Hírek
Nem volt ugyan táblás ház szombaton a Budapesti Kongresszusi Központban, de alighanem bánhatták az üres székek potenciális tulajdonosai, hogy kihagyták ezt az estet.
Hírek
Eddig csak mint énekes, költő, író tette le a névjegyét egyszer s mindenkorra a modern kultúrtörténetben. Bob Dylan most, néhány héttel 65. születésnapja előtt ismét új oldaláról mutatkozik be: lemezlovas lesz egy amerikai műholdas rádióban.
Hírek
Új lemezt készít Kylie Minogue ausztrál popénekesnő, akit súlyos betegsége eddig megakadályozott abban, hogy színpadon szerepeljen, vagy stúdióba vonuljon.
Hírek
A Benkó Dixieland Band jövő szombaton - május 6-án - tartja jazztörténeti sorozatának záró koncertjét a Budapest Kongresszusi Központban.
Hírek
2006. május 5-én pénteken 19-órakor lép föl a Fehéroroszországból érkező Osimira együttes a Szolnoki Galériában.
Hírek
Az Európai Unió támogatásával valósult meg a Jazz Odüsszeia – Zenei vándorlás című jazz fesztivál Londonban, Párizsban és Budapesten. A fesztivál különböző zenei produkciókon és konferenciákon keresztül azt vizsgálta, hogy a népek vándorlása, a migráció hogyan befolyásolja az európai zene, elsősorban a jazz alakulását.
Hírek
Az amerikai 50 Cent, napjaink legnagyobb hip-hop és rap sztárja június 19-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A most harmincéves queensi rapper Curtis Jacksonként látta meg a napvilágot. Azt tartják róla, hogy az utca embere, aki tisztában van annak törvényeivel és az erőszakkal.
Hírek
Dzsessz te még az én utcámba! címmel – Ragtime és pesti kupléirodalom a Monarchia utolsó évtizedeiben (1896-1920) alcímmel – nyílik kiállítás csütörtökön 17 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Thuróczy Gergely, a kiállítás rendezője elmondta, hogy a tárlat címéül egy, az 1910-es évek végéről származó kuplészöveg címét kölcsönözték.
Hírek
Pink amerikai popénekesnő lesz a sztárvendége a tizedik Kapcsolat koncertnek, amelyet június 18-án rendeznek Budapesten, a Felvonulás téren, a hagyományos helyszínen - tájékoztatott a T-Mobil kedden.
Hírek
Jubileumi koncertek lesznek az A38 Hajón. Az idén 25 éves Kontroll Csoport és 50 éves Bárdos Deak Ágnes néhány koncert erejéig újra összeáll - Müller Péter Sziámi és Kistamás László nélkül -, hogy eljátssza a Kontroll Csoport klasszikus repertoárját.
Hírek
A Pannon Filharmonikusok 2006. január 28-án indította el az idei budapesti koncertsorozatát a Nemzeti Hangversenyteremben, ahol legutóbb Marko Letonja vezényletével, Baráti Kristóf hegedűművész fellépésével aratott a zenekar nagy sikert. A következő, május 5-i hangverseny címe: Hazatérés.
Hírek
A tavalyi Bolondos vasárnap sikerén felbuzdulva a Művészetek Palotájában lakó három intézmény - a Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NHZ), a Ludwig Múzeum és a Nemzeti Táncszínház - ismét megrendezi összművészeti nyílt napját.
Hírek
Május 5-én 19-órakor kezdődik a Shannon.hu zenekar föllépése a Benczúr Házban.
Hírek
2006. július 20-án lép föl Matt Bianco a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
A cseh származású, Svédországban élő Jaroslav Sonsky hegedűművész és az egyik legismertebb brazil zongoraművész, Patrícia Bretas 2001-óta játszik együtt. Május 5-én 19-órakor Brahms, Smetana, Grieg, Stravinsky művei mellett újdonságra is vállalkoznak: Oldrich F. Korte sikeres kortárs cseh komponista Filozofikus párbeszédek című darabját az Óbudai Társaskörben mutatják be először.
Hírek
A The Plastic People of the Universe a legismertebb, sőt túlzás nélkül kultikus cseh undergound zenekar. 1968-ban alakult, indulásakor a The Velvet Underground és Frank Zappa zenéje hatott rá a legnagyobb mértékben. Vezető egyénisége és zenei stílusának formálója a cseh undergroud legendás alakja, Milan „Mejla” Hlavsa volt.
Hírek
Tizennyolc európai klasszikus zenei szaklap, rádió és internetes portál főszerkesztője tartott szakmai konferenciát a héten a Művészetek Palotájában, s a konferencia házigazdája az idén tíz éves Gramofon – Klasszikus és Jazz című magyar szakmai folyóirat volt.
Hírek
A Kistehén tánczenekar egyedülálló produkcióját nevezhetjük kulturlakodalmas popnak, vagy optimista rocknak. Különböző stílusok keverednek benne a legjobb arányban: ska, rock, pop, underground, cigányzene, reggae, balkáni zene, afrikai ritmusok és modern tánczene.
Hírek
Július 5-én, szerdán délben nyitja meg kapuit a VOLT Fesztivál, amelynek ettől kezdve valamennyi színpadán elindul a négynapos programsorozat. A Lővér Kemping és Sopron városa négy teljes napig nem csak Magyarország, de a környező országok könnyűzenei központjává is válik, hisz az eseményen a hazai fellépők mellett igazi világsztárokkal találkozhatunk.
Hírek
Az Emil.RuleZ! Magyarország egyik legegyénibb, legviccesebb és leghűvösebb zenekara. A trió közel tíz év örömzenélés után aratott elképesztő sikert a Zazie az ágyban című számmal és az azt követő, azonos című lemezzel.
Hírek
Az idei futball világbajnokság hivatalos popzenei albumán az Il Divo és Toni Braxton fogja előadni a Time of Our Lives című érzelmes balladát, amelyet svéd dalszerző, Jorgen Elofsson írt. Június 9-én – a tervek szerint 15 perccel a kupanyitó meccs kezdőrúgása előtt, valamint a július 9-i döntő félidejében – hangzik fel a dal, amelyet egymilliárd tévénéző kísér majd figyelemmel szerte a világon.
Hírek
Már készül a Korál együttes a júniusi Kisstadionban megrendezendő koncertjére. A legendás Korál tagjai, Balázs Fecó vezényletével június 2-án újra színpadra állnak nagy sikereik helyszínén.
Hírek
A közeljövőben megjelenő Zenészportrék című könyv a hazai rock műfaj személyiségeit, sztárjait mutatja be a szokványos fényképes illusztrációk helyett Hérics Nándor festőművész alkotásain keresztül.
Hírek
A Magyar Jazz Quartet a Raiffeisen Jazz Klubban ünnepli 20. születésnapját. Ekkor a nézők inspiráló nemzedéki találkozásnak is tanúi lehetnek, hiszen a fellépők több generációt képviselnek.
Hírek
A holland jazznek két karakteres ága van. Az egyik a 'hollandikumnak' számító, groteszk, avantgárdba hajló jazz. A másik az egykori hatalmas gyarmatbirodalom kulturális sokszínűségéből táplálkozó, etnikus elemekkel átszőtt, a kortárs és a világzenét a jazzel ötvöző rendkívüli hangzásvilág. Ez utóbbi irányzat képviselője, a Boi Akih együttes lép föl május 1-én 20-órakor a MU Színházban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ