Hírek
Már készül a Korál együttes a júniusi Kisstadionban megrendezendő koncertjére. A legendás Korál tagjai, Balázs Fecó vezényletével június 2-án újra színpadra állnak nagy sikereik helyszínén.
Hírek
A közeljövőben megjelenő Zenészportrék című könyv a hazai rock műfaj személyiségeit, sztárjait mutatja be a szokványos fényképes illusztrációk helyett Hérics Nándor festőművész alkotásain keresztül.
Hírek
A Magyar Jazz Quartet a Raiffeisen Jazz Klubban ünnepli 20. születésnapját. Ekkor a nézők inspiráló nemzedéki találkozásnak is tanúi lehetnek, hiszen a fellépők több generációt képviselnek.
Hírek
A holland jazznek két karakteres ága van. Az egyik a 'hollandikumnak' számító, groteszk, avantgárdba hajló jazz. A másik az egykori hatalmas gyarmatbirodalom kulturális sokszínűségéből táplálkozó, etnikus elemekkel átszőtt, a kortárs és a világzenét a jazzel ötvöző rendkívüli hangzásvilág. Ez utóbbi irányzat képviselője, a Boi Akih együttes lép föl május 1-én 20-órakor a MU Színházban.
Hírek
Fergeteges szezonnyitó bulival, a Hooligans fellépésével kezdődik csütörtökön, április 20-án a leghosszabb nyári fesztivál a budapesti Zöld Pardonban, ahol huszonegy héten, százötven napon keresztül szenzációs élő koncertek, a legnagyobb, legkedveltebb hazai együttesek várják a közönséget.
Hírek
A minap került a boltokba a Live at Last című dupla DVD, amely Anastacia első európai turnéját megörökítő örökíti meg.
Hírek
A Szegedi Ifjúsági Napok nemcsak a legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai fesztivál, de 2003-as „újraéledése” óta már megkerülhetetlen esemény napjaink fesztiválkínálatában is.
Hírek
Az alábbiakban a Columbus Jazzklub május havi koncertjeiről, illetve a május 25-27. között megrendezésre kerülő Klazz Fesztivál programjairól olvashatnak.
Hírek
Hazai pályán újdonságnak számító „gerilla-kampánnyal” harangozza be új albumát a HS7.
Hírek
Megjelent Balázs János, a 2005-ös pécsi Liszt Ferenc Zongoraverseny győztesének első lemeze Liszt Művek címmel, a Budapest Music Center gondozásában.
Hírek
A közelmúltban jelent meg az ECM lemezkiadó gondozásában Kurtág György Kafka-Fragmente című lemeze, amelyet a Libération című napilap pénteken ajánlott olvasói figyelmébe.
Hírek
Lionel Richie és José Carreras vendégszereplésével megakoncertet rendez szombaton Líbia a Tripoli és Benghazi elleni, 40 halálos áldozatot követelő amerikai bombázás évfordulóján - két évvel azt követően, hogy miután lemondott fegyverkezési programjairól, visszatérhetett a nemzetközi közösségbe.
Hírek
Lehet, hogy megtörik a jég, és négy évtizedes története során először járul hozzá a The Doors, hogy zenéjüket reklámcélokra felhasználják. Az engedékenység éppenséggel össze is függ az évfordulóval: 2007. januárjában lesz 40 éve, hogy korszakhatárt jelentő első albumuk megjelent.
Hírek
Jubileumi koncertek lesznek az A38 Hajón. Az idén 25 éves Kontroll Csoport és 50 éves Bárdos Deak Ágnes néhány koncert erejéig újra összeáll - Müller Péter Sziámi és Kistamás László nélkül -, hogy eljátssza a Kontroll Csoport klasszikus repertoárját.
Hírek
A Pannon Filharmonikusok 2006. január 28-án indította el az idei budapesti koncertsorozatát a Nemzeti Hangversenyteremben, ahol legutóbb Marko Letonja vezényletével, Baráti Kristóf hegedűművész fellépésével aratott a zenekar nagy sikert. A következő, május 5-i hangverseny címe: Hazatérés.
Hírek
A tavalyi Bolondos vasárnap sikerén felbuzdulva a Művészetek Palotájában lakó három intézmény - a Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NHZ), a Ludwig Múzeum és a Nemzeti Táncszínház - ismét megrendezi összművészeti nyílt napját.
Hírek
Május 5-én 19-órakor kezdődik a Shannon.hu zenekar föllépése a Benczúr Házban.
Hírek
2006. április 26-án, szerdán 20-órakor lép föl – a MOLto Vivace sorozat keertében – Trigon (MD), és lesz Kampec Dolores lemezbemutató koncertje, majd utána Chisinau fesztivál, bor- és ételkóstoló az A38 Hajón.
Hírek
Még pár nap szombatig és Budapesten is fellép sokak kedvence, a klasszikus mediterrán melankólia- és érzelemvilág énekese Eros Ramazotti.
Hírek
A Budapesti Fesztiválzenekar újra Európa egyik legjelentősebb koncertsorozatát kínálja a 2006-2007-es évadban - tájékoztatta a sajtót kedden Körner Tamás ügyvezető igazgató.
Hírek
A hatvanéves Bródy Jánost ünnepelték vasárnap este a Madách Színház fiatal művészei.
Hírek
A Vodku v glotku zenekar tagjait a Radnóti Színház nézői a Ranyevszkaja-család összejövetelén ismerhették meg, a Cseresznyéskert című előadásban. A 2000-ben alakult Vodku v glotku a magyar, zsidó, orosz, ukrán, bolgár, délszláv és más közép-kelet-európai illetve balkáni népzenei motívumokat ötvözi a rock, a jazz és más progresszív zenei irányzatok stílusjegyeivel.
Hírek
Sokan meglepődtek, hogy a versenyben maradt német városok közül a jellegtelennek tartott félmilliós Essen, s nem a hangulatos szász kisváros, Görlitz nyerte el a héten az európai uniós bírálóbizottság tetszését, s lesz minden valószínűség szerint 2010-ben - Isztambullal együtt - Pécs kulturális testvérvárosa, Európai Kulturális Főváros.
Hírek
Sakari Kukko, a világszerte ismert finn zenész április 30-án fellép Budapesten, az Európai Jazzhíd című rendezvényen.
Hírek
Április 20-án, csütörtökön 21-órakor – a Francia Saláta sorozat keretében – kezdődik EZ3kiel és a Másfél nevű együttes koncertje az A38 Hajón. Jegyek már elővételben kaphatók.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„Aki a disszonanciát nem ismeri, a harmóniát értékelni nem tudja."
Kodály Zoltán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ