Hírek
Becsúszott a súgólyukba előadás közben a New York-i Metropolitan Operában egy tenor.
Hírek
Kisorsolták Belgrádban a dalverseny rajtsorrendjét: Csézy a 15. helyen indul a május 22-i, második elődöntőn. A fiatal énekesnő örül a rajtpozíciónak – tájékoztatott a Magyar Televízió.
Hírek
Wolfgang Amadeus Mozart mindeddig ismeretlen portréját azonosította egy brit professzor.
Hírek
Holtan találták az ABBA svéd popegyüttes volt dobosát, Ola Brunkertet a spanyolországi Mallorca szigetén lévő házának kertjében.
Hírek
A nemzeti ünnepnap kedves szelleme a Tavaszi Fesztivál több eseményén is éreztette jelenlétét. Ott volt a Muzsikás Együttes koncertjén és a Vörösmarty tér rendezvényein, s mintha még a Zeneakadémiára is beköltözött volna.
Hírek
Európa legjobb énekkarai adnak randevút egymásnak Debrecenben: pénteken a Kórusmuzsika Európa Nagydíja elnevezésű versennyel megkezdődött a Debreceni Tavaszi Fesztivál idei programsorozata.
Hírek
Az Al Di Meola, Chick Corea, Stanley Clarke és Lenny White jazz-legendák alkotta Return To Forever együttes július 5-én a Papp László Budapest Sport Arénában ad koncertet.
Hírek
Gary Moore ír gitáros lesz a sztárvendége az alsóörsi Harley Davidson fesztiválnak június 14-én, a paksi Gastroblues Fesztiválon pedig Carl Palmer triója és több kitűnő blueszenész váltja egymást a színpadon.
Hírek
A dallamos, modern metálban utazó FreshFabrik nevét mára Európa-szerte ismerik. Az Arany Zsiráf díjas zenekar idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját; ez idő alatt mintegy öt nagylemezt, egy koncertalbumot adott ki, harminc válogatás albumon szerepel, illetve több film betétdalát is a csapat szerezte.
Hírek
Budapesten, a Sziget Fesztiválon is fellép nyári turnéja során a rock and roll halhatatlanjai közé hétfőn beiktatott Leonard Cohen kanadai énekes, költő és dalszerző. Ezt több zenei portál, köztük a Billboard is hírül adta szerdán.
Hírek
Kent Nagano, a világhírű japán származású amerikai karmester és a Bajor Állami Zenekar adja az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál első hangversenyét pénteken este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben – közölték a szervezők szerdán.
Hírek
A tavalyi esztendő a Váradi Roma Café fennállásának egyik legsikeresebb éve volt. Az együttes tagjai hatalmas sikert arattak márciusi lemezbemutató koncertjükkel a zsúfolásig telt Művészetek Palotájában, majd a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is közel telt ház előtt bizonyították, képesek bárkit Umbala táncba hívni.
Hírek
Attól tart, hogy a horkolásával megzavarja a zeneértőket? Válasszon egy koncertet a Tavaszi Fesztivál programjából, és próbálja ki! Horkolni itt sem szabad, viszont garantáltan nem fog elaludni. Sőt!
Hírek
Kodály Zoltán (1882-1967) emlékkiállítás látható portugál nyelven július elejéig a portugál zenei múzeumban, Monte Estorilban.
Hírek
John McLaughlin új zenekarával május 22-én a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán ad koncertet. A virtuóz brit jazz- és jazzrock gitáros Industrial Zen című világturnéja keretében érkezik Budapestre.
Hírek
Dalszínházi tagságának 40. évfordulója alkalmából köszöntötték Kalmár Magda Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekest, a Magyar Állami Operaház mesterművészét hétfőn Budapesten.
Hírek
Március tizenhatodika három olyan koncerttel is szolgált, melyen bárki megtapasztalhatta az egymástól független zenei műhelyek találkozásában, együttműködésében rejlő energiákat.
Hírek
A blues és dzsessz műfaj számos kiemelkedő előadója, köztük a „Hammond orgona királynőjeként" emlegetett Rhoda Scott is föllép a 3. Blues és Jazz Fesztiválon, amelyet március 19-én és 20-án rendeznek meg Szegeden – tájékoztattak a szervezők.
Hírek
Nagy örömmel és büszkeséggel tudatjuk, hogy március 15.-e alkalmából a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Dr. Gyimesi László és irodavezetőnk, Borhi Károlyné is kitüntetésben részesült.
Hírek
A hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, a Quimby együttes, átgondolva a színház és zene karöltésének lehetőségeit, koncertműsorukból kifejezetten a színházi közeghez illeszkedő, koreografált zenei performanszt dolgozott ki, amelyet már több alkalommal mutattak be nagy sikerrel és teltház előtt, s mellyel február végén indultak országos körútra. A körút budapesti állomásán, március 18-án és 19-én a Gödörben láthatja a produkciót a nagyérdemű.
Hírek
Perico Sambeat fuvolistaként indult, majd 1991-ben New Yorkba költözött, ahol neves jazz zenészekkel játszott együtt (Jimmy Cobb, Lee Konitz). Autodidaktaként tanult szaxofonozni, majd hamarosan az amerikai jazz klubok és fesztiválok rendszeres szereplője lett. A zenész március 30-án ad koncertet a Columbus Jazzklubban.
Hírek
Tavaly hatalmas sikerrel debütált, s adott új értelmet a „balatoni nyár” fogalmának a Sziget Szervezőiroda új fesztiválja, a Balaton Sound. A négynapos rendezvény idén július 10-én nyitja meg kapuit a Balaton part legszebb partszakaszán, Zamárdi szabadstrandján. A minőségi szolgáltatásokat ígérő esemény számos színpadán fellépő világsztárok közül egyelőre 13 nevet hoztak nyilvánosságra a szervezők.
Hírek
A Tibet függetlenségét támogató izlandi énekesnő, Björk sanghaji koncertje nemcsak a kínai vezetést bőszítette fel, de a helyi sztárok sem örültek a politikai állásfoglalásnak, mert az szerintük rontja az üzletet és eltántorítja a kínai rajongókat.
Hírek
A budapesti Petőfi Csarnokban lép fel és mutatja be legújabb albumának dalait a Morcheeba nevű brit formáció április 28-án.
Hírek
Talán könnyebb lenne azt összegezni, hogy mi az, amit a 75 esztendős Quincy Jones nem csinált a zenei pályán: sokoldalú zenész, emellett a szórakoztatóipar értékes egyénisége.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„Kutya nehéz úgy hazudni, hogy az ember nem ismeri az igazságot."
Esterházy Péter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ