Hírek
Elhunyt Zsákai Ferenc Gyula zongorista, énekes, zeneszerző, a Pannónia Klezmer Band alapítója – közölte özvegye, Repper Rita hétfőn.
Hírek
Roger Moore ismét Budapestre érkezik: október 29-én és 30-án a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyén Saint-Sae:ns Állatok farsangja című darabjának narrátora lesz a UNICEF jószolgálati nagykövete.
Hírek
Meghalt Kurokava Kiso. A nemzetközi hírű japán építészt 73 éves korában, pénteken érte a halál.
Hírek
Hiller István oktatási és kulturális miniszter jóváhagyta a PANKKK klubkoncert-támogatási pályázat kapcsán korábban született szakmai döntéseket, ennek köszönhetően immár hivatalossá váltak az eredmények.
Hírek
Madonna közel áll a szakításhoz eddigi kiadójával, a Warner Bros. Recordsszal, mert a Live Nation koncertszervező cég 120 millió dollár értékű szerződéssel csábítja magához -–a küszöbönálló megegyezésről a Wall Street Journal honlapja számolt be hiteles forrásokra hivatkozva.
Hírek
Adjunk esélyt a békének, éljünk együtt békében – szólította fel a világot Yoko Ono kedden Izlandon, amikor egy világítótorony-formájú emlékművet avatott a 27 éve halott John Lennon emlékére.
Hírek
Teltházas emlékestet rendezett a londoni Magyar Kulturális Központ Kodály Zoltán (1882-1967) születésének 125. évfordulója alkalmából.
Hírek
Bár néhány napja kisorsolták annak a szerencsés húszezer embernek a nevét, aki jelen lehet a Led Zeppelin egyetlen koncertjén, korántsem biztos, hogy mindannyian be is jutnak a londoni 02 arénába.
Hírek
Annyira sikeres volt az idei rockgála a Papp László Sportarénában március 7-én, hogy a szervezők habozás nélkül az újabb bulin törik a bukójukat. De hogy rajongóik közül ezután senki ne zúzza halálra vagy nyomorékra magát a rockeresen motorozó életérzés megszállottjaként, a magyar zenei legendák elindítottak egy fiataloknak szóló mozgalmat is. „Érj haza!” – üzenik a srácoknak az Aréna Events útján az old motorosok Nagy Feróval az élen. Hiszen nekik is kínos, hogy a felelőtlen száguldás a biztos pusztulásba, és a gyorsulási versenyek veszélyessége a közutakon mára összeforrt e kemény zenei fazonok lemásolt imázsával.
Hírek
Chris Rea rövid távollét után újra színpadra áll Budapesten egy új formációval. A két órás koncert, a „Fabulous Hofner Blue Notes”a blues központú instrumentális zene és új az új szerzemények egyvelege, de természetesen a klasszikus Rea számok sem maradnak ki. A füstös hangú gitárvirtuóz – aki, már több, mint 30 millió lemezt adott el világszerte – március 3.-án, 19.30-kor lép föl a Papp László Budapest Sportarénában.
Hírek
Október 12-én, pénteken 21-órától igazi, vájtfülű-szíveket megdobogtató csemegére kerül sor az A38 Hajón. A török-amerikai triphop-nujazz projekt, a hűvös lounge-muzsikát keleties világgal ötvöző Istanbul Sessions lép fel a New York-i nu jazz színtér egyik legjelentősebb producerének, Norah Jones felfedezőjének, a Wax Poetic zenei agytrösztjének vezetésével.
Hírek
Mick Jagger nem gondol még a visszavonulásra, folytatja a felvételeket és koncertezést a Rolling Stonesszal.
Hírek
A brit rock rendkívül népszerű együttese, a Muse október 10-én, jövő szerdán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet – közölte a szervező Live Nation Hungary sajtóreferense, Csergő Éva.
Hírek
Elhunyt Vargyas Lajos néprajztudós, az MTA népzenekutató csoportjának volt igazgatója, a néprajztudományok kandidátusa, a néprajztudományok és a zenetudományok doktora, a szlovákiai Áj falu díszpolgára, akinek életművét egyebek közt Széchenyi-, Erkel-, Magyar Örökség és Prima Primissima Díjjal ismerték el. 94 éves volt.
Hírek
A rap-műfaj egyik legnagyobb díjának gálaestjén hiába várták szombaton este Atlantában a rendezők az est fő esélyesét: T.I. a rendőrség vendégszeretetét élvezte.
Hírek
160 órán keresztül fog takarítani egy kaliforniai parkban Snoop Dogg, amiért engedély nélkül fegyvernek minősülő tárgyat hordott magánál.
Hírek
A Kodály országa című, másfél hónapos köztéri programsorozattal folytatódik a kettős Kodály-évfordulót ünneplő jubileumi év; a szombaton induló rendezvénysorozaton tíz magyarországi városban és Galántán helyi kórusok bevonásával mutatják be Kodály Zoltán munkásságát.
Hírek
Amatőr együttesek jelentkezését várja a II. Klebelsberg Amatőr Könnyűzenei Tehetségkutató verseny. A zsűri tagjai Benkő László, Presser Gábor, Novák Péter, Závodi Gábor és Bársony Bálint lesznek.
Hírek
Az Arctic Monkeys brit indie rock együttes, mint a világ legjobb produkciója kapta az idei Q zenei díjat, megelőzve olyan neves együtteseket, mint a U2, a Foo Fighters vagy a Killers. A Q zenés magazin hétfő esti londoni díjkiosztóján Paul McCartneyt Q Icon elismeréssel jutalmazták.
Hírek
Egy legendás zenekar, az Emerson, Lake & Palmer nem kevésbé legendás dobosa október 14-én ismét hazánkba látogat! A már 58. évét taposó zseniális muzsikus, ifjú barátaival járja a világot, hogy megmutassa, csak az idő múlandó, a tudás és a zene iránti szeretet örök.
Hírek
A lemezvásárlások növelésére kíván buzdítani a Magyar Hanglemezgyártók Szövetsége (MAHASZ) és a Szövetség a Szerzői Jogokért (ProArt), amely szombaton a Hangfoglalás című háromnapos rendezvényhez kapcsolódva jelentette be Vegyél eggyel több zenét elnevezésű kampányának elindítását.
Hírek
További két londoni és várhatóan több amerikai fellépéssel bővül a világkörüli turné erejéig újra összeálló Spice Girls együttes decemberben Kanadában kezdődő koncertprogramja.
Hírek
Iveta Apkalnának, a festői megjelenésű fiatal lett orgonaművésznőnek sikerült elérnie, amit kollegái többnyire csak nagyon szeretnének: hangszerének igazi sztárja lett, ahogy arra csak egy-egy karmester, zongorista vagy hegedűs volt eddig képes. A művésznő október 25-én lép föl a Művészetek Palotájában.
Hírek
Elhagyja Itáliát, és az amerikai Arizonában művészként kezd új életet Romina Power, Al Bano Carrisi egykori felesége.
Hírek
Világítótorony-formájú emlékművet avatnak Izlandon John Lennon, az 1980-ban meggyilkolt énekes emlékére.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ A bölcs udvariassága, hogy színleli a középszerűt."
Balázs Tibor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ