Hírek
Már úgy tűnt, hogy több, mint három évtizeddel Jimi Hendrix halála után sikerült rendezni minden vitát az amerikai gitárzseni öröksége körül, most azonban újabb perrel fenyegetőzik a család.
Hírek
Október 31-én kedden 19-órakor ad koncertet a The Colors együttes a Jövő Háza Központ - Teátrumban. A nagyszabású lengyel-amerikai produkció – a legendás lengyel Krzysztof ¦cierański és a nagyszerű chicagói Paul Wertico Quartet közös formációja – első európai turnéja Magyarországon indul.
Hírek
Október végén és november elején mindent elsöprő létszámban teszik tiszteletüket az amerikai mainstream és avantgárd dzsessz képviselői az A38 Hajón. A sort a földbe döngölő koncertjeiről elhíresült jazz-funk trió, az LMT Connection nyitja meg, majd a soul-jazz különleges képviselője, a basszusgitáros-énekes Me'shell Ndegeocello következik.
Hírek
November 12-én vasárnap 20.30-kor a Szabó Dániel Trió ad koncertet a Zeneakadémia Kistermében.
Hírek
Ha a világzenei és ethno-contemporary műfaj kerül szóba, neve megkerülhetetlen, hiszen sarokpillére ennek a szerteágazó, dinamikus zenei irányzatnak itthon és a világban egyaránt. A muzsikus november 5-én ad koncertet a MU Színházban.
Hírek
Október 28-án – tizenöt év után újra egy színpadon – lép föl a kecskeméti Úzgin Üver és a san franciscói Sabot együttes a Merlin Színházban.
Hírek
A Besh o droM alakulása óta, azaz hat év alatt a magyarországi világzene legnépszerűbb zenekarává vált. Eddig megjelent három lemeze, sodró lendületű koncertjei térdre kényszerítenek kényes kritikust és táncolni vágyó hallgatót egyaránt.
Hírek
Könyvet ír Placido Domingo, a legendás „Három Tenor" egyike, és ebben felfedi az opera titkait. A könyv munkacíme Az opera élvezete lesz és a tervek szerint 2009 elején jelenik meg.
Hírek
Shakira, a latin zene legnagyobb sztárja, 2007. március 5-én a Papp László Budapest Sportaréna vendége lesz.
Hírek
Túl vagyunk már a felén, de még így is hátra van öt nap, és jónéhány nagy durranás. De mielőtt előre szaladnánk nézzük meg, mi történt az elmúlt napokban.
Hírek
Opera az Operáért címmel rendeznek november 11-én gálakoncertet az Andrássy úti Ybl-palotában - hangzott el csütörtökön az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.
Hírek
Október 17-én 19.30-kor az Oláh Kálmán-Bacsó Kristóf-Sébastien Boisseau alkotta trió –Fitting című albumának megjelenése okán – koncertet ad a Zeneakadémia kistermében. A rendezvényt a Sambosi Bt. szervezi.
Hírek
Várhatólag 2008 őszén megkezdődik a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri épületének felújítása – jelentette be szerdai sajtóértekezletén Batta András, az intézmény rektora.
Hírek
Az A38 Hajó sajnálattal közli, hogy Joey DeFrancesco október 31-i koncertje a művész betegsége miatt elmarad. A budapesti koncertet menedzsere ígérete szerint Joey DeFrancesco nyári európai turnéja keretében pótolja ugyanott, vagyis a hajón.
Hírek
Október 25-én került a boltokba Lovasi András „hobbizenekara”, a Kiscsillag bemutatkozó nagylemeze, a Greatest Hits vol. 1., melyet egy háromszámos maxilemez harangozott be néhány héttel korábban. A hanghordozót az idén életre hívott, Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó adja ki.
Hírek
Október 26-án Genfben, a Grand Casinóban ad ünnepi hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar.
Hírek
November 18-án, a Thirst magyarországi zárógáláján kiváló magyar zenészek és olyan igazi világsztárok szerepelnek egy színpadon, mint a Szigetről lemaradt Coldcut, a legendás De la Soul, a Groove Armada vagy éppen a Heineken Thirst Studio tavalyi világgyőztese, DJ Ronin.
Hírek
Október 25-én Carl Palmer, a progresszív rock dobzsenije egy év után visszatér az A38 Hajóra, hogy klasszikus ELP-, és nem kevésbé klasszikus saját szerzeményekkel bemutassa ördögi virtuozitását.
Hírek
A Latinos.hu koncertsorozata folytatásaként október 24-én 20-órától először lép fel Magyarországon a David Calzado y su Charanga Habanera az Almássy téren.
Hírek
Október 24-én 20-órakor a Lengyel Rádió Szimfonikus Zenekara és Kórusa híres kortárs lengyel zeneszerzők, kifejezetten a forradalom tiszteletére született műveivel emlékezik az 1956-os eseményekre a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Hírek
Széles palettát kínál az operakedvelőknek a Kolozsvári Magyar Opera társulat vendégszereplése, amelyre november 3-án, 4-én és 5-én kerül sor az Erkel Színházban.
Hírek
A Heineken Thirst Studio zenei tehetségkutató versenyen kiválasztott öt legjobb produkció tagjai elérkeztek a közös stúdiómunka megkezdéséhez.
Hírek
Bécsben, 1956 utolsó hónapjaiban, amikor a magyar emigránsok a legteljesebb bizonytalanságban éltek, s örültek, ha meleg ebédhez jutottak, egy fiatal karmester zenekar szervezésébe kezdett. Kiváló muzsikusok voltak közöttük: a Magyar Rádió, az Operaház és az Állami Hangversenyzenekar vezető művészei.
Hírek
Az A38 Hajó közép-európai dzsesszt és világzenét bemutató sorozata, a MOLtoVivace következő állomásán nagyszabású szaxofon-találkozóra kerül sor. A nyolcvanas-kilencvenes évek fúvós-sztárja, Jiøí Stivin legújabb projektjével érkezik, bemutatkozik a kitűnő lengyel szaxofonos, Adam Pieronczyk, a körítést pedig Grencsó István és zenekara szolgáltatja.
Hírek
November 24-én este 8-órakor ad koncertet a Modern Art Orchestra az Aranytíz Művelődési Központban. Az est folyamán a zenekar Fekete-Kovács Kornél: A Tölgy és a Méh című szerzeményét mutatja be.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ