Hírek
Január 31-én lesz hetvenéves Philip Glass, a múlt század végének egyik legnagyobb hatású zeneszerzője, a minimalista-repetitív (az ő szóhasználatával élve színházi) zene egyik alapítója.
Hírek
A nemzetközi megjelenéssel egy időben Magyarországon is kapható hétfőtől Madonna vadonatúj DVD-je, amelyen 25 várost érintő Confessions Tour című turnéjáról a londoni koncert anyaga látható-hallható.
Hírek
Bár az 1980-as éveket sokan a pop-rock műfaj mélypontjának tekintik, a nosztalgia-hullám ezt a korszakot is elérte. A Duran Duran, a Modern Talking, a Pet Shop Boys, az A-ha és néhány más, jobb körökben „hivatalból üldözendő" slágergyáros után újabb „egy nyáron át táncoló" bandák támadtak fel: a svéd Europe és az olasz Righiera.
Hírek
B. B. King 81 éves amerikai blueslegenda távozhatott a hét végén a kórházból, ahova enyhe láz miatt vitték be helyi idő szerint pénteken, nem sokkal az előtt, hogy a tervek szerint fellépett volna a galvestoni operaházban.
Hírek
Zenei pályájuk során – de különösképp az előző Marsalis Music lemezeken – a Branford Marsalis Kvartett bebizonyította, hogy zenéjükkel bármilyen érzelmet képesek kifejezni.
Hírek
A napokban tért haza három koncertből álló, nagysikerű francia-luxemburgi turnéjáról a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Párizsban, a francia főváros legrangosabb hangversenytermében, a Salle Pleyelben szokatlan vastapssal és ovációval fogadta a házat zsúfolásig megtöltő közönség Kocsis Zoltánt és együttesét.
Hírek
A Selmecbányai Bányászati Akadémia egykori tanárairól, ismert személyiségeiről alkotta meg Wolfgang Amadeus Mozart Varázsfuvolájának számos szereplőjét. Legalábbis ezt igazolják az Egyesült Államokban élő zeneesztéta, kohómérnök Lux András kutatásai.
Hírek
Január 31-én szerdán este a torinói születésű Roberta Gambarini – aki a kortárs dzsessz legnagyobb ígéretei közé tartozik – lép föl az A38 Hajón.
Hírek
A Berlini Filharmonikusoké lett a 2007-es Európai Médiadíj, az úgynevezett Károly-érem.
Hírek
Nemcsak a film, a zene is sikeres: a nemrégiben három Golden Globe-díjjal jutalmazott Dreamgirls című musical filmhez kapcsolódó filmzene ugyanúgy kasszasiker, mint a film - adta hírül a Sony BMG.
Hírek
Január 26-án pénteken 20-órakor lesz a Kanał Audytywny (Auditív Csatorna), két koncert Budapesten című rendezvány a Kultiplexben.
Hírek
Január 30-án kedden 19.30-órakor kezdődik Schiff András és a Cappella Andrea Barca hangversenye a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Hírek
A 90-es évek elején alakult MIND1 zenekar kezdetben soft-rock jellegű muzsikát játszott. Lágy rockzene, világzenei hangzással, ez az ami jellemzi őket ma. Kedves, őszinte szövegek, mély hang, kicsit kótyagos szövegelés, melyek első hallásra, talán az átlagos magyar depressziót jutattja eszünkbe. A zenekar Sóskönnyek, tengerek című második albuma már kapható a boltokban.
Hírek
A dhrupad stílus az indiai klasszikus zene legősibb formája, első leírása több, mint 2000 éves. A kezdetektől fogva két jellemző előadási formája volt: az egyik az énekelt dhrupad, a másik, a legrégebbi ábrázolásokon is könnyen azonosítható hangszeren, a rudra-vina-n szólalt meg, mely az Indiában használatos hangszerek közül a leginkább meditatív hangzással bír.
Hírek
A Pannon Filharmonikusok bámulatosan gazdag könyvtárba, irodalmi alkotások világába kalauzolja a klasszikus zene barátait a Könyvek című, 2007-es budapesti koncertsorozata alkalmából. A négy hangversenyen a világirodalom négy remekműve elevenedik meg különböző zeneszerzők és a pécsi zenekar segítségével, világhírű vendégművészek fellépésével.
Hírek
Huszonegyen sérültek meg szombat este a Svédország északi részén fekvő Umea operaházában, ahol a Mando Diao svéd együttes tartott rockkoncertet – közölte a helyi rendőrség.
Hírek
Elõször vendégszerepel Budapesten a Princeton University Orchestra. Az amerikai egyetemi zenekar kedd esti koncertjén egy olyan alkotás is felcsendül, amely Magyarországon még soha nem volt hallható – közölték a szervezők.
Hírek
Michael Jackson újra az Egyesült Államokban tartózkodik több mint másfél éves önkéntes száműzetése után, amelyet azután kezdett meg, hogy felmentették a gyermekek szexuális zaklatása miatti vádak alól.
Hírek
Egy igazi hollywoodi filmcsillag, Daryl Hannah lesz az idei Operabál díszvendége, aki – a szervezők közleménye szerint – boldogan vállalta el a díszvendég szerepét, mert fontosnak tart minden jótékonysági eseményt, és szívesen jön vissza Budapestre, a magyar főváros ugyanis egy korábbi alkalommal nagyon elnyerte tetszését.
Hírek
Mezőfi Gabi és Bartus Patricia a Cotton Club Singers két új énekesnője – derült ki csütörtökön este az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol nagy sikerrel mutatkozott be az új összetételű együttes
Hírek
Steve Reich amerikai kortárs zeneszerző és Sonny Rollins dzsessz-szaxofonos kapja az idei Polar zenei díjat – jelentették be csütörtökön Stockholmban.
Hírek
A jubileumi, 15. Sziget hatalmas lehetőségeket – egyebek mellett lemezkiadást, klipgyártást, turnékörutat is – rejt a Talentum Színpad, azaz a Sziget 2007 Tehetségkutató Verseny résztvevői számára. Augusztus 8-15. közötti megmérettetés résztvevői azok közül kerülnek ki, akik március 30-ig jelentkeznek a www.sziget.hu/fesztival oldalon meghirdetett feltételek szerint.
Hírek
A Budapesti Tavasz Fesztivál kiemelkedő magyar művészei, akik évek óta megtisztelik a rendezvényt világszínvonalú műsoraikkal, a magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Kultúra Követe kitüntető címben részesültek.
Hírek
Elhunyt Palánkay Klára operaénekes; a Magyar Állami Operaház örökös tagját 85 éves korában, szerdán hajnalban érte a halál – tudatta a dalszínház.
Hírek
2007. augusztusának utolsó hétvégéjén ismét a Népstadion Kert ad otthont a legnagyobb hazai elektronikus zenei fesztiválnak. A Budapest Parádé Bónuszt azonban az idei évtől már nem előzi meg a kamionos konvoj.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„Akkor vagyunk a legnevetségesebbek, amikor a legkomolyabban vesszük magunkat."
Jack Lemmon
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ