Hírek
Amazaing Journey: The Story of The Who címmel novemberben jelenik meg a legendás brit rockegyüttes története DVD-n.
Hírek
Hatvanhárom levél, táviratok, levelezőlapok, amelyeket Maria Callas írt 1947 és 1950 között férjének, Giovanni Battista Meneghininek: ezek a legérdekesebb darabjai annak az árverésnek, amelyet december 12-én tartanak Milánóban.
Hírek
„Határsértő" hangversenyre készül Varnus Xaver Európa legnagyobb zsinagógájában, a Dohány utcai templomban, 2007. október 28-án.
Hírek
Életének 54. évében kedden, a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházban elhunyt ifj. Járóka Sándor prímás, hegedűművész – tudatta „Buffó" Rigó Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője.
Hírek
Andreas Vollenweider világhírű svájci hárfaművész jövő szerdán, szeptember 26-án a Petőfi Csarnokban ad koncertet – tájékoztattak a szervezők.
Hírek
A Cotton Club Singers 14 éves fennállása során talán a tematikus koncertjeivel aratta a legnagyobb sikereket. Ezek közül is kiemelkedtek a Sinatra-, valamint az Abba-dalok átdolgozásaiból összeállított koncertek. Idén a zenekar régi vágya teljesül. Egy látványos, egész estés show keretén belül Hofi Géza legsikeresebb dalait mutatja be, „Lazítani” címmel. Az énekegyüttes tagjai tízfős zenekarral készül az eseményre. A premier október 18-án lesz a Thália Színházban.
Hírek
Sir Paul McCartney és Ozzy Osbourne, a rock egyik fenegyereke is lemezlovas-közreműködője lesz a londoni Radio 1 „Legends" című, hétfőn kezdődő sorozatának. Ezt a programot az állomás alapításának 40. évfordulójára indítják.
Hírek
Beteljesült rock-rajongók millióinak vágya: 27 év után ismét együtt lép fel egyetlen koncertre a Led Zeppelin.
Hírek
„A Zongora” elnevezésű hangversenysorozat már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Zeneakadémia Nagytermében, a legkiválóbb hazai és külföldi zongoraművészek közreműködésével. A sorozat nyitó koncertjére szeptember 19-én szerdán, a világhírű amerikai zongoraművész, Murray Perahia közreműködésével kerül sor.
Hírek
Ben Kingsleynek annak idején felajánlották, hogy csináljon közös lemezt a Beatlesszel, de ő inkább Shakespeare-t választotta.
Hírek
Az R-GO együttes szombat este tartja 25 éves jubileumi koncertjét a Kisstadionban, a Szikora Róbert vezette zenekar ez alkalommal eredeti felállásban lép színpadra – tájékoztattáak az esemény szervezői.
Hírek
Le Jardin Étranger (Az idegen kert) című szerzeményével a magyarországi Megyeri Krisztina nyerte a legjobb kamarazenének járó, hétezer euróval jutalmazott zeneszerzői díjat a bukaresti George Enescu nemzetközi fesztiválon, mégpedig 34 ország 118 versenyzője közül.
Hírek
A napokban jelent meg a Párizsban élő és dolgozó Manu Chao új lemeze, a La Radiolina. Előadója alig egy hónapja nagy sikerrel lépett fel a Sziget fesztivál első napján.
Hírek
Huszonhét zenei szervezet csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amelyet szerdán tett közzé a Magyar Zenei Tanács, tiltakozva a Magyar Rádió zenei együtteseinél végrehajtott és a további tervezett elbocsátások ellen.
Hírek
A bukaresti George Enescu Fesztivál rendezői visszavonták Megyeri Krisztina Párizsban élő magyar zeneszerző hétezer eurós díját, amelyet a legjobb kamarazenének járó zeneszerzői díj kategóriában kapott meg két héttel korábban – írta csütörtöki számában az Új Magyar Szó (ÚMSZ).
Hírek
A 100 éve elhunyt Edvard Grieg norvég zeneszerző és Liszt Ferenc kapcsolatát mutatja be a fővárosi Liszt Ferenc Emlékmúzeumban szombattól megtekinthető tárlat – tájékoztatott Boczán Edina, a zeneakadémia kommunikációs ügynökségének munkatársa.
Hírek
Életének 53. évében elhunyt Sipos András, a Djabe zenekar alapító tagja, ütőhangszerese, énekese; a zenészt szeptember 14-én érte a halál – tudatta az együttes kedden.
Hírek
Hetvenöt éves korában vasárnap elhunyt Zámbó István karnagy, Liszt-díjas, érdemes művész – tudatta családja.
Hírek
Beperli Prince a YouTube-ot és egyéb ingyenes videótárakat, mert az amerikai popsztár úgy véli, hogy műveit bitorolják az interneten.
Hírek
Húsz millióan próbáltak jegyhez jutni egyetlen nap alatt a november 26-re beharangozott londoni Led Zeppelin-koncertre - közölték csütörtökön a szervezők.
Hírek
Bírósági döntés szerint hivatalosan is plágium Michael Jackson You Are Not Alone című slágere.
Hírek
A PANKKK program és az Előadóművészi Jogvédő Iroda aktuális HungaroConnections pályázatának jelentkezési időszaka 2 nap múlva, tehát most pénteken jár le.
Hírek
Hetvenöt éves korában elhunyt Joe Zawinul billentyűs, a fúziós zeneként is emlegetett dzsesszrock legendás alakja. Kedden hajnalban, egy bécsi kórházban érte a halál.
Hírek
Időutazás a jelenbe – operával. Rendhagyó est szeptember 21-én a Művészetek palotája Fesztivál Színházában. A Kolozsvárott élő Demény Attila három kamaraoperája (az 1992-es Parafarm, a 2001-es Bevégezetlen ragozás - haláltáncjáték, és a 2007-es Az utolsó meggymag) a Budapesti Kamaraopera és a Kolozsvári Magyar Opera Stúdiójának előadásában.
Hírek
Ha a filmvilág nem fedezi fel magának, kevesebbek lennénk az Esőember, a Gladiátor, vagy éppen az Oroszlánkirály zenéjével. Szeptember 12-én ünnepli 50. születésnapját Hollywood egyik leghíresebb komponistája, Hans Zimmer.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ ...aki meghallgatja a IX. szimfóniát, és utána nekiül, hogy tapétaminát rajzoljon, az vagy szélhámos, vagy degenerált."
Loos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ