Hírek
Harmincnégy év házasság után beadta a válókeresetet Carlos Santana rockgitáros felesége.
Hírek
Váratlan baleset, Jimmy Page gitáros ujjtörése miatt kéthetes késedelmet szenved a Led Zeppelin egyetlen alkalomra meghirdetett londoni koncertje.
Hírek
A hatvanas-hetvenes évek rocklegendája, a Deep Purple kedden este a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik. A brit együttes a Rapture of Deep című album európai turnéja keretében érkezik a magyar fővárosba – tájékoztatott a koncertet szervező Showtime Budapest ügynökség.
Hírek
Illés Lajos előadóművész, zeneszerző síremlékének felállítása alkalmából pénteken megemlékezést tartanak Budapesten, a Fiumei úti nemzeti sírkert művészparcellájában – közölte a januárban elhunyt, Kossuth-díjas művész családja.
Hírek
Pege Aladár (1939-2006) Kossuth-díjas bőgőművész, zeneszerző és dzsesszmuzsikus halálának egyéves évfordulóján emlékkoncertet rendeznek barátai, tanítványai a Zeneakadémián szombaton.
Hírek
Világszerte hétfőn, az Egyesült Államokban kedden kerül a boltokba az Eagles együttes Long Road Out of Eden című dupla stúdiólemeze. A folkrock kitűnő amerikai csapata 28 év után jelentkezett ezzel az újdonsággal.
Hírek
Pályafutását összefoglaló dupla albummal és egy önéletrajzzal jelentkezett Eric Clapton "sűrű" két esztendő, turné, lemezek után. Rövidesen megjelenik az idei nyári Crossroads fesztivál legszebb pillanatait összegyűjtő kétlemezes DVD-je is.
Hírek
Özvegye szerint Luciano Pavarotti szellemileg ép volt végrendelete megfogalmazásakor.
Hírek
Elmarad a Traviata és a Tosca előadása szombat este a párizsi Garnier– illetve Bastille Operában, miután a kormány nyugdíjreformja ellen sztrájkot hirdettek a zenei intézmény dolgozói.
Hírek
Az indiai Silaungban 1730 gitáros játszotta el Bob Dylan Knocking On Heaven's Door című szerzeményét pénteken azzal a céllal, hogy új Guinness-rekordot állítson fel.
Hírek
Elton John, Beyonce és Carrie Underwood is szerepel majd az első Movies Rock filmzenei koncerten, amelyet december elején rendeznek meg a hollywoodi Kodak Theatre-ben.
Hírek
A rock legnagyobb legendáit idézi fel 23 hazai zenekar október 31-én délután 14 órától másnap hajnali 4 óráig a Petőfi Csarnokban. Bár a Queen, a Guns N, Roses, a Led Zeppelin, a Deep Purple, a Pink Floyd, a Red Hot Chili Peppers zenéje nem eredeti változatban szólal meg, a cover-programjaik alapján jól ismert hazai zenészek, együttesek produkciója nem mindennapi élményt ígér.
Hírek
Brad Mehldau, amerikai jazz zongorista 1995-től elsősorban, ugyanazzal a trióval dolgozik, amelyben Larry Grenadier, és Jorge Rossy közreműködik. Ebben a formációban jelenik meg Mehldau legsűrűbb, legszilárdabb teljesítménye, nem kis részben köszönhetően a 3 zenész közötti szoros kapcsolatnak, harmóniának, és annak az állandó alkotó inspirácónak, amelyet Grenadiertől és Rossytól kap. A zenész triójával november 8-án csütörtökön 19.30-kor ad koncertet Budapesten, a Művészetek Palotájában.
Hírek
A Miskolci Nemzeti Színház Zenekara próbajátékot hirdet koncertmesteri állásra. A próbajáték ideje: 2007. december 4., kedd 13.30.
Hírek
A kanadaiak nagyra becsülik rockklasszikusaikat. Ez derült ki abból a szavazásból, amely során 600 zenész, kritikus, lemezlovas és lemezkereskedő választotta ki a száz legkedvesebb hazai albumot.
Hírek
Roger Daltrey, a legendás Who együttes kitűnő énekese kijelentette: a brit csapatnak esze ágában sincs leállni, jövőre folytatja a koncertezést. Addig is a közeli napokban megjelenik a banda kétlemezes DVD-je.
Hírek
A 10 éves Bluespatika Közhasznú Alapítvány Európában elsőként Rolling Jamboree rendezvénysorozatot indít útjára. A X. Bluespatika Jamboree karavánként átvonul az országon, és még azon is túl.
Hírek
November 12-én hétfőn 19.30-órakor a Royal Filharmonikus Zenekar Leonard Slatkin vezényletével koncertezik a Művészetek Palotájában.
Hírek
80 éves korában vasárnap elhunyt Porter Wagoner, a counryzene nagy öregje, aki annak idején útjára indította a country díváját, Dolly Patront.
Hírek
A New York-i Lower East Side lakosai összeálltak, hogy megakadályozzák egy David Bowie és Sting által finanszírozott luxus sztriptízbár megnyitását.
Hírek
Gregor József halálának első évfordulóján a Kossuth-díjas operaénekes életét és művészi pályáját bemutató kiállítás nyílt a Szegedi Nemzeti Színház előcsarnokában.
Hírek
Ki ma itt él, mindenki született egyszer és mintegy 40%-unk szült, vagy szülni is fog, legalább egyszer. A Születés Hete – 2007-ben már ötödször megrendezett – országos eseménysorozat célja, hogy bárhol történjen e mindenki számára egyedi, megismételhetetlen és az egész életet nagymértékben meghatározó esemény, az a benne résztvevők számára a lehető legnagyobb mértékben háborítatlan legyen, az emberi méltóságot figyelembe vevő szemlélettel, odafigyeléssel, gondoskodással történjen.
Hírek
Négy év után először lépett fel a világ legismertebb punk zenekara, a Sex Pistols csütörtökön Los Angelesben, így hangolva novemberi brit miniturnéjára.
Hírek
Csaknem teljesen elkészült Lantos Zoltán hegedűművész és a Mirrorworld új albuma. Ennek anyagából ad koncertet vasárnap este a Columbus Jazzklubban a szextetté bővített együttes.
Hírek
Több mint egy évtized elteltével, idén november 10-én, az Almássy téri Szabadidőközpontban kerül megrendezésre a Port.hu Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Mindenki a maga baklövéseit nevezi tapasztalatnak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ