Hírek
Ismert és ismeretlen művek, sajátunknak érzett vagy kicsit különös színezetű zenék ­- ez az augusztus 6-án, vasárnap 20-órakor, a Kiscelli Múzeum udvarán kezdődő hangverseny kínálata, amelyen Pege Aladár nagybőgőművész és a Mendelssohn Kamarazenekar muzsikál.
Hírek
A Bayreuthi Ünnepi Játékokon harmadik éve Christoph Schlingensief rendezésében bemutatott Parsifal továbbra is megosztja a közönséget, amelyik azonban osztatlan tetszéssel fogadta Fischer Ádám karmestert.
Hírek
Marianne Faithfull egy évtizeddel első magyarországi fellépése után idén ismét Budapesten ad koncertet, a Művészetek Palotájában.
Hírek
Kilencedik nyara tartanak jam sessiont a hagyományos dzsessz és dixieland élcsapatai a szegedi Dóm téren; a szabadtéri gála egyedülálló egész Európában: olyan sztárok léptek itt föl, mint Joe Murányi - aki idén is a fesztivál vendége lesz -, Hans Carling, Mike Vax vagy Audrey Montaung.
Hírek
Százhúsz éve, 1886. július 31-én halt meg a magyarul tökéletesen soha meg nem tanuló, de magát magyarnak valló Liszt Ferenc zongoraművész, zeneszerző.
Hírek
Búcsúzik egy legendás brit zenés televíziós műsor. A BBC stúdiójában leforgatták a Top Of The Pops utolsó részét.
Hírek
Megújult formában indítja útjára zenei tehetségkutató versenyét 2006-ban a Heineken. A Thirst Studio műfaji határok nélkül keresi a fiatal tehetségeket, akiknek a legjobb hazai producerek segítsége mellett stúdiólehetőséget és fellépéseket biztosít. A győztes pedig Londonban tökéletesítheti munkáját egy neves nemzetközi producerrel.
Hírek
A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és folklór találkozó húsz ország ezerkétszáz énekesével, zenészével kezdődött meg Debrecenben. A verseny fődíja félmillió forint, s egy meghívás a jövő évi A kórusmuzsika Európa Nagydíja elnevezésű vetélkedésre.
Hírek
Idén 200 éves a köztársasági elnök hivatalának otthont adó Sándor-palota. A Köztársasági Elnöki Hivatal szeretne méltóképpen megemlékezni a klasszicista épület bicentenáriumáról.
Hírek
Nyáresti koncertsorozat kezdődik az Állatkertben július 26-án, szerdán este fél kilenckor a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar fellépésével. A hangversenyen Rossini, Csajkovszkij, Dvorák, Johann Strauss, Verdi, Puccini, Offenbach és Brahms művei csendülnek fel Ligeti András vezényletével.
Hírek
A Whitesnake együttes, a legendás brit rockbanda eredeti énekesével, David Coverdale-el ad koncertet augusztus 1-jén, jövő kedden este a budapesti Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. A zenekar a magyar rockrajongók egyik kedvence, így fellépése az év egyik legjelentősebb hazai rockeseményének ígérkezik.
Hírek
A Veszprémi Nyári Fesztivált hatodik alkalommal rendezik meg július 24. és augusztus 20. között. Huszonöt rendezvényen három földrész 13 nemzetének kultúrája mutatkozik be. Az egy hónapos rendezvénysorozat négy fő blokkból áll: Világjava estek, Zenélő udvar, Vivace Nemzetközi Kórusfesztivál és Nyáresték a várudvaron elnevezésű táncszínházi előadások.
Hírek
Az Óbudai Nyár a komolyzene közönsége számára is izgalmas programokat kínál. A Kiscelli-kastély gesztenyefás-madaras udvarában, a hely szelleméhez illeszkedő három hangversenyen július 30-án, augusztus 6-án és augusztus 13-án Vivaldi és Bottesini, Schubert és Donizetti, Mendelssohn és Csajkovszkij közkedvelt kompozícióit hallgathatja a nagyérdemű.
Hírek
Végjátékhoz érkezett Magyarország legnagyobb slágervadászata. Az alomslager.origo.hu oldalon május óta folyik az ádáz küzdelem, melyik dal érdemli ki az álomsláger címet. A majd’ 14 000 regisztrált felhasználó a kezdeti 500-as listát immár 10 dalra csökkentette, és szeptemberre kiderül, melyik felvétel lesz Magyarország kedvenc slágere az [origo] szavazói szerint.
Hírek
A Whitesnake együttes Petőfi Csarnok szabadterére kedd estére meghirdetett, de elmaradt koncertjének új időpontjáról megkezdődtek az egyeztetések a brit zenekar menedzsmentjével - közölte a rendezvényt szervező Concerto ügynökség.
Hírek
Luciano Pavarotti olasz sztártenor Csaknem egy hónappal New Yorkban elvégzett műtétje után a hét végén hazaérkezett Olaszországba.
Hírek
Egyedülálló zenemű született az izraeli-libanoni konfliktusból. Egy libanoni zenész „duettet" vett fel az izraeli légierővel.
Hírek
A Másfélt igazán nem kell bemutatni: Magyarország egyik legnépszerűbb és legstabilabb zenekaráról van szó. Instrumentális muzsikájára a kortárs repetitív zene éppúgy hatott, mint a drum and bass vagy a funky. És emellett táncos groove-ok, metálos zúzások, pszichedélia és rockzene, sodró lendület és átható intenzitás – a Másfél minden egyes koncertje alapvető élmény.
Hírek
Az elektronikus világzene veteránjai akkor kezdték az ipart, amikor a legtöbb angol tánczenekar még - ahogy honlapjuk írja - „egy énekesből és két viharkabátos billentyűsből állt".
Hírek
Kétszázhatvanöt éve, 1741. július 28-án halt meg Bécsben Antonio Lucio Vivaldi, az olasz barokk zene kiemelkedő mestere, a zeneirodalom egyik legismertebb műve, a Négy évszak komponistája.
Hírek
Az idén hároméves Veszprémi Ünnepi Játékok nyitó előadása Mozart: A varázsfuvola című operája lesz augusztus 2-án, szerdán este nyolckor. A nemzetközi szereplőgárda a Nemzeti Filharmonikusok és a Nemzeti Énekkar közreműködésével, Kocsis Zoltán vezényletével koncertszerűen adja elő az operát, amelyben a külföldiek mellett az Éj királynője szerepében Miklósa Erikát hallhatja a közönség.
Hírek
A kézművesek nem ismernek lehetetlent, hiszen még a márványt is képesek megszólaltatni – hangzott el hétfőn a Magyar kézművesség 2006 és A zene világa – kézműves szemmel című kettős pályázat hétfői díjkiosztó ünnepségen a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, amelyen A magyar kézművességért díj arany fokozatával jutalmazták Molnár Sándor kőfaragót, aki carrarai márványból készített hegedűt.
Hírek
Jövő év elején már újra színpadra állna Lucciano Pavarotti világhírű tenor, akit két hete műtöttek meg hasnyálmirigyrák miatt - írta a La Stampa című olasz napilap hétfõi számában.
Hírek
Verdine White nem az egyetlen fekete zenész, akinek „megtévesztésül” a White családnév jutott. A nagyon laza, szórakoztató soulzenét játszó Earth Wind and Fire együttes basszusgitárosa 55 éves.
Hírek
Zeffer András zenekarvezető, billentyűs közelmúltban ismertté vált súlyos, életveszélyes betegsége miatt belátható ideig nem koncertezik a Rock Band, a kitűnő zenészekbõl álló szupergrup.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ