Hírek
A Debreceni Cívis Korzó hagyományosan, minden év nyarán egy hónapos rendezvénysorozattal jelentkezik. Július minden hétvégéjén, egyfajta tematikus rendben lépnek fel együttesek, művészek a cívisvárosban. Július 18-20. között a IV. Debreceni Folkhétvégének ad otthont a cívisváros.
Hírek
A brit Whitesnake együttes a Petőfi Csarnokban koncertezik július 21-én, hétfőn este. A rocklegenda ekkor pótolja a 2006. augusztus 1-jén vihar miatt elmaradt koncertjét. A brit csapat előzenekara a Snake Heart nevű, dallamos rockot játszó hazai zenekar lesz.
Hírek
A Hot Jazz Band lép fel a Zenés állatkerti esték koncertsorozat keretében a Fővárosi Állat- és Növénykertben szerda este.
Hírek
Számos fiatalt vakított meg lézersugár egy oroszországi zenei fesztiválon, az áldozatok valószínűleg visszafordíthatatlan szemkárosodást szenvedtek - jelentette hétfőn a Kommerszant orosz napilap.
Hírek
Két ember meghalt, további hat pedig eszméletlen állapotban került kórházba egy norvégiai rockfesztivál vendégei közül.
Hírek
"Az év művésze" díjra jelölte Fischer Ivánt, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatóját a világ egyik legtekintélyesebb komolyzenei magazinja, a londoni Gramophone.
Hírek
Michael Jackson rossz bőrben van - tanúsítják azok a fotók, amelyek Las Vegasban készültek róla a minap, amint kerekesszékkel tért be három gyermekével egy könyvesboltba.
Hírek
"Mintha mi sem történt volna" - ez a címe Carla Bruni legújabb, sorrendben harmadik lemezének, amely július 11-én került az üzletekbe. Ám a valóság inkább ennek ellenkezőjére utal: szinte minden megváltozott a dalénekesnővé vált egykori olasz topmodell körül, aki február óta a francia államfő felesége.
Hírek
A kortárs elektronikus zene egyik legnagyobb alakja Millenárison tartott bigband-koncertje után július 19-én este az A38 hajón nyom le egy remeknek ígérkező DJ-szettet. A belépés a Millenárison kapott koncert-karszalaggal ingyenes.
Hírek
Átmenetileg ingyen meghallgatható a világhálón Carla Bruninak, Nicolas Sarkozy francia elnök hitvesének legújabb - harmadik - albuma.
Hírek
Magyarországra jön a rap fenegyereke! Snoop Dogg 2008. szeptember 10-én, 19:30-kor lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, hogy az idén márciusban megjelent Ego Trippn című lemezét népszerűsítse.
Hírek
A Debreceni Cívis Korzó hagyományosan, minden év nyarán egy hónapos rendezvénysorozattal jelentkezik. Július minden hétvégéjén, egyfajta tematikus rendben lépnek fel együttesek, művészek a cívisvárosban.
Hírek
Egyenlőre - hétfő óta - kizárólag Magyarországon árusítják Santana új válogatásalbumát, a Multidimensional Warriort. A dupla korong, összesen 28 dallal, augusztus 4-én kerül nemzetközi forgalomba.
Hírek
Idén már a hetedik alkalommal rendezik meg a gátépítéssel elhíresült Nagymaroson ezt a nyári mókát. A szervezők a Kárpát-medence originális népdalkincsének mai, XXI. századra adaptált változataival kínálják meg a jónépet az ismert és kedvelt fellépők, úgy mint Kaláka, Szélkiáltó, Ferenczi György + Racka Jam, Söndörgő, Vágtázó Csodaszarvas, Ifjú Muzsikás és az őszbeborult Tolcsvay Béla közvetítésével.
Hírek
Az előrejelzések szerint várhatóan kedvezőtlen időjárás miatt a ShowTime Budapest a holnapi, július 15-i Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadára meghirdetett SEAL koncertet a SYMA Rendezvénycsarnokban rendezi meg.
Hírek
Matthew Herbert személyében a mai jazz egyik legizgalmasabb kísérletezőjével találkozhatunk. Kiváló, hagyományos zongoraművészi képzésben részesült, majd a legkorszerűbb sampling- technikák ismerőjévé válva a zenei stílusok nagy kalandora lett, aki számos világsztárral működött együtt, akik között Björk, az REM, John Cale, Roisin Murphy, Yoko Ono és Serge Gainsbourg szerepelt. A muzsikus július 19-én lép föl a Millenáris Teátrum színpadán.
Hírek
John Mayall és Bluesbreakers nevű, sok évtizede létező együttese vasárnap este nem először mutatta be a Petőfi Csarnok szép számú közönségének, hogy nemcsak slágerzenével lehet sikert aratni.
Hírek
Hatvanöt éves korában hétfőn elhunyt Merczel András zenész, akit az 1960-as években a Liversing, majd az Olympia együttes dobosaként ismert meg a közönség.
Hírek
Már csak ez hiányzott Madonnának! Nem elég, hogy magyarázkodásra kényszerült egy baseballsztár miatt, akivel hírbe hozták, most még a családból is hátba támadták: öccse hamarosan megjelenő memoárkötetében úgy festette le a popdívát, mint aki csak önmagát szereti igazán.
Hírek
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 2008. július 21-30. között nyolcadik alkalommal rendezi meg az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját, melyre idén kilenc országból száztíz fiatal tehetség érkezik.
Hírek
A háromszoros Grammy-díjas angol popzenész, Seal lép fel kedden a budapesti Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán 14 állomásból álló, System 2008 Tour elnevezésű nemzetközi koncertkörútjának keretében - tájékoztattak a szervezők.
Hírek
Ne induljanak el a Heineken Balaton Soundra azok, akiknek nincs elővételben megváltott jegyük! Ezt kérik a fesztivál szervezői, miután bérletet valamint pénteki és szombati napijegyet már sehol nem lehet kapni, a csütörtökre és vasárnapra szóló belépőket pedig a helyszínen nem (!), csak az ismert jegyirodákban lehet még – korlátozott számban - kapni.
Hírek
Immár ötven éve szól nyaranta Beethoven muzsikája a martonvásári Brunszvik-kastély parkjában, a Nemzeti Filharmonikusok jóvoltából. Idén sem lesz ez másképp: júliusban három egymást követő szombat este hangzanak el Beethoven népszerű művei ebben a varázslatos környezetben.
Hírek
Közjegyző jelenlétében pénteken lezárult a Reneszánsz Év – 2008 keretében meghirdetett az Új Magyar Zenei Fórum 2009 (UMZF 2009) zeneszerzőverseny pályázata. Mind a 38 beérkezett pályázat megfelelt a kiírás feltételeinek. A kamarazenei kategóriában 14, míg a nagyzenekariban 24 zeneművet neveztek. A határon túlról 5 darab érkezett.
Hírek
Akár 1500 dollárt is elkérnek már két jegyért a New York-i jegyüzérek Bon Jovi szombati, Central Parkba meghirdetett koncertjére, holott a város ingyen osztotta ki a hatvanezer belépőt.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„Csak ámulunk, hogy elmúlunk. "
József Attila
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ