Hírek
Lemondott a Bartók Béla emlékbizottsági tagságáról Fischer Iván; a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója levélben közölte döntését Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, a testület elnökével.
Hírek
Hatvanezer néző előtt, kétórás, forró hangulatú koncerten lépett fel Robbie Williams a Puskás Ferenc Stadionban turnéjának július 19-i budapesti állomásán.
Hírek
Eric Clapton kedden este első magyarországi koncertjén a zsúfolásig megtelt Budapest Sportarénában igazolta a vele kapcsolatos várakozásokat - egy sztár volt itt, akiben nem kellett csalódnia a népes hallgatóságnak, teljesítette a rock- és bluesrajongók várakozását.
Hírek
A nemzetközi fesztiválpaletta több nagy eseménye között idén a Sziget is vendégül látja a világ legegyedibb „utazó partyját”, a Silent Discot. A Csendes Diszkó egy rendkívüli akusztikus élmény a résztvevőknek és egy furcsa vizuális kép a kívülállóknak, hiszen a partyzók egy drótnélküli fejhallgatón keresztül hallják csak a kiválasztott zenét, s így táncolnak a csendes térben.
Hírek
A 40. Montreux-i Dzsesszfesztivál nagyszerű összegzése volt a legendás rendezvénysorozat több évtizedes történetének, s egyúttal felcsillantotta a műfaj ígéretes jövőjét - hangsúlyozza az a közlemény, amelyet a seregszemle befejezése alkalmából adtak ki.
Hírek
Nagy sikerű közös improvizatív dzsesszkoncertet adott Szabados György zongoraművész és Vladmir Taraszov orosz ütõs szombat este a 60. Avignoni Fesztiválon.
Hírek
Bátorította a mellrákban szenvedő embereket Kylie Minogue ausztrál énekesnő a brit Sky 1 televíziós csatornának adott interjúban a közreadott előzetes szerint.
Hírek
A magyar Little Jazz Band nyerte meg a 26. alkalommal megrendezett Saint Rapha-i Nemzetközi New Orleans Jazz Verseny városi díját - tájékoztatott Szabó Antal, a zenekar egyik tagja.
Hírek
A Budapest Film mutatja be 2007-ben Török Ferenc legújabb filmjét, az Overnight-ot. A film forgalmazásáról a forgatás július 13-i kezdete előtt állapodott meg a forgalmazó az egyébként a tavalyi évben Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjét gyártó Katapult Filmmel és hazai koprodukciós partnerével, a Filmpartners-szel.
Hírek
Egy hét múlva lép fel Budapesten a pop-rock első számú fenegyereke, Robbie Williams.Több, mint 60 000 rajongót várnak az énekes budapesti fellépésének színhelyére, a Puskás Ferenc Stadionba, mivel a közelmúltban befejezték, és biztonsági szempontból ellenőriztették a felső karéj felújítási munkálatait - közölte az esemény szervezője, a Multimédia Concerts.
Hírek
Alig fél éve emlékeztek meg rajongói a 60. születésnapjáról, szerdán már a halálhíre érkezett a rock egyik leghatározó személyiségének. Meghalt Syd Barrett, a Pink Floyd alapítója, első szellemi vezére, aki - bár alig néhány évig élt és alkotott a nyilvánosság előtt - egyike volt azoknak, akinek a legtöbbet köszönhet az alkotás, a határok kitágítása terén a modern zene.
Hírek
Százezer fontnál, vagyis 40 millió forintnál is többet remél tulajdonosa annak a gitárnak az elárverezésétõl, amelyen Sir Paul McCartney tanult pengetni fél évszázada.
Hírek
Back Home Tour című koncertsorozata során július 18-án, kedden est a Papp László Budapest Sportaréna vendége lesz Eric Clapton, aki a világ talán legjobb fehér gitárosa. Clapton és együttese előtt Robert Cray fekete bluesgitáros és -énekes mutatkozik be csapatával a magyar blues és rockrajongóknak.
Hírek
A Danubia Szimfonikus Zenekar Strauss-estjével július 21-én, pénteken 19-órakor folytatódnak az ingyenesen látogatható zenés esték az óbudai Fő téren.
Hírek
A Beatles Nápolyból lopta Yesterday (Tegnap) című, hatvanas évekbeli világhírű slágerét - állítja most, 2006-ban Lilli Greco olasz zeneszakértõ és zeneszerzõ.
Hírek
„Az évszázad tenoristája volt - csaknem" - írta egyszer egy kritikus Giuseppe Di Stefanóról, aki július 24-én tölti be 85. életévét, s aki egy 2004-ben őt ért támadás óta kómában fekszik Milánóban.
Hírek
Július 19-én, szerdán 21-órától ingyenes koncertet ad a Heaven Street Seven az A38 Hajón. Az együttes előzenekaraként a Vad Fruttik nevű formáció lép föl.
Hírek
Elmarad egy keddre, New Yorkba szervezett, Lifebeat című reggae koncert, mert - noha a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az AIDS elleni harc fontosságára- , a fellépők közé olyanokat is meghívtak, akik korábbi dalszövegeikben támadták a melegeket.
Hírek
A szeretet visszatér-mottóval ismét százezrek tódultak szombaton Berlin központjába, a Love Parade technozenei világtalálkozóra.
Hírek
Exhumálták Farinelli - azaz Carlo Broschi, a XVIII. századi híres kasztrált énekes - földi maradványait, hogy tanulmányozásukkal megfejtsék csodálatos hangjának titkát.
Hírek
Madonna elsõ moszkvai koncertjére szeptemberben a Vörös téren kerülhet sor.
Hírek
„A szeretet visszatér - mottóval két év kihagyás után szombaton ismét megtartják a Love Parade technozenei világtalálkozót Berlinben.
Hírek
Nicola Conte neve mára teljesen egybeforrt a kilencvenes évek végének nu jazz forradalmával. Muzsikusként, lemezlovasként és fáradhatatlan producerként talán ő tette a legtöbbet Európában azért, hogy a dzsesszt visszavigye a táncparkettre.
Hírek
Teltházas koncertet adott tegnap este László Attila zenésztársaival, a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. Az apropó az volt, hogy a kitűnő dzsesszgitáros, zeneszerző, a magyar dzsesszélet kiemelkedő előadóművésze új CD-t készített.
Hírek
Július 12-én lesz ötvenöt éves Sass Sylvia Liszt-díjas operaénekes, drámai szoprán, érdemes művész.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ