Hírek
Nick Mason, a Pink Floyd dobosa február 20-án Budapesten a Bahnhof Music Clubban – a Nyugati téren– dedikálja Inside - Out (Kifordítva) című könyvét. A Magyarországon októberben megjelent könyv - első kiadása már teljes egészében elfogyott, A 2. kiadás napokkal ezelőtt érkezett meg Angliából - jelentette be a mű kiadója, a Rock Hard.
Hírek
A Mozartnak tulajdonított, Salzburgban őrzött koponya nem mutat rokonságot a zeneszerző nagyanyjának és egyik unokahúgának maradványaival - ez derült ki abból a DNS-vizsgálatból, amelynek eredményéről az ORF osztrák közszolgálati rádió és televízió sugárzott a hétvégén műsort.
Hírek
Kezdő zenei talentumok jelentkezését várják a Sziget 2006 szervezői. A jelentkezők legjobbjai a Sziget Tehetségkutató versenyén – augusztus 9-től 16-ig mérhetik össze tudásukat.
Hírek
Igencsak felgyorsultak az események a világ leghosszabb és leglassúbb koncertjén: a héten akkordot váltottak! A változás fergetegesnek mondható, mivel a 639 évig tartó orgonamű eleddig nem adott túl sok munkát a hallgatóság füleinek meg a zenészeknek, már csak azért sem, mert rögvest 17 hónapos szünettel - a kottában szigorúan előírt bevezető szünetjellel - kezdődött lassan négy és fél éve, 2001. szeptember 5-én. A startszünetnek hála, a késve érkezők sem maradtak le semmiről.
Hírek
Rendhagyó sajtótájékoztatón mutatta be szerdán Fischer Iván és Lukáts Andor a Budapesti Fesztiválzenekar és a Színház- és Filmművészeti Egyetem közös produkcióját, Claudio Monteverdi Poppea megkoronázása című operáját.
Hírek
A Művészetek Palotájában új koncertsorozat indul Senki földjén címmel, kortárs, könnyű- és világzenét játszó előadók részvételével: szombat este a Yengibarjan és a Motion Trio lép fel, őket követi a Balanescu Quartet január 12-én, január 21-én pedig Lajkó Félix és együttese látható és hallható.
Hírek
2006. január 12-én és 14-én este 8-órai kezdettel tekinthetik meg a Millenáris Teátrumban Ágens-Purcell piknolepszia című, igen különleges előadását. A produkció 2004-ben a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának szakmai kuratóriumától a legjobb alternatív előadás díját nyerte el.
Hírek
Bizonyítékok híján ejtették a gyilkosság vádját Gucci Mane rapper ellen, aki tavaly május óta volt előzetes letartóztatásban.
Hírek
George Martin nélkül a világ talán nem ismerte volna meg a Beatlest. A négyek a kitűnő és nagyon is tudatos hangmérnökkel együtt öten voltak. A most 80 éves Martin csaknem fél évszázadot töltött a keverőasztalnál. Londonban született 1926. január 3-án. A kis George-ot nem taníttatták, de hallás után kitűnően megtanult zongorázni, saját zenekart alakított tizenéves korára. Megtanult oboázni, s mindkét hangszerén nagyszerűen játszott aktuális zenekarában. Eredetileg koncert-zongoristának készült.
Hírek
Mosonmagyaróvár és Burgenland közös zenei attrakciót indít útjára jövőre, a magyar-osztrák határ innenső és túlsó oldalát összekötő „zenehíd" uniós támogatással épül - mondta Nagy József esperes-plébános.
Hírek
Nem a 100 tagú cigányzenkarként ismert együttes lépett fel december 27-én este nagy sikerrel Belgrádban, ahogy azt a Tanjug szerb hírügynökség alapján jelentette az MTI - közölte Buffó Rigó Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar Országos Kulturális és Közművelődési Egyesület elnöke pénteken az MTI-vel.
Hírek
Óriási sikerrel szerepelt a budapesti 100 tagú cigányzenekar szerdán este Belgrádban, a Száva Központban. A szerb főváros több mint ezer férőhelyes hangversenyterme zsúfolásig megtelt és a maga nemében egyedülálló együttes minden egyes számát kitörő tapsvihar fogadta.
Hírek
Mariah Carey – a gigasztár. Nála több lemezt csak Presley és a Beatles-ek adott el. Tizenöt év alatt 300 milliót csinált. Pedig volt már padlón is, például mikor az EMI felbontotta szerződését (2002-ben, a Glitter című lemez bukása után. Ma már mindenki azt keresi…). Most pedig – új albumával (Emancipation of Mimi) - megint a csúcson. Hogy csinálta?
Hírek
Ma este 19.30 -kor látható és persze hallható – a budapesti Olasz Kultúrintézetben – a Budapesti Akadémiai Kórustársaság koncertje. Vezényel Hollerung Gábor.
Hírek
Az operaház fantomja című Andrew Lloyd Webber darab kerül a Broadway-en leghosszabban játszott musicalek listájának élére hétfőn, amikor a 7486. előadáshoz gördül fel a függöny a New York-i Majestic színházban. Ezzel a második helyre szorul az eddigi első, a Macskák, amely szintén Andrew Lloyd Webber nevét dicséri. A harmadik helyen pedig Claude-Michel Schoenberg francia szerző Nyomorultak című műve áll.
Hírek
Január 8-án, vasárnap J. R. R. Tolkienre, a Gyűrűk Ura írójára emlékeznek a Millenáris Parkban. Ezen kívül kiállítások, színházi előadások és koncertek várják az érdeklődőket a hónap folyamán - tájékoztatott az intézmény.
Hírek
Az Egyesült Államokban 9-10 százalékkal csökkent az elmúlt évben az újonnan megjelenő lemezek forgalma, s részben ez az oka, hogy az, hogy az új CD-k túlságosan hamar eltűnnek a listákról. Persze ez nem új fejlemény, mert 2002-ben már átélt hasonlót a szakma, akkor 10,7 százalékkal csökkent az eladott albumok száma az előző évhez képest. 2004-ben ugyan némi reményt jelentett a 3,8 százalékos növekmény, de azután 2005-ben ismét visszaállt a trend.
Hírek
Gadó György Psyché című igényes albuma és a Trio Midnight Meets Lee Konitz - Live at Dinant Jazz Nights című lemeze örvendeztette meg a közelmúltban a jazz hazai rajongóit. E műfaj kedvelőinek szól a Dés László - Balázs Elemér Quartet és a Voces4 Ensemble Contemporary Gregorian című korongját bemutató január 9-i koncert a Zeneakadémián.
Hírek
A Wolfgang Amadeus Mozart születésének 250. évfordulója alkalmából rendezett Mozart Évet számos német városban is koncertekkel ünneplik meg Augsburgtól Würzburgig.
Hírek
Liza Minnelli, minden idők egyik legnagyobb dívája, április 10-én a Budapest Sportarénában lép föl. Az amerikai énekesnő és színésznő azzal a műsorral mutatkozik be a magyar közönség előtt, amellyel Nyugat-Európa nagyvárosaiban - adta hírül a koncert szervezője, a Multimédia Concerts.
Hírek
Sokféle listán szerepelt már lassan négy évtizedes pályafutása során Michael Jackson, de még soha nem volt része abban a megtiszteltetésben, hogy egy „szörnylista" Top 100-án az előkelő 11. helyet hódítsa el.
Hírek
Paul McCartney, Mick Jagger, Cliff Richard, Elton John, és George Martin, a Beatles producere után újabb pop-rock legenda került be a brit „lovagok" klubjába: a királynői megtiszteltetés ezúttal Tom Jones-t érte.
Hírek
A Rolling Stones elpusztíthatatlan rock-nagyapói rendületlenül kaszálnak, bár aligha valószínű, hogy még motiválná őket a pénz: idei amerikai turnéjukkal saját, 11 évvel ezelőtti rekordjukat döntötték meg, minden idők legnagyobb bevételét hozó koncertkörútjával.
Hírek
Debrecenben már szerdán megkezdődött a 2005. év búcsúztatása, amikor is 7500-an látogattak ki a Nox együttes koncertjére a debreceni Főnix Rendezvénycsarnokba - mondta Kósa lajos, Debrecen polgármestere csütörtökön Debrecenben.
Hírek
2006-ban ünnepli a világ Mozart születésének 250. évfordulóját. Ezúttal nem túlzás „világról” beszélni, hiszen Londontól Torontóig, Moszkvától Sydneyig és természetesen Salzburgtól Bécsig már most nyáron minden zenekar és énekes, minden koncertterem és operaház az évforduló lázában tervezi jövő évi programját. A legfelkészültebbek már rég túl vannak a tervezés fázisán – elég csak egy futó pillantást vetni e témában az Internetre – és a legizgalmasabb előadásokra már most le lehet foglalni a jegyeket.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ