Hírek
A Fővárosi Munkaügyi Bíróság hétfõi döntése szerint jogszerű és jogos volt az operaházban május 20-án megtartott sztrájk - tájékoztatott az operaházi sztrájkbizottság vezetõje.
Hírek
Indul Magyarország legnagyobb slágervadászata, hogy szeptemberre kiderüljön, melyik dal minden idők legjobb magyar slágere. Az alomslager.origo.hu oldalon, az első fordulóban, a korábban megadott 400 slágerhez a játékban résztvevők további százat javasolhattak. Az így kialakult 500-as lista minden egyes remekműve esélyes tehát mostantól arra, hogy az ország kedvence legyen.
Hírek
Sokéves hagyományoknak megfelelően az idei VOLT-on is speciális kiadással jelentkezik a budapesti Ablak-A-Dubra rendezvénysorozat. A CHI Recordings ezúttal a „házi dj-k”, Fine Cut Bodies, Naga és Beta mellett két igazi kuriózumfellépőt ígér péntek éjszakára, július 7-én: Dave Tippert és Jahcoozi-t!
Hírek
Tudomásul veszi Kesselyák Gergely fõzeneigazgató lemondását Hegyi Árpád Jutocsa, a Magyar Állami Operaház (MÁO) fõigazgatója, aki errõl kedden közleményben tájékoztatott.
Hírek
Madonna vasárnap Los Angelesben megkezdte legújabb, három hónapos világturnéját, s ebben az sem zavarta meg, hogy az ottani színpadi alkalmazottak szakszervezetük felhívására éppen sztrájkot tartottak.
Hírek
Május 26-án pénteken 19-órakor a kelet- és közép-európai dzsesszt és világzenét bemutató MOLto Vivace sorozat aktuális koncertjén a kitűnő basszusgitáros, Vasvári Pál legújabb magyar-lengyel projektje hallható, illetve a fiatal tagokból álló Tropical Transform Quintet(képünkön) lép föl.
Hírek
Elindult az első magyar online gitár-oktató honlap, Nagy Dávidnak a Pokolgép nevű együttes gitárosának, és Dénes Viktornak a Contrast nevű zenekar gitárosának köszönhetően.
Hírek
Az elõzetes bejelentésnek megfelelõen húsz perces figyelmeztetõ sztrájkot tartottak az Operaházban szombaton este A nürnbergi mesterdalnokok díszbemutatója elõtt, így a darab az eredetileg meghirdetetthez képest 30 perccel késõbb kezdõdött.
Hírek
Június 2-án 19.30-tól a Trio Midnight koncertjét élvezhetik a Raiffeisen Jazz Klub IBS Színpadán. Az est vendégszólistája: Fekete-Kovács Kornél trombitaművész lesz.
Hírek
Május 31-én a Papp László Sportarénában koncertezik minden idők egyik legnépszerűbb rockbandája, a Guns N'Roses.
Hírek
A Magyar Állami Operaház (MÁO) főigazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa, Kesselyák Gergely főzeneigazgató és Keveházi Gábor balettigazgató megállapodott abban, hogy a következő hetekben kizárólag az Operaház alkotómunkájáról tájékoztatják a közvéleményt - erről Várkonyi Judit, az intézmény megbízott sajtóreferense értesített csütörtökön.
Hírek
Világsztárokkal ünneplik az idén negyven éves montreux-i jazz fesztivált, amelyre június 30. és július 15. között kerül sor. Olyan sztárok lépnek fel a Genfi-tó partján lévő nagyvilági városban, mint a Deep Purple, BB King, Sting, Bryan Adams vagy Simply Red(képünkön).
Hírek
A Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója nem tudja az intézmény vezetését tovább vállalni Hegyi Árpád Jutocsa főigazgatóval. Kesselyák Gergely döntésének okairól hétfőn közleményben tájékoztatott.
Hírek
Lemezbemutató koncerten lép fel Oláh Ibolya Megasztáros társaival a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 17-én - hangzott el az énekesnõ hétfõi sajtóreggelijén.
Hírek
Mintegy 140 ezer rajongót vonzott a második Rock in Rio fesztivál Lisszabonban a hétvégén.
Hírek
A Sambosi Bt. idén is megrendezi a Nyáresti Jazzkoncertek című sorozatát a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán, július 20. és augusztus 17. között. Ennek keretében a többi között az osztrák és szlovák zenészekből álló No Limit Gipsy Jazz Quartet, a Pecek Lakatos Trió, a Szőke Nikoletta Kvartett, Tony Lakatos, a Szakcsi Trió, a Pozsár Eszter Trans-formation, Szalóki Ágnes(képünkön) és zenekara, az Oláh Kálmán zongoratrió és Kathy Horváth Lajos hegedűművész lép majd a színpadra.
Hírek
Június 7-én szerdán 20-órakor lesz Milagros Pińera & Sanmera koncertje az Almássy téri Szabadidőközpontban.
Hírek
Az Operában a jelenlegi egyeztetés szerint a következő évadban, gazdasági okokból, a tervezett 315-nél félszázzal kevesebb előadást játszanak majd - közölte az intézmény műsorigazgatója a 2006-2007-es évad műsortervét ismertető sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.
Hírek
Billy Walker amerikai country-énekes közlekedési baleset áldozata lett.
Hírek
Több, mint 12 ezer ember a Budapest Sportarénában és több millióan a képernyők elõtt: a TV2 harmadik Megasztár tehetségkutató versenyének döntője igazi megaesemény volt. Győztese a 20 éves vajdasági Rúzsa Magdolna lett, aki egy berendezett vadonatúj lakóparki lakás, egy autó, valamint lemezszerződés tulajdonosa lett.
Hírek
Jogellenesnek minõsítette szombati közleményében A nürnbergi mesterdalnokok szombat esti premierje elõtt tervezett figyelmeztetõ sztrájkot a Magyar Állami Operaház fõigazgatója.
Hírek
Május 27-én szombat 20-órakor az Almássy Téri Szabadidőközpontban két helyszínen is koncertet adnak. A nagy teremben a Somos zenekar játszik moldvai csángó zenét. A másik helyszínen egy igazi kuriózum, a Técsõi Banda játszik.
Hírek
A latin-pop sztárja, Ricky Martin május 24-én, szerdán a Budapest Sportarénában ad koncertet.
Hírek
Május 19-én, pénteken 20.30-kor a Trafóban ad koncertet a világ legjobb dobosai között számon tartott Joey Baron.
Hírek
Daniel Barenboim lesz a milanói La Scala operaház állandó karnagya - jelentette be maga a világhírű karmester, a berlini Staatsoper (Unter den Linden) főzeneigazgatója hétfõn Milánóban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ