Hírek
Özvegye szerint Luciano Pavarotti szellemileg ép volt végrendelete megfogalmazásakor.
Hírek
Elmarad a Traviata és a Tosca előadása szombat este a párizsi Garnier– illetve Bastille Operában, miután a kormány nyugdíjreformja ellen sztrájkot hirdettek a zenei intézmény dolgozói.
Hírek
Az indiai Silaungban 1730 gitáros játszotta el Bob Dylan Knocking On Heaven's Door című szerzeményét pénteken azzal a céllal, hogy új Guinness-rekordot állítson fel.
Hírek
Elton John, Beyonce és Carrie Underwood is szerepel majd az első Movies Rock filmzenei koncerten, amelyet december elején rendeznek meg a hollywoodi Kodak Theatre-ben.
Hírek
A rock legnagyobb legendáit idézi fel 23 hazai zenekar október 31-én délután 14 órától másnap hajnali 4 óráig a Petőfi Csarnokban. Bár a Queen, a Guns N, Roses, a Led Zeppelin, a Deep Purple, a Pink Floyd, a Red Hot Chili Peppers zenéje nem eredeti változatban szólal meg, a cover-programjaik alapján jól ismert hazai zenészek, együttesek produkciója nem mindennapi élményt ígér.
Hírek
Brad Mehldau, amerikai jazz zongorista 1995-től elsősorban, ugyanazzal a trióval dolgozik, amelyben Larry Grenadier, és Jorge Rossy közreműködik. Ebben a formációban jelenik meg Mehldau legsűrűbb, legszilárdabb teljesítménye, nem kis részben köszönhetően a 3 zenész közötti szoros kapcsolatnak, harmóniának, és annak az állandó alkotó inspirácónak, amelyet Grenadiertől és Rossytól kap. A zenész triójával november 8-án csütörtökön 19.30-kor ad koncertet Budapesten, a Művészetek Palotájában.
Hírek
Kétszázhuszonöt éve, 1782. október 27-én született Genovában Niccolo Paganini, „az ördög hegedűse”.
Hírek
Október 29-én és 30-án a Nemzeti Filharmonikus Zenekar jótékonysági koncertet ad az UNICEF javára a Művészetek Palotájában.
Hírek
Giuseppe Verdi A végzet hatalma című zenedrámáját mutatják be november 3-án a Magyar Állami Operaházban (MÁO) – közölték az Operában tartott szerdai sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták az Európa Könyvkiadó gondozásában most közreadott Verdi-monográfiát is.
Hírek
A Night Colours sorozat keretében pénteken három jónevű basszusgitáros ad randevút egymásnak a Millenárison: Michael Manning amerikai basszusgitáros elektromos hangszeren, a német Ralf Gauck akusztikus hangszerén, Szabó Sándor pedig bariton akusztikus gitáron és más hangszereken játszik trióban.
Hírek
Tarr Béla új filmjét, A londoni férfi-t Chicago, Hawaii, Washington, Sao Paulo, Antalya, Bangkok és Sevilla meghatározó filmművészeti fórumai tűzik műsorra. Athénban a Tarr életművet retrospektív vetítéssorozat keretében mutatják be A londoni férfi görögországi mozipremierjéhez kapcsolódva.
Hírek
Péntek esti Petőfi Csarnokban tartandó koncertjén ünnepli születésnapját az Old Boys együttes. Az együttes vezetője, Szidor László szerint fiatalokat is bevonnak a programba és különleges blokkal igyekeznek majd kedvébe járni közönségüknek.
Hírek
Egy vonósnégyes, ami több műfajban is maradandót alkot, holott csak a 20-21. század zenéjét játssza: mi az?
Hírek
Gregor József halálának első évfordulóján a Kossuth-díjas operaénekes életét és művészi pályáját bemutató kiállítás nyílt a Szegedi Nemzeti Színház előcsarnokában.
Hírek
Ki ma itt él, mindenki született egyszer és mintegy 40%-unk szült, vagy szülni is fog, legalább egyszer. A Születés Hete – 2007-ben már ötödször megrendezett – országos eseménysorozat célja, hogy bárhol történjen e mindenki számára egyedi, megismételhetetlen és az egész életet nagymértékben meghatározó esemény, az a benne résztvevők számára a lehető legnagyobb mértékben háborítatlan legyen, az emberi méltóságot figyelembe vevő szemlélettel, odafigyeléssel, gondoskodással történjen.
Hírek
Négy év után először lépett fel a világ legismertebb punk zenekara, a Sex Pistols csütörtökön Los Angelesben, így hangolva novemberi brit miniturnéjára.
Hírek
Csaknem teljesen elkészült Lantos Zoltán hegedűművész és a Mirrorworld új albuma. Ennek anyagából ad koncertet vasárnap este a Columbus Jazzklubban a szextetté bővített együttes.
Hírek
Több mint egy évtized elteltével, idén november 10-én, az Almássy téri Szabadidőközpontban kerül megrendezésre a Port.hu Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál.
Hírek
Az Új Dimenzió Műhely a londoni, moszkvai és kolozsvári premier után szombaton Budapesten, a Művészetek Palotájában is bemutatja a Szabados György és Babits Antal kompozícióiból készült Elégia 1956 című album anyagát – közölte Bércesi Barbara szerkesztő.
Hírek
A Magyar Rádió zenei együttesei intézményi formában nem vesznek részt azon a november 8-i budapesti koncerten, amelynek fellépői több zenekar nehéz helyzetére kívánják felhívni a figyelmet – tájékoztatott Major István szervező szerdán.
Hírek
A friss Gramophone-díjas Budapesti Fesztiválzenekar a Trafó színpadán! A theresienstadti koncentrációs táborban komponált megrázó Ullmann-opera, az Atlantisz császára, avagy a Halál nemet mond a szeptemberi bemutató után három napon keresztül, vagyis november 1.-től 3.-ig 20-órától újra látható. Egy lenyűgöző zenemű, egy torokszorító történet Lukáts Andor rendezésében, Fischer Iván művészeti vezetésével.
Hírek
Prince Purple Rain (Bíbor eső) című filmjének zenéjét választotta a Vanity Fair című, amerikai show-biznisz magazin minden idők legjobb filmzenéjének.
Hírek
Halhatatlan Beatles-dalok – a Hey Jude, a Get Back és az Eleanor Rigby – hangzottak el Paul McCartney tolmácsolásában hétfő este a párizsi Olympia színpadán, ahol 43 évvel korábban a Beatlessel koncertezett.
Hírek
Megelégelte az állam túlzott beavatkozását a magánéletbe, legutóbb például a dohányzás betiltását, és brit földről áttelepedett Spanyolországba Mike Oldfield brit zenész, zeneszerző.
Hírek
Tizennyolcmillió eurónyi adósságot hagyott maga után a szeptember elején elhunyt Luciano Pavarotti egy olasz napilap szerint.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Isten azért adta a szerelmet, mert józanon nem házasodna senki."
Gárdonyi Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ