Hírek
Az Óbudai Nyár hagyományos záróeseménye a templomi hangversenysorozat, amelyben most a közönség orgonamuzsikát, áriákat, kórusműveket és kamarazenekari darabokat is meghallgathat. Az Óbudai Szent Péter és Pál-templomban augusztus 18-tól szeptember 8-ig szombatonként 20 órától hangzanak fel a koncertek.
Hírek
Műsorral köszönti Sebestyén Mártát 50. születésnapján, vasárnap a Magyar Televízió; a Kossuth-díjas énekesnőt, népdalgyűjtőt muzsikustársai és barátai üdvözlik, s bejátszásokkal idézik fel pályája legemlékezetesebb pillanatait – közölte a közszolgálati médium sajtóirodája.
Hírek
A brit rock rendkívül népszerű együttese, a Muse október 10-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet – tájékoztatta a szervező Live Nation Hungary sajtóreferense, Csergő Éva hétfőn este.
Hírek
Amerikai zenészeké lesz a nagyszínpad kedden, a 15. Sziget fesztivál utolsó napján: a délután az Eagles of Death Metallal kezdődik, őket követi a Juliette and the Licks, végül pedig a The Killers lép a közönség elé.
Hírek
Stark Tibor zeneszerző hamvasztás utáni búcsúztatását augusztus 17-én, pénteken 11.15 órakor tartják Budapesten, a Farkasréti temető Makovecz termében – tudatta Gyimesi László, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének (MZTSZ) főtitkára hétfőn.
Hírek
Az elmúlt húsz évének talán legjobb koncertjét adta a Kispál, óriásit zúzott, majd gitárt is tört a Nine Inch Nails, mindenkit szeretett Korda György. Az időjárás azonban nem volt túl kegyes. Szombaton 55 ezer látogatója volt a Szigetnek.
Hírek
Hamarosan hazamehet a kórházból Luciano Pavarotti. A 71 éves olasz operaénekest szerdán szállították kórházba magas lázzal szülővárosában, Modenában. „Már sokkal jobban van, lement a láza, beszélget és még vicceket is mesél" – mondta pénteken Nicoletta Mantovani.
Hírek
KéM Csoport immár nyolcadik alkolommal szervezi meg a LESz 2007, vagyis a Lengyel Együttesek Szemléje című programot. Augusztusban a trip-hop és az elektronika keverékre kerül sor a wroclawi Digit All Love és a pécsi Esclin Syndo közreműködésével.
Hírek
Luciano Pavarottit lázas állapotban kórházba szállították szülővárosában, Modenában; a kórház szóvivője csütörtökön közölte, hogy az operaénekes állapota kielégítő.
Hírek
Beyoncé Knowles és Justin Timberlake a legesélyesebb az amerikai zenei tv-csatorna, az MTV idei zenei videodíjára. Mindketten 7-7 nevezést kaptak a döntőre. Őket az amerikai rapper, Kanye West és a romantikus dalokat éneklő Rihanna követi 5-5 jelöléssel.
Hírek
A kelet-európai cigány kultúrköré a főszerep az idén a Roma Sátor programjában a Sziget fesztiválon.
Hírek
Bachhal, Brahmsszal, Beethovennel próbálnak több buszmegállót megtisztítani a fiatal garázdáktól egy amerikai nagyvárosban, Seattle-ben.
Hírek
Három óránál tovább tartott, és az előre ígért harminc számnál többet játszott kedden este az LGT a 15. fesztivál nulladik napján. Az együttest méltán ünnepelte a mintegy 40-50 ezer fős közönség.
Hírek
Dzsesszmuzsika, térzene és a tűzijáték után tánczene szórakoztatja a nagyérdeműt augusztus 20-án, hétfőn a Művészetek Palotája belső és külső terein.
Hírek
Elhunyt Tyihon Hrennyikov orosz zeneszerző, a Szovjet Zeneművészek Szövetségének volt elnöke: életének 95. évében, Moszkvában érte a halál.
Hírek
Kéthetes magyarországi turnéjának befejezéseként keddre virradóra a Sziget Jazz Sátrában adott koncertet Orszáczky Jackie, a magyar blues és progresszív rock élő legendája – ahogy műsorát bekonferálták.
Hírek
Szeptemberről jövő áprilisra halasztotta Martin Scorsese Rolling Stonesről forgatott dokumentumfilmjének bemutatóját a produkciót forgalmazó Paramount Classics stúdió.
Hírek
A világ legnagyobb lemezvállalata, a Universal Music próbaképpen interneten kínál letöltésre sok ezer számot másolásgátló technológia nélkül olyan világhírű előadóktól, mint Sting, 50 Cent vagy Stevie Wonder nélkül.
Hírek
A The Moog nyári turnésorozatának már csak egyetlen állomása van hátra: augusztus 10-én a Sziget Fesztiválon. Az együttes szinte az összes fontos, nagy nyári fesztiválon képviseltette magát.
Hírek
Új albummal tér vissza James Blunt, a 2006-os év egyik World Music Awards díjának nyertese. Blunt új albumának, az All The Lost Souls-nak szeptember 17-én lesz a premierje. Tíz új szerzeménye került fel a lemezre, már részben elkészültek a videóklipek is.
Hírek
Rachid Taha, Manu Dibango, Fekete Jenő, Mystery Gang,, Hobo Blues Band, Jeanne Carroll, The Hoochie Coochie Gals, Amsterdam Klezmer Band, Nemes Zoltán és a Jambalaya, Váczi Eszter, Erik Truffaz – csupa olyan nevek, amelyek bizonyítják, hogy nemcsak a Nagyszínpadon van zenei élet a 15. Sziget fesztiválon.
Hírek
A Sziget fesztiválon az elektronikus zene kedvelőit is igazi világsztárokkal várják a szervezők; olyan neves DJ-k lépnek a Party Aréna keverőpultja mögé, mint Timo Maas, Goldie, DJ Hell, vagy éppen Sharam.
Hírek
Kétszer is sötétbe borult a Nagyszínpad és környéke szerda este a Sziget fesztiválon a francia Manu Chao koncertje közben.
Hírek
Alig néhány nappal veszprémi koncertje után kórházba került Joe Zawinul billentyűs, a jazz fusion legendája.
Hírek
Manu Chao-koncerttel, a Quimby és Yonderboi fellépésével várja a 15. Sziget fesztivál első napja a zenerajongókat, de a színház és a táncművészetek kedvelőinek is érdemes kilátogatniuk ma az Óbudai-szigetre.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Amit nem értünk, azt véletlennek nevezzük."
Teller Ede
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ