Hírek
Hivatalosan is bejelentette válását Madonna és brit filmrendező férje, Guy Ritchie. A közös megegyezésről szóló közleményt Madonna New York-i és londoni képviselői tették közzé szerdán.
Hírek
November 28-án 20-órakor – a Terézvárosi Jazz Esték keretében – a Szolnoki Dóra Jazz Quintet koncertjét élvezhetik a Kulteában.
Hírek
A II.Jazzy Jazz Dalverseny a vasárnap este rendezett díjátadó ünnepséggel véget ért. A Művészetek Palotájában bebizonyosodott, hogy a magyar jazz sokszínűségét értékeli a közönség, hiszen a zenészek, a hazai jazzélet képviselői mellett jelentős ügyfélkör is megjelent a zártkörű rendezvényen.
Hírek
Budapesten koncertezik jövőre az AC/DC: a kemény rockot játszó legendás ausztrál banda március 23-án a Papp László Budapest Sportarénában lép rajongói elé - tájékoztatott a szervező, a Live Nation Hungary hétfőn.
Hírek
Négy lemezen 107, részben ismeretlen dalával emlékeznek Roy Orbisonra, akit méltán tartanak a rock and roll egyik legszebb hangjának, még ma, 20 évvel halála után is. Elvis Presley az érzékiség, a lázadás megtestesítője volt, Orbisont lélekkel teli hangja tette a műfaj óriásává, a rockballada megújítójává.
Hírek
Október 19-én vasárnap Boban & Marko Markovics Orkestar - Kalasnjikov koncert lesz a Művészetek Palotájában. Az est sztárvendége Rúzsa Magdi és Lajkó Félix.
Hírek
Az angolkürtről, vagy a viola da gambáról nem biztos, hogy mindenki tudja, mi fán terem, olyan ember azonban nincs, aki ne látott, ne hallott volna már zongorát. Ezt választják legtöbben, amikor zenét kezdenek tanulni, és ez az a hangszer, amely a leggyakrabban jelenik meg más instrumentumok társaságában.
Hírek
Október 16-án csütörtökön 21-órától egy Magyarországon jóformán teljesen ismeretlen portugál könnyűzenei szntérről érkezik egy különleges produkció az A38 Hajóra. A leginkább talán a Banco de Gaiához hasonlítható Blasted Mechanism teljesen egyedi módon ötvözi az elektronikus zenét a törzsi hatásokkal - nem mellékesen színpadi produkciója is egyedülálló. A koncert támogatója a Portugál Nagykóvetség és Camoes Intézet.
Hírek
A korhű hangszereken játszó Authentic Quartet új, Wölfl: Három vonósnégyes című CD-jét csütörtökön este mutatják be az Óbudai Társaskörben – közölte a kiadó Hungaroton Classics sajtóügynöksége. A kvartett lemezsorozatában Beethoven-kortársak, Joseph Wölfl mellett Albrechtsberger, Fesca, Lickl és Zmeskáll műveit szólaltatja meg.
Hírek
Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban mutatja be új lemezét 2009. június 23-án a Depeche Mode együttes - tájékoztatott a koncert szervezője, a Live Nation Hungary hétfőn.
Hírek
A fene egye meg, de gyorsan elment – válaszolta Nagy Feró annak kapcsán, mit érez a Beatrice harmincadik születésnapján. Pedig Feróék valóban három évtizede „nyomják"; ezt október 18-án szülinapi házibuli koncerttel ünneplik meg Budapesten, a Petőfi Csarnokban (PeCsa).
Hírek
Egy olyan Hawaii-szigeteki parókiáról álmodik Carlos Santana, amelynek ő lenne a plébánosa. A 61 éves mexikói születésű gitáros ugyanis papnak készül a színpadtól való visszavonulása után.
Hírek
Amikor a Beatles 1964-ben meghódította Amerikát, már semmi sem állt világhír útjában. Ettől kezdve nemcsak zenéjük hódított, hanem rajongók milliói akartak mindent tudni róluk. De nemcsak ők, hanem különböző hivatalos illetékesek, titkos és kevésbé titkos szolgálatok is.
Hírek
Alicia Keys öt, a Coldplay és az Eagles négy-négy díj jelöltje az American Music Awardson. A rangos zenei díjat november 23-án adják át Los Angelesben.
Hírek
A Led Zeppelin, pontosabban Jimmy Page gitáros – a zenekar által meg nem erősített - hírek szerint megtalálta egykor elválaszthatatlannak tűnő zenésztársának, Robert Plantnek az utódát. A kiválasztott, akivel már próbáltak is, Myles Kennedy amerikai énekes.
Hírek
Október 26-án vasárnap este 8-kor lesz SMV – Stanley Clark, Marcus Miller, Victor Wooten koncertje a Millenárison.
Hírek
Presser Gábor saját szerzeményeit adja elő január 24-én a Papp László Budapest Sportarénában. A zeneszerző és billentyűs a koncertről tartott hétfői budapesti tájékoztatón hangsúlyozta: soha nem lépett még fel az LGT nélkül ekkora helyen.
Hírek
Bob Dylan Bootleg Series sorozatának újabb darabja került a boltokba Tell Tale Signs címmel. A tizenhét évvel ezelőtt indult gyűjtemény, amely a folk rock nagy szerzőjének és előadójának korábban "nem hivatalosan" megjelent darabjait "legalizálta", ezúttal az elmúlt két évtized dalaiból válogatott.
Hírek
A Budapest Jazz Orchestra 2008-ban ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Az elmúlt tíz évben több album, koncert sorozat, ismeretterjesztő koncert továbbá hazai és külföldi fesztiválokon való részvétel bizonyítja az együttes szakmai munkájának színvonalát és sikerét. A Budapest Jazz Orchestra új CD-je, a Budapest Jazz Orchestra meets Kalman Olah „Images” címmel, megjelent Magyarország legnagyobb múltú lemezkiadójának, a Hungaroton Records-nak a gondozásában.
Hírek
Ki Adrian Belew? Elképesztően virtuóz gitáros, akit Frank Zappa, David Bowie és Paul Simon zenekaraiból ismerünk? Energikus és karizmatikus frontember a King Crimsonban? Avagy sikert sikerre halmozó szólóénekes és zeneszerző? Mindez egy személyben. Októberben az Adrian Belew Power Trio legújabb lemezét, a Side Four-Live-ot mutatja be a Trafó Nagytermében, de hallhatóak lesznek dallamok Belew szólólemezeiről, valamint játszanak kedvenc King Crimson számaikból is.
Hírek
A Nemzetközi Hárfafesztivál vasárnap Budapestre költözik. Vasárnap délelőtt, október 12-én 11-órakor, az utóbbi évek egyik leglátványosabb gyerekkoncertjére kerül sor.
Hírek
Skandináv folklórral csábítja közönségét az október 15-én a Művészetek Palotájában vendégszereplő Gunnar Idestam svéd orgonaművész, a legendás Chartres-i verseny 1984-es győztese és Johan Hedin, a stockholmi Királyi Zeneakadémián végzett muzsikus, a nikkelhárfa (kulcsfidula) avatott ismerője.
Hírek
A most hatodik alkalommal kiírt HungaroConnections program az Előadóművészi Jogvédő Iroda és a PANKKK közös kezdeményezése, s elsődleges célja, hogy a hazai és külföldi zenekarok közös koncertjeinek támogatásával elősegítse a szakmai kapcsolatteremtést és egymás zenei kultúrájának megismerését.
Hírek
Marco Eneidi Ausztriában élő amerikai muzsikus több, mint húsz éve a kreatív jazz élvonalába tartozik. Játékát úgy jellemzik, mint ami egyszerre szenvedélyes, megalkuvást nem tűrő, egyszersmind természetes. A muzsikus október 24-én lép föl Győrben a Rómer Ház Underground Klubjában.
Hírek
Elhunyt Nick Reynolsd, a Tom Dooley című dallal világhírűvé vált amerikai folkegyüttes, a Kingston Trio alapító tagja. Halálát légzőszervi megbetegedés okozta, ezt fia jelentette be a hétvégén a kaliforniai San Diegóban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ