Hírek
2006. márc. 31-én 19.30-kor kezdődik a Free Style Chamber Orchestra március végén megjelenő, Pop Music… című CD-jének lemezbemutató koncertje – a Raiffeisen Jazz Klub rendezvényeként– az IBS Színpadon. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Vasárnapra virradó éjszaka 1 óra 21 perckor dőlhet meg Budapesten az egyhuzamban zenélés Guinness rekord, amelyet tavaly augusztus óta 44 óra 20 perccel egy török zenekar tart.
Hírek
Menyasszonytánc című darabjával, amelynek premierjét éppen csütörtökre tűzték ki a Budapesti Operettszínházban, elnyerte a zsidó kultúra támogatására létrehozott európai szövetség, az EAJC egyik díját Jávori Ferenc, a Budapest Klezmer Band vezetője.
Hírek
Bartók Béla életútját, zeneszerzői tevékenységét, humanista gondolkodását bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a budapesti metróban a művész születésének 125. évfordulója alkalmából.
Hírek
Bárdos Deák Ágnes énekesnő és kultúraszervező a Gödör Klubban, a Kontroll Csoport koncertjén vette át magas állami kitüntetését Bozóki András kulturális minisztertől - tájékoztatott a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma szerdán.
Hírek
Gryllus Samu és Márkos Albert a jelenlegi budapesti zenei életben hasonló pozíciót töltenek be annak ellenére, hogy erre a helyre ellentétes irányból érkeztek: Gryllus Samu a jazz tanszak elvégzése után kezdett kortárs zeneszerzői tanulmányokba, Márkos Albert pedig klasszikus tanulmányok után kezdett improvizatív zenét játszani.
Hírek
A Budapesti Tavaszi Fesztivál első napja minden évben újabb és újabb kiállítás-megnyitókat is jelent, melyek közvetve és közvetlenül kapcsolódnak az adott év tematikájához. A március 17-én a Néprajzi Múzeumban nyíló kiállítás - mely a Síppal, dobbal, didzseriduval - parafrázis-címet kapta - a világ népeinek hangszereiből ad igen kimerítő áttekintést a bartóki szellem és a Bartók-jubileum jegyében.
Hírek
Bár március elején még semmi jele a tavasznak, az már biztos, hogy nagyon jó nyara lesz az idei Sziget-látogatóknak. Ezt jelzi a Szigetre a napokban visszajelző világsztárok első „csokra”, köztük nem kisebb nevek, mint az oxfordi Radiohead, a legendás Led Zeppelin énekes, Robert Plant, a tavalyi év sikerbandája, a Franz Ferdinand, a new york-i hardcore alapcsapata, a Sick Of It All, az elektro-indusztriál egyik megalapozója, a Ministry, az arab etnopop dívája, Natacha Atlas vagy az olasz Enzo Avitabile és hordópüfölő zenekara. Augusztus 9-16-között tehát Szigetre fel!
Hírek
Idén április 9-én rendezi meg a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért szervezet az Együtt a zenéért kampány keretében a D-Day-t, vagyis a Dedikálás Napját a Petőfi Csarnokban, ahol azon a napon számos művész dedikálja lemezeit, és minden CD-t nagykereskedelmi áron kínálnak.
Hírek
Hat kategóriában ítélték oda a kortárs magyar zeneművészeti, irodalmi alkotó tevékenységek elismerésére és ösztönzésére alapított Artisjus-díjat az idén; a könnyűzenei alkotói életműdíjas Fenyő Miklós lett - tájékoztatott az alapító Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület.
Hírek
Lemondta világturnéja utolsó tíz koncertjét a U2 együttes egy közvetlen családtag megbetegedése miatt - jelentette be csütörtökön Londonban az ír szupersztár-csapat promotere.
Hírek
Ritka alkalom, hogy egy koncert ajánlójában szinte biztosan katartikus zenei élményt ígérhetünk. Az Aka Moon trió zenészei és DJ Grazzhoppa is megdöbbentően virtuóz zenészek, a varázslat azonban nem ebben rejlik. Napjainkban már nem könnyű teljesen szokatlan, egyéni hangzást találni, a zenekar tagjai viszont vitathatatlanul azon kevesek közé tartoznak, akik teljesen egyéni univerzumban mozognak, mégpedig olyan könnyedséggel és magas szinten, hogy egyhamar nem fogunk méltó követőkkel találkozni.
Hírek
Március 7-én, kedden a Millenáris Park Teátrumában John McLaughlin játszik, aki vezéregyénisége a Shakti együttesnek, valamint nagymestere a dzsessz és a klasszikus indiai zene fúziójának. A Shaktit 1975-ben alapították. Koncertjein - ahogyan az ajánlóban olvasható - a világhírű gitárművész és kollégái transzállapotba kergetik a közönséget varázslatos zenéjükkel.
Hírek
Ma este fél nyolctól, az MTA Roosevelt téri dísztermében kerül sor a Nemzeti Filharmonikus Zenekar muzsikusainak – az idei évadban utolsó – kamarakoncertjére. Az együttes tagjai által összeállított műsor ezúttal is ínyenceknek való zenei csemegéket kínál az érdeklődőknek.
Hírek
Kentaur hét év szünet után ad újra koncertet a Millenáris Színháztermében május 16-án. A zenész hét év után most nagy izgalommal készül a koncertre, amely nagy meglepetéseket tartogat. Annyit lehet egyelőre tudni, hogy a rockzene mellett helyet kapnak majd a színpadon a társművészetek is, a-film, a videó- és fénytechnika, a mozgásszínház és a képzőművészet.
Hírek
A világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar – immár tizenkettedik alkalommal – közel negyvenöt év zenekari tapasztalatát osztja meg a Magyarországon működő félhivatásos és amatőr kamarazenekarokkal. Ezúttal az Arco és az Évszakok Kamarazenekar, a Kőszegi Vonósok és az ELTE Egyetemi Koncertzenekar vesz részt a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, az Óbudai Társaskörben rendezett kurzuson.
Hírek
Szent Patrik napi ír fesztivált rendeznek március 18-án, szombaton este hét órától a Fonó Budai Zeneházban.
Hírek
Bluesfesztivál lesz március 18-án a Zenevárosnak, a Petőfi Csarnok egyhetes fesztiváljának keretében. Többórás programjában részt vesz a műfaj több hazai reprezentánsa és a műfaj több, Magyarországon is ismert külföldi előadója.
Hírek
Woody Allen világhírű amerikai filmrendező, színész és amatőr klarinétos nyitja meg júniusban a nemzetközi jazzfesztivált a New York állambeli Rochesterben. John Nugent, a fesztivál igazgatója azt mondta, hogy a szervezőbizottság egyhangúlag kérte föl Woody Allant az ünnepélyes megnyitásra, mert a rendező imádja a New Orleans-i jazzt.
Hírek
Robert Cray, a fekete amerikai bluesgitáros és énekes valamint együttese lesz Eric Clapton és stábjának előzenekara a nyári európai turnén. A közelmúltban bejelentették azt is, hogy a májusban induló és júliusban Budapestet is érintő koncertsorozaton milyen zenészekkel osztja meg Clapton a színpadot.
Hírek
Liza Minnelli olyan sztár, aki hosszú pályafutása során mindig érdekessé tudta tenni magát. Gyakran hordozta őt a tenyerén a szakma és a közönség, volt ugyan, hogy temették, de ilyenkor sem esett ki teljesen a kegyekből. A színésznő, filmszínésznő és énekes 60 esztendősen is dolgozik, újra sikereket arat, s erre készül áprilisban Budapesten is.
Hírek
Placido Domingo sztártenor hosszú szünet után visszatért a színpadra: a Cyrano de Bergerac című opera címszerepét énekelte a New York-i Metropolitan Operában szerdán este. A 65 éves énekes, akit egész télen légcsőhuruttal ápoltak, teljesen megújulva lépett színpadra: a fergetegesen előadott első ária után úgy énekelt, mint aki valójában karddal párbajozik.
Hírek
2006. március 18-án 19-órakor lép föl a Mûcsarnok Jazzklub színpadán a Piccoli Inn nevű zenekar. A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
A Petőfi Csarnok Zeneváros című egyhetes fesztiváljának nyitónapján, jövő hétfőn rendezik az izraeli-magyar kulturális napot három együttes: az Izraelből érkező Gaya, a hazai Muzsikás, valamint a világhírű amerikai Klezmatics koncertjével.
Hírek
Beethoven és Mozart muzsikájával szeretnék távol tartani a drogkereskedőket és a prostituáltakat Hartford vorásának egyik parkjából a közelében lakók.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Aforizmák
„ A világegyetem elmélet nélkül működik."
Teleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ