BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Amíg a Kispál és a Borz megérdemelt szabadságát tölti, a zenekar frontembere, Lovasi András hobbyzenekarával, a Kiscsillag formációval járja az országot. Észak-magyarországi turnéjuk után február 24-én, pénteken a budapesti Süss Fel Nap közönsége előtt játszik a zenekar.
Hírek
Rossini, Offenbach, Lehár, Saint-Saëns, Bizet, Verdi és Puccini műveibôl énekel Kállay Bori és Fonyó Barbara március 2-án 19 órakor az Óbudai Társaskörben. Kállay Bori személyében a „múzsák neveletlen gyermeke", az operett ­ lánya, Fonyó Barbara személyében pedig az opera száll ringbe, hogy nemes küzdelemben dôljön el: melyik mûfaj a különb?
Hírek
Nagyváradon vendégszerepel a Magyar Állami Operaház a Don Giovanni című előadás szcenírozott változatával február 23-án, csütörtökön. A Nagyváradi Filharmóniai Zenekarral közös koncerten kosztümös, de díszlet nélküli előadáson tekintheti meg az ottani közönség az itthon január 27-e, a Mozart-nap óta új szereposztásban, fiatalokkal játszott darabot.
Hírek
Bozóki András kulturális miniszter egy pergamenkötésű, 1679-es kiadású, latin és ógörög nyelven íródott Hérodotosz-összest ajándékozott a vasárnap 80. évét betöltött Kurtág Györgynek, a zeneszerzõ tiszteletére a Zeneakadémián adott hangversenyt követõ fogadáson. A szellemileg friss zeneszerzõ még ma is szívesen olvas klasszikusokat eredeti nyelven.
Hírek
Tisztelet Kurtág Györgynek címmel Moldován Domokos szerkesztésében könyv jelent meg a nagy zeneszerző-zongoraművészről, akinek nyolcvanadik születésnapját a hét közepétől összművészeti fesztivállal ünneplik.
Hírek
Az elmúlt hónapokban különböző internetes fórumokon számos vélemény fogalmazódott meg az Országos Szórakoztatózenei Központ (OSZK) szakmai vizsgáztatási tevékenységével kapcsolatban. Ezek a vélemények hol határozottan szükségtelennek minősítették e tevékenységet, más esetekben pedig éppen ellenkezőleg, fontosnak és szükségesnek találták a véleményalkotók.
Hírek
Rost Andrea énekli Donizetti Lammermoori Lucia című operájának címszerepét február 17-én és 25-én a Szegedi Nemzeti Színházban - hangzott el a művésznő sajtótájékoztatóján szerdán, Szegeden.
Hírek
A könnyűzene ünnepének helyszíne lesz a Petőfi Csarnok 2006. március 13-tól és 19-ig. A részletekről kedden tájékoztatták az újságírókat a helyszínen.
Hírek
A kortárs komolyzenére irányul a figyelem idén a Bartók jubileum és Kurtág György születésnapja kapcsán - mondta Bozóki András kulturális miniszter hétfőn, a Művészetek Palotájában tartott sajtótájékoztatóján.
Hírek
A Magyar Jazz Szövetség vasárnapi közgyűlésén Friedrich Károly jazzpozaunosnak ítélték a Szabó Gábor életműdíjat. A szavazásról Márkus Tibor, a szövetség elnöke elmondta, hogy a jelenlévők kétlépcsős szavazás után választották ki a kitüntetettet. Friedrich Károly mellett jelölt volt az elismerésre többek között Oláh Kálmán, Dresch Mihály, Binder Károly, Snétberger Ferenc és Maloschik Róbert is.
Hírek
Bejutott az egyik legrangosabb nemzetközi dalíró verseny döntőjébe Romhányi Áron zongorista-zeneszerző, a United együttes tagja. Romhányi Áron zongorista-zeneszerző egyik szerzeményével 15 ezer versenyző közül került be a legjobb tíz közé az International Songwriting Contest (ISC) nemzetközi dalszerző versenyén.
Hírek
Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte ma az Operaház Oberfrank Géza karmestert, az Operaház címzetes főzeneigazgatóját. A hazai koncertélet jelentős szereplője 2002-óta az Operaház ifjú művészek képzésével foglalkozó intézményének, az Operastúdiónak a vezetőjeként gondoskodik az új generáció tehetségeinek kibontakozásáról.
Hírek
Mariah Carey pop- és rhythm and bluesénekesnő nyolc jelöléséből hármat nyert csütörtökre virradóra Los Angelesben a 48. Grammy-gálán. Az összesen öt trófeát begyűjtő U2 együttesé az év dala és az év albuma, a Green Day együttesé az év felvétele, az év felfedezettjének járó díj pedig John Legend rhythm and blues énekes lett. A többszörös díjazottak között van Kanye West rapper, Allison Krauss country-énekesnő, Les Paul veterán gitárkirály.
Hírek
Március 24-én, pénteken lép föl a mai modern tánczenék népszerű képviselője, A Guy Called Gerald nevű zenekar az A38 Hajón. A koncertre jegyek kaphatók elővételben és a helyszínen is.
Hírek
2006. február 25-én, szombaton 19-órakor lép föl a Kamu Zenekar + Sena a Műcsarnok Jazzklubjában. Belépőjegyek a helyszínen válthatók.
Hírek
Horváth Charlie klubja február 22-én nyílik a New Orleans Music Pubban (VI. ker. Lovag u. 5.). Ettõl kezdve minden szerdán lesz program. A klubban nemcsak a népszerû énekessel és zenekarával, hanem sok más ismert zenésszel és más vendégekkel is találkozhatnak az érdeklõdõk. Az énekes fontosnak tartja, hogy az itteni fellépés lehetõség legyen még ismeretlen, de tehetséges zenekarok, elõadók számára.
Hírek
A Dalok.hu a magyar zenészek kezdeményezésére és igényei szerint épülő non-profit internetes zenei portál, ahol letöltéssel lehet magyar zenét vásárolni, ingyenesen zenéket hallgatni, videoklipeket nézni, és a zenészekről szóló információkhoz jutni.
Hírek
Új kategóriákkal és több díjjal várja idén a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) Országos Tehetségkutató Versenye a jelentkezőket a Tisza- parti városba. Az ígéretes zenekarok mellett immár az énekesek és az egyéb színpadi produkciók külön-külön kategóriában indulhatnak.
Hírek
Az elmúlt időszakban több olyan jogi természetű eset is foglalkoztatta a nyilvánosságot, ami nem igazán öregbítette a Magyar Állami Operaház hírnevét. Ám néha történnek olyan események is, amelyek az Opera dolgozóinak minden bizonnyal biztonságérzetet adhatnak.
Hírek
Bartók Béla művei mellett az úgynevezett verismo irányzathoz sorolható komponisták muzsikája csendül fel az idén a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon - közölték a szervezők kedden Budapesten.
Hírek
A Le Monde című francia napilap méltatta hétfőn azt a lemezt, amely egy hónappal ezelőtt jelent meg a Harmonia Mundi kiadó gondozásában Kodály Zoltán gordonkára írt műveiből.
Hírek
Érdemes böngészni az idei Grammy-díjak nyertesei és vesztesei között, hiszen a díjak kommentár nélkül is sejtetnek valamennyit az ítészek szándékaiból. A főbb díjakról lemaradt Marah Carey, aki legalább a rhythm and blues kategóriában vigasztalódhatott. Nem így Gwen Stefani, aki négy jelölés után volt kénytelen üres kézzel távozni.
Hírek
John Mclaughlin nem csak a világ egyik leghíresebb gitárosa, hanem a jazz és a klasszikus indiai zene fúziójának első számú nagymestere. 1975-ben ő és a tabla-virtuóz Zakir Hussain alapították a SHAKTI-t a world music stílus előfutáraként, mely mind a mai napig rendkívül népszerű. A zenészek 2006. március 7-én lépnek föl a Millenáris Teátrumban.
Hírek
A Deep Purple hardrockos brit csapat most kezdődött turnéja keretében február 26-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A Deep Purple a Black Night, a Hush, a Child In Time vagy a Smoke On The Water című dalaival iratkozott fel a hard rock mezőnyébe csaknem négy évtizede, és azóta is sikert sikerre halmoz nemcsak Angliában és Amerikában, hanem bárhol Európában, ahol éppen koncertezik.
Hírek
2006. február 17-én, pénteken 19-órakor lesz a premierje Georges Bizet: Carmen című operájának a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában. Az előadást Selmeczi György rendezte.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ