Hírek
Április 12-én és 13-án a Nemzeti Filharmonikus Zenekar(NFZ) a pozsonyi Redutában, a Szlovák Filharmonikusok otthonában lép fel. A mintegy ötven éve a szlovák zenekar székhelyeként szolgáló patinás épület 700 személyes nagytermében, a házigazda együttes két bérletsorozatában ad egy-egy koncertet az NFZ, Kocsis Zoltán vezényletével.
Hírek
Sheryl Crow híres amerikai énekesnő és dalszerző biodízel hajtotta busszal utazik egyetemről egyetemre az Egyesült Államokban, útjának minden állomásán beszédet tart és koncertet is ad, hogy felhívja a figyelmet a globális felmelegedés veszedelmére.
Hírek
Fesztiválok, koncertek sora vár a nyáron B. B. Kingre. A blues talán utolsó élő mohikánja július 24-én indul az amerikai városokat érintő turnéjára, s közben fellép Eric Clapton Crossroads gitárfesztiválján, Chicagóban.
Hírek
Április 23-án hétfőn 19.30-órakor kezdődik Binder Károly szerzői estje a Zeneakadémia Kistermében. A muzsikus két meghívott vendége Borbély Mihály szaxofonművész és Szakály Ágnes cimbalomművész lesz.
Hírek
Whitney Houston énekesnő és Bobby Brown énekes 14 éves házassága hivatalosan április 24-én ér véget, s az Orange Megyei Legfelsőbb Bíróság úgy ítélkezett, hogy az anya nevelheti kamasz lányukat, Bobbi Kristinát.
Hírek
Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa élete legfurcsább kábítószer-fogyasztásának azt a pillanatot nevezte, amikor elszívta apja hamvait.
Hírek
Robert Plant, a legendás Led Zeppelin együttes énekese július 10-én Budapesten, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán ad koncertet – közölte a szervező Live Sound ügynökség nevében Naszály György sajtófőnök kedden.
Hírek
Április 7-én 19.30-órakor lesz az UMZE Kamaraegyüttes és Kocsis Zoltán hangversenye a Művészetek Palotájában. A koncerten Halmai Katalin és Polyák Valéria működik közre.
Hírek
A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik kiemelkedő eseményének számított a Nigel Kennedy Quintet fellépése, akik szombaton a Művészetek Palotájában mutatkoztak be.
Hírek
Huszonegy ország ötvennégy énekkara lép pódiumra vasárnaptól a 11. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen, amelynek középpontjában Kodály Zoltán zeneszerző életműve áll - közölték a szervezők.
Hírek
Sikert sikerre halmozott fennállása tizenhét éve alatt az Orosz Nemzeti Zenekar. Munkájukat elismerte a nagyközönség, a kritika, mint orosz szimfonikus társulat elsőként vehették át a Grammy-díjat, és több mint 30 megjelent lemezzel a hátuk mögött idén, a BTF meghívásának eleget téve, Budapesten is felléptek.
Hírek
Bonót, a U2 rockbanda énekesét lovaggá – igaz, csak tiszteletbelivé – ütötte a brit királyság.
Hírek
A gyermekek szavazatai alapján 20. alkalommal adják át szombaton a Kid's Choice Awards (KCA) elismeréseit Los Angelesben.
Hírek
A Pannon Filharmonikusok az idén bámulatosan gazdag könyvtárba, irodalmi alkotások világába kalauzolja a klasszikus zene barátait a Könyvek című, 2007-es budapesti koncertsorozata alkalmából. A négy hangversenyen a világirodalom négy remekműve elevenedik meg különböző zeneszerzők és a pécsi zenekar segítségével, világhírű vendégművészek fellépésével. Közülük Martin Turnovský a klasszikus karmesteriskola egyik, nemzetközileg is elismert képviselője vezényelt a bérletsorozat nyitó koncertjén. A következő budapesti hangversenyen Hamar Zsolt dirigálja a zenekart.
Hírek
A legendás amerikai The Doors együttes létrehozásának 40. évfordulójához kapcsolódva Ray Manzarek billentyűs és Robby Krieger gitáros - mindkettő a zenekar alapító tagja, július 7-én este Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad koncertet, új zenészekkel kiegészülve - tájékoztatott a szervező Showtime Budapest ügynökség.
Hírek
Egyelőre sehol máshol és máskor nem hallható dalok hangzanak el vasárnap a Petőfi Csarnokban a 36. Nemzetközi MegaBörzén, többek között Baby Gabi, Dobrády Ákos, Dolly Roll, Ganxsta Zolee és a KGB, Mark, Szikora Robi és a Twinz előadásában.
Hírek
Április 7-én szombaton 21-órától ismét különleges zenei csemegében részesülhetnek az A38 Hajó látogatói: a hazai elektro-rock szcéna legfontosabb együttese, a Másfél mutatja be új produkcióját, a sűrű drum and bass és jungle-alapokra építkező Uno Y Medio projektet.
Hírek
Keith Richards csak viccelt és az újságíró félreértette szavait, amikor arról beszélt, hogy kokainnal keverve szívta el apja hamvait.
Hírek
Cesaria Evora, a Zöldfoki-szigetek zenéjének Magyarországon is jól ismert képviselője szombaton és vasárnap Budapesten, a Művészetek Palotájában ad koncertet.
Hírek
Elhunyt Pongrácz Zoltán zeneszerző, karnagy; az Erkel Ferenc-díjas művészt 95 éves korában, kedden érte a halál – tudatta az alkotó családja és a Magyar Művészeti Akadémia.
Hírek
Clayton Joseph Chenier, akit sokan méltán tartanak a legjobb kortárs zydeco énekesnek és harmonikásnak, április 7-én az Alcatraz klubban (VII. Nyár u 1.) győzheti meg tudásáról a műfaj magyar kedvelőit a The Red Hot Louisiana Band nevű együttese élén.
Hírek
Csaknem 9 napos koncertet adtak Japánban zenészek, ami új játékhosszrekord, ráadásul földrengéssel „tetézett".
Hírek
Népszerű és nagyszabású programot hozott a Zeneakadémiára a Budapesti Fesztiválzenekar, mely Zemlinsky: A kis hableányát és Beethoven: V. zongoraversenyét mutatta be olyan neves közreműködők segítségével, mint Hans Graf karmester és Stephen Kovacevich zongoraművész.
Hírek
Tony Scott amerikai dzsesszklarinétos 86 éves korában szerdán meghalt Rómában - jelentették pénteken olasz lapok.
Hírek
A világszerte legismertebb énekesnőnk idén ünnepli pályafutásának harmincharmadik évét. Sebestyén Márta hangja mindig ott van velünk: táncházakban, Muzsikás-, szóló- és karácsonyi albumok barázdáin, analóg módon és digitálisan, filmekben, koncerteken, tévében, rádióban. Szerdán ismét velünk volt, együtt ünnepeltünk.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ