Hírek
Elhunyt 81 éves korában Zerkula János gyimesi prímás, a magyar hangszeres népzenei örökség egyik utolsó közvetítője – tudatta Tóth Melinda, a budapesti Hagyományok Háza sajtóreferense szerdán.
Hírek
Május 16-án 19.30-tól hallhatják a Pannon Filharmonikusok Harmonia Humana című, budapesti 2008-as bérletsorozatának befejező hangversenyét a Művészetek Palotájában. Az est érdekessége, hogy a karmester, Alexander Lonquich a vendégszólista is egyben.
Hírek
John McLaughlin, a világ egyik legkiemelkedőbb, legtechnikásabb jazz- és jazzrock gitárosa a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán ad koncertet május 22-én, szombaton este. A gitárvirtuóz Industrial Zen című világturnéja keretében érkezik Budapestre új zenekarával.
Hírek
A 88 éves korában elhunyt idősebb Ullmann Ottó zeneszerzőt, karmestert jövő pénteken, május 16-án 14 óra 30 perckor kísérik utolsó útjára Budapesten, a Farkasréti temetőben - tudatta ifjabb Ullmann Ottó kedden.
Hírek
Életének 84. évében elhunyt Gencsy Sári érdemes művész, a magyar operajátszás legendás koloratúr szopránja – tudatta Notári Tamás, a család barátja. Az énekesnőt keddre virradóra érte a halál, temetéséről később intézkedek.
Hírek
Fodor, Toldi, Fűrész, Kardos-Horváth, Császári – röviden a Kaukázus. Érdemes lesz megjegyezni ezt a nevet, hiszen az új zenei generáció egyik legmarkánsabb csapatáról van szó. A dalszövegeik hol zavarba ejtően nyílegyenesek, hol pedig sokszoros iróniával csavart üzenetek, zenéjükben pedig az elmúlt 40 év magyar beat-, és alter örökség legjavát gyúrták össze és alakították egy sajátos stílussá.
Hírek
Japán turnéjáról frissen hazaérkezett Nikola Parov rendkívüli műsort állított össze egyedülálló szereplőkkel, a világzene nemzetközi porondjain is fogalommá vált nevekkel. Koncertjét május 9-én pénteken 20-órától láthatják és hallhatják a Millenárison.
Hírek
Madonna tizedik albuma, a Hard Candy az első helyre került a brit könnyűzenei toplistán.
Hírek
Kollár Imre lesz a MÁV Szimfonikus Zenekar új művészeti vezetője; a karmester Gál Tamást váltja a poszton, aki két évtized után az évad végén elköszön az együttestől – közölte a zenekar.
Hírek
Százhetvenöt éve, 1833. május 7-én született Hamburgban Johannes Brahms, az „utolsó klasszikus” német zeneszerző.
Hírek
Két zenei csemege színesíti a Trafó Kortárs Művészetek Háza programját májusban: 17-én a Dave Binney Group lép fel, másnap pedig a kultikus amerikai zenekar, a CocoRosie első magyarországi koncertjére várják a közönséget.
Hírek
Trygve Nordwall, a bajor szimfonikus zenekar új karmestere kihagyott egy koncertből egy világpremierként szereplő művet, mert a próbán kiderült: olyan hangos, hogy zenészeknek megfájdult a fülük tőle.
Hírek
Életének 77. évében, hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt Marczis Demeter operaénekes, Liszt-díjas érdemes művész, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja – tudatta Marczis Miklós, a basszista fia szerdán.
Hírek
Megszülettek a PANKKK első lemezes és sorlemezes pályázatainak nem hivatalos eredményei. Összesen 209 érvényes sorlemezes és 223 érvényes első lemezes pályázat érkezett be (a kiírás alapján csak a postai és online úton egyaránt beküldött és feltöltött pályázatokat tekintették érvényesnek).
Hírek
Pont egy évvel ezelőtt, 2007 májusában adta első koncertjét a budapesti West-Balkánban a Péterfy Bori & Love Band együttes. Május 10-én a tavaly októberben megjelent bemutatkozó lemezük anyagát feldogozásokkal és új számokkal kiegészítve, különleges vendégegyüttes segítségével adják elő a budapesti Trafóban, ahol a nagy érdeklődésre való tekintettel két előadás lesz egymás után. Előző nap pedig a debreceni Lovardában játszik a zenekar.
Hírek
Egy Grammy-díjra jelölt hegedűművész, aki elveszítette 4 millió dollárt (közel 650 millió forint) érő Stradivari-hegedűjét, ingyenkoncerttel hálálta meg a taxis becsületességét, aki visszavitte neki a kocsijában hagyott hangszert.
Hírek
A luxemburgi Pizzicato magazin Supersonic-díjjal jutalmazta májusban Kocsis Zoltán albumát, amely a Hungaroton gondozásában, a Bartók Új Sorozat 24. és 25. lemezeként jelent meg sorszám szerint. Eddig négy CD került a boltokba.
Hírek
A május 10-i, szombati részben szcenírozott Bohémélet eredetileg meghirdetett Rodolfója, Massimiliano Pisapia betegség miatt lemondani kényszerült budapesti vendégszereplését.
Hírek
Kylie Minogue ez egyik legmagasabb rangú francia kulturális elismerésben részesült hétfőn Párizsban.
Hírek
Sizzla Sizzla korunk egyik legkiemelkedőbb és legsikeresebb conscious reggae sztárja, amit páratlan karizmájának köszönhet. Elnyomás-, rasszizmus és a társadalmi igazságtalanságok ellen szóló szövegei hatalmas erőt sugároznak, amely közvetlen, elragadó, pozitív, hittel teli zenéjével párosulva Bob Marley egyik legjelentősebb utódjává teszi.
Hírek
Az arab, a flamenco, a török és a latin zene, valamint a dzsessz elemeit ötvözi muzsikájában az Omar Bashir Trió, amely session zenészekkel kiegészülve pénteken ad műsort a Művészetek Palotájában.
Hírek
Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla „Standards” című zongoraestjére május 17-én, 19 órai kezdettel a Zeneakadémián.
Hírek
A néhány héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott programkínálat után újabb világsztárok részvételét jelentették be a VOLT Fesztivál szervezői. Július 2-3-4-5-én 250 hazai és nemzetközi produkció között a Soproni Nagyszínpad vendége lesz a Manu Chao Radio Bemba Sound System és a Cypress Hill is!
Hírek
Mark Knopfler, a Magyarországon is kedvelt Dire Straits frontembere jövő hétfőn, a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet a Kill To Get Crimson (KGTC) című, 65 országot érintő turnéja keretében. Knopfler és együttese a Live Nation Hungary koncertszervező iroda vendégeként érkezik Budapestre, ahol 2005-ben járt legutóbb.
Hírek
Kilencvennégy éves korában a kaliforniai Santa Barbarában elhunyt Henry Brant amerikai avantgárd zeneszerző, az extrém koncertek mestere.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ