Hírek
Hiller István az év első felében, valószínűleg februárban nyilvános pályázatot ír ki a Magyar Állami Operaház (MÁO) főigazgatói posztjára; az oktatási és kulturális miniszter erről a Népszavának adott, szerdán megjelent interjúban beszélt.
Hírek
Az ünnepre való tekintettel, ez alkalommal a szelídebb oldaláról is bemutatkozik a Chameleon Big Band. A Roy&Ádám formációval való közös koncertjük és a pop-zenei kalandozások után visszatérnek a Big Band zene klasszikusaihoz.
Hírek
Dupla koncerttel zárja az évet a Snake Heart zenekar. A csapat két, stílusában eltérő előadással tiszteleg a karácsonyi ünnep és az elköszönő 2006-os esztendő előtt.
Hírek
Az Earth, Wind and Fire, a Magyarországon is jól ismert amerikai soul és funkyegyüttes egykori alapítója és vezéregyénisége, Maurice White énekes, dalszerző és producer 65 esztendős. Évek óta súlyos beteg - Parkinson-kórban szenved -, ezért eltűnt a koncertek világából, de a zenével nem szakított teljesen.
Hírek
Most először csendültek föl Bartók-dallamok egy észak-afrikai arab államban, nevezetesen Tunéziában - mondta pénteken Pataki Pál magyar nagykövet.
Hírek
Életmű-Oscar-díjjal tüntetik ki Ennio Morriconét, napjaink talán legnagyobb filmzene-szerzõőjét - közölte szerdán a Los Angeles-i filmakadémia.
Hírek
Siklósról indult el a Peet zenekar, aminek most jelent meg legújabb albuma. Matisa András énekes frontember, 2000-ben Lórisz Csabával, a zeneszerzőtársával alapította a zenekart, csatlakozott huzzájuk Pruzsina Balázs (basszusgitár) és Tóth Péter (gitár), majd 2003-ban – miután kiszállt a Kispál és a Borzból – csatlakozott hozzájuk Csüli (Tóth Zoltán, dob) is.
Hírek
A Salzburgban működő Nemzetközi Mozart Alapítvány ingyenesen elérhetővé tette Mozart több mint 600 szerzeményének partitúráit az interneten.
Hírek
A Kassai Állami Színház és a Miskolci Nemzeti Színház együttműködésének köszönhetően immáron második alkalommal látogat Miskolcra a kassai teátrum társulata. Ezúttal az operairodalom legnépszerűbb darabját A sevillai borbélyt Blažena Hončarivová rendezésében, olasz nyelvű előadásban tekinthetik meg az érdeklődők december 17-én és 18-án este 7-órakor a Nagyszínházban.
Hírek
A Mozart-év végéhez közeledve, hétfőn este harmadízben hangzik föl a szerző talán legizgalmasabb operája, a Don Giovanni a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, ahol két igazi világsztárral találkozhat a magyar közönség: Ferruccio Furlanettóval és Polgár Lászlóval.
Hírek
Schiff András és Fischer Iván is a 49. Grammy-díj jelöltjei között van. Mary J. Blige nyolc, a Red Hot Chili Peppers együttes hat kategóriában verseng - jelentették be a hollywoodi Fonda Theatre-ban közép-európai idő szerint csütörtökön este.
Hírek
Jó a debrecenieknek, mert őrájuk még vár egy koncert Chick Coreától 8-án… Mi itt Budapesten, a Kongresszusi Központban pont Miklós napján élvezhettük játékát, LÉNYÉT, ami majd három órán keresztül betöltötte a nagytermet. Olyan érzésem volt, mintha meghívott volna magához ez a – 65 évesen is örökifjú – jóember a floridai vityillójába, egy laza házimuzsikára, úgy, ahogy ő szereti; konvenciók, merevség nélkül.
Hírek
Szörnyethalt Marc Blanco brit színész, miután összeverekedett a botrányhős zenésszel, Pete Dohertyvel egy londoni házibuliban - jelentette a Sun című brit bulvárlap szerdán.
Hírek
Franco Zeffirelli azt tervezi, hogy a római operaházban tavasszal Verdi Traviatáját „erotikus változatban" állítja színre, Angela Gheorghiuval és férjével, Roberto Alagnával a két szerelmes, Violetta Valéry és Alfredo Germont szerepében.
Hírek
Hollós Máté zeneszerző, a Hungaroton ügyvezető igazgatója kapta az idén a kiemelkedő zenekritikusok munkáját elismerő Juhász Frigyes-díjat, amelyet hétfőn adtak át Budapesten.
Hírek
ABBA múzeum nyílik 2008-ban Stockholmban, a pop-zene egyik legnépszerőbb együttesének történetét bemutatására és õrzésére.
Hírek
Ausztria számára a zeneszerző halálának 250. évfordulója alkalmából rendezett 2006-os Mozart-év nem csupán számtalan koncertet, rendezvényt, műalkotást és kiállítást jelentett, hanem komoly turisztikai bevételt is hozott - állapítják meg Bécsben a szakértők.
Hírek
Óriási érdeklődés előzi meg a Művészetek Palotájának három karácsonyi orgonahangversenyét.
Hírek
Négyen repültek át hozzánk a nyár-bossa nova-tenger szentháromságából azért, hogy december 12-én a Zeneakadémia nagytermében Tony Lakatossal, a régóta Németországban élő szaxofonossal fényre derítsenek minket. Legalábbis arra a pár órára érvényesültek Kölcsey zengzetes szavai.
Hírek
Hetvenhat éves korában meghalt az osztrák születésű jazzmuzsikus, aki mintegy fél évszázadon átívelő pályafutása során a műfaj számos nagy amerikai és európai egyéniségével játszott együtt - jelentették szerdán a bécsi tájékoztatási eszközök.
Hírek
Másfél évtizedes lett, kamaszkorba lépett a hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, a Quimby. És ami azt illeti, az együttes meg is adja a módját az ünneplésnek. A jubileumot egy, a Katona József Színházban megrendezésre kerülő dupla színházi koncerttel indította, egy különleges válogatáslemezzel és egy sajátos DVD-vel folytatta, és egy Petőfi Csarnok-koncerttel tetőzi be december 22-én.
Hírek
A múlt heti díszbemutató után kis híján botrányba fulladt a Franco Zeffirelli rendezte Aida-előadás vasárnap esti „igazi" premierje a milánói Scalában.
Hírek
Tizenhárom perces vastaps köszöntötte az előkelő nemzetközi közönség csütörtökön este a milánói Scala premierjén Giuseppe Verdi Aida című operáját Franco Zeffirelli rendezésében, aki e színrevitelét az „Aidák Aidájaként" harangozta be.
Hírek
A Moszkvai Patriarchátus Ortodox Kórusa 2007. februárjában Budapest mellett négy vidéki nagyvárosban is a közönség elé lép. Február 17-én Szegeden, 18-án Szombathelyen, 19-én Debrecenben, 20-án a fővárosban, a Budapest Kongresszusi Központban, 21-én pedig Miskolcon hangzanak fel az orosz egyházi zenekultúra legkülönlegesebb darabjai.
Hírek
Másfél évtizedes lett, rendes kamaszkorba lépett a hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, a Quimby. És ami azt illeti, az együttes meg is adja a módját az ünneplésnek.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„Az udvariasság hamis pénz, amelyért valódi értéket kaphatunk. "
Arthur Schopenhauer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ