Hírek
Nem túl nagy, ám annál lelkesebb és hálásabb közönség előtt lépett fel Liza Minnelli, minden idők egyik legnagyobb dívája hétfő este a Papp László Budapest Sportarénában.
Hírek
Szukalski a lengyel dzsessz egyik legnagyobb és legnagyobb hatású alakja. A kiváló szaxofonos szoros viszonyt ápol jóformán a teljes lengyel szcénával, különösen a „nagy öreg" Zbigniew Namyslowskival és a világhírű trombitással, Tomasz Stankóval. De éppígy dolgozott együtt Dave Hollanddel vagy Terje Rypdallel.
Hírek
Gary Moore ír rock- és bluesgitáros, énekes, aki a napokban ünnepelte ötvennegyedik születésnapját, új lemezzel rukkol elő a közeljövőben.
Hírek
Billy Idol brit rockénekes fellépésével bővül Budapest nyári koncertprogramja. A hardrock, az új hullám és több más stílus kitűnő előadója július 13-án a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán mutatkozik be magyar rajongóinak.
Hírek
2006. április 11-én kedden, 19 órakor Zorán ad koncerttet – Az öröm zenéje címmel – a Klebelsberg Kultúrkúriában. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Sokszor panaszkodott már a magyar közönség, hogy számos világhírű művész hozzánk csak azután jut el, miután már túljutott a csúcson. Hugh Masekela, akit méltán tartanak az afrikai jazz atyjának, több mint 40 éve járja a világot, a 67 éves muzsikusról azonban korántsem mondható el, hogy leszálló ágban van. Ezt bizonyította be szerdán este a Jövő Háza Teátrumában tartott koncertjén.
Hírek
Tavaly már hetekkel a Sziget előtt nem lehetett hetijegyet kapni a rendezvényre és volt olyan nap, hogy a napijegyek is elfogytak. Miután idén még erősebb program, ezzel együtt nagyobb érdeklődés is várható, a szervezők úgy döntöttek, hogy a 25 ezer db kiadható, hagyományos – „ottalvós-sátrazós” - hetijegy mellé további 15 ezer db olcsóbb, - „hazamenős-nem sátrazós” hetijegyet is kiadnak.
Hírek
Bazsinka Zsuzsanna operaénekes vehette át a budapesti Fészek Művészklub és a Magyar Állami Operaház közös alapítványának díját, a Székely Mihály-emlékplakettet. A Székely Mihály-emlékplakettet az egykori nagyhírű operaénekes, Székely Mihály emlékére alapították. Első ízben 1964. március 22-én, a művész halálának első évfordulóján adták át.
Hírek
Április 8-án 20-órától a csepeli Freeport Music Club vendége lesz a hazai alternatív zenei szcéna zászlóshajója, a Kispál és a Borz. Az est fényét a Vidámpark, a Greenpeach és a Clapton-Mánia is emeli.
Hírek
A világhírű hegedűvirtuóz, Maxim Vengerov, valamint a Pannon Filharmonikusok zenekara Hamar Zsolt vezényletével fergeteges sikert aratott a március 23-i, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon adott koncertjén. Az, hogy korunk egyik legkeresettebb előadóművésze a ráadásokhoz nem szólókat választott, hanem a zenekarral együtt játszott, mutatta, mennyire elégedett volt az együttes játékával.
Hírek
Karel Gott Múzeum nyílik a Prágától alig néhány kilométerre fekvő Jevanyban, abban az emeletes villában, amelyben a csehek „aranycsalogánya" lakott a hetvenes és a nyolcvanas években.
Hírek
Lovaggá ütötte II. Erzsébet a legendás brit popsztárt, Tom Jones-t, aki - mint a királynő a szerdai ceremónián kifejtette - 41 éve tartó énekesi pályafutása során nagyon sok embernek szerzett nagyon sok örömet.
Hírek
Eric Claptonnak mostanában aligha van ideje arra, hogy hogy hosszasan ünnepeltesse magát 61. születésnapján barátokat gyűjtve a fehér asztal köré. A tavaly megjelent lemeze köré szervezett turné lassan elindul, és a Lassúkezű gitárvirtuóz hazai hívei nagy örömére, nyárra Budapestre ér.
Hírek
A fáraók zenéjét tanulmányozhatják a jövőben az egyiptomi muzsikuspalánták, a Heluáni Egyetem zeneművészeti tanszéke ugyanis óegyiptomi zenei képzésre hirdetett felvételt.
Hírek
Április 29-én, szombaton 19-órakor – Magyarországon először – ad koncertet a Trafóban Pandit Hariprasad Chaurasia indiai zenész, a bambuszfuvola mestere.
Hírek
Kultúrtörténeti eseményre került sor szombaton este Sanghajban (Shanghai): első ízben lépett fel Kínában minden idők legnagyobb rock and roll-zenekara, a Rolling Stones.
Hírek
Csak tiszta forrásból Bartók 125 címmel emlékdélutánt és kiállítást rendeztek Budapesten csütörtökön az Operaházban. Az emlékdélutánon fellépett többek között Keres Emil Kossuth-díjas színművész és Pécsi Ildikó Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész.
Hírek
Szűkös lakásában webkamerája előtt kezdett énekelni februárban az interneten a London déli részén élő 24 éves Sandi Thom, és olyan sikere lett, hogy egy nagy lemezgyártó cég szerződést kötött vele.
Hírek
Mozart nem is volt szegény, mint ahogy évszázadokon át a történészek ábrázolták, igen komoly összegeket keresett - állítják osztrák kutatók.
Hírek
További 9000 jegyet értékesít a Multimedia Concerts Kft. Robbie Williams július 19-i koncertjére április 11-től - jelentette be Hegedűs László, a Kft. ügyvezető igazgatója a keddi sajtótájékoztatón.
Hírek
Az árvíz miatt újabb programváltozásokról adott tájékoztatást az A38. A hajó programszervezõinek közlése szerint a Katona József Színházban a héten összesen öt, eredetileg az A38-as hajóra tervezett koncertet tartanak.
Hírek
Liza Minnelli, minden idők egyik legnagyobb dívája április 10-én a Budapest Sportarénában ad koncertet, s javaslatára mindazok, akik rendelkeznek a 2004-ben meghirdetett koncertre szóló jeggyel, ezúttal fél áron juthatnak jegyhez.
Hírek
Újabb nevekkel bővült a Sziget 2006 nemzetközi fellépőinek listája. A korábban bejelentettek – Radiohead, Robert Plant, Franz Ferdinand, Sick Of It All, Ministry, Wir Sind Helden, Natacha Atlas, Enzo Avitabile – mellé a napokban jelzett vissza a Scissor Sisters, a dEUS, az Exploited, a Cathedral, az Evergrey, a Fear Factory, a Gogol Bordello, a Flogging Molly, a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Toumani Diabaté és a Symmetric Orchestra valamint az Afro Celt Sound System.
Hírek
A Dunán levonuló árvíz miatt a közeli napokban változások lesznek az A38 Hajó programjában. Egyes programok elmaradnak, egyeseket más helyszínen – Katona József Színház, Jövő Háza – rendeznek meg. Az előre nem látható további változásokról a programok szervezői folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket a hajó honlapján.
Hírek
Új albumon dolgozik a magyar elektronikus popzene elsőszámú zenekara, a NEO. A zenekar előző albuma a Kontroll (Control) filmzene album volt, amely 2003. végén jelent meg.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A regényírásnak három szabálya van. Sajnos senki sem tudja, mik azok."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ