Hírek
Rév Lívia zongoraművész 90. születésnapján ünnepi hangversenyt tartanak a művésznő közreműködésével a Zeneakadémia Nagytermében május 17-én, szerdán 19.30-kor.
Hírek
Rendkívül látványos szuperprodukcióként mutatják be novemberben az Aidát a Papp László Budapest Sportarénában.
Hírek
2006. május 11-én, csütörtökön 11-órakor lesz Márk Tivadar jelmeztervező, Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló művész, az Operaház örökös tagja és Mesterművésze emléktáblájának felavatása.
Hírek
A jazz és a világzene rajongói újra ünnepelhetnek május 10-én a Budapesti Kongresszusi Központban: ismét hazánkba látogat Jan Garbarek, a legendás norvég szaxofonos és zenekarában igazi sztárvendéget hozott: Trilok Gurtu indiai ütőst, a műfaj egyik legnagyobbját.
Hírek
2006. július 20-án lép föl Matt Bianco a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
A cseh származású, Svédországban élő Jaroslav Sonsky hegedűművész és az egyik legismertebb brazil zongoraművész, Patrícia Bretas 2001-óta játszik együtt. Május 5-én 19-órakor Brahms, Smetana, Grieg, Stravinsky művei mellett újdonságra is vállalkoznak: Oldrich F. Korte sikeres kortárs cseh komponista Filozofikus párbeszédek című darabját az Óbudai Társaskörben mutatják be először.
Hírek
A The Plastic People of the Universe a legismertebb, sőt túlzás nélkül kultikus cseh undergound zenekar. 1968-ban alakult, indulásakor a The Velvet Underground és Frank Zappa zenéje hatott rá a legnagyobb mértékben. Vezető egyénisége és zenei stílusának formálója a cseh undergroud legendás alakja, Milan „Mejla” Hlavsa volt.
Hírek
Tizennyolc európai klasszikus zenei szaklap, rádió és internetes portál főszerkesztője tartott szakmai konferenciát a héten a Művészetek Palotájában, s a konferencia házigazdája az idén tíz éves Gramofon – Klasszikus és Jazz című magyar szakmai folyóirat volt.
Hírek
A Kistehén tánczenekar egyedülálló produkcióját nevezhetjük kulturlakodalmas popnak, vagy optimista rocknak. Különböző stílusok keverednek benne a legjobb arányban: ska, rock, pop, underground, cigányzene, reggae, balkáni zene, afrikai ritmusok és modern tánczene.
Hírek
Július 5-én, szerdán délben nyitja meg kapuit a VOLT Fesztivál, amelynek ettől kezdve valamennyi színpadán elindul a négynapos programsorozat. A Lővér Kemping és Sopron városa négy teljes napig nem csak Magyarország, de a környező országok könnyűzenei központjává is válik, hisz az eseményen a hazai fellépők mellett igazi világsztárokkal találkozhatunk.
Hírek
Az Emil.RuleZ! Magyarország egyik legegyénibb, legviccesebb és leghűvösebb zenekara. A trió közel tíz év örömzenélés után aratott elképesztő sikert a Zazie az ágyban című számmal és az azt követő, azonos című lemezzel.
Hírek
Az idei futball világbajnokság hivatalos popzenei albumán az Il Divo és Toni Braxton fogja előadni a Time of Our Lives című érzelmes balladát, amelyet svéd dalszerző, Jorgen Elofsson írt. Június 9-én – a tervek szerint 15 perccel a kupanyitó meccs kezdőrúgása előtt, valamint a július 9-i döntő félidejében – hangzik fel a dal, amelyet egymilliárd tévénéző kísér majd figyelemmel szerte a világon.
Hírek
Már készül a Korál együttes a júniusi Kisstadionban megrendezendő koncertjére. A legendás Korál tagjai, Balázs Fecó vezényletével június 2-án újra színpadra állnak nagy sikereik helyszínén.
Hírek
Május 17-én szerdán 19-órakor Cseh Tamás: Válogatott dalok címmel koncertet ad a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban.
Hírek
Tuck és Patti, azaz William Andress és Patricia Catchard különleges hangzású duója több mint negyedszázada adja elő finom dzsesszből, érzékeny soulból és felemelő bluesból építkező számait. 2003-ban már óriási sikerrel léptek fel az A38 Hajón. Itt az ideje a visszatérésnek - annál is inkább, mert azóta új lemezük jelent meg.
Hírek
Magyarországra jön Morissey, a brit alternatív rockzene legendája: július 5-én este a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán ad koncertet.
Hírek
Nem volt ugyan táblás ház szombaton a Budapesti Kongresszusi Központban, de alighanem bánhatták az üres székek potenciális tulajdonosai, hogy kihagyták ezt az estet.
Hírek
Eddig csak mint énekes, költő, író tette le a névjegyét egyszer s mindenkorra a modern kultúrtörténetben. Bob Dylan most, néhány héttel 65. születésnapja előtt ismét új oldaláról mutatkozik be: lemezlovas lesz egy amerikai műholdas rádióban.
Hírek
Új lemezt készít Kylie Minogue ausztrál popénekesnő, akit súlyos betegsége eddig megakadályozott abban, hogy színpadon szerepeljen, vagy stúdióba vonuljon.
Hírek
A Benkó Dixieland Band jövő szombaton - május 6-án - tartja jazztörténeti sorozatának záró koncertjét a Budapest Kongresszusi Központban.
Hírek
2006. május 5-én pénteken 19-órakor lép föl a Fehéroroszországból érkező Osimira együttes a Szolnoki Galériában.
Hírek
Az Európai Unió támogatásával valósult meg a Jazz Odüsszeia – Zenei vándorlás című jazz fesztivál Londonban, Párizsban és Budapesten. A fesztivál különböző zenei produkciókon és konferenciákon keresztül azt vizsgálta, hogy a népek vándorlása, a migráció hogyan befolyásolja az európai zene, elsősorban a jazz alakulását.
Hírek
Az amerikai 50 Cent, napjaink legnagyobb hip-hop és rap sztárja június 19-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A most harmincéves queensi rapper Curtis Jacksonként látta meg a napvilágot. Azt tartják róla, hogy az utca embere, aki tisztában van annak törvényeivel és az erőszakkal.
Hírek
Dzsessz te még az én utcámba! címmel – Ragtime és pesti kupléirodalom a Monarchia utolsó évtizedeiben (1896-1920) alcímmel – nyílik kiállítás csütörtökön 17 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Thuróczy Gergely, a kiállítás rendezője elmondta, hogy a tárlat címéül egy, az 1910-es évek végéről származó kuplészöveg címét kölcsönözték.
Hírek
Pink amerikai popénekesnő lesz a sztárvendége a tizedik Kapcsolat koncertnek, amelyet június 18-án rendeznek Budapesten, a Felvonulás téren, a hagyományos helyszínen - tájékoztatott a T-Mobil kedden.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ Felháborodom, tehát vagyok."
Bálint György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ