Hírek
Ötéves kihagyás után az idén ismét megrendezik a Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt Mosonmagyaróváron. A júniusi megmérettetés iránt soha nem látott érdeklődés mutatkozik: 69 fiatal hegedűs nevezett a világ 24 országából – mondta a versenyt kezdeményező Fejes Józsefné Zenei Alapítvány kuratóriumának elnöke.
Hírek
Merész és izgalmas vállalkozásba fogott Eichinger Tibor (gitár) és Rába Géza (ének), amikor elhatározták, hogy olyan gitár-ének duót alapítanak, amely elsősorban nem a hasonló duók táborát hivatott bővíteni.
Hírek
Komoly lehetőséget kínál a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) a kevésbé populáris műfajokban működő könnyűzenei előadóknak lemezkiadásra. A programiroda a nagylemezzel még nem, illetve már kiadott lemezzel rendelkező zenekarok részére írt ki pályázatot. Mindezeken túl a hazai könnyűzenei tehetségkutatás és –gondozás elősegítésére 12 millió forintos keretösszegben pályázhatnak rendezvények.
Hírek
Másodszor áll színpadra a Cabaret Medrano zenekar az „Éjszakai járat” című produkcióval a Szkéné Színházban március 16-án, vasárnap 20-órakor.
Hírek
Minden idők legnagyobb hatású punkzenekara, az 1975-ben alakult – eredeti felállású – Johnny Rotten, Glen Matlock, Steve Jones és Paul Cook alkotta formáció, a Sex Pistols a 2008-as Szigeten mutatkozik be először Magyarországon.
Hírek
Budapesten lép fel május 26-án az alternatív pop-rock színtér egyik legfontosabb zenésze és énekese Nick Cave. Az ausztráliai születésű, jelenleg Angliában élő zenész a Petőfi Csarnokban lép a magyar rajongói elé – tájékoztatott a koncertet szervező Live Nation Hungary.
Hírek
A „Bartók +...” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál egyik állandó, visszatérő eseménye az operafilmek vetítése, ez a rendezvény adja a márciusban induló miskolci Operaklub alapját – mondta az operafesztivál szóvivője. Barázda Eszter tájékoztatása szerint az Operaklub, melynek helyszíne a Miskolci Csodamalom Bábszínház színházterme lesz, egész évben működik majd Bócz Sándor zenetörténész vezetésével.
Hírek
Együttműködési megállapodást írt alá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) rektora és a müncheni Theaterakademie vezetője hétfőn Budapesten; a két intézmény hallgatói közösen mutatják be Eötvös Péter operáját, A három nővér című darabot 2009-ben.
Hírek
Merényletet terveztek Sir Mick Jagger ellen a Pokol Angyalai, és a Rolling Stones frontemberét csak az időjárás mentette meg az életére törő pokoli osztagtól – ez derül ki a BBC rádió dokumentumsorozatából, amely az FBI történetét dolgozza fel.
Hírek
Meghalt Mike Smith, aki a hatvanas évek legendás együttesének, a Dave Clark Five-nak volt az énekese. Az ő hangján szólalt meg többek között a Glad All Over, a Bits and Pieces és a brit zenekar több más slágere. Smith 64 éves volt, tüdőgyulladás szövődménye következtében halt meg csütörtökön.
Hírek
BB King Bad Luck című száma, a Free Like the Wind, és a Waltz of the Prisoner voltak a kedvencek az American Idol perui változatának repertoárján. A megmérettetést egy fővárosi börtön rendezte az elítéltek számára.
Hírek
Eminem könyvet ír magáról, amelyben „minden szó olyan nyers és cenzúrázatlan" mint maga a rapsztár.
Hírek
Magyarország egyik elsőszámú zenekara, a Quimby mindig új színnel tölti meg koncertturnéit. Ennek jegyében indul útjára február végén a Teátrum turné.
Hírek
A dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet március 11-én, kedden 18-órakor megnyíló Testgyakorlatok című kiállítása Magyarországon először mutatja be világhírű művészek alkotásait, melyek fontos szerepet játszanak a művészet és a befogadók kapcsolatának újraértelmezésében.
Hírek
Március 11-én kedden 19.30-kor Várjon Dénes zongoraestjét láthatják és hallhatják a Zeneakadémia Nagytermében.
Hírek
Március 6-án csütörtökön16-órától Demonstráció lesz az underground kultúráért Bakács Tiborral, Nagy Feróval és Novák Péterrel a Kultiplex melletti parkban.
Hírek
Nagy sikerrel mutatták be Eötvös Péter legújabb egyfelvonásos operáját, a szerző vezényletével, kedd este a franciaországi Lyonban: a Lady Sarashina teltházas világpremierjét hosszú ütemes tapssal jutalmazta a Lyoni Operaház közönsége.
Hírek
Leonard Rosenman, a Barry Lyndon és a Bound for Glory Oscar-díjas zeneszerzője szívinfarktus következtében elhunyt kedden Los Angelesben.
Hírek
Chris Rea zenésztársai kétórás, de rövidnek tűnő hétfő esti koncertjükön fokozatosan „melegítették be", végül meghódították a Papp László Budapest Sportaréna (BS) szép számú közönségét.
Hírek
Nyolvanhat éves korában hétfőn Milánóban elhunyt Giuseppe di Stefano olasz tenor - jelentette be a Studio Musica olasz ügynökség.
Hírek
Egy „öreg" műfajban rendkívül fiatalon berobbanó, nagyszerű blues- és rockgitárostól, énekestől és zeneszerzőtől, Jeff Healeytől búcsúzik a zenészvilág és nagy számú rajongótábora. A világtalan zenész hétfőre virradóra rákbetegségben hunyt el, március végén lett volna 42 esztendős.
Hírek
Beszüntette az eljárást a brit rendőrség Amy Winehouse énekesnő ellen, akit az igazságszolgáltatás akadályozása címén vettek őrizetbe még decemberben.
Hírek
Három estén át szórakoztatta a rock- és blueskedvelő közönséget Eric Clapton, a legendás Lassúkezű gitárnyűvő és Stevie Winwod a billentyűk varázslója. Külön-külön és együtt is csináltak már nagy dolgokat. Ezúttal New York és a hozzájuk nagyon méltó Madison Square Garden volt a színhelye keddtől csütörtökig együttmuzsikálásuknak.
Hírek
Hetvenhat éves korában elhunyt Ivan Rebroff (Hans-Rolf Rippert), Németországban élő híres orosz népdalénekes – közölte a német előadóművészet legendás alakjának koncertirodája.
Hírek
Hatvanéves korában elhunyt Buddy Miles, a rock, a rhythm and blues és a funky kitűnő dobosa. Nagyon sok zenész mellett dolgozott, tagja volt Jimi Hendrix Band of Gypsys együttesének, s játszott többek között Mike Bloomfield kitűnő fehér gitárossal, valamint Carlos Santanával.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ