Hírek
Kylie Minogue ausztráliai énekesnő a Budapest Sportarénában május 15-én tartandó koncertjére december 3-ától már meg lehet vásárolni a jegyeket – tudtuk meg a magyarországi koncertet szervező Live Nation Hungary koncertügynökségtől szerda este.
Hírek
A történet 1953-ban kezdődött, amikor a Bécsi Szimfonikus Zenekar egyik fiatal csellistája megfogalmazta magában az előadóművészet lényegét: „Minden korszak zenéjét leghitelesebben az adott időszak hangzásképének rekonstruálásával lehet életre kelteni”.
Hírek
2008 február másodikán – amikor eldől a nagy kérdés: jön-e, marad-e a maci a barlangjában, és ehhez képest megeszi-e a kutya a telet? – Budapesten zenemaratont tart a Művészetek Palotája. Ilyen már egyszer volt a Millenárison Mozarttal, most a híres és „bőven termő” orosz klasszikusra, Pjotr Iljics Csajkovszkijra esett Fischer Iván választása, aki már több ilyen „őrült nap” részvevője lehetett a világban.
Hírek
A tavalyi év Jazz zenekarának választott formáció idén megjelent ’Stickman’ vagyis pálcikaember című negyedik nagylemezével egy tizenöt állomásos koncertturnéba kezdett a nyáron. November 28-án a kassai, levicei és a legjelentősebb hazai zenei fesztiválok és egy tévés koncertfelvétel után visszatér a Fusio Group a kiinduló állomásra, november 28-án 20-órakor az Almássy Téri Szabadidő Központba.
Hírek
Fischer Ádám még egy évig marad a Magyar Rádió (MR) zenei együtteseinek élén főzeneigazgatóként – a művész hétfőn jelentette be döntését, miután elhatározását a tagokkal megbeszélte.
Hírek
Idén rendezik meg először az Alla Zingarese – kultúroma-napokat a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium szervezésében december 6. és 8. között.
Hírek
Három éven át, 2008 és 2010 között évente 25 millió forinttal támogatja miniszteri keretéből Hiller István a Magyar Jazzművészek Társaságát (MJT). Az erről szóló szándéknyilatkozatot pénteken írta alá az oktatási és kulturális tárca vezetője és Szakcsi Lakatos Béla, a társaság elnöke Budapesten, a Columbus Jazzhajón.
Hírek
A korábbi, hét plusz egy nap helyett jövőre csak öt plusz egy napos lesz a Sziget fesztivál, a kieső költségeknek köszönhetően azonban a jegyárak nem emelkednek 2008-ban – közölte a rendezvény sajtófőnöke pénteken.
Hírek
Az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval című rendezvénysorozat négy napon át tartó szegedi meghallgatásai november 17-és 21. között zajlottak. New York és Bréma után a hazai helyszínen rekordszámú nevezés érkezett, melynek eredményei mától olvashatóak a fesztivál hivatalos honlapján. A további két partner-operaházban (Rennes, Gdansk) a következő napokban tartják a válogatást.
Hírek
A honi underground színes válogatása ad koncertet november 27-én 21-órától a Gödör Klubban, melynek bevételét, rendhagyó módon idén az alternatív rockzene egyik legkeresettebb dobosának, Gerdesits „Faszi” Ferencnek ajánlják fel.
Hírek
A nem túl jelentős számú közönség hosszan ünnepelte Sugar Blue amerikai szájharmonikást és énekest az A38 hajó szerda esti koncertje után.
Hírek
A Besh o droM zenekar 1999 augusztusábanban alakult Budapesten. Nevük lovári nyelvjárásban annyit jelent „üld meg az utat!"– mint lovat szokás. A zenekar viharos sebességgel robbant be a köztudatba, első lemezük platina, második, harmadik es negyedik albuma pedig aranylemez lett a világzene kategóriájában. Az együttes november 20-án, kedden 19.30-órakor lép föl a Művészetek Palotájában.
Hírek
A világhírű Depeche Mode zenekar zenei atyja, Andy Fletcher látogat Magyarországra egy DJ-szett erejéig november 24-én, szombaton.
Hírek
63 éves korában szerdán elhunyt Gudrun Wagner, a Bayreuthi Ünnepi Játékok intendánsának, Wolfgang Wagnernek a felesége és munkatársa.
Hírek
Nyolcvanegy éves korában a Washington állambeli Federal Way-ben meghalt Andrew Foldi magyar származású amerikai operaénekes, aki negyven éven át volt a chicagói opera tagja – jelentette be kedden társulata.
Hírek
A legjobb filmzene díját Forgács Péter Miss Universe 1929 című filmjével Melis László nyerte el a Memorimage nemzetközi filmfesztiválon Katalóniában.
Hírek
Luciano Pavarotti özvegye pert indított a néhai tenor két barátja ellen, 30 millió dolláros kártérítést követelve amiatt, hogy a két férfi azt terjesztette: Pavarottival romokban hevert a házassága, s ezzel rossz hírbe keverték az asszonyt.
Hírek
Forró hangulatot varázsolt vasárnap este Dee Dee Bridgewater a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe. A gyakran visszafogott közönség ezúttal állva ünnepelte az énekesnőt és kilenctagú csapatát, végül csak két ráadás után engedték le őket a színpadról.
Hírek
A 21. század kitűnő hangú énekesnője, Alicia Keys eddig sem panaszkodhatott a mellőzöttségre, s most As I Am című legújabb lemezével ismét a listák tetejére kapaszkodott a héten.
Hírek
December 8-án szombaton este 8-órakor kezdődik Elsa Valle & Rumba Caliente lemezbemutató koncertje a Fonó Budai Zeneházban.
Hírek
November 26-án hétfőn 19-órakor Jávori Vilmos jazz előadóművész és zenepedagógus tiszteletére emlékkoncert lesz a művész zenésztársai, tanítványai és barátai közreműködésével a Stefánia Palota színháztermében, amellyel életpályája, zenei munkássága és emléke előtt tisztelegnek.
Hírek
Sir Simon Rattle nemcsak azért az egyik legnagyobb sztár a ma élő karmesterek közt, mert ő a Berlini Filharmonikusok vezető karmestere. Az 55 éves angol dirigens annak idején Birmingham Város Szimfonikus Zenekarát irányította évtizedeken keresztül – a zenekar ezalatt közepes vidéki együttesből a világ élvonalába jött fel.
Hírek
Palya Bea, Fassang László és Vincent Le Quang adnak közös koncertet november 22-én csütörtökön 19.30-órától a Művészetek Palotájában. Ez a három kivételes képességű, nemzetközileg is elismert művész együtt még nem lépett fel a Művészetek Palotájában. Közös estjük a klasszikus zene, a dzsessz és a tradicionális hatások egyedi és megismételhetetlen találkozását ígéri.
Hírek
„Ahol egyszer játszom, oda általában visszahívnak” – mondja szerényen, de magabiztosan a fiatal zongorista, aki november 17-én kapta meg a főváros Budapestért díját.
Hírek
A jamaikai ska alapvető, műfajteremtő együttese, a Grammy-díjas Skatalites lép föl november 26-án hétfőn 20-órától az A38 Hajón. Klubhangulat és koncertélmény, műfajuk legkiválóbb képviselőivel.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ