Hírek
Az árvíz miatt újabb programváltozásokról adott tájékoztatást az A38. A hajó programszervezõinek közlése szerint a Katona József Színházban a héten összesen öt, eredetileg az A38-as hajóra tervezett koncertet tartanak.
Hírek
Liza Minnelli, minden idők egyik legnagyobb dívája április 10-én a Budapest Sportarénában ad koncertet, s javaslatára mindazok, akik rendelkeznek a 2004-ben meghirdetett koncertre szóló jeggyel, ezúttal fél áron juthatnak jegyhez.
Hírek
Újabb nevekkel bővült a Sziget 2006 nemzetközi fellépőinek listája. A korábban bejelentettek – Radiohead, Robert Plant, Franz Ferdinand, Sick Of It All, Ministry, Wir Sind Helden, Natacha Atlas, Enzo Avitabile – mellé a napokban jelzett vissza a Scissor Sisters, a dEUS, az Exploited, a Cathedral, az Evergrey, a Fear Factory, a Gogol Bordello, a Flogging Molly, a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Toumani Diabaté és a Symmetric Orchestra valamint az Afro Celt Sound System.
Hírek
A Dunán levonuló árvíz miatt a közeli napokban változások lesznek az A38 Hajó programjában. Egyes programok elmaradnak, egyeseket más helyszínen – Katona József Színház, Jövő Háza – rendeznek meg. Az előre nem látható további változásokról a programok szervezői folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket a hajó honlapján.
Hírek
Új albumon dolgozik a magyar elektronikus popzene elsőszámú zenekara, a NEO. A zenekar előző albuma a Kontroll (Control) filmzene album volt, amely 2003. végén jelent meg.
Hírek
Április 1-re a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpont a Kusza-ban meghírdetett Karthago koncert Kocsándi Miklós (dob ének) váratlan betegsége miatt elmarad. A jegyek érvényesek a május 26-i koncertre, vagy a helyszínen visszaválthatók.
Hírek
Együttműködési megállapodást kötött kedden az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) és a zeneszerzők legnagyobb magyar szervezete, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület
Hírek
A Sex Mob és a Killerjoey koncertjeihez kapcsolódóan az Alasnoaxis fellépése a New York jazz underground legkreatívabb, meghatározó szereplőit bemutató sorozat folytatása. A zenekar április 8-án 20-órakor lép föl a Trafóban.
Hírek
A magyar zeneszerzőről szóló francia dokumentumfilm bemutatójával és a Keller Vonósnégyes koncertjével ünnepelte szombat este Bartók Béla születésének 125. évfordulóját a Párizsi Magyar Intézet (PMI).
Hírek
Március 26-án 19-órakor lesz a Włodek Pawlik Trio koncertje a budapesti Dózsa Művelődési Központban. A különleges jazzkoncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Április 4-én este 8-órakor kezdődik – a Jazz Odüsszeia koncertsorozat keretében, amely az európai jazz sokszínűségét hirdeti és mutatja be – Dhafer Youssef, az egyik legizgalmasabb európai jazzista koncertje az A38 Hajón.
Hírek
Elindul a Magyar Állami Operaház modernizációja; a kormány a héten 250 millió forint támogatást ítélt meg e célra - közölte Bozóki András kulturális miniszter.
Hírek
Március 18-án óriási sikert aratott a Borbély Műhely az Eurojazz Fesztiválon, Mexico Cityben, ahol évről évre európai zenekarok mutatkoznak be. Az elmúlt esztendőben a Horváth-Lantos Duó kapott meghívást.
Hírek
Április 8-án 20-órától a csepeli Freeport Music Club vendége lesz a hazai alternatív zenei szcéna zászlóshajója, a Kispál és a Borz. Az est fényét a Vidámpark, a Greenpeach és a Clapton-Mánia is emeli.
Hírek
A világhírű hegedűvirtuóz, Maxim Vengerov, valamint a Pannon Filharmonikusok zenekara Hamar Zsolt vezényletével fergeteges sikert aratott a március 23-i, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon adott koncertjén. Az, hogy korunk egyik legkeresettebb előadóművésze a ráadásokhoz nem szólókat választott, hanem a zenekarral együtt játszott, mutatta, mennyire elégedett volt az együttes játékával.
Hírek
Karel Gott Múzeum nyílik a Prágától alig néhány kilométerre fekvő Jevanyban, abban az emeletes villában, amelyben a csehek „aranycsalogánya" lakott a hetvenes és a nyolcvanas években.
Hírek
Lovaggá ütötte II. Erzsébet a legendás brit popsztárt, Tom Jones-t, aki - mint a királynő a szerdai ceremónián kifejtette - 41 éve tartó énekesi pályafutása során nagyon sok embernek szerzett nagyon sok örömet.
Hírek
Eric Claptonnak mostanában aligha van ideje arra, hogy hogy hosszasan ünnepeltesse magát 61. születésnapján barátokat gyűjtve a fehér asztal köré. A tavaly megjelent lemeze köré szervezett turné lassan elindul, és a Lassúkezű gitárvirtuóz hazai hívei nagy örömére, nyárra Budapestre ér.
Hírek
Nyílt levélben határolódott el a Magyar Állami Operaház péntekre tervezett, a zeneszerzőre nézve szerinte súlyosan sértő Bartók-bemutatójától Vásárhelyi Gábor, a komponista jogutódja.
Hírek
Holnap, azaz március 29-én 21-órakor lesz Yonderboi magyarországi lemezbemutató koncertje az A38 Hajón. A bensőséges hangulatú fellépésre – korlátozott számban – még lehet jegyet kapni.
Hírek
Április 12-én, szerdán 20-órakor kezdődik a Harcsa Veronika Quartet koncertje a szegedi IH Cafféban. A föllépés a Speak Low című album harmadik lemezbemutató koncertje. Aki szereti a színvonalas jazz muzsikát, ne hagyja ki!
Hírek
Nyári európai turnéja során július 3-án a Margitszigeti szabadtéri Színpad vendége lesz Herbie Hancock billentyűs és zeneszerző, a modern jazz egyik ikonja - közölte koncertet a szervező Showtime Budapest ügynökség.
Hírek
Március végén súlyos blues-dzsessz csapás színhelye lesz az A38 Hajó. A New Orleansból származó brass-blues egyik legismertebb zenekara, a német Mardi Gras.bb tér vissza a hajóra, hogy a kőkemény rockabillyt játszó Mystery Ganggel sikeres kísérletet tegyen a nézőtér táncba ringatására.
Hírek
Bartók és a tánc címmel nyílt kiállítás csütörtökön Budapesten, a Bajor Gizi Színészmúzeumban, a világhírű zeneszerző születésének 125. évfordulóján.
Hírek
2006. március 29-én, szerdán 19-órakor lesz lesz Szarka Gyula (Ghymes) Alku című lemezének bemutató előadása a Kolibri Színházban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ