Hírek
Ismét látogatható Chopin szülőháza a lengyel fővárostól 50 kilométerre lévő Zelazowa Wolában. Vasárnaponként Chopin-koncerteket hallgathatnak a látogatók híres zongoraművészek előadásában.
Hírek
A kortárs közép-európai dzsessz egyik legelismertebb képviselője a lengyelországi Bydgoszczból érkező Sing Sing Penelope. Az együttes két koncertet ad Magyarországon.
Hírek
A Zrínyi utcában már reggel fél 10-kor vidám nyári ritmusok szakították félbe a markológépek zaját. A Drums Ütőegyüttes az arra járókat figyelmeztette arra, hogy mindjárt kezdődik a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat sajtótájékoztatója a Duna Palotában. Az utat a Goór Nagy Mária Színitanodások mutatták - nyári öltözékben, labdázva, pantomim játékot bemutatva -a média képviselőit a teremben a Night & Day jazz duó fogadta.
Hírek
Bár alaposan megőszültek, és ráncaikat sem rejtegethetik, zenélni még mindig nagyon tudnak – ezt állapíthatta meg hétfőn este helsinki olimpiai stadion 35 ezer főnyi közönsége, amikor szem- és fültanúja lehetett a Genesis együttes „feltámadásának".
Hírek
Beiktatta tisztségébe Hiller István oktatási és kulturális miniszter hétfőn Vass Lajost, a Magyar Állami Operaház új főigazgatóját és Fischer Ádám új főzeneigazgatót.
Hírek
Rúzsa Magdi lett az Eurovíziós Dalverseny legjobb női előadója a www.escradio.com-on megtartott szavazás szerint – adja hírül az énekesnő lemezkiadója.
Hírek
Legendák találkozása volt vasárnap este az angliai Wight szigetén: a Rolling Stones későn este kezdte koncertjét mintegy 60 ezer ember előtt a legendás fesztiválokról nevezetes szigeten. Mick Jagger és társai több mint harminc év után először koncerteztek brit földön.
Hírek
Megúszta a börtönt George Michael a pénteken meghozott bírósági ítélet szerint. A vád drogos állapotban történt autóvezetés volt.
Hírek
Az Óbudai Nyár 2007 programja június 10-től térzenével folytatódik. Az augusztus 26-ig tartó, vasárnaponként, délelőtt 11-órakor kezdődő sorozat koncertjein többek között a Kiss Zenede Ifjúsági Fúvószenekara, a Határőrség Zenekara, valamint a Viza Stars Rézfúvós Quintet muzsikál.
Hírek
Közúti káoszt okozott kedden este Belgiumban a Rolling Stones koncertje, amellyel a rock leghíresebb veteránjai megnyitották idei európai turnéjukat.
Hírek
Hamar Zsolt Liszt-díjas karmester, a Pannon Filharmonikusok zeneigazgatója a nemzetközi zenei élet egyik legrangosabb operajátszó helyétől, a Zürichi Operaháztól kétéves szerződést kapott.
Hírek
Magyarország legkorszerűbb népzenei formációja, egyben a hazai zenetörténet egyik legelképesztőbb vállalkozása, a Zuboly, június 8-án az A38 hajón mutatja be élőben most megjelent lemezét. A lemezbemutató előtt az Agostones játszik, utána dj. Nomad zenél.
Hírek
Június 8-án, pénteken este az MTA Roosevelt téri dísztermében kerül sor a Nemzeti Filharmonikus Zenekar muzsikusainak ez évi utolsó kamarakoncertjére.
Hírek
Nagy sikert aratott csütörtök este első nyilvános premierjén a pár hete alakult Budapesti Panaszkórus; az 50 fős vegyes kórus a belvárosi Corvin Áruház tetőteraszán dalolta el nyolcperces panaszáriáját.
Hírek
„Bartók+Párizs 2007" címmel ma nyílik meg a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.
Hírek
George Michael brit popénekes szemet vetett az egyik legdrágább kortárs műalkotásra, egy gyémántokkal kirakott, 50 millió font (18,4 milliárd forint) értékű emberi koponyára, Damien Hirst legújabb munkájára.
Hírek
Budapesten kevés a bensőséges, különleges hangulatú szabadtéri színpad, az olyan nyári játszóhely, mint amilyen a Benczúr Házban található. A kert kellemes nyári koncerteket kínált kilenc éven át, majd három év kényszerszünet után 2004-től ismét a nyári koncertélet remek helyszíne a patinás épület kertje. Június 20-án szerdán 20-órától Dixieland est lesz a Benkó Dixieland előadásában.
Hírek
Anthony B-t sokan ismerik, azt már kevesebben tudják, hogy az ő személyében Jamaikának is van Tony Blair nevű politikusa. Merthogy Anthony B ezen a néven látta meg a napvilágot, és a kilencvenes évek második felére az új generáció egyik legnépszerűbb előadójává vált, olyannyira, hogy dalai és személyisége fontos szerepet játszottak az 1997-es jamaikai választásokon is.
Hírek
Régi álma valósul meg Peter Gabrielnek. A Genesis egykori alapítója, az első világzenei fesztivál, a WOMAD létrehozója a zenészek olyan közösségét alakíthatja ki, amelyhez közvetlen hozzáférése van a közönségnek.
Hírek
Első ízben mutat be a párizsi Bastille operaház punk operát, Emir Kusturica boszniai filmrendező elképzelésének megfelelően. A Cigányok ideje című darab Kusturica azonos című filmjére épül, ezért a filmért Cannes-ban 1989-ben Arany Pálma-díjjal tüntették ki.
Hírek
Miklós Tibor 60 éves, de nem érzi korát, mert fiatalokkal dolgozik, s együtt küzdenek az általa életre hívott Rockszínház létéért – nyilatkozta a színházi szakember, szövegíró.
Hírek
A Pannon Filharmonikusok az idén gazdag könyvtárba, irodalmi alkotások világába kalauzolja a klasszikus zene barátait a Könyvek című, 2007-es budapesti koncertsorozata alkalmából. A négy hangversenyen a világirodalom négy remekműve elevenedett, illetve még egy alkalommal elevenedik meg. A március 9-i, A költő szerelme című hangverseny Hamar Zsolt karmester betegsége miatt elmaradt – ez a koncert hallható június 19-én 19.30-tól a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Hírek
Karosi Bálint, egy alig harminc esztendős muzsikusfenomén – orgona- és klarinétművész – szólaltatja meg a Művészetek Palotájának egy esztendeje felavatott orgonáját június 28-án.
Hírek
1683-an gitározták egyszerre a Deep Purple brit hardrockcsapat Füst a víz felett című számának bevezető néhány hangját – avagy„főtémáját" – ami új rekord.
Hírek
A legendás Las Vegas-i Venetian Hotel Tao Night Clubjában lépett fel a Heineken Thirst Studio hazai győztese, a soproni Sunscreen zenekar a hétvégén.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ