BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Sokakat zavar a diszkókból kihallatszó fülsiketítő zene - erre a gondra találtak megoldást Ausztráliában, ahol a hangtalan zenés szórakozóhelyek kezdenek divatba jönni.
Hírek
A Modern Art Orchestra, Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző új együttese december 28-án, szerdán este tartja bemutatkozó koncertjét a Thália Színházban. A koncert vendégművésze lesz Zsédenyi Adrienn, Winand Gábor és Szakcsi Lakatos Béla.
Hírek
Nemcsak a szülőket és a gyermekeket, hanem az unokákat is várja a már hatvanéves Hobo, azaz Földes László december 25-én nyolc órára a Petőfi Csarnokba az együttes 28. karácsonyi koncertjére.
Hírek
Eminem, a szabad szájú rapper, aki a visszavonulását ügyesen lebegteti, Anglia után az amerikai slágerlistát is vezeti a Curtain Call című válogatáslemezével, amelyből 441 ezret adtak el az első héten.
Hírek
A jazz, a világzene és a népzene egyik legszínvonalasabb hazai képviselője, a Makám együttes Herczku Ágnessel és Szakóki Ágival ad koncertet december 22-én az A38 hajón, előttük pedig Lakatos Róbert felvidéki brácsaművész és a Rév együttes mutatkozik be.
Hírek
Párizs, 2005. december 14., szerda – Elhunyt Sándor György magyar-amerikai zongoraművész, Bartók Béla egykori tanítványa.
Hírek
2005. december 18-án este 7-órakor lesz Szabó Tamás és Nemes Zoltán All Come Back című lemezének bemutató koncertje a Retortában.
Hírek
2005. december 9-én, pénteken – az Intro Fesztivál keretében – ad koncertet Mitsoura Móni és a lengyel Dikanda együttes a Millenáris Park Teátrumban.
Hírek
A Bázeli Kamarazenekar márciusban és áprilisban hat koncertből álló koncertturnéra indul (Madrid, San Sebastian, Moszkva, Biel, Bázel), s Budapesten március 28-án hallhatjuk az együttest,akik nem kétséges, hogy a Tavaszi Fesztivál egyik legizgalmasabb programját adják majd elő. A zenekar műsorán szereplő valamennyi mű a 100 évvel ezelőtt született Paul Sacher felkérésére született. Az eredeti kéziratok, a művek dokumentációja a 20. századi zene egyik leggazdagabb gyűjteménye, a Paul Sacher Archívum féltett kincsei közé tartoznak. De ki volt Paul Sacher?
Hírek
Ugyancsak betegség miatt elmarad a december 10-re meghirdetett Kék Duna Koncertszalonzenekar produkciója. A föllépést 2006. január 27-re halasztották el. A jegyek erre az időpontra érvényesek, vagy a vásárlás helyén visszaválthatók.
Hírek
Dresch Mihály tizenhét évesen kezdett el komolyan muzsikálni, akkor döntött úgy, hogy a zenének szánja életét. Amikor a rádióban meghallotta Johnny Griffin kvartettjét játszani, tudta, hangszere csakis a szaxofon lehet. Kezdetben a klasszikus, amerikai fekete jazz vonzotta, valamint a gospel és a spirituálé. A nyolcvanas évek elején került közeli kapcsolatba a hazai jazz-el, Kőszegi Imrével, Lakatos Pecek Gézával és a többiekkel; akikkel azóta is szívesen játszik együtt.
Hírek
Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete Művészei Iskolák Tagozata, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete örömmel értesült arról, hogy a magyar kormány – parlamenti frakciókkal történt egyeztetés szerint - megteremti a lehetőséget a művészetoktatásban lévő fajlagos normatíva összegek 2005-ös évi mértékeinek visszaállítására. Így nem csökken a képző- és iparművészet, színi-, báb- és táncművészet valamint a zene normatív finanszírozása sem, s megteremtődnek a közoktatási intézményekben a működés biztonságának feltételei a tanévre és a 2006-os költségvetési évre.
Hírek
Mint már korábban írtunk róla, a 2006-os Budapesti Tavaszi Fesztivál kettős jubileumot tart: Bartók Béla és W.A. Mozart jegyében ünnepli a zenét és mindent, ami művészet. A rendezvény zenekari hangverseny-kínálata igen rangos és változatos.
Hírek
Az év során megjelent lemezfelvételek közül Ray Charles Genius and Friends című albumának örülne karácsonyi ajándékként a legtöbb amerikai - legalábbis ez derül ki az amerikai VH1 zenés tv játékában, ezer 20-49 év közötti zenerajongó bevonásával készített felmérésből.
Hírek
Mahmúd Ahmadenizsád iráni elnök utasította az állami televíziót és rádiót: ne sugározzanak "dekadens" nyugati zenét, támogassák inkább a nemzeti, illetve az iszlám forradalmat idéző zeneműveket.
Hírek
Az Eisenach melletti Wartburgban jövőre újra megrendezik a 800 évvel ezelőtti legendás dalnokversenyt: akárcsak 1206-ban, 2006-ban is dalnokok mérik össze tudásukat a történelmi várfalak között - jelentette be a városvezetés.
Hírek
2006. január 1-jén, vasárnap 19- órakor kerül megrendezésre – a budapesti Olasz Kultúrintézet koncerttermében – a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar Újévi hangversenye. Az Olasz Nagykövetség és az Olasz Kultúrintézet által szervezett est első felében felcsendül Rossini: A tolvaj szarka nyitánya, Boccherini: Éjszakai őrjárat Madridban, Mahler: Adagietto, Strauss: Denevér nyitánya.
Hírek
Beethoven, Bartók és Richard Strauss művei szerepelnek annak a jótékonysági koncertnek a programján, amelyet a Nemzeti Filharmonikusok adnak az UNICEF javára december 22-én, csütörtökön este a Művészetek Palotájában.
Hírek
750. előadását ünnepli ma este az Operaház repertoárjának egyik legnépszerűbb darabja, A diótörő. Az itthon 1950-ben bemutatott balettet az elmúlt 55 évben összesen 750 ezren látták. A Magyar Nemzeti Balett társulatának vezető szólistái, két Kossuth-díjas művész, Popova Aleszja és ifj. Nagy Zoltán táncolják A diótörő jubileumi előadásának felnőtt főszerepeit, Mária hercegnőt és a Diótörő herceget.
Hírek
Befészkelhetjük magunkat a jó öreg kelta motívumok és a friss, vérpezsdítő balkáni ritmusok közé, forralt borral teli bögrét szürcsölgetve élvezhetjük világunk zenéjét és az új műfajt: a világtáncot.
Hírek
2005. december 7-én, szerdán 19-órakor a budapesti Olasz Kultúrintézetben az Olasz Köztársaság nagykövete – Őexc. Paolo Guido Spinelli – átadja az Olasz Köztársaság elnöke, Carlo Azeglio Ciampi által adományozott Olasz Köztársasági Érdemrend lovagi fokozatát a nemzetközi hírű magyar népdalénekesnőnek, Sebestyén Mártának, valamint Budapest város főpolgármester-helyettesének, Schiffer Jánosnak.
Hírek
A csütörtök esti állandó Jazz Szalon koncertjei mellett havonta egy alkalommal vasárnap is fellépnek a jazz zene kiválóságai a Szépművészeti Múzeumban. A Budapest Jazz Orchestra nyolc koncertből álló sorozatának második állomásaként december 4-én, vasárnap 19.00-órakor ad koncertet az intézményben.
Hírek
Az olaszországi Carlino városában megrendezett nemzetközi klarinétversenyen Machimaru Shuichiro és Rumy Balázs, a Zeneakadémia hallgatói dobogós helyet értek el. A zsűri a magyar versenyzők játéka mellett elismeréssel szólt a magyarországi klarinétoktatásról is.
Hírek
Először lép föl a Szegedi Nemzeti Színházban a világhírű szoprán, Rost Andrea. Donizetti Lammermoori Luciájának címszerepében láthatják és hallhatják őt az érdeklődők 2006. február 17-én és 25-én is.
Hírek
A Budapesti Tavaszi Fesztivál igen sokszínű programmal kedveskedik az érdeklődőknek. Az alábbiakban a fesztiválon fellépő, a jazz műfajában jeleskedő művészek listáját, és felllépésük helyszínét, időpontját közöljük.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Aforizmák
„Aki nem kóborol, nem éri el a tengert."
Spanyol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ