Hírek
Stradivari hegedűt vett egy idős asszonytól mélyen áron alul egy gyűjtő a dél-dalmáciai kikötőváros, Split piacán.
Hírek
Operagálával kezdődik vasárnap, július 9-én, 20.30-kor a Bazilika előtt rendezett, Belvárosi Nyári Koncertek sorozata. A Szent István téri nyitóhangversenyen a MÁV Szimfonikus Zenekar muzsikál.
Hírek
Az elsősorban basszusgitárosként ismert, de multiinstrumentalista Shri a dzsessztől érkezett az elektronikus tánczenéhez. Első lemeze Drum the Bass címmel, Nitin Sawhney produceri közreműködésével jelent meg 1997-ben. DJ Badmarsh-sal való találkozását az Outcaste kiadó főnökének köszönheti, És 1998-ben megjelent az áttörést jelentő Dancing Drums című album.
Hírek
DJ Badmarsh (akinek felvett neve magyarul csalót, szélhámost jelent) a kilencvenes évek elején egy kis hangrendszer-kölcsönző cég alkalmazottjaként hangmérnökösködött, és hosszú idő telt el addig a pillanatig, amikor már keleti hangulatú d'n'b-szettekkel szórakoztatta a népszerű Labyrinth klub látogatóit.
Hírek
Kovács János karnagy lett az operaház új megbízott fő-zeneigazgatója - jelentette be szerdai budapesti sajtóértekezletén a dalszínház élére június közepén kinevezett Vass Lajos miniszteri biztos.
Hírek
A Kullancs című francia vígjáték július 13-tól látható a West End, a Mammut, a Puskin és a Hunnia mozikban. A főszerepben Frederic Diefenthal (Taxi, Belphegor – A Louvre fantomja) és Titoff (Marseille-i zsaruk, Felvonulás). A film zenéjét jegyző Beaubourg zenekar két koncertet is ad Budapesten.
Hírek
Ennio Morricone vezényli a júliusban Londonban vendégszereplő Győri Filharmonikus Zenekart: a győri együttes a zeneszerző-karnagy filmzenéivel lép a brit fõváros közönsége elé - mondta Baross Gábor, az együttes igazgatója a keddi évadzáró társulati ülésen.
Hírek
Az Emil.RuleZ! Magyarország egyik legegyénibb, legviccesebb és leghűvösebb zenekara. A trió közel tíz év örömzenélés után aratott elképesztő sikert a Zazie az ágyban című számmal és az azt követő, azonos című lemezzel. Az együttes július 5-én, szerdán 21-órai kezdettel ad koncertet az A38 Hajón. A föllépésre a belépés díjtalan.
Hírek
Billy Idol, brit rockénekes július 13-án a Petõfi Csarnok szabadtéri színpadán ad koncertet magyar rajongóinak.
Hírek
A komolyzene megnyugtató hatása segített ki egy elefántot a súlyos depresszióból a zágrábi állatkertben.
Hírek
A populáris jazz-rock-funky stílus egyik legjelesebb képviselője, az 1981-ben alakult Clarke - Duke Project július 13-án a Jövő Háza Teátrumban ad koncertet.
Hírek
Nemcsak színpadi stílusával, a hangszerek között végzett pusztításaival döntögeti évtizedeken át az élõ zene határait, hanem azzal is, hogy megtalálta a tökéletes találkozási pontokat a klasszikus és a rock-zene között, sõt, még sokak számára testközelbe tudta hozni a legmodernebb kortárs törekvéseket is.
Hírek
A Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán koncertezik július 5-én Morissey, a brit alternatív rockzene legendája, a The Smith együttes egykori frontembere.
Hírek
Rekordszámú, összesen 137 fellépőt várnak a Dél-Dunántúl legnagyobb rockfesztiváljára, a július 10-én, Pécsett kezdődő Rockmaratonra - közölte a főszervező a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.
Hírek
Az Oliver című világhírű musical lesz a Gárdonyi Géza Színház következő bemutatója a Líceum udvarán. Dickens regényének zenés átirata 1960-ban született, alig három évvel később már a Broadway-n futott sztárszereposztásban, 1968-ban pedig Carol Reed filmre vitt változata pedig öt Oscart és két Golden Globe-ot zsebelt be. S hogy mi a siker titka?
Hírek
Amikor szerda este 20 óra 20 perc körül Keith Emerson együttesével a Jövő Háza Teátrumának színpadára lépett és legendás billentyűs matatni kezdett régi telefonközpont szekrényére emlékeztetõ Moog szintetizátora körül, mindenféle nyávogó zengzeteket kicsalva belõle, a beavatottak már tudták:
Hírek
Montreux-től és egész Európától búcsúzott B. B. King, a blues legendája, aki a svájci város 40. jazzfesztiválján.
Hírek
Katie Melua, Christina Aguilera(képünkön), Nelly Furtado albumai jelentek meg többek között az elmúlt hetekben, illetve várnak arra, hogy a közeljövőben eljussanak a rajongókhoz.
Hírek
Az erőteljes folk-rock alapcsapat, a 16 Horsepower ugyan már feloszlott, de a karizmatikus frontember, David Eugene Edwards folytatja több évvel ezelőtt elindított szóló projektjét. Az eredetileg egylemezes vállalkozást egy táncszínházi felkérés bővítette ki, és a Woven Hand immár negyedik nagylemezénél tart: a Mosaic címet viselő album júniusban jelent meg.
Hírek
Több, mint kétszáz évvel keletkezése után vasárnap este volt a stuttgarti állami operaházban az Aeneas i Carthago (Aeneas Karthágóban) című barokk opera németországi ősbemutatója.
Hírek
Az Óbudai Nyár programsorozatának keretében a Budapest Klezmer Band július 7-én, pénteken, a Budapest Ragtime Band pedig 8-án, szombaton 19-órától lép fel az óbudai Fő téren.
Hírek
László Attila két formációval, kitűnő magyar zenész társaival játszik legújabb,Just trust című albumán, ami július elején lát napvilágot a Tom-Tom Records kiadásában.
Hírek
Lezárult az álomsláger-kutatás második fordulója. Az alomslager.origo.hu oldalon regisztrált tízezernyi felhasználó a versenyben lévő ötszáz dalból négyszáznegyvenet már elbúcsúztatott. A július 31-ig tartó következő forduló végén – a versenyben maradt hatvan dalból – már csak tíz maradhat, és szeptember elejére eldől, melyik dal Magyarország kedvenc slágere.
Hírek
Július 5-én, szerdán 20-órakor a Shannon.hu ír világzenei estet ad – a Shannon World Dance Company világtáncával megfűszerezve – a Benczúr Kertben.
Hírek
A hosszú, csontig hatoló, kilátástalan esőzések ellenére közeledni látszik a nyár - ha a meteorológiai nem is, de a csillagászati mindenképp. Nemsokára elérkezik a nyári napforduló pillanata, és ennek örömére június 15-étől az A38 Hajó tetőterasza teljes gőzzel üzemelni kezd.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ Aki meg akarja ismerni a népek lelkületét, tanulmányozza a kölcsönkönyvtárakat."
Hauff
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ