Hírek
Az Erkel Színház tavaszi kedvezményeihez csatlakozva, az Operaház a Jenůfára 14-én minden érdeklődőnek 50%-os jegyet biztosít, amely kedvezménnyel a nyugdíjas és diák közönség az egész hónap során élhet.
Hírek
Zsúfolásig megtelt vasárnap este a Budapest Sportaréna: sokadszor köszöntötték a legkülönbözőbb korosztályokhoz tartozó hazai rockrajongók vastapssal, lábdobogással a mostani felállású Deep Purple tagjait. Szó se róla, a közel negyven esztendős brit rockcsapat ezen az estén rászolgált az ünneplésre.
Hírek
Haydn-Eszterháza- néven programiroda alakult a 2009-ben esedékes Haydn-évforduló megünneplésének előkészítésére - jelentette be pénteken Bozóki András kulturális miniszter.
Hírek
Művészeti összefogásban ünnepli a Bartók-évet Szeged, a zene és tánc mellett a képzőművészetnek és az irodalomnak is helye van a Bartók-megemlékezések sorában, derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Szegeden.
Hírek
Március 24-én, pénteken lép föl a mai modern tánczenék népszerű képviselője, A Guy Called Gerald nevű zenekar az A38 Hajón. A koncertre jegyek kaphatók elővételben és a helyszínen is.
Hírek
2006. február 25-én, szombaton 19-órakor lép föl a Kamu Zenekar + Sena a Műcsarnok Jazzklubjában. Belépőjegyek a helyszínen válthatók.
Hírek
Horváth Charlie klubja február 22-én nyílik a New Orleans Music Pubban (VI. ker. Lovag u. 5.). Ettõl kezdve minden szerdán lesz program. A klubban nemcsak a népszerû énekessel és zenekarával, hanem sok más ismert zenésszel és más vendégekkel is találkozhatnak az érdeklõdõk. Az énekes fontosnak tartja, hogy az itteni fellépés lehetõség legyen még ismeretlen, de tehetséges zenekarok, elõadók számára.
Hírek
A Dalok.hu a magyar zenészek kezdeményezésére és igényei szerint épülő non-profit internetes zenei portál, ahol letöltéssel lehet magyar zenét vásárolni, ingyenesen zenéket hallgatni, videoklipeket nézni, és a zenészekről szóló információkhoz jutni.
Hírek
Új kategóriákkal és több díjjal várja idén a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) Országos Tehetségkutató Versenye a jelentkezőket a Tisza- parti városba. Az ígéretes zenekarok mellett immár az énekesek és az egyéb színpadi produkciók külön-külön kategóriában indulhatnak.
Hírek
Az elmúlt időszakban több olyan jogi természetű eset is foglalkoztatta a nyilvánosságot, ami nem igazán öregbítette a Magyar Állami Operaház hírnevét. Ám néha történnek olyan események is, amelyek az Opera dolgozóinak minden bizonnyal biztonságérzetet adhatnak.
Hírek
Bartók Béla művei mellett az úgynevezett verismo irányzathoz sorolható komponisták muzsikája csendül fel az idén a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon - közölték a szervezők kedden Budapesten.
Hírek
A Le Monde című francia napilap méltatta hétfőn azt a lemezt, amely egy hónappal ezelőtt jelent meg a Harmonia Mundi kiadó gondozásában Kodály Zoltán gordonkára írt műveiből.
Hírek
Érdemes böngészni az idei Grammy-díjak nyertesei és vesztesei között, hiszen a díjak kommentár nélkül is sejtetnek valamennyit az ítészek szándékaiból. A főbb díjakról lemaradt Marah Carey, aki legalább a rhythm and blues kategóriában vigasztalódhatott. Nem így Gwen Stefani, aki négy jelölés után volt kénytelen üres kézzel távozni.
Hírek
A Raiffeisen Jazz Klubban március 3-án, pénteken este a László Attila Quintet lép fel, a vendégszólista Tzumo Árpád zongorista lesz. Az együttesben László Attila gitározik, Jellinek Emilio énekel, Szakcsi Lakatos Róbert zongorázik, Lattmann Béla basszusgitározik, Borlai Gergő dobol.
Hírek
Energiát és friss zenei légkört kíván létrehozni új klubjában a neves zenészekből alakult Shannon.hu zenekar. Az együttes vonzása mára már sokakat megérintett kicsiktől nagyokig: a szakma és a közönség egyaránt hatása alá került a tömör, ironikus szövegeknek, a mívesen kidolgozott, dinamikus kelta világzenének. – A zenekar március 3-án 19-órakor lép föl a Benczúr Házban.
Hírek
Február 27-én 19-órakor a Harcsa Veronika Quartet Speak Low című lemezének bemutató koncertjét láthatják és hallhatják a Benczúr Házban. A koncertre a belépés díjtalan.
Hírek
Amíg a Kispál és a Borz megérdemelt szabadságát tölti, a zenekar frontembere, Lovasi András hobbyzenekarával, a Kiscsillag formációval járja az országot. Észak-magyarországi turnéjuk után február 24-én, pénteken a budapesti Süss Fel Nap közönsége előtt játszik a zenekar.
Hírek
Rossini, Offenbach, Lehár, Saint-Saëns, Bizet, Verdi és Puccini műveibôl énekel Kállay Bori és Fonyó Barbara március 2-án 19 órakor az Óbudai Társaskörben. Kállay Bori személyében a „múzsák neveletlen gyermeke", az operett ­ lánya, Fonyó Barbara személyében pedig az opera száll ringbe, hogy nemes küzdelemben dôljön el: melyik mûfaj a különb?
Hírek
Nagyváradon vendégszerepel a Magyar Állami Operaház a Don Giovanni című előadás szcenírozott változatával február 23-án, csütörtökön. A Nagyváradi Filharmóniai Zenekarral közös koncerten kosztümös, de díszlet nélküli előadáson tekintheti meg az ottani közönség az itthon január 27-e, a Mozart-nap óta új szereposztásban, fiatalokkal játszott darabot.
Hírek
Bozóki András kulturális miniszter egy pergamenkötésű, 1679-es kiadású, latin és ógörög nyelven íródott Hérodotosz-összest ajándékozott a vasárnap 80. évét betöltött Kurtág Györgynek, a zeneszerzõ tiszteletére a Zeneakadémián adott hangversenyt követõ fogadáson. A szellemileg friss zeneszerzõ még ma is szívesen olvas klasszikusokat eredeti nyelven.
Hírek
Tisztelet Kurtág Györgynek címmel Moldován Domokos szerkesztésében könyv jelent meg a nagy zeneszerző-zongoraművészről, akinek nyolcvanadik születésnapját a hét közepétől összművészeti fesztivállal ünneplik.
Hírek
Az elmúlt hónapokban különböző internetes fórumokon számos vélemény fogalmazódott meg az Országos Szórakoztatózenei Központ (OSZK) szakmai vizsgáztatási tevékenységével kapcsolatban. Ezek a vélemények hol határozottan szükségtelennek minősítették e tevékenységet, más esetekben pedig éppen ellenkezőleg, fontosnak és szükségesnek találták a véleményalkotók.
Hírek
Rost Andrea énekli Donizetti Lammermoori Lucia című operájának címszerepét február 17-én és 25-én a Szegedi Nemzeti Színházban - hangzott el a művésznő sajtótájékoztatóján szerdán, Szegeden.
Hírek
A könnyűzene ünnepének helyszíne lesz a Petőfi Csarnok 2006. március 13-tól és 19-ig. A részletekről kedden tájékoztatták az újságírókat a helyszínen.
Hírek
A kortárs komolyzenére irányul a figyelem idén a Bartók jubileum és Kurtág György születésnapja kapcsán - mondta Bozóki András kulturális miniszter hétfőn, a Művészetek Palotájában tartott sajtótájékoztatóján.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ