Hírek
A magyarnóta-éneklés királyának fejére kerül ma korona Budapesten; a megtisztelő címet Tolnai András, a 100 Tagú Cigányzenekar nótaénekese kapja, az ünnepélyes ceremóniára zenészbaráti körben kerül sor.
Hírek
Októberben jelenik meg Bob Dylan Bootleg Series sorozatának újabb három darabja, a Tell Tale Signs. Az új albumon főleg az utóbbi évek termésének dalaiból hallhatók majd kiadatlan változatok, ritka élő felvételek.
Hírek
Egy nyolc órás monstrekoncert keretében az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei csendülnek fel augusztus 11-én, a Hajógyári szigeten a Magyar Dal Napján.
Hírek
Paul Anka, az ötvenes-hatvanas években világhírűvé vált énekes jövő héten kedden a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Többek között olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Diana, a You Are My Destiny, a Lonley Boy.
Hírek
Kórházba szállították észak-londoni otthonából hétfő este Amy Winehouse Grammy-díjas soul-énekesnőt - közölte a popsztár szóvivője.
Hírek
2015-ig összeállt a Bayreuthi Ünnepi Játékok programja Richard Wagner dédunokája, Katharina Wagner szerint.
Hírek
Az Orgonaverseny Liszt Ferenc emlékezetére címmel 2008 szeptemberére meghirdetett 43. Budapesti Nemzetközi Zenei Versenyt 2011-re, a Liszt-emlékévre halasztották – közölte a versenyt rendező Filharmónia Budapest Kht. ügyvezetője.
Hírek
30 évvel halála után nagy kiállítás látható szeptember 7-ig Maria Callas (1923-1977) világhíres operaénekesnőről Triesztben, a Civico Museo Teatraléban Maria Callas - 30 anni dopo címmel.
Hírek
Mick Jagger, a rockvilág egyik legkarizmatikusabb egyénisége 65 éves.
Hírek
A debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál a kortárs kórusművészet képviselői számára kétévente teremt bemutatkozási és találkozási lehetőséget. Az idén július 30. és augusztus 3. között, 23. alkalommal rendezik meg a sokszínű fesztivált, amely komolyzenei versenyt, kiállítást és folklórbemutatót is kínál.
Hírek
Az elmúlt három évben kialakult hagyománynak megfelelően a Művészetek Palotája 2008. augusztus 20-án is ingyenes zenei programmal, minőségi jazzmuzsikával köszönti nemzeti ünnepünket.
Hírek
A hagyományos Káli Vigasságok kiemelt eseményeként ünnepi hangversenyre kerül sor július 27-én vasárnap 10-órai kezdettel a szentbékkállai templomban a 9-órakor kezdődő szentmisét követően. A templom 1868-ban felavatott orgonáját ifjú Ország Sándor pesti műhelyében készítették.
Hírek
A Debreceni Cívis Korzó egy hónapos rendezvénysorozata utolsó hétvégéjéhez érkezett. Július minden hétvégéjén, egyfajta tematikus rendben lépnek fel együttesek, művészek Debrecen terein. Július 25-27. között a V4 SUMMERFEST-nek ad otthont a cívisváros.
Hírek
Tangók, szonáták, szimfóniák: egy olasz zsidó muzsikus, Francesco Lotoro az életét tette fel arra, hogy felkutassa mindazokat a zenéket, amelyeket a náci koncentrációs táborokban írtak, felszínre hozva egy elképzelhetetlen gazdagságú zenei örökséget.
Hírek
Kétségbeesésbe taszította spanyolországi rajongóinak ezreit Chuck Berry, a 81 esztendős amerikai rocklegenda, aki a Costa del Solon fekvő Esteponában meghirdetett, múlt hét végi koncertjét egy órával annak kezdete előtt minden indoklás nélkül váratlanul lemondta.
Hírek
Argentína legizgalmasabb exportcikke végre a budai ugaron ugráltatja a nagyérdeműt augusztus 3-án vasárnap a Millenárison. A „patchanka sound” egyik legaktuálisabb zenekara 1993 óta terjeszti a sambával, reggae-vel és ska-val tuningolt rebellis muzsikát.
Hírek
A hazai pop-rock színtér népszerű formációja, a Hooligans szombat este a Syma Rendezvénycsarnokban ad koncertet. Ez lesz a zenekar első nagykoncertje Budapesten, mióta megjelent legújabb lemezük, a Privát Mennyország.
Hírek
A lengyel hatóságok megtagadták az engedélyt, hogy DNS-vizsgálatnak vessék alá Chopin szívét, megállapítandó, hogy valóban tuberkulózisban szenvedett-e, ahogy ez a halotti bizonyítványban szerepel, vagy úgynevezett cisztás fibrózisban - a tünetek mindenesetre az utóbbit valószínűsítik.
Hírek
Köszönetet mondott a közönségnek athéni búcsúkoncertjén Nana Mouskouri, a 73 esztendős legendás görög énekesnő, aki félévszázados pályafutása alatt több mint 300 millió lemezt adott el.
Hírek
Július utolsó hétvégéjén az afro-amerikai zenei hagyományokra épülő stílus, a jazz hazai képviselőit hallhatják a Lánchídon.
Hírek
Átvette a vezetést a francia lemezeladási toplistán Carla Bruni francia first lady kéthete megjelent új albuma.
Hírek
Remek madárijesztő Amy Winehouse brit popénekesnő, aki egyúttal a londoni Madame Tussauds panoptikum legújabb viaszsztárja.
Hírek
Pénteken este mutatják be Shakespeare klasszikus prózai műve, a Szentivánéji álom musicalváltozatát a szegedi Dóm téren Kerényi Miklós Gábor rendezésében; a darab zenéjét Szakcsi Lakatos Béla szerezte, a szövegeket Müller Péter Sziámi írta.
Hírek
Világszerte ismert előadók, köztük Sting és Suzanne Vega is énekel azon a lemezen, amelyet a "Nemzetközi Kampány Tibetért" egyesület jelentet meg közvetlenül a pekingi olimpia rajtja előtt.
Hírek
A Reneszánsz-év alkalmából jelent meg a napokban a Voces Aequales énekegyüttes legújabb, érdekes magyar vonatkozásokat felfedező lemeze.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ