szervezett turné lassan elindul, és a Lassúkezű gitárvirtuóz hazai hívei nagy örömére, nyárra Budapestre ér.
Hírek
Nyílt levélben határolódott el a Magyar Állami Operaház péntekre tervezett, a zeneszerzőre nézve szerinte súlyosan sértő Bartók-bemutatójától Vásárhelyi Gábor, a komponista jogutódja.
Hírek
Holnap, azaz március 29-én 21-órakor lesz Yonderboi magyarországi lemezbemutató koncertje az A38 Hajón. A bensőséges hangulatú fellépésre – korlátozott számban – még lehet jegyet kapni.
Hírek
Április 12-én, szerdán 20-órakor kezdődik a Harcsa Veronika Quartet koncertje a szegedi IH Cafféban. A föllépés a Speak Low című album harmadik lemezbemutató koncertje. Aki szereti a színvonalas jazz muzsikát, ne hagyja ki!
Hírek
Nyári európai turnéja során július 3-án a Margitszigeti szabadtéri Színpad vendége lesz Herbie Hancock billentyűs és zeneszerző, a modern jazz egyik ikonja - közölte koncertet a szervező Showtime Budapest ügynökség.
Hírek
Március végén súlyos blues-dzsessz csapás színhelye lesz az A38 Hajó. A New Orleansból származó brass-blues egyik legismertebb zenekara, a német Mardi Gras.bb tér vissza a hajóra, hogy a kőkemény rockabillyt játszó Mystery Ganggel sikeres kísérletet tegyen a nézőtér táncba ringatására.
Hírek
Bartók és a tánc címmel nyílt kiállítás csütörtökön Budapesten, a Bajor Gizi Színészmúzeumban, a világhírű zeneszerző születésének 125. évfordulóján.
Hírek
2006. március 29-én, szerdán 19-órakor lesz lesz Szarka Gyula (Ghymes) Alku című lemezének bemutató előadása a Kolibri Színházban.
Hírek
Európa legnagyobb koncerttermi orgonáját mutatta be Varnus Xavér orgonaművész a Művészetek Palotájában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A hangszer Baróti István orgonaművész tervei alapján készült. A templomi orgonákkal ellentétben, ez a hangszer azért is különleges, mert olyan darabokat is játszanak rajta, amelyeket az egyházi intézményekben nem lehet. A Művészetek Palotája hangszerének egyes sípjai több emeleten átnyúlnak, de vannak egészen picikék is.
Hírek
Barbra Streisand hódolói váratlanul újabb esélyt kaptak arra, hogy kedvencüket ismét élő koncerteken láthassák: a 63 éves amerikai énekes- és színésznő ugyanis úgy határozott, hogy turnéra indul, jóllehet 2000-ben kifejezetten búcsúturnét tartott, amelyen hivatalosan elköszönt közönségétől.
Hírek
Marc-Antoine Charpentier Három bibliai történetét, a francia barokk legeredetibb vallási műveit Carissimi oratóriumai ihlették. A Thália színházban bemutatott, francia-magyar koprodukcióban készült előadás premierjére 2005. decemberében, a Versailles-i kastélyban került sor.
Hírek
Már csak egyet kell aludni - mondhatják a Depeche Mode magyar rajongói, hogy láthassák a 80-as évek egyik legnépszerűbb zenekarát. Négy év után ismét világkörüli turnéra indult a Depeche Mode, s kedden a Budapest Sportarénában lépnek fel.
Hírek
A fesztivál egyik állandó, és egyben az egyik legelismertebb szereplője a Budapesti Fesztiválzenekar. A Zenekari hangversenyek sorozat erre a szombat délutánra a Művészetek Palotájának Nemzeti Hangversenytermébe költözött, mégpedig a Fesztiválzenekar jóvoltából, amely ráadásul egy igen fiatal, ám rendkívüli tehetséget hozott el magával szólistaként.
Hírek
Április 1-re a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpont a Kusza-ban meghírdetett Karthago koncert Kocsándi Miklós (dob ének) váratlan betegsége miatt elmarad. A jegyek érvényesek a május 26-i koncertre, vagy a helyszínen visszaválthatók.
Hírek
Együttműködési megállapodást kötött kedden az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) és a zeneszerzők legnagyobb magyar szervezete, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület
Hírek
A Sex Mob és a Killerjoey koncertjeihez kapcsolódóan az Alasnoaxis fellépése a New York jazz underground legkreatívabb, meghatározó szereplőit bemutató sorozat folytatása. A zenekar április 8-án 20-órakor lép föl a Trafóban.
Hírek
A magyar zeneszerzőről szóló francia dokumentumfilm bemutatójával és a Keller Vonósnégyes koncertjével ünnepelte szombat este Bartók Béla születésének 125. évfordulóját a Párizsi Magyar Intézet (PMI).
Hírek
Március 26-án 19-órakor lesz a Włodek Pawlik Trio koncertje a budapesti Dózsa Művelődési Központban. A különleges jazzkoncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Április 4-én este 8-órakor kezdődik – a Jazz Odüsszeia koncertsorozat keretében, amely az európai jazz sokszínűségét hirdeti és mutatja be – Dhafer Youssef, az egyik legizgalmasabb európai jazzista koncertje az A38 Hajón.
Hírek
Elindul a Magyar Állami Operaház modernizációja; a kormány a héten 250 millió forint támogatást ítélt meg e célra - közölte Bozóki András kulturális miniszter.
Hírek
Március 18-án óriási sikert aratott a Borbély Műhely az Eurojazz Fesztiválon, Mexico Cityben, ahol évről évre európai zenekarok mutatkoznak be. Az elmúlt esztendőben a Horváth-Lantos Duó kapott meghívást.
Hírek
Bartók Béla születésének 125. évfordulóját ünneplik szombaton országszerte; a születésnap előestéjén kezdődik meg a zeneszerző, népzenekutató tiszteletére meghirdetett jubileumi év programja.
Hírek
Régi kedves ismerős, a jazz osztrák születésű, Amerikába települt nagymestere, Joe Zawinul szombaton este a Jövő Házában ad koncertet a vadonatúj összetételű Syndicate-tel, amelyet ebben a felállásban is a világ legjobb fúziós együttese, de Zawinul otthonos a hard bopban és sok más stílusban is.
Hírek
Szenzációs koncerteket - Ian Anderson (Jethro Tull), Axl Rose és az új Guns' n Roses, az Alice in Chain, Sting és a Korn - tavaszi-nyári budapesti fellépését jelentette be Hegedűs László, a Multimédia Concerts ügyvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.
Hírek
A XV. Nemzetközi "Bohém" Ragtime és Jazz Fesztivál keretében március 21 és március 29 között összesen 17 városban szól majd a jazz. A sorozat részleteiről Ittzés Tamás fesztiváligazgató tájékoztatott.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Fucsik azt mondta: Emberek, legyetek éberek! Én meg azt mondom: Éberek, legyetek emberek!
Szász János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ