BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
A bécsi Volksoper-ben a közönség szinte magán kívül volt a Walter Jurmann gálaesten. Jurmann zenéjét mindenki ismeri, ám szinte senki nem ismeri a nevét. A San Francisco- slágerek szerzője pedig igazi bécsi volt, aki éppúgy mint Robert Stolz Bécsből Berlinbe ment és slágerszerzőként aratott nagy sikereket. A nácik hatalomátvétele után Párizson keresztül Hollywoodba emigrált. Ott olyan világhírű filmekhez írt zenét, mint például a Lázadás a Bountyn vagy a Botrány az Operában.
Hírek
Nagy megtiszteltetés Magyarországnak, hogy Luciano Pavarotti 2005-2006-os búcsúturnéjának egyik utolsó koncertjét Budapesten tartja - a világ egyik legnagyobb tenorja augusztus 19-én, este 8-órakor lép a közönség elé a Puskás Ferenc stadionban - hangzott el hétfőn az eseményt beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.
Hírek
Paul McCartney és Madonna a 48. Grammy-gála legnagyobb érdeklődéssel várt fellépői között lesz szerdáról csütörtökre virradó éjszaka. Azon az éjszakán ismeri meg a zenekedvelő világ, hogy a 108 kategória több mint félezer jelöltje közül kik kapják a zenei Oscarnak nevezett rangos elismerést. A díjátadók között lesznek a díjakra is esélyes Destiny's Child tagjai, Ludacris, Bonnie Raitt, Tom Hanks, Queen Latifah.
Hírek
Élete során világsztároknak megfelelő elismerésben részesült a Jászberényből indult Székely Mihály - mondta Vass Lajos politikai államtitkár az operaénekes hagyatékából összeállított kiállítás csütörtöki megnyitóján, a jászsági városban.
Hírek
A Szépművészeti Múzeum csütörtökönként különleges programokkal, tárlatvezetésekkel, állandó Jazz Szalonnal, meghosszabbított nyitva tartással várja az érdeklődőket. A Múzeum + (plusz) elnevezésű programsorozat rendezvényei az intézményben látható kiállításokhoz kapcsolódnak. Ezen a csütörtökön Tokody Ilona (képünkön) spanyol áriaestje az El Greco, Velázquez, Goya kiállítás kísérőrendezvénye, a Jazz Szalon Tapas Bárjában pedig a spanyol konyha ízeit kínálják a látogatóknak.
Hírek
A bázeli zenei élet lelkületének felkutatását érdemes a börtönben kezdeni. Az ódon hangulatú, dimbes-dombos óváros egyik magaslatán áll egyzord külsejű, 19. századi épület, mely az 1990-esévek közepéig - eredeti funkciójának megfelelően - fegyintézetként működött. Miután bezárták, hangszermúzeummá alakították át. Magánadományokból.
Hírek
2006. február 3-án, pénteken 18-órakor kerül megrendezésre a budapesti Olasz Kultúrintézet koncerttermében a La Caffettiera Stioppeta ( A felrobbant kávéfőző) kórus koncertje. A társaság 2004. augusztusában alakult Perugiában, az „Universitá per stranieri”(Külföldiek egyeteme) hallgatóiból, egy sajnálatos konyhai baleset napján.
Hírek
A tavaly októberi pakisztáni földrengés áldozataiért énekelt a hét végén Karacsiban Bryan Adams. A 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadások óta most először járt nagyobb nyugati rock-sztár az ázsiai országban. A kanadai muzsikus, akinek legnagyobb sikerei a Summer of 69, a Cuts Like A Knife – és természetesen Kevin Costner Robin Hood-filmjének betétdala, az Everything I Do – egy nappal azután érkezett a pakisztáni fővárosba, hogy az amerikai külügyminisztérium figyelmeztetést adott ki állampolgárainak az országban fenyegető terroristaveszély miatt.
Hírek
Az opera vékonyítja a gyapjút, legalábbis ezt támasztja alá, hogy ismét rekordfinomságú gyapjút adtak azok az ausztrál birkák, amelyekkel operát hallgattatnak. Míg az operamentesen tartott ausztrál merinói juhok gyapjának szálvastagsága átlagosan 20-21 mikron (ezredmilliméter), addig az operával „kezelteké" csak 11,8 mikron. A szuperfinom gyapjú maximális szálvastagsága ugyanakkor 19,5 mikron, azaz az operán tartottak ennél jóval finomabbat növesztenek.
Hírek
Kamarazenei koncertekkel, operaelőadással, kiállítással ünneplik Mozart születésének 250. évfordulóját pénteken Budapesten. A Magyar Állami Operaház Mozart-napot rendez. A program keretében ingyenes kamarazenei koncerteket tartanak, este pedig új betanulásban, a világ egyik legfiatalabb címszereplőjével adják elő a Don Giovannit, Kesselyák Gergely főzeneigazgató rendezésében.
Hírek
2006. január 28-án, szombaton 19-órakor ad koncertet Azuma Clan a Műcsarnok Jazzklubban. A rendezvényen vendégművészként Ágens lép a színpadra. Az érdeklődők a belépőjegyeket a helyszínen válthatják meg.
Hírek
Igazi funky-ünnep lesz február 16-án a Budapest Sportarénában: egy este, egy színpadon lép fel az Earth, Wind and Fire, a Kool and The Gang és a Gypsy All Stars együttes. A vérbeli soul és funky dallamok és ritmusok hallatán feltehetőleg sokan kerekednek majd táncra ezen az estén.
Hírek
B.B. King, a fáradhatatlan blues király, akit tavaly szeptemberben 80. születésnapján a műfaj imádói elhalmoztak a szeretetükkel, úgy döntött, hogy idén utoljára indul világkörüli turnéra. Február 16-án Chicagóban kezdődnek a hazai koncertek, majd március 29-én kezdetét veszi az angliai turné is, ahol előreláthatólag öt fellépése lesz. Már korábban bejelentették, hogy az írek jelenlegi első számú gitármágusa, Gary Moore játszik vele ezeken az estéken.
Hírek
BartoKorcia címmel jelent meg a közelmúltban Laurent Korcia francia hegedűművész Bartók Béla hegedűre írt műveiből összeállított dupla albuma, amelyet a Le Monde című francia napilap hétfőn méltatott. Az album címében rejlő szójátéknak megfelelően a Le Monde szerint Korcia és Bartók között olyan „éltető ozmózis, olyan ösztönös kölcsönös vonzalom működik, mintha a zenét újraírnák".
Hírek
Madonna-koncert lesz Prágában - jelentette vasárnap a cseh média. Az amerikai popsztár a júniusban az Egyesült Államokban kezdődő, és augusztusban Ausztráliában végződő koncertsorozata keretében lép fel - várhatóan júliusban - a Moldva-parti metropolisban, ahol eddig még sosem szerepelt.
Hírek
Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével nyilvános főpróbát tart a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara 2006. február 13-án, 11 órakor. Az aznap esti koncertre már valamennyi jegy elkelt, de a nyilvános főpróbán még további ezer érdeklődő tekintheti meg a japán karmestert a zenekar élén.
Hírek
Thatcher: the musical - ez címe annak a zenés darabnak, amely az egykori brit miniszterelnök-asszonyról szól és amelyet február 6-án mutatnak be Coventry-ben, a Warwick Arts Centerben.
Hírek
A Trio Midnight február 9-én a Merlin Jazzklubban ad koncertet. A hazai jazz élenjáró együtteséről a koncerten felvételt készítenek készülő portréfilmjükhöz. A zenekar 1990-ben alakult a műfaj három kimagasló zenészével, A trió tagjai: Oláh Kálmán (zongora), Egri János (nagybőgő) és Balázs Elemér (dob).
Hírek
Budapesten koncertezik május 23-án az Il Divo nevű nemzetközi pop-opera kvartett. Az együttes a novemberben megjelent Ancora című albumukkal indult világkörüli turnéjára, amelynek keretében érinti Magyarországot.
Hírek
A Bánk bán híres bordala fémjelzi az Operamesék sorozat február 6-án 19 órakor kezdődő estjét az Óbudai Társaskörben. Akadnak dalművek, melyekben boron kívül pezsgőt, sört, whiskyt vagy szerelemgerjesztő bájitalt is isznak. Zenés farsangi mulatságként jó néhány brindisi ­pohárköszöntő ­ hangzik el Mozart, Verdi, Puccini, Mascagni, Ponchielli, Wagner és Donizetti operáiból, Misura Zsuzsa, Váradi Zita, Csák József, Gregor József és Kálmán Péter előadásában.
Hírek
Fantasztikus élményben lehetett része vasárnap Michael Jackson több, mint száz rajongójának: a popsztár integetéssel üdvözölte őket egy hamburgi ház ablakából - bár csak röviden. A német rendőrség megerősítette, hogy az amerikai énekes-táncos valóban Németországban van, csütörtökön érkezett egy barátjához.
Hírek
Lukács Péter brácsaművész kapta idén az immáron 17. alkalommal odaítélt Ferencsik-díjat. A idén hatvan éves művész 1969 óta tagja az Operaháznak, ahol gyakorlatilag a teljes létező repertoárt játszotta már. Az első alkalommal 1987 januárjában, Ferencsik János születésének 80. évfordulóján átadott elismerést minden évben az operaházi zenekar egy olyan művésze kapja, aki az évad legjobb művészi produkcióját nyújtotta.
Hírek
A Ten Years After, a Nazareth együttes, valamint Keith Emerson és Carl Palmer is fellép a következő Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon, Pakson - tájékoztattak a rendezvény szervezői.
Hírek
A korszakos jelentőségű Hair musical felvétele, Paul Robeson világhírű dala, az Ol, Man River, B. B. King Live At The Regal című albuma is bekerült a Grammy halhatatlanok közé. A hangrögzítő művészetek és tudományok nemzeti akadémiája, a NARAS, a Grammy-díjak gazdája a közelmúltban nevezte meg azokat a legendás felvételeket, amelyek méltóak arra, hogy a Grammy-díjasok népes családján belül is a halhatatlanok közé kerüljenek. A bejelentés minden alkalommal a NARAS elnökének - most éppen Neil Portnow - feladata.
Hírek
Ünnepi hangversenyen emlékezik Cziffra György világhírű zongoraművészre a Zeneakadémia ifjú tehetsége, Balázs János. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 18 éves, kivételes tehetségű zongorista növendéke február 8-án, szerdán Hommage a Cziffra - címmel ingyenes koncertet ad testvérével, Norberttel és zongoraművész édesapjával, idősebb Balázs Jánossal együtt.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A tévedés többnyire olyan igazság, amely eltévesztette a maga időpontját."
Étienne Rey
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ