Hírek

December 16-án lesz hetvenéves Szikora Róbert Máté Péter-díjas előadóművész, énekes, dobos, zeneszerző, a Hungária és az R-GO együttesek tagja. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Betlehemi csillag című új albumát mutatja be Szarka Gyula Kossuth-díjas előadóművész és zeneszerző, a Ghymes együttes alapító tagja szombaton a Fonó Budai Zeneházban.

Hírek

Ünnepi koncertet ad alapítója és művészeti vezetője, Botvay Károly Kossuth-díjas csellóművész 91. születésnapja alkalmából a Bartók-Pásztory-díjas Budapesti Vonósok Kamarazenekar december 28-án a Zeneakadémián.

Hírek

Alekszandr Malofejev orosz zongoravirtuózzal és Alevtyina Ioffe orosz karmester vezényletével ad koncertet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NFZ) csütörtökön Budapesten, a Müpában. A hangversenyen két 20. századi táncjáték zenéje keretez majd két versenyműkarakterű 19. századi művet - közölte a zenekar hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Jótékonysági estet ad Selmeczi György, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész december 18-án az Óbudai Társaskörben.

Hírek

Dupla koncertet ad Zorán jövő tavasszal a Budapest Kongresszusi Központban (BKK). A nagy érdeklődésre tekintettel a népszerű előadó 2024. március 17-én 16 és 20 órakor is színpadra lép a BKK-ban.

Hírek

A Concerto Csellóünnep ismét megmutatja a nagyvilágnak, hogy Magyarország csellónagyhatalom, Magyarország a cselló értő és szerető otthona - mondta Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a Concerto Budapest kétnapos fesztiválján.

Hírek

Tíz fiatal zeneművész kapott Junior Prima Díjat; az MVM, az elismerés társalapítója kétmillió forinttal támogatja a díjazottakat - közölte az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség pénteken az MTI-vel.

Hírek

Meghosszabbított határidővel, november 30-ig várja az új magyar dalokat A Dal 2024, a Duna versenyének új évada. A közmédia zenés showműsorába bármely könnyűzenei műfajú és stílusú dallal jelentkezhetnek az előadók az adal.hu oldalon keresztül.

Hírek

Neves külföldi és magyar fellépőkkel várja közönségét a Zeneakadémia, amely kamarahangversenyeket, szólóesteket, jazz- és népzenei koncerteket kínál a januártól júniusig tartó szezonban.

Hírek

Díjkiosztóval ért véget a II. Hubay Jenő Nemzetközi Hegedűversenyen Budapesten, a versenyen 9 ország 38 tehetséges versenyzője vett részt - tájékoztatta a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) az MTI-t kedden.

Hírek

A Kortárs kincsek koncertsorozat első részeként a Szabó Csaba Nemzetközi Társaság emlékhangversenyt szervez Szabó Csaba zeneszerző, népzenekutató, zenetudós, főiskolai tanár előtt tisztelegve, halálának huszadik évfordulója alkalmából december 12-én, Budapesten a Francia Intézetben - közölték az MTI-vel a szervezők hétfőn.

Hírek

A 80. évfordulóját ünneplő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara nagyszabású koncerttel készül december 19-én a Müpa Bartók Béla hangversenytermében. A koncertet élőben közvetíti a Bartók rádió, majd látható lesz az M5 kulturális csatornán - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában szerdán.

Hírek

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Rolla János hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője - tudatta a gyászoló család tájékoztatása alapján a Zeneakadémia csütörtök este az MTI-vel.

Hírek

Karácsonyra rock and rollt kérek címmel a Hungária együttes 28 év után készített új dalt, és ehhez egy klip társul - közölte a Magneoton kedden az MTI-vel.

Hírek

A legjelentősebb nemzetközi világzenei toplistán szerepel a Napfonat együttes. A csapat Harmatcseppben él a világ bennem című albuma a 11. helyre került a World Music Charts Europe decemberi listáján.

Hírek

Idei évadának Szerelem és szenvedély tematikájához illeszkedve Téli vágyakozás címmel ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar Farkas Róbert vezényletével csütörtökön a Zeneakadémián. Az est vendégszólistája Berecz Mihály zongoraművész - közölte a zenekar az MTI-vel.

Hírek

Jevgenyij Koroljov zongoraművész lép fel a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora című sorozata idei utolsó hangversenyén, december 5-én, a Zeneakadémia nagytermében. A művész Bach Goldberg-variációk című művét adja elő.

Hírek

Az idén is várják a jelöléseket több kategóriában a Cziffra György Fesztivál díjaira, december 31-i határidővel. Az elismeréseket ünnepi koncerten adják át februárban a Zeneakadémián.

Hírek

Papp Mátyás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem harmadéves hallgatója Too close to the Sun című kvintettjének magyarországi bemutatója 2023. december 4-én lesz a Zeneakadémia Solti Termében a Zeneakadémia és a Képzőművészeti Egyetem közös koncertjén.

Hírek

Jótékonysági koncertet adnak a Cziffra Fesztivál sztárjai, Miklósa Erika, Halász Judit, Kovács Kati és Balázs János A Méltóság hangja címmel a Magyar Hospice Alapítvány javára január 18-án, csütörtökön 19.30 órakor a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében - tájékoztatta a Cziffra György Fesztivál pénteken az MTI-t.

Hírek

A Budapest Music Centerben (BMC) lép fel szombaton a Danubia Zenekar a fiatal osztrák zongoraművész, Veronika Huber közreműködésével - tájékoztatta az együttes az MTI-t csütörtökön.

Hírek

A húszéves "névfordulót" ünneplő Pannon Filharmonikusok (PFZ) vezető karmestere, Bogányi Tibor jövő januárban elköszön posztjától, amelyen Kesselyák Gergely követi őt - hangzott el a zenekar keddi budapesti évadnyitó sajtótájékoztatóján.

Hírek

Latin-Amerika üzenete címmel ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar csütörtökön a Zeneakadémián a Brazil Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége együttműködésével, átfogó képet adva a brazil és a latin zenék hangulatáról Marcelo Lehninger karmester vezényletével, valamint a fiatal hegedűs, Guido Sant Anna vendégszereplésével - tájékoztatta a zenekar az MTI-t kedden.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ A kísértéstől egyféleképpen szabadulhatunk meg: ha megadjuk magunkat neki."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ