Hírek

Bartók, Brahms és Martucci műveit adja elő Bogányi Tibor vezényletével a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Pécsen, Budapesten és Wroclawban csütörtökön, pénteken és vasárnap - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Hírek

Johann Sebastian Bach János-passióját adja elő csütörtökön a Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Pesti Vigadóban.

Hírek

Végletes érzelmek címmel ad koncertet vasárnap a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákjaival Takács-Nagy Gábor vezényletével a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Oláh Ibolya nyerte Nem adom el című dalával A Dal döntőjét szombaton. A Dal Akusztik verseny fődíját Fóris Rita vehette át Olyan szép című daláért.

Hírek

Fenyő László csellóművész közreműködésével rendezik meg az Anima Musicae Kamarazenekar A mélység hangja című koncertjét március 18-án a Budapest Music Centerben (BMC). A csaknem kétórás zenei program az olasz zeneművek köré épül - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Szombaton nyolc szimfonikus versenyszámmal és három extra produkcióval zárul A Dal 2022. A dalverseny döntőjében kiderül, melyik lesz az év magyar slágere, és ki nyeri meg az online Akusztik Dalverseny fődíját.

Hírek

Március 12-én lesz hetvenöt éves Fenyő Miklós, a magyar könnyűzenei élet egyik legsokoldalúbb személyisége. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Vonósnégyesek részére írt ki pályázatot a Filharmónia Magyarország; a Végh Sándor világhírű hegedűművész, karmester nevét viselő program célja Magyarország kvartetthagyományának ápolása és fejlesztése, a műfaj széles körű integrálása a zenei életbe.

Hírek

Lemezbemutató koncertet ad az idén 20 éves Szent Efrém Férfikar március 12-én a MOM Kulturális Központban Budapesten.

Hírek

Március 4-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Sztevanovity Zorán Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekes, zeneszerző, aki fél évszázada a magyar könnyűzenei élet egyik legismertebb szereplője. Az MTVA Sajtóarchívum portréja:

Hírek

Haydn D-dúrban címmel folytatódik csütörtökön a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Lukács-bérlete a Pesti Vigadóban.

Hírek

A Dal 2022 első elődöntője után - amelyből már négyen bejutottak a döntőbe - március 5-én, szombaton rendezik a második elődöntőt, amelynek végére kialakul a finálé nyolcas mezőnye.

Hírek

Egyházi könnyűzenei együttesek, közösségek, zenészek részesültek hangszervásárlási támogatásban. Az erről szóló okleveleket vasárnap Budapesten vehették át a nagyrészt gitáros fiatalok.

Hírek

Negyvenéves a KFT első lemeze, a Macska az úton. A ma is aktív és népszerű zenekar április 1-jén a fővárosi Barba Negrában ünnepli az évfordulót, emellett csaknem másfél évtized után megszületett új dalát is eljátssza.

Hírek

Baráti Kristóf hegedűművész lép fel szombaton az Óbudai Danubia Zenekarral, Farkas Róbert vezényletével a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Március 18-án lenne nyolcvanéves Illés Lajos, a hazai beatkorszak legnagyobb hatású, Kossuth-díjas zenekarának névadója, vezetője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Berecz Mihály szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek zongorasorozata, a március 23-án a Zeneakadémia Nagytermében fellépő fiatal zongoraművész Bartók és Chopin műveire épülő koncertjén hallható lesz Lutoslawski 2 etűdje is - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Ma van A Dal 2022 döntője, amelyben a dalok szimfonikus változatban szólalnak meg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében. A Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban nyolc produkció versenyez Az Év Dala címért.

Hírek

Erdélybe utazik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az első hangverseny március 15-én Kolozsváron lesz, a Kolozsvári Állami Magyar Operában. Március 16-án a marosvásárhelyi Kultúrpalotában lépnek fel, végül március 17-én Nagyváradon, a Szigligeti Színházban zárják turnéjukat - tudatta a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Március 14-ig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának zongora- és énekkurzusaira; az idei órákat Dráfi Kálmán, Miklósa Erika és Becht Erika tartja április 1. és 3. között a kőbányai Kroó György Zeneiskolában.

Hírek

Selmeczi György Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester, zongoraművész, operarendező március 8-án lesz hetvenéves. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Szabadnak születtél címmel ad nagykoncertet szombaton Koncz Zsuzsa. Az énekes immár tizenharmadik alkalommal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, illetve elődjében, a Budapest Sportcsarnokban.

Hírek

Háromszori halasztás, csaknem két és fél éves előkészület után valósulhat meg Falusi Mariann (március 11.) és Presser Gábor (március 12-13.) koncertje a Budapest Kongresszusi Központban (BKK). A két előadó egymás estjein is közreműködik.

Hírek

Fuvola-hárfa esttel kezdődik vasárnap Vigh Andrea hárfaművész Hangversenyek hárfával című sorozata a budapesti Festetics Palotában.

Hírek

A világszerte ismert előadóművész, Sebestyén Márta "Rózsa nyílik, szegfű hajlik" című világzenei estjével lép az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadára március 6-án. Az előadás egyben az énekes 45 éves pályafutásának összefoglaló, ünnepi koncertje.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ A tudatlanságnak csak egy takarója van: a nyelv; minek azt mozgatni?"
Mikszáth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ