Hírek
Amy Winehouse nevét az elmúlt három-négy évben tanulta meg a zenére odafigyelő világ. Az izgalmas küllemű, tehetséges énekesnő és szerző 25. születésnapját ünnepli a hétvégén. A példátlan sikerek - öt Grammy és számos egyéb elismerés - sem feledtethetik időről időre felszínre kerülő drogos ügyeit, egyéb botrányait.
Hírek
" Rájöttem, hogy évek, sőt talán évtizedek óta ugyanazt az ismétlődő mintát követem. Remekül tudtam rossz döntéseket hozni, és ha valami őszintével és kellemessel találtam szembe magam, elzárkóztam vagy elmenekültem előle. Eric Clapton meglepő elfogulatlansággal és nyíltsággal meséli el eseménydús és inspiráló élete történetét ebben a megrendítő és őszinte önéletrajzban.
Hírek
- Johnny Winter amerikai bluesrock gitáros október 27-én első alkalommal lép fel magyar közönség előtt. Koncertjét a Petőfi Csarnokban rendezik.
Hírek
Nemcsak a Woodstock korosztályát, hanem a jóval fiatalabbakat is fellelkesítette az A38 Hajón kedden este fellépő brit Ten Years After együttes. A több mint negyven évvel ezelőtt alakult brit bluesrock formáció jó néhány dalt játszott a hőskorból, de elhangzott az este folyamán több újabb számuk is.
Hírek
Noel Gallaghert, az Oasis frontemberét az együttes hétvégi torontói koncertjén megtámadta egy, a nézőtérről a színpadra behatoló személy.
Hírek
Cliff Richard angol popsztár felszólította az egyházat, hogy ismerje el az azonos neműek házasságát, és áldásnak nevezte önéletrajzában azt a kapcsolatot, amely egy volt katolikus paphoz fűzi, de hálószobatitkait megtartotta magának.
Hírek
Szeptember 25-én kezdődik az évad a Magyar Állami Operaházban (MÁO): a 281 előadásból 240-et az Ybl-palotában, 41-et a Thália Színházban játszanak. A dalszínház korábbi második játszóhelye, a tavaly júniusban bezárt Erkel Színház, amíg nem újítják fel, továbbra is csupán próbateremként használható.
Hírek
Kezdődik a Budapesti Mahler Ünnep: a négy koncertből álló sorozatban két magyar ősbemutató hangzik el, az esemény sztárvendége pedig Matthias Goerne bariton. A rendezvényt Esterházy Péter író és Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója nyitja meg a Művészetek Palotájában szombat délután.
Hírek
Ismét szerepel fiatal magyar vendégművész az Ifjú Prága nemzetközi fesztivál XVII. évadján a korábbi évekhez hasonlóan – közölte a Prágai Magyar Kulturális Központ.
Hírek
Hétfőtől Kollár Imre a MÁV Szimfonikus Zenekar új művészeti vezetője; a karmester Gál Tamást váltja a poszton, aki két évtized után köszönt el az együttestől, amely az idén stabil anyagi háttérrel kezdheti meg az évadot.
Hírek
A holokausztban elnémított zeneszerzők emléke előtt tiszteleg az a pénteken kezdődő, három koncertből álló sorozat, amelynek két estjét a Régi Zeneakadémián, egyet pedig a Bartók Emlékházban rendeznek.
Hírek
A világ számos pontján, Párizsban, New Yorkban és még a jordániai Petrában is koncertekkel emlékeznek meg Luciano Pavarotti halálának évfordulójáról: a varázsos hangú tenorénekes 2007. szeptember 6-án hunyt el modenai otthonában.
Hírek
Joseph Haydn Il ritorno di Tobia (Tóbiás hazatérése) című oratóriumával kezdődnek meg csütörtök este a kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastélyban a huszadik Nemzetközi Haydn-napok. A drámai hatású kompozíciót az Osztrák-Magyar Haydn Filharmonikusok zenekara adja elő Fischer Ádám vezényletével.
Hírek
A 2007-es verseny sikerén felbuzdulva ebben az évben is új, hazai szerzeményekkel szeretné bővíteni zenei repertoárját a magyar jazzrádió, a 90.9 Jazzy. A minőségi nemzeti jazz hangsúlyos szerepeltetése mellett elkötelezett rádió úttörő célkitűzését igazolta az is, hogy a közelmúltban több, a magyar dal népszerűsítésére hivatott kezdeményezés indult el.
Hírek
Ezt a nevet viseli a Művészetek Palotája 2007 szeptemberében elindított programcsomagja, amely egyaránt szól gyerekeknek, fiataloknak és idősebbeknek. Kínál komoly- és világzenét, jazzt, táncot, ingyenes hangulatkoncerteket, zenés foglalkozásokat, az egész családnak kikapcsolódást nyújtó hétvégi szórakozást
Hírek
WoodRock címmel rendeznek rockfesztivált hazai tribute zenekarok pénteken a Petőfi Csarnokban. A rendezvényen a legendás woodstocki fesztiválra, az ott fellépett zenészekre emlékeznek.
Hírek
Debrecenben koncertezik a nyugat-afrikai zenei hagyományok guineai születésű népszerűsítője, Mory Kanté. A világsláger Yeke Yeke című dal robbanásának huszadik évfordulóját ünneplő turné egyik állomása hazánk, ahol először a Sziget Fesztiválon kápráztatta el a közönséget, szeptember 20-án pedig a debreceni Kölcsey Központban lép színpadra 11 tagú csapatával.
Hírek
Nem a korábban bejelentett 300 ezer, hanem csak 80 ezer példány fogyott el eddig Carla Bruni, a francia first lady júliusban megjelent legújabb albumából - ismerte el Patrick Zelnik, a Naive lemezkiadó elnöke.
Hírek
Különleges élmény vár a fúziós jazz rajongóira: előbb egy vadonatúj drezdai szenzáció, majd egy elévülhetetlen amerikai klasszikus szerepel a Művészetek Palotájában. A szeptember 19-én – Edson Cordeiro társaságában – fellépő Klazz Brothers évek óta kísérletezik a komoly- és a könnyűzene közötti árkok betemetésével.
Hírek
Kincses Veronika számára az éneklés maga a boldogság, de egyben felelősség is. A Kossuth-díjas művész, aki szeptember 8-án ünnepli 60. születésnapját, a világ leghíresebb operaházainak közönségét is meghódította, maradandót alkotott lírai, drámai szopránként és szubrettként egyaránt.
Hírek
Harminc esztendeje alakult az autentikus cigány zenét játszó Kalyi Jag (Fekete Tűz) együttes, születésnapi estjén köszöntőt mondott Sólyom László köztársasági elnök. Hangsúlyozta: nemcsak az autentikus cigány kultúra életben tartásáért végzett munkáért, hanem a roma fejlesztési programok kidolgozásában játszott szerepéért tartja példamutatónak az együttest.
Hírek
Jövőre Budapesten és Pécsett rendezik meg a nemzetközi hírű Operália fesztivált, a Plácido Domingo operaénekesi tehetségkutató versenyt – közölte Bokor Balázs Los Angeles-i magyar főkonzul.
Hírek
„Nem tudom, mit csinálok, de a hozzá nem értés sohasem tartott vissza attól, hogy lelkesen belevessem magam valamibe” – mondta a hét végén operarendezőként debütáló Woody Allen.
Hírek
Rendszeres vendégeivé váltak a belgiumi zenei életnek a magyar zenészek. A komoly-, jazz- és világzene éves nagy seregszemléjén, a szeptember elején zajló KLARA Fesztivál nyitónapján Brickner Szabolcs tenorista adott nagysikerű koncertet.
Hírek
Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Billentyűsök éjszakáját szeptember 26-án a Papp László Budapest Sportarénában; a rendezvényen hazai zenészek, Benkő László, Závodi Gábor, Gidófalvy Attila, Berkes Gábor, Jankai Béla és Pálvölgyi Géza szólaltatják meg hangszereiket.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ