Hírek
Madonna tizedik albuma, a Hard Candy az első helyre került a brit könnyűzenei toplistán.
Hírek
Kollár Imre lesz a MÁV Szimfonikus Zenekar új művészeti vezetője; a karmester Gál Tamást váltja a poszton, aki két évtized után az évad végén elköszön az együttestől – közölte a zenekar.
Hírek
Százhetvenöt éve, 1833. május 7-én született Hamburgban Johannes Brahms, az „utolsó klasszikus” német zeneszerző.
Hírek
Két zenei csemege színesíti a Trafó Kortárs Művészetek Háza programját májusban: 17-én a Dave Binney Group lép fel, másnap pedig a kultikus amerikai zenekar, a CocoRosie első magyarországi koncertjére várják a közönséget.
Hírek
Trygve Nordwall, a bajor szimfonikus zenekar új karmestere kihagyott egy koncertből egy világpremierként szereplő művet, mert a próbán kiderült: olyan hangos, hogy zenészeknek megfájdult a fülük tőle.
Hírek
Életének 77. évében, hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt Marczis Demeter operaénekes, Liszt-díjas érdemes művész, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja – tudatta Marczis Miklós, a basszista fia szerdán.
Hírek
2008. május 8-án délután Gary Willis mesterkurzust tart a Kodolányi János Főiskolán. Magyarországon először lesz lehetősége a jazz-zenészeknek és a jazz szerelmeseinek Garry Willis speciális technikáját magától a mestertől megtanulni.
Hírek
A barcelonai illetőségű La Kinky Beat (Perverz ritmus) együttes zenéje pont olyan, mint a legendás Torrente filmek hangulata: ütős, vicces, izgalmas, tele váratlan fordulatokkal és azzal a hamisíthatatlan mediterrán ízzel, amelytől mosolyra görbül a száj és önkéntelen mozgásba lendül a láb.
Hírek
A „Danubia+” az Óbudai Danubia Zenekar művészeinek az Óbudai Társaskörben indított, kamarazenei sorozata. A „+” jel minden alkalommal egy neves szólista vagy kamaraegyüttes vendégszereplésére utal, akik lehetőséget teremtenek a kamaramuzsikálásra, esetenként a ritkán hallható remekművek megszólaltatására.
Hírek
Május 3-án a Debreceni Kölcsey Központ színpadára lép a Djabe. A csapat új albumuk turnéjára indul május első napján, s ennek utolsó állomása lesz Debrecen.
Hírek
A Magyar Állami Operaház 125. évadjában 11 bemutatót, illetve premier értékű felújítást láthat és hallhat a közönség. A következő, 2009 őszén kezdődő szezonban megemlékeznek a dalszínház megnyitásának jubileumi évfordulójáról is – jelentette be Vass Lajos, az operaház főigazgatója a 2008/2009-es évadot bemutató hétfői sajtótájékoztatón.
Hírek
Az Are you Free? zenei fesztivál az igényes műfajok fesztiválja. Minden zenekedvelőt szeretettel várunk, korra való tekintet nélkül, aki képes volt megőrizni egyfajta nyitottságot mind gondolkodásában, mind zenei ízlésében.
Hírek
Május 17-én, szombaton este 20.30-tól a New York-i jazz szcéna egyik izgalmas formációja, a Dave Binney Group érkezik a Trafóba. Dave Binney a fiatal jazz zenész generáció kiemelkedő zeneszerzője és szaxofonosa. A Jazz Times szerint egyike azon pár zenésznek, akik valóban újat hozó, eredeti zenét játszanak.
Hírek
Az arab, a flamenco, a török és a latin zene, valamint a dzsessz elemeit ötvözi muzsikájában az Omar Bashir Trió, amely session zenészekkel kiegészülve pénteken ad műsort a Művészetek Palotájában.
Hírek
Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla „Standards” című zongoraestjére május 17-én, 19 órai kezdettel a Zeneakadémián.
Hírek
A néhány héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott programkínálat után újabb világsztárok részvételét jelentették be a VOLT Fesztivál szervezői. Július 2-3-4-5-én 250 hazai és nemzetközi produkció között a Soproni Nagyszínpad vendége lesz a Manu Chao Radio Bemba Sound System és a Cypress Hill is!
Hírek
Mark Knopfler, a Magyarországon is kedvelt Dire Straits frontembere jövő hétfőn, a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet a Kill To Get Crimson (KGTC) című, 65 országot érintő turnéja keretében. Knopfler és együttese a Live Nation Hungary koncertszervező iroda vendégeként érkezik Budapestre, ahol 2005-ben járt legutóbb.
Hírek
Kilencvennégy éves korában a kaliforniai Santa Barbarában elhunyt Henry Brant amerikai avantgárd zeneszerző, az extrém koncertek mestere.
Hírek
A Psychic TV legendás összekötő kapocs a hatvanas-hetvenes évek fordulójának New York-i artrockja és a nyolcvanas-kilencvenes évek underground mozgalmai között. Az együttes egyformán kulcsszerepet játszott a nyolcvanas évek első felének szintipopjában, és az évtized végének acid- és techno-forradalmában.
Hírek
Toldy Mária énekművésznek, a Vasutas Zene- és Képzőművészeti Iskola tanárának több mint négy évtizedes előadóművészi és zenepedagógiai tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozta a köztársasági elnök a Miniszterelnöki Hivatalt vezető Kiss Péter miniszter kezdeményezésére, a miniszterelnök javaslata alapján. A kitüntetést Toldy Mária szerdán vette át a parlamentben, Kiss Pétertől.
Hírek
Formailag Puccini egyik legtökéletesebb operája, amely nem a reprezentatív nyilvánosság hőseinek sorsáról, hanem mindennapi emberek életéről-haláláról szól. Megelevenedik benne a XIX. századi bohémek legendája, ahogy a 37 éves komponista nosztalgikusan visszatekint saját milánói bohéméletére. Az egész mű a hétköznapi dolgok poézise, az ifjúság mítosza.
Hírek
Wolfgang Wagner, a bayreuthi operafesztivál 88 esztendős igazgatója kedden beleegyezett, hogy 57 év után visszavonul, és augusztusban lemond a vezetői posztról.
Hírek
Közös vezetésre nyújtották be programjukat Wolfgang Wagnernek, a bayreuthi operafesztivál jelenlegi igazgatójának lányai hétfőn.
Hírek
A Nagy Britmánia stábja ismét egy exkluzív, különleges, nagyszabású rendezvényre készül – ezúttal május elsején a Merlinben. A londoni és budapesti kreatív munkások ünnepén a legfrissebb és legkreatívabb zenekarok és DJ-k lépnek majd fel, ráadásként pedig két debütkoncert is lesz.
Hírek
Megjelent hétfőn Madonna sorrendben tizenegyedik albuma, a Hard Candy. A korongról kimásolt első kislemezdal már a múlt héten vezette a brit listát, s az előrejelzések alapján valószínűleg nem sokat kell várni, hogy az album is éllovas legyen.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Éppen elég vallás létezik ahhoz, hogy gyűlöljünk, de nem elég ahhoz, hogy szeressük egymást."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ