Hírek
Giacomo Puccini születésének 150. évfordulója alkalmából operabemutatót tartanak pénteken a Miskolci Nemzeti Színházban – közölte a teátrum szóvivője.
Hírek
Moszkvában lép fel hétfőn Tina Turner, a rocknagyi, aki nyolc éve vonult vissza, s több éves szünet után a Grammy-díjátadó ünnepségén énekelt vasárnap. Moszkvai szereplését közvetíti a televízió is.
Hírek
A memóriakártyák, illetve a tárolóval felszerelt multimédiás eszközök után 20 százalékkal kevesebb jogdíjat kell fizetni idén - az Artisjus erről szóló közleménye a Magyar Közlönyben jelent meg.
Hírek
Hosszú szünet után Cher kétszáz koncertből álló turnéra indul május 6-án, s az első helyszín a Las Vegas-i Caesars Palace luxusszálloda 4300 férőhelyes koncertépülete, a Colosseum – olvasható a BBC News honlapján.
Hírek
Gyöngyösi Levente 2007-2008-ban írta a Passiót. A szövegkönyv Lukács evangéliuma alapján meséli el a szenvedéstörténetet. A szövegválasztást alapvetően két körülmény befolyásolta. Lukács evangéliumában több olyan helyzet, leírás, jellegzetes mondat olvasható, melyek más evangéliumokból hiányoznak.
Hírek
Egyszer volt, hol nem volt, tán az Óperenciás-tengeren is túl volt… Siva próbára tette feleségét, hogy megbízhat-e hűségében. A görög drámába illő történet a legenda szerint az asszony hűtlenségéhez vezetett, akinek egy jóképű pásztortól született lányai lettek a tánc istenei és teremtették meg a legong eredeti változatát.
Hírek
Madonna sztároktól hemzsegő partit tartott szerdán az ENSZ székháza előtt a malawi árvák megsegítésére, ám vitatott módon egy új Gucci-üzlet reklámozására is sor került a rendezvényen.
Hírek
Február 10-én vasárnap 19.30-kor lép föl Boban & Marko Markovics Orkestar a Művészetek Palotájában. Az est neve: Kalasnyikov koncert.
Hírek
A nyilvánosságra került bírósági dokumentumok szerint Britney Spears popsztárt önjelölt menedzsere gyógyszerezte és minden lépését ő irányította.
Hírek
A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) idén is közzétette a hangfelvételek másolataiért fizetendő jogdíjak jegyzékét a Magyar Közlönyben, a tarifák csak a kereskedelmi forgalomba nem kerülő másolatokra vonatkoznak.
Hírek
Március 3-án 19.30-kor lép föl Chris Rea a Papp László Budapest Sportarénában. Chris Rea rövid távollét után újra színpadra áll egy új formációval; a kétórás koncert, a „Fabulous Hofner Blue Notes”a blues központú instrumentális zene és új az új szerzemények egyvelege, de természetesen a klasszikus Rea számok sem maradnak ki.
Hírek
Az előfizetéses zenei szolgáltatás megszüntetésére készül a Yahoo, miközben a Microsoft vételi ajánlatot tett a Sunnyvale-i központú vállalat megszerzésére.
Hírek
Egy 15 éves gyerek Maugli című balettjét mutatták be vasárnap este a moszkvai Kreml Nagy Koncerttermében, és az előadást maga az ifjú szerző vezényelte.
Hírek
Otthon nyomtathatja ki a jegyét az internetes vásárló, hamarosan mobiltelefonon is vehet belépőt, az ifjú közönség pedig csatlakozhat az európai operaútlevélhez – a Magyar Állami Operaház újdonságairól Gáldi Monika szervezési osztályvezető és Mihályi Endre marketing és kommunikációs igazgató tájékoztatott.
Hírek
A zeneipar vezető képviselői és zenésztársak jelenlétében adták át a hét végén Aretha Franklinnek, a soul királynőjének Los Angelesben a MusiCares Awardst.
Hírek
Amy Winehouse, az 50. Grammy-hatszoros jelöltje végül nagy késéssel, de megkapta a vízumot az amerikai hatóságoktól. E késedelem miatt azonban nem tud elutazni Los Angelesbe, a vasárnap esti (közép-európai idő szerint hétfő hajnali) gála színhelyére.
Hírek
Február 22-én pénteken látható és hallható Felly K jazzénekesnő születésnapi unplugged koncertje a Telekom Zeneházban.
Hírek
Amy Winehouse nem kapta meg az amerikai vízumot, ezért nem léphet fel a Grammy-díjak átadó gáláján vasárnap Los Angelesben.
Hírek
A Magyar Zenei Tanács elnöksége megvizsgálta a közszolgálati Magyar Rádióban múlt év folyamán végbement változások hatását zenei életünkre és zenekultúránkra. Ezt a munkát különösen aktuálissá tette az ORTT hasonló tárgyú eljárása. A Magyar Zenei Tanács elnöksége megállapításait az alábbiakban szeretné a szakmai és a szélesebb közvélemény tudomására hozni.
Hírek
Al Jarreau Love Songs című összeállításának jó esélye van arra, hogy ne csak a „vájtfülűek" hanem a szélesebb nagyközönség is megkedvelje őket.
Hírek
Ha kell, házfoglalással akadályozzák meg a Kultiplex törzsvendégei, hogy lebontsák az épületet, amennyiben nem sikerül február végéig megfelelő alternatívát találni az underground szórakozóhely, a mozi és a Tilos Rádió szerkesztőségének elhelyezésére – erről Bakács Tibor Settenkedő beszélt szerdán a helyszínen.
Hírek
Bertrand Chamayou francia zongoraművész ad koncertet pénteken a budapesti Francia Intézetben – tájékoztatott Balla Borbála, az intézmény sajtóreferense.
Hírek
Palestrinától Mahleren és Poulencen át Ligeti Györgyig terjed, szakrális műveket, madrigálokat, az európai és amerikai kórus- és dalirodalom remekeit, valamint gospelleket, jazz-átiratokat és népdalokat kínál a Chanticleer Énekegyüttes koncertje február 9-én 19.30-kor a Művészetek Palotájában.
Hírek
Ez a Zseni Schicchi a legfantasztikusabb, legképtelenebb és legfilozofikusabb zenés színházi mulatság, amit valaha láttam. Némajátékkal kezdődik, amely negyedóráig tart. Buoso Donati, a leendő halott, akinek a vagyonát majd a címszereplő fogja szétosztani – pro memoria: ez utóbbi a cselekménye Puccini egyfelvonásos operájának –, a halálra készül gúlába rakott székek és becsomagolt monstruózus szekrények között.
Hírek
Február 9-én este fél 8 órakor a nagyon tehetséges fiatal zongoraművész, Farkas Gábor szólóestjét hallhatják a Zeneakadémia Nagytermében.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ