Hírek
Háromhetes japán turnéról tért haza a Magyar Állami Operaház társulata, amely Puccini Tosca című művét adta elő tizenkét városban, köztük Tokióban, Nagoyában és Oszakában. A japán koncerttermek eleinte visszafogott közönsége az előadások után rendszerint hosszú percekig tapsorkánnal ünnepelte a művészeket.
Hírek
Ünnepi dzsesszkoncertet tartanak Pecek Lakatos László muzsikus 50. születésnapja tiszteletére a Roma Parlament Sarasate koncerttermében vasárnap 19 órakor.
Hírek
A tervek szerint jövő év elején pályázatot ír ki a szaktárca az operaház igazgatói posztjára – közölte Schneider Márta szakállamtitkár az Országgyűlés kulturális és sajtó bizottságának ülésén, kedden.
Hírek
Elbúcsúzik a közönségtől a P. Box: a tagok egy évvel az alapító billentyűs, Cserháti István halála után közös megegyezés alapján felfüggesztik a zenekar működését, és szombaton Budapesten, az Almássy Téri Szabadidőközpontban játszanak utoljára.
Hírek
A Nemzeti Filharmonikusok Mahler III. szimfóniáját szólaltatják meg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben november 9-én, csütörtökön este.
Hírek
A 49. Grammy-díj jelöltjeinek névsorát éppen egy hónap múlva hozzák nyilvánosságra Los Angelesben, majd ugyanott 2007. február 11-én, helyi idő szerint vasárnap este adják át az igen rangos zenei díjat.
Hírek
Ezzel a címmel nyílik fotó- és dokumentumkiállítás a 125 éve született zeneszerző és előadóművész úttörő jelentőségű tudományos pályájáról csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Hírek
Történetében először önsegélyező gálakoncertet rendez november 11-én, szombaton a Magyar Állami Operaház, amelynek estjén népszerű operarészletek hangzanak el.
Hírek
Elhunyt Littay Gyula operaénekes - közölte a belváros-lipótvárosi önkormányzat pénteken. A művészt 92 éves korában, október 29-én érte a halál.
Hírek
Október végén és november első felében elsöprő dzsessz-támadás terepe lesz az A38 Hajó. Az LMT Connection, Me'shell Ndegeocello, Joey DeFrancesco, Mike Stern, Mike Mainieri mellett a New York-i avantgárd dzsessz-színtér kulcsfontosságú együttese, a Trio X is fellép. Ez utóbbi november 6-án, hétfőn 20-órakor.
Hírek
Izgalmas dolog figyelemmel követni egy operaelőadás létrejöttét. Az Óbudai Társaskör sorozatában az érdeklődők megnézhetik a próbákat, betekintést kapnak a műhelymunka nehézségeibe, s láthatják azt is, hogyan alakul egy produkció a kezdetektől egészen a bemutatóig.
Hírek
November 3-án, péntek délután három órakor temetik Gregor Józsefet a szegedi Belvárosi Temetőben; a művész búcsúztatásán részt vesz Hiller István oktatási és kulturális miniszter - tájékoztatott az önkormányzat protokollfőnöke.
Hírek
November 3-án 19.30-kor ad koncertet Bacsó Kristóf szaxofonos és zenekara az IBS Színpadon, a Raiffeisen Jazz Klub rendezvényeként. Az est vendégszólistája Oláh Kálmán zongorista lesz.
Hírek
Családi musicalként mutatja be Fekete István Vuk című regényét pénteken a Rock és Musical Színház társulata. „Fekete István művéhez mi egy szellemes, játékos világlátást adtunk hozzá, ebből hoztunk létre olyan családi darabot, amely minden korosztály számára jó szórakozást jelenthet" – mondta szerdán Miklós Tibor, a társulat vezetője.
Hírek
Magyarországot is érintő európai koncertturnéra indul jövő nyáron a Genesis, a „klasszikus” hármas összeállításban. A másfél évtizedes kihagyás után ismét útra kelő legendás együttes „Turn It On Again” elnevezésű koncertsorozata a keddi londoni sajtótájékoztatón elhangzottak szerint 2007. június 11-én kezdődik a finnországi Helsinki olimpiai stadionjában.
Hírek
A tavalyi sikerre való tekintettel a Roland East Europe és a Filmmúzeum idén is megrendezi a Bárzongorista gálát, mely (immáron negyedik alkalommal) nemcsak a régi pesti kávéházak hangulatát idézi, de egy elfeledett szakma még élő nagymestereit is szeretné bemutatni a nagyközönségnek.
Hírek
Nagy érdeklődés előzi meg a december 26-án, a megújult Budapest Kongresszusi Központban rendezendő karácsonyi koncertet, amelyen együtt játszik Vásáry Tamás és Érdi Tamás.
Hírek
A magyar klasszikus zene és dzsessz előadóinak teljesítményét elismerő ez évi díjakat gálaest keretében pénteken este adják át Budapesten, a Művészetek Palotájában. A nyertesek nevét is ezen a napon hozzák nyilvánosságra.
Hírek
Először ad koncertet Magyarországon a Világ Fesztiválkórus (World Festival Choir). Az együttes november 29-én opera-gálaesten lép fel a fővárosi Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Hírek
Music Forum címmel zeneszerzői versenyt indítanak útjára november 10-én, pénteken Budapesten, a Művészetek Palotájában; a döntőt 2008-ban tartják, akkor szólalnak majd meg a nyertes darabok.
Hírek
Örök nyugalomba helyezték Gregor József operaénekest pénteken Szegeden, a belvárosi temetőben, római katolikus szertartás szerint; a művészt a család és a rokonok mellett több mint ezer tisztelője kísérte el utolsó útjára.
Hírek
Shakira, a gyönyörű kolumbiai énekesnő minden lényeges díjat elnyert a 7. Latin Grammy-díjkiosztón.
Hírek
Újabb feledhetetlennek ígérkező dzsesszkoncertnek ad otthont az ország második legnagyobb kulturális központja, a debreceni Kölcsey Központ november 21-én. A világhírű francia hegedűművész-zeneszerző Jean Luc Ponty, valamint a szintén világszerte elismert német zongoraművész-zeneszerző Wolfgang Dauner hazánkban idén először áll együtt színpadra.
Hírek
Koncz Zsuzsa december 2-án először lép fel a Budapest Sportarénában: az egész életművét átfogó koncerten ott lesznek régi barátai, munkatársai, köztük Bródy János és Tolcsvay László - tájékoztatta az énekesnő keddi sajtóértekezletén az újságírókat.
Hírek
Megjelent Miklósa Erika lemeze, melynek címe Az ég szabad! A világhírű operaénekes a dalok különleges hangzásvilágát és a szövegek mély mondanivalóját tökéletesen közvetíti a hallgatók felé, ezért az albumon található tizenhárom dal nem hallgatható csupán háttérzeneként.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben.
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ