Hírek
Május 5-én 19-órakor kezdődik a Shannon.hu zenekar föllépése a Benczúr Házban.
Hírek
2006. április 26-án, szerdán 20-órakor lép föl – a MOLto Vivace sorozat keertében – Trigon (MD), és lesz Kampec Dolores lemezbemutató koncertje, majd utána Chisinau fesztivál, bor- és ételkóstoló az A38 Hajón.
Hírek
Még pár nap szombatig és Budapesten is fellép sokak kedvence, a klasszikus mediterrán melankólia- és érzelemvilág énekese Eros Ramazotti.
Hírek
A Budapesti Fesztiválzenekar újra Európa egyik legjelentősebb koncertsorozatát kínálja a 2006-2007-es évadban - tájékoztatta a sajtót kedden Körner Tamás ügyvezető igazgató.
Hírek
A hatvanéves Bródy Jánost ünnepelték vasárnap este a Madách Színház fiatal művészei.
Hírek
A Vodku v glotku zenekar tagjait a Radnóti Színház nézői a Ranyevszkaja-család összejövetelén ismerhették meg, a Cseresznyéskert című előadásban. A 2000-ben alakult Vodku v glotku a magyar, zsidó, orosz, ukrán, bolgár, délszláv és más közép-kelet-európai illetve balkáni népzenei motívumokat ötvözi a rock, a jazz és más progresszív zenei irányzatok stílusjegyeivel.
Hírek
Sokan meglepődtek, hogy a versenyben maradt német városok közül a jellegtelennek tartott félmilliós Essen, s nem a hangulatos szász kisváros, Görlitz nyerte el a héten az európai uniós bírálóbizottság tetszését, s lesz minden valószínűség szerint 2010-ben - Isztambullal együtt - Pécs kulturális testvérvárosa, Európai Kulturális Főváros.
Hírek
Sakari Kukko, a világszerte ismert finn zenész április 30-án fellép Budapesten, az Európai Jazzhíd című rendezvényen.
Hírek
Április 20-án, csütörtökön 21-órakor – a Francia Saláta sorozat keretében – kezdődik EZ3kiel és a Másfél nevű együttes koncertje az A38 Hajón. Jegyek már elővételben kaphatók.
Hírek
Bozóki András kultuszminiszter és a Magyar Állami Operaház két vezetője Claudio Abbado világhírű olasz karmestert kérte fel a Magyar Állami Operaház tiszteletbeli főzeneigazgatói posztjára - tudatta közleményében a dalszínház.
Hírek
A világ feltehetően legsikertelenebb utcai zenésze egy holland férfi: annyira rosszul szaxofonozik, hogy az emberek képtelenek elviselni, és rendre panaszt tesznek a rendőrségen.
Hírek
A III. Európai Aranyművész Díjátadó Gáláról - amely április 29-én lesz a Művészetek Palotájában - tartottak sajtótájékoztatót kedden délután a Corinthia Grand Hotel Royal szállodában.
Hírek
A fáraók zenéjét tanulmányozhatják a jövőben az egyiptomi muzsikuspalánták, a Heluáni Egyetem zeneművészeti tanszéke ugyanis óegyiptomi zenei képzésre hirdetett felvételt.
Hírek
Fergeteges szezonnyitó bulival, a Hooligans fellépésével kezdődik csütörtökön, április 20-án a leghosszabb nyári fesztivál a budapesti Zöld Pardonban, ahol huszonegy héten, százötven napon keresztül szenzációs élő koncertek, a legnagyobb, legkedveltebb hazai együttesek várják a közönséget.
Hírek
A minap került a boltokba a Live at Last című dupla DVD, amely Anastacia első európai turnéját megörökítő örökíti meg.
Hírek
A Szegedi Ifjúsági Napok nemcsak a legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai fesztivál, de 2003-as „újraéledése” óta már megkerülhetetlen esemény napjaink fesztiválkínálatában is.
Hírek
Az alábbiakban a Columbus Jazzklub május havi koncertjeiről, illetve a május 25-27. között megrendezésre kerülő Klazz Fesztivál programjairól olvashatnak.
Hírek
Hazai pályán újdonságnak számító „gerilla-kampánnyal” harangozza be új albumát a HS7.
Hírek
Megjelent Balázs János, a 2005-ös pécsi Liszt Ferenc Zongoraverseny győztesének első lemeze Liszt Művek címmel, a Budapest Music Center gondozásában.
Hírek
A közelmúltban jelent meg az ECM lemezkiadó gondozásában Kurtág György Kafka-Fragmente című lemeze, amelyet a Libération című napilap pénteken ajánlott olvasói figyelmébe.
Hírek
Lionel Richie és José Carreras vendégszereplésével megakoncertet rendez szombaton Líbia a Tripoli és Benghazi elleni, 40 halálos áldozatot követelő amerikai bombázás évfordulóján - két évvel azt követően, hogy miután lemondott fegyverkezési programjairól, visszatérhetett a nemzetközi közösségbe.
Hírek
Lehet, hogy megtörik a jég, és négy évtizedes története során először járul hozzá a The Doors, hogy zenéjüket reklámcélokra felhasználják. Az engedékenység éppenséggel össze is függ az évfordulóval: 2007. januárjában lesz 40 éve, hogy korszakhatárt jelentő első albumuk megjelent.
Hírek
Gonda János, a magyar dzsesszélet közismert alakja hosszú szünet után különleges szólókoncertre készül április 20-án 19-órakor az Óbudai Társaskörben.
Hírek
Ha vannak, akik a mai zene csillagai között veszélyes életet élnek, akkor azok a rapperek. Ők nemcsak beszélnek/énekelnek a gyors életről, a korai halálról, sokuknak ez is lesz valóságos sorsa. Az erőszak legújabb áldozata Proof, akit szinte Eminem fekete ikertestvérének tartottak.
Hírek
Nem túl nagy, ám annál lelkesebb és hálásabb közönség előtt lépett fel Liza Minnelli, minden idők egyik legnagyobb dívája hétfő este a Papp László Budapest Sportarénában.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„Fucsik azt mondta: Emberek, legyetek éberek! Én meg azt mondom: Éberek, legyetek emberek!
Szász János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ