Hírek

A Várkert Bazárban ad koncertet február 22-én a Kozma Orsi Quartet. A dzsesszformáció a Várkert Akusztik sorozatban mutatja be Találkozások újra című műsorát a Rendezvényteremben.

Hírek

Gyermek- és ifjúsági kórusok jelentkezését várja február 15-ig a soproni Éneklő Ifjúság találkozóra a szervező 5. Szólam Alapítvány és a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. - tájékoztatta az alapítvány pénteken az MTI-t.

Hírek

Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerző február 10-én lesz hetvenöt éves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Az előválogatóból 40 dal jutott tovább A Dal 2024 mezőnyébe. A szombati első adásban tíz produkciót láthatnak a nézők a Duna csatornán.

Hírek

Újabb két évre Németh Alajost választotta elnökének az Artisjus. A dalszerző-előadó, aki másodszor lesz a szerzői egyesület vezetője, sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését.

Hírek

Északi zeneszerzők - Grieg, Nielsen és Sibelius - darabjaival várja az érdeklődőket a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zenei maratonja vasárnap. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, a Fesztivál Színházban és az Üvegteremben tartott zenekari koncertek és kamarazenei produkciók mellett ingyenes koncertfilmvetítések is lesznek - tájékoztatta a Müpa az MTI-t.

Hírek

Lugosi Dániel Ali klarinétos tíz év után másodszor is győzött a Virtuózokban. A tehetséges zenész a Virtuózok V4+ 2024 pénteken véget ért műsorsorozatában tért vissza sikerrel.

Hírek

A zenészek és a hallgatóság közötti interaktív élmény áll Harcsa Veronika énekesnő és Nora Thiele német zenész InterAction című közös estjének középpontjában. A magyarországi bemutató március 20-án lesz a Zeneakadémián.

Hírek

Dupla lemezbemutató koncertet tart a Kampec Dolores. A hazai underground legendás, idén negyvenéves zenekara január 26-án a Magyar Zene Házában lép fel.

Hírek

Bogányi Gergely szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek sorozata január 31-én a Müpában. A koncerten Csajkovszkij Gyermekalbuma, Beethoven Appassionata szonátája és Chopin b-moll szonátája is hallható lesz.

Hírek

A MÁV Szimfonikus Zenekar Szőke Tibor-mesterbérletének idei első hangversenye január 25-én lesz a Müpában. A Féltékenység címet viselő programban Dvorák, Rahmanyinov, Janácek és Sztravinszkij remekművei szerepelnek.

Hírek

Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zeneigazgatója az Izraeli Filharmonikus Zenekar meghívására pénteken Izraelbe utazik. Vezényletével a zenekar Tel Avivban, Haifában és Jeruzsálemben ad koncerteket január 22. és 28. között.

Hírek

Elhunyt id. Kaszás Péter zenész, dalszerző. Az alkotó, aki a kilencvenes években Zámbó Jimmynek is számos slágert írt, életének 78. évében, szerdán hajnalban halt meg - közölte a Magneoton kiadó az MTI-vel.

Hírek

Az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Szécsi Pál tiszteletére rendeznek emlékkoncertet születésének 80. évfordulója alkalmából március 10-én a Budapest Sportarénában.

Hírek

Átalakul A Dal pontozási rendszere. A nézők a korábbi évadokhoz képest nagyobb szerepet kapnak a dalverseny válogatóiban - közölte az MTVA pénteken az MTI-vel.

Hírek

A gyerekeket és a kisgyermekes családokat várja az Óbudai Danubia Zenekar az 5. Kalandra Fül nevű klasszikus zenei, gyerek- és családi fesztiváljára február 24-én a Budapest Music Centerben (BMC).

Hírek

Kialakult A Dal 2024 mezőnye, miután a szakmai zsűri kiválasztotta azt a 40 szerzeményt, amelyeket február 10-től szombatonként, élő showműsorban láthatnak a nézők a Dunán - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.

Hírek

Huszonöt éve, 1999. február 2-án halt meg Tátrai Vilmos Kossuth-díjas hegedűművész, a Tátrai-vonósnégyes és a Magyar Kamarazenekar alapítója, az Állami Hangversenyzenekar koncertmestere. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

A Müpában ad közös koncertet kedden a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és az Aurevoir. együttes - közölte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. hétfőn közleményben az MTI-vel.

Hírek

Hetvenöt éve, 1949. január 29-én született Tommy Ramone, azaz Erdélyi Tamás, az első és egyik legnagyobb hatású punk-rock együttes, a Ramones dobosa, majd producere. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Második szólólemezét készítette el Gyémánt Bálint. A hazai dzsessz-színtér egyik legkiválóbb gitárosa Vortex of Silence című anyagát február 16-án mutatja be a Müpában.

Hírek

Népzenei ihletésű koncerttel köszöntik 98. születésnapja alkalmából Kurtág György Kossuth-díjas magyar zeneszerzőt, zongoraművészt február 19-én a Budapest Music Centerben (BMC): a koncerten gyermekkorának zenéjét idézik meg két együttes segítségével.

Hírek

Tíz magyar és egy lengyel vendégzenekar lép fel a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Népzenészbálon január 26-án a Fonó Budai Zeneházban.

Hírek

Kortárs könnyűzenei alapképzés indul szeptemberben a Póka Egon Művészeti Akadémia (PEMA) és a Miskolci Egyetem együttműködésében - jelentették be szerdán a Magyar Zene Házában.

Hírek

Dupla koncertet ad a Cotton Club Singers január 28-án a Budapest Kongresszusi Központban. A csapat a már teltházas esti időpont mellett 16 órakor is előadja Sinatra című műsorát.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ A tévedés többnyire olyan igazság, amely eltévesztette a maga időpontját."
Étienne Rey
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ