Hírek
Kórusban kezdett énekelni, éjszakai klubokban folytatta. Keresztanyja Aretha Franklin szerint, a tehetséget híres gospelénekes anyjától és annak unokatestvérétől, Dionne Warwicktól örökölte. 160 millió eladott lemezzel és számos Grammy-díjjal büszkélkedhet, az utóbbi években mégis drogproblémái miatt lehetett hallani róla. A negyvenötödik születésnapját augusztus 9-én ünneplő Whitney Houston a hírek szerint most jobban van, s új lemezzel készül a visszatérésre.
Hírek
Ellopták az Iron Maiden heavy metal együttes gitárosának, Adrian Smithnek a hangszerét a banda szombati athéni koncertje után: a legendás brit csapat honlapján arra szólította fel rajongóit, hogy vegyenek részt a gitár fellelésére indított nyomozásban.
Hírek
Elkészült a Propeller Band első, bemutatkozó lemeze „ …. másra gondolok” címmel, ami kezdő zenekar esetében szinte egyedülálló módon, ingyenesen, bárki számára letölthető a Propeller trió honlapjáról.
Hírek
Az egykori ismert folyóirat címe híven tükrözi Fenyő Miklós idei évét. Pályájának kezdeti szakaszát feldolgozó történetből ebben az évben film készül, mely a József Attila Színházban nagy sikerrel játszott Made in Hungaria musical filmes változata lesz. Innen tehát a film és a színház, a muzsikát pedig aligha kell magyarázni…
Hírek
A hatvanas-hetvenes évek legendás amerikai rock és rock and roll zenekara, a Creedence Clearwater Revival a közeli hetekben első hat lemezének újrakiadásával emlékezik arra, hogy 40 évvel ezelőtt jelent meg a banda első albuma. Az albumok mindegyikét bővített kiadásban kaphatják kézhez a rajongók.
Hírek
Hatalmas sikert aratott Plácido Domingo szombaton Pécsett: a világhírű spanyol tenort és művésztársait előadásuk végén nyolcszor is visszatapsolta a hétezer fős közönség.
Hírek
"Szeretem a magyar közönséget, ráadásul Magyarországnak nagy színházi tradíciói, kiváló zeneszerzői és karmesterei vannak" - mondta Placido Domingo csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
Hírek
A magyarnóta-éneklés királyának fejére kerül ma korona Budapesten; a megtisztelő címet Tolnai András, a 100 Tagú Cigányzenekar nótaénekese kapja, az ünnepélyes ceremóniára zenészbaráti körben kerül sor.
Hírek
Októberben jelenik meg Bob Dylan Bootleg Series sorozatának újabb három darabja, a Tell Tale Signs. Az új albumon főleg az utóbbi évek termésének dalaiból hallhatók majd kiadatlan változatok, ritka élő felvételek.
Hírek
Egy nyolc órás monstrekoncert keretében az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei csendülnek fel augusztus 11-én, a Hajógyári szigeten a Magyar Dal Napján.
Hírek
Paul Anka, az ötvenes-hatvanas években világhírűvé vált énekes jövő héten kedden a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Többek között olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Diana, a You Are My Destiny, a Lonley Boy.
Hírek
Kórházba szállították észak-londoni otthonából hétfő este Amy Winehouse Grammy-díjas soul-énekesnőt - közölte a popsztár szóvivője.
Hírek
2015-ig összeállt a Bayreuthi Ünnepi Játékok programja Richard Wagner dédunokája, Katharina Wagner szerint.
Hírek
Telt ház előtt tartották az első Bartók Béla-estet, benne A kékszakállú herceg vára című opera bemutatóját a Salzburgi Ünnepi Játékokon szerda este, amikor a Bécsi Filharmonikusokat először vezényelte Eötvös Péter karmester-zeneszerző.
Hírek
Az internetes, mobiltelefonos kalóz és nem kalóz zeneletöltés versenyét megunván, Európa legnagyobb és a világ negyedik számú médiavállalkozása, a német Bertelsmann kedden bejelentette, hogy eladja a SonyBMG nála lévő 50 százalékát a zenekiadó másik társtulajdonosának, a japán Sony Corp. elektronikai vállalatnak.
Hírek
A PANKKK keretében idén harmadik alkalommal írjuk ki a hazai menedzsmentek és szervezőirodák fejlesztését célzó pályázatunkat, amely nevében és a kiírás részleteiben is kisebb változtatásokon ment keresztül.
Hírek
Augusztus 27-én 20-órakor Boban & Marko Markovics Orkestar lép föl a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az est vendég fellépője Palya Bea lesz.
Hírek
A Művészetek Palotája idén negyedik alkalommal rendezi meg a New Orleans Swingfesztivált. A koncertsorozat a rangos amerikai és európai fellépőknek köszönhetően a régió egyik legfontosabb zenei eseményévé nőtte ki magát.
Hírek
Három különleges, klasszikus zenén és jazzen nevelkedett, mindkettőt magas színvonalon művelő muzsikus alkotja a drezdai Klazz Brothers együttest. Kilian Forster, a Drezdai Filharmonikusok szólóbőgőse Leonard Bernsteinnel és Herbert von Karajannal is együtt dolgozott, mielőtt megalapította volna a Drezdai Filharmónia Jazz Zenekarát, amelynek karnagya, hangszerelője és dirigense is egyben. A csapat szeptember 19-én 19.30-kor lép föl a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.
Hírek
Lemondott szerdán brazil kulturális miniszteri tisztségéről Gilberto Gil, a neves énekes.
Hírek
Tangók, szonáták, szimfóniák: egy olasz zsidó muzsikus, Francesco Lotoro az életét tette fel arra, hogy felkutassa mindazokat a zenéket, amelyeket a náci koncentrációs táborokban írtak, felszínre hozva egy elképzelhetetlen gazdagságú zenei örökséget.
Hírek
Kétségbeesésbe taszította spanyolországi rajongóinak ezreit Chuck Berry, a 81 esztendős amerikai rocklegenda, aki a Costa del Solon fekvő Esteponában meghirdetett, múlt hét végi koncertjét egy órával annak kezdete előtt minden indoklás nélkül váratlanul lemondta.
Hírek
Argentína legizgalmasabb exportcikke végre a budai ugaron ugráltatja a nagyérdeműt augusztus 3-án vasárnap a Millenárison. A „patchanka sound” egyik legaktuálisabb zenekara 1993 óta terjeszti a sambával, reggae-vel és ska-val tuningolt rebellis muzsikát.
Hírek
A hazai pop-rock színtér népszerű formációja, a Hooligans szombat este a Syma Rendezvénycsarnokban ad koncertet. Ez lesz a zenekar első nagykoncertje Budapesten, mióta megjelent legújabb lemezük, a Privát Mennyország.
Hírek
A lengyel hatóságok megtagadták az engedélyt, hogy DNS-vizsgálatnak vessék alá Chopin szívét, megállapítandó, hogy valóban tuberkulózisban szenvedett-e, ahogy ez a halotti bizonyítványban szerepel, vagy úgynevezett cisztás fibrózisban - a tünetek mindenesetre az utóbbit valószínűsítik.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ A kitüntetés olyan, mint a bomba; felülről dobják, oszt vagy hülyét ér, vagy ártatlant."
Őze Lajos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ