Hírek
Kedden jelent meg Björk új, immár hatodik stúdióalbuma Volta címmel. Az izlandi énekesnő gyerekszülés után Maliba utazott ihletszerzés végett.
Hírek
Szakíts, ha tudsz címmel rendhagyó helyszínen ad koncertet szerdán Marozsán Erika; a színésznő azonos című albumának dalaival a fővárosi Katona József Színházban lép a közönség elé.
Hírek
Barbra Streisand két angliai koncertjére pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, pedig áruk igencsak borsos.
Hírek
A fado – tipikus portugál zenei műfaj – egyik legjelesebb képviselője, Joana Amendoeira május 20-án ismét koncertet ad Budapesten, a Millenárison.
Hírek
Gwen Stefani, az amerikai alternatív, pop és dance színtér egyik legnépszerűbb énekesnője idén október 19-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.
Hírek
Somló Tamás kézsérülése ellenére megtartja koncertjét május 12-én Budapesten, a Művészetek Palotájában, a tervezett program azonban – kényszerűségből – némiképpen változik.
Hírek
Életének 68. évében szerdára virradóra elhunyt Pertis Jenő zeneszerző - tudatta Hollós Máté, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke.
Hírek
Aki Barbra Streisandot akarja látni-hallani, annak igencsak mélyen a zsebébe kell nyúlni: a 65 éves énekesnő-színésznő londoni koncertjére szóló jegy akár 730 euróba (vagyis mintegy 180 ezer forintba) is kerülhet.
Hírek
Hetven évvel megalkotása után mutatták be az amerikai Princeton egyetemi színházában Szergej Prokofjev elveszettnek hitt Borisz Godunovját.
Hírek
Több mint 10.100 koncert, 70 lemez, külföldi turnék sokasága után május 5-én jubileumi koncertet ad a félévszázados fennállását ünneplő Benkó Dixieland Band a Budapest Sportarénában.
Hírek
Rendkívül izgalmas – zömmel nemzetközi – programkínálatot, minőségi vendéglátást és nívós szolgáltatásokat ígér a Sziget Kulturális Szervezőiroda új rendezvénye július 12-15 között. A Balaton déli partján, Zamárdi szabadstrandján rendezendő eseményre több műfajban is világsztár fellépőket ígérnek a szervezők: ott lesz - mások mellett - a Beastie Boys, a Basement Jaxx, Kruder & Dorfmeister, Eric Prydz, Roger Sanchez és José Padilla is.
Hírek
Iggy Pop koncerttel ünnepelte 60. születésnapját San Franciscóban szombaton.
Hírek
Négy koncert hallható a Jazztavasz programsorozatában a jövő hétfőtől Budapesten, a Művészetek Palotájában.
Hírek
Szerbia, Svédország és Fehéroroszország a legnagyobb esélyes az európai fogadóirodák szerint az Eurovízió dalfesztiválján, amelynek döntőjét szombaton tartják Helsinkiben.
Hírek
Május 10-én, csütörtökön este ismét izgalmas műsort kínál közönségének a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Hangversenyük vendégkarmestere a Művészetek Palotájában a szentpétervári születésű Mikhail Agrest, aki a Mariinszkij Színház dirigenseként Európa számos országában, valamint a Távol-Keleten és az Egyesült Államokban is fellépett színházával.
Hírek
Richard Bona rajongók figyelem! A kameruni jazz-ikon fergeteges koncertjein megismert kiváló ütőhangszeres, Samuel Torres ezúttal saját zenekarával is útba ejti Magyarországot. Május 15-én, 20-órakor az A38 Hajón.
Hírek
Május 3-a és 18-a között végigzúg Európán a világ egyik legpatinásabb és egyben Amerika legrégibb zenekara, Lorin Maazellel az élen. 1842-ben alapították a Nagy Almában ezt az együttest, amelybe 1928-ban beleolvadt a város másik szimfonikus zenekara, és így vált azóta is az ottani földrész kultúráját meghatározó együttessé.
Hírek
Május 13-án vasárnap 20-órakor lesz a ’Brewed By Noon’ featuring Jamaaladeen Tacuma lemezbemutató koncertje a Millenáris Teátrumban. Progresszív jazz, afrikai törzsi ritmusok, sztorik.
Hírek
1975-ben a dublini Mount Temple Iskola négy tizenévese összegyűlt egy zsúfolt konyhában, hogy zenekar alapításról beszéljenek. A dobfelszerelés csak úgy behelyezve a szobába, a vezető gitáros egy házi készítésű gitáron játszott, a basszusgitáros egyáltalán nem tudott játszani és senki sem akart énekelni. – A U2 együttes saját magáról írt könyve már kapható a boltokban.
Hírek
Május 11-én pénteken lesz a Pannon Filharmonikusok soron következő koncertje a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Ez alkalommal Grieg: Peer Gynt című alkotását hallhatja a nagyérdemű.
Hírek
Courtney Love amerikai rockénekesnő árverésre bocsátja férje holmiját: Kurt Cobain a Nirvana együttes vezetője volt, és 13 éve hunyt el.
Hírek
Elhunyt Msztyiszlav Rosztropovics világhírű orosz csellista, karmester és emberi jogi harcos.
Hírek
Körmendi Vilmos zeneszerző-karmester kapta az idén a Fényes Szabolcs-díjat; a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) zenei tagozatának elismerését Bródy János adta át csütörtökön Budapesten.
Hírek
Vajda János harmadik operája, a Karnyóné premierjére készül a Magyar Állami Operaház. A május 4-én és 5-én – két egyenrangú szereposztásban – bemutatandó darabot Ascher Tamás jegyzi, aki több évtizedes szünet után rendez ismét az operaházban – hangzott el az előadás sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten.
Hírek
Jimi Hendrix 1966-os gitárja 400 ezer dollárért, Bill Clinton volt amerikai elnök egyik szaxofonja 54 ezer dollárért, The Edge-nek, a U2 gitárosának Gibson Les Paul márkájú gitárja 240 ezer dollárért kelt el azon a New York-i aukción, amelyet a Katrina hurrikán által nincstelenné tett zenészek megsegítésére rendeztek
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ