Hírek
Október 24-én 20-órakor a Lengyel Rádió Szimfonikus Zenekara és Kórusa híres kortárs lengyel zeneszerzők, kifejezetten a forradalom tiszteletére született műveivel emlékezik az 1956-os eseményekre a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Hírek
Széles palettát kínál az operakedvelőknek a Kolozsvári Magyar Opera társulat vendégszereplése, amelyre november 3-án, 4-én és 5-én kerül sor az Erkel Színházban.
Hírek
A Heineken Thirst Studio zenei tehetségkutató versenyen kiválasztott öt legjobb produkció tagjai elérkeztek a közös stúdiómunka megkezdéséhez.
Hírek
Bécsben, 1956 utolsó hónapjaiban, amikor a magyar emigránsok a legteljesebb bizonytalanságban éltek, s örültek, ha meleg ebédhez jutottak, egy fiatal karmester zenekar szervezésébe kezdett. Kiváló muzsikusok voltak közöttük: a Magyar Rádió, az Operaház és az Állami Hangversenyzenekar vezető művészei.
Hírek
Az A38 Hajó közép-európai dzsesszt és világzenét bemutató sorozata, a MOLtoVivace következő állomásán nagyszabású szaxofon-találkozóra kerül sor. A nyolcvanas-kilencvenes évek fúvós-sztárja, Jiøí Stivin legújabb projektjével érkezik, bemutatkozik a kitűnő lengyel szaxofonos, Adam Pieronczyk, a körítést pedig Grencsó István és zenekara szolgáltatja.
Hírek
November 24-én este 8-órakor ad koncertet a Modern Art Orchestra az Aranytíz Művelődési Központban. Az est folyamán a zenekar Fekete-Kovács Kornél: A Tölgy és a Méh című szerzeményét mutatja be.
Hírek
Kirobbanó, minden eddigit felülmúló nemzetközi sikere van a Budapesti Fesztiválzenekar és Fischer Iván legújabb dupla Mahler CD-jének (2. „Feltámadás" szimfónia), amelyet a világ legtekintélyesebb szakfolyóirata, az angol Gramophone most megjelent novemberi száma a hónap lemezének választott.
Hírek
December 6-án és 8-án újra fellép Magyarországon a már többször is itt ünnepelt Chick Corea jazz-zongorista. Miklós napján a budapesti Kongresszusi Központban, két nappal később a debreceni Kölcsey Központban hallhatják rajongói két felvonásos hangversenyét, amely este hétkor kezdődik. Mindkét alkalommal a Magyar Telekom Zenekarral koncertezik, hogy a világon végigsöprő Mozart-évet a maga módján így zárja le…
Hírek
Oláh Kálmán, Szabó Dániel és Tony Lakatos lesz a sztárja annak a dzsessz koncertsorozatnak, amely október 17-én kezdődik a Zeneakadémián.
Hírek
Az Una Festa Italiana címet viselő koncerten az olasz könnyűzene Magyarországon legnépszerűbb énekesei legnagyobb slágereikkel örvendeztetik meg a dallamos zene magyar kedvelőit. Bobby Solo, Toto Cutugno, Annalisa Minetti és a Ricchi e Poveri a Papp László Budapest Sportaréna vendége lesz október 20-án este 8 órakor.
Hírek
Barbra Streisand jótékonysági célból hatalmas koncertsorozatot kezd szerdán este Philadelphiában, a 16 ezer férőhelyes Wachovia Centerben, noha immár hat éve visszavonult.
Hírek
Október 9-én este a Fesztivál Színházban lép pódiumra a hazai jazzélet egyik vezető egyénisége, Babos Gyula. A Hétfő esti jazz című sorozat ezúttal is rendkívüli élményt ígér, hiszen nemcsak a nagyszerű gitáros szokott csapata, a Babos Project Romani szerepel vele, hanem a Liszt Ferenc Kamarazenekar is.
Hírek
Kirobbanó sikerű koncertet adott hétfőn este Belgrádban a budapesti Monteverdi-kórus. A Kolár Éva által alapított és vezetett együttes a 38. belgrádi zenei fesztivál, a Bemus vendégeként lépett fel a szerb fővárosban igen változatos – és éppen ezért hallatlanul nehéz – programmal, amely a német romantikától Bartók és Kodály művein át kortárs magyar alkotók kórusaiig terjedt.
Hírek
Könyvet ír Placido Domingo, a legendás „Három Tenor" egyike, és ebben felfedi az opera titkait. A könyv munkacíme Az opera élvezete lesz és a tervek szerint 2009 elején jelenik meg.
Hírek
Shakira, a latin zene legnagyobb sztárja, 2007. március 5-én a Papp László Budapest Sportaréna vendége lesz.
Hírek
Túl vagyunk már a felén, de még így is hátra van öt nap, és jónéhány nagy durranás. De mielőtt előre szaladnánk nézzük meg, mi történt az elmúlt napokban.
Hírek
Opera az Operáért címmel rendeznek november 11-én gálakoncertet az Andrássy úti Ybl-palotában - hangzott el csütörtökön az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.
Hírek
Október 17-én 19.30-kor az Oláh Kálmán-Bacsó Kristóf-Sébastien Boisseau alkotta trió –Fitting című albumának megjelenése okán – koncertet ad a Zeneakadémia kistermében. A rendezvényt a Sambosi Bt. szervezi.
Hírek
Várhatólag 2008 őszén megkezdődik a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri épületének felújítása – jelentette be szerdai sajtóértekezletén Batta András, az intézmény rektora.
Hírek
„Szabadon használható dalok: béküléshez, váláshoz, evéshez, alváshoz, szerelmeskedéshez, egyedülléthez, vagy akár zenehallgatáshoz. Autózáshoz egy-kettő kicsit halk" – így jellemzi Presser Gábor nagy érdeklődéssel várt új szóló lemezét, amely „12” címmel most jelent meg, és amelyről hétfőn tartott zenével körített sajtótájékoztatót a Vígszínházban.
Hírek
Várhatóan november 6-án jelenik meg Eric Clapton és JJ. Cale The Road To Esconido című, első közös lemeze. Az új lemezen tizennégy dal hallható majd, amelyek felvételeit 2005 augusztusában készítette el a két gitárfenomén Kaliforniában.
Hírek
Kiosztották a Tehetséges Magyarországért Alapítvány tavasszal kiírt első zeneszerzői pályázatának díjait a Bartók Béla Emlékházban. A pályázatra 16 zeneszerző és fiatal komponistajelölt 54 munkát küldött be.
Hírek
Párizsban október 7-én rendezik meg a kulturális intézmények Fehér éjszakáját, amelynek rendezvénysorozatába a Párizsi Magyar Intézet is bekapcsolódik. A Fehér éjszakák/Nuit blanche elnevezés arra utal, hogy ilyenkor a kulturális intézmények akár éjfélig vagy még tovább is várják a látogatókat, hasonlóan a budapesti múzeumok nyári késői nyitvatartásához.
Hírek
Az 1703-1711 közötti magyar szabadságharc korának zenéjét őrzi a vajai Rákóczi Tárogató Együttes, amelynek tagjai ott lesznek a törökországi száműzetésben 1735-ben elhunyt vezérlő fejedelem hamvai hazaszállításának 100. évfordulóján rendezett kassai emlékünnepségen is.
Hírek
Nagyon izgalmasnak ígérkezik az Óbudai Társaskör idei Operamesék sorozata, hiszen a hét előadáson A kékszakállú herceg várának hét ajtaját nyitják fel. Egy-egy este témáját az ajtók mögött rejlő, az emberi élet teljességét átfogó világ kínálja, amely operarészletek segítségével, ismert művészek és pályakezdő, fiatal tehetségek előadásában elevenedik meg, októbertől egészen május közepéig.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ