Hírek
A Wolfgang Amadeus Mozart születésének 250. évfordulója alkalmából rendezett Mozart Évet számos német városban is koncertekkel ünneplik meg Augsburgtól Würzburgig.
Hírek
Liza Minnelli, minden idők egyik legnagyobb dívája, április 10-én a Budapest Sportarénában lép föl. Az amerikai énekesnő és színésznő azzal a műsorral mutatkozik be a magyar közönség előtt, amellyel Nyugat-Európa nagyvárosaiban - adta hírül a koncert szervezője, a Multimédia Concerts.
Hírek
Sokféle listán szerepelt már lassan négy évtizedes pályafutása során Michael Jackson, de még soha nem volt része abban a megtiszteltetésben, hogy egy „szörnylista" Top 100-án az előkelő 11. helyet hódítsa el.
Hírek
Paul McCartney, Mick Jagger, Cliff Richard, Elton John, és George Martin, a Beatles producere után újabb pop-rock legenda került be a brit „lovagok" klubjába: a királynői megtiszteltetés ezúttal Tom Jones-t érte.
Hírek
A Rolling Stones elpusztíthatatlan rock-nagyapói rendületlenül kaszálnak, bár aligha valószínű, hogy még motiválná őket a pénz: idei amerikai turnéjukkal saját, 11 évvel ezelőtti rekordjukat döntötték meg, minden idők legnagyobb bevételét hozó koncertkörútjával.
Hírek
Debrecenben már szerdán megkezdődött a 2005. év búcsúztatása, amikor is 7500-an látogattak ki a Nox együttes koncertjére a debreceni Főnix Rendezvénycsarnokba - mondta Kósa lajos, Debrecen polgármestere csütörtökön Debrecenben.
Hírek
2006-ban ünnepli a világ Mozart születésének 250. évfordulóját. Ezúttal nem túlzás „világról” beszélni, hiszen Londontól Torontóig, Moszkvától Sydneyig és természetesen Salzburgtól Bécsig már most nyáron minden zenekar és énekes, minden koncertterem és operaház az évforduló lázában tervezi jövő évi programját. A legfelkészültebbek már rég túl vannak a tervezés fázisán – elég csak egy futó pillantást vetni e témában az Internetre – és a legizgalmasabb előadásokra már most le lehet foglalni a jegyeket.
Hírek
Idén nem csak a szilveszteri Operabál vendégei, hanem az Andrássy úton sétálók is láthatják a műsort, nomeg magát a báli forgatagot is, méghozzá élőben.
Hírek
250 éve született. Ünnepségek, magyarázatok. Hogy Mozart volt az első popsztár. Amiben van valami. Tízévesen Londonban kocsmákban kellett zenélnie apja parancsára, na most ott nem jöhetett elő kontrapunktokkal, hogy ne verjék meg, ott a jónép kedvére kellett zenélni. És ő megtalálta a hangot. S attól fogva később is.
Hírek
Harmadszor zárja koncertévadját Miczura Mónika zenei produkciójával a Trafó. A spirituális utazással is felérő Mitsoura album élő előadása mind zeneileg, mind képileg felemelő élmény. Az indiai zenei hatások és a zenekar mögött látható, képzőművészek által készített hatalmas motívumok varázslatos világba repítik el a hallgatóságot. A koncerten a zenekar készülő új lemezéről is hallható lesz néhány dal.
Hírek
Aki kedvet érez hozzá, látogasson el a Trafóba 2005. december 28-án, ahol este 8-órai kezdettel előszilveszteri koncertet hallhat. S az est főszereplője – a jó hangulat mellett – az Egy Kiss Erzsi Zene lesz.
Hírek
Sokakat zavar a diszkókból kihallatszó fülsiketítő zene - erre a gondra találtak megoldást Ausztráliában, ahol a hangtalan zenés szórakozóhelyek kezdenek divatba jönni.
Hírek
A Modern Art Orchestra, Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző új együttese december 28-án, szerdán este tartja bemutatkozó koncertjét a Thália Színházban. A koncert vendégművésze lesz Zsédenyi Adrienn, Winand Gábor és Szakcsi Lakatos Béla.
Hírek
2006. január 12-én és 14-én este 8-órai kezdettel tekinthetik meg a Millenáris Teátrumban Ágens-Purcell piknolepszia című, igen különleges előadását. A produkció 2004-ben a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának szakmai kuratóriumától a legjobb alternatív előadás díját nyerte el.
Hírek
Bizonyítékok híján ejtették a gyilkosság vádját Gucci Mane rapper ellen, aki tavaly május óta volt előzetes letartóztatásban.
Hírek
George Martin nélkül a világ talán nem ismerte volna meg a Beatlest. A négyek a kitűnő és nagyon is tudatos hangmérnökkel együtt öten voltak. A most 80 éves Martin csaknem fél évszázadot töltött a keverőasztalnál. Londonban született 1926. január 3-án. A kis George-ot nem taníttatták, de hallás után kitűnően megtanult zongorázni, saját zenekart alakított tizenéves korára. Megtanult oboázni, s mindkét hangszerén nagyszerűen játszott aktuális zenekarában. Eredetileg koncert-zongoristának készült.
Hírek
Mosonmagyaróvár és Burgenland közös zenei attrakciót indít útjára jövőre, a magyar-osztrák határ innenső és túlsó oldalát összekötő „zenehíd" uniós támogatással épül - mondta Nagy József esperes-plébános.
Hírek
Nem a 100 tagú cigányzenkarként ismert együttes lépett fel december 27-én este nagy sikerrel Belgrádban, ahogy azt a Tanjug szerb hírügynökség alapján jelentette az MTI - közölte Buffó Rigó Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar Országos Kulturális és Közművelődési Egyesület elnöke pénteken az MTI-vel.
Hírek
Óriási sikerrel szerepelt a budapesti 100 tagú cigányzenekar szerdán este Belgrádban, a Száva Központban. A szerb főváros több mint ezer férőhelyes hangversenyterme zsúfolásig megtelt és a maga nemében egyedülálló együttes minden egyes számát kitörő tapsvihar fogadta.
Hírek
Mariah Carey – a gigasztár. Nála több lemezt csak Presley és a Beatles-ek adott el. Tizenöt év alatt 300 milliót csinált. Pedig volt már padlón is, például mikor az EMI felbontotta szerződését (2002-ben, a Glitter című lemez bukása után. Ma már mindenki azt keresi…). Most pedig – új albumával (Emancipation of Mimi) - megint a csúcson. Hogy csinálta?
Hírek
Az immár hagyományos bécsi újévi koncertet január 1-jén most első ízben immár több, mint 50 országban láthatják - összesen mintegy 53 millió tévénézőhöz jut el.
Hírek
Phil Spector, a rock and roll, a popzene és a soul kiemelkedő producere, e stílusok nagy pártfogója nem várhatja ünnepi hangulatban 65. születésnapját. Érthető, gyilkossággal vádolják, még ha nem is egészen világosak az ügy részletei.
Hírek
A HanukaFest ünnepet idén is megrendezi három zsidó ifjúsági szervezet, a Marom, a Kidma és a Somer, vasárnap, majd szerdán este 9-től a Kuplung nevű szórakozóhelyen.
Hírek
2003-és 2004. évről elmaradt, átsorolásból adódó bérkülönbözetet fizethet ki a Magyar Állami Operaház 661 érintett közalkalmazottjának. – Az alábbiakban a Magyar Állami Operaház közleményét olvashatják.
Hírek
Az év során megjelent lemezfelvételek közül Ray Charles Genius and Friends című albumának örülne karácsonyi ajándékként a legtöbb amerikai - legalábbis ez derül ki az amerikai VH1 zenés tv játékában, ezer 20-49 év közötti zenerajongó bevonásával készített felmérésből.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ