Hírek
Paul McCartney, Mick Jagger, Cliff Richard, Elton John, és George Martin, a Beatles producere után újabb pop-rock legenda került be a brit „lovagok" klubjába: a királynői megtiszteltetés ezúttal Tom Jones-t érte.
Hírek
A Rolling Stones elpusztíthatatlan rock-nagyapói rendületlenül kaszálnak, bár aligha valószínű, hogy még motiválná őket a pénz: idei amerikai turnéjukkal saját, 11 évvel ezelőtti rekordjukat döntötték meg, minden idők legnagyobb bevételét hozó koncertkörútjával.
Hírek
Debrecenben már szerdán megkezdődött a 2005. év búcsúztatása, amikor is 7500-an látogattak ki a Nox együttes koncertjére a debreceni Főnix Rendezvénycsarnokba - mondta Kósa lajos, Debrecen polgármestere csütörtökön Debrecenben.
Hírek
2006-ban ünnepli a világ Mozart születésének 250. évfordulóját. Ezúttal nem túlzás „világról” beszélni, hiszen Londontól Torontóig, Moszkvától Sydneyig és természetesen Salzburgtól Bécsig már most nyáron minden zenekar és énekes, minden koncertterem és operaház az évforduló lázában tervezi jövő évi programját. A legfelkészültebbek már rég túl vannak a tervezés fázisán – elég csak egy futó pillantást vetni e témában az Internetre – és a legizgalmasabb előadásokra már most le lehet foglalni a jegyeket.
Hírek
Idén nem csak a szilveszteri Operabál vendégei, hanem az Andrássy úton sétálók is láthatják a műsort, nomeg magát a báli forgatagot is, méghozzá élőben.
Hírek
250 éve született. Ünnepségek, magyarázatok. Hogy Mozart volt az első popsztár. Amiben van valami. Tízévesen Londonban kocsmákban kellett zenélnie apja parancsára, na most ott nem jöhetett elő kontrapunktokkal, hogy ne verjék meg, ott a jónép kedvére kellett zenélni. És ő megtalálta a hangot. S attól fogva később is.
Hírek
Harmadszor zárja koncertévadját Miczura Mónika zenei produkciójával a Trafó. A spirituális utazással is felérő Mitsoura album élő előadása mind zeneileg, mind képileg felemelő élmény. Az indiai zenei hatások és a zenekar mögött látható, képzőművészek által készített hatalmas motívumok varázslatos világba repítik el a hallgatóságot. A koncerten a zenekar készülő új lemezéről is hallható lesz néhány dal.
Hírek
Aki kedvet érez hozzá, látogasson el a Trafóba 2005. december 28-án, ahol este 8-órai kezdettel előszilveszteri koncertet hallhat. S az est főszereplője – a jó hangulat mellett – az Egy Kiss Erzsi Zene lesz.
Hírek
Sokakat zavar a diszkókból kihallatszó fülsiketítő zene - erre a gondra találtak megoldást Ausztráliában, ahol a hangtalan zenés szórakozóhelyek kezdenek divatba jönni.
Hírek
A Modern Art Orchestra, Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző új együttese december 28-án, szerdán este tartja bemutatkozó koncertjét a Thália Színházban. A koncert vendégművésze lesz Zsédenyi Adrienn, Winand Gábor és Szakcsi Lakatos Béla.
Hírek
Nemcsak a szülőket és a gyermekeket, hanem az unokákat is várja a már hatvanéves Hobo, azaz Földes László december 25-én nyolc órára a Petőfi Csarnokba az együttes 28. karácsonyi koncertjére.
Hírek
Eminem, a szabad szájú rapper, aki a visszavonulását ügyesen lebegteti, Anglia után az amerikai slágerlistát is vezeti a Curtain Call című válogatáslemezével, amelyből 441 ezret adtak el az első héten.
Hírek
A jazz, a világzene és a népzene egyik legszínvonalasabb hazai képviselője, a Makám együttes Herczku Ágnessel és Szakóki Ágival ad koncertet december 22-én az A38 hajón, előttük pedig Lakatos Róbert felvidéki brácsaművész és a Rév együttes mutatkozik be.
Hírek
Mosonmagyaróvár és Burgenland közös zenei attrakciót indít útjára jövőre, a magyar-osztrák határ innenső és túlsó oldalát összekötő „zenehíd" uniós támogatással épül - mondta Nagy József esperes-plébános.
Hírek
Nem a 100 tagú cigányzenkarként ismert együttes lépett fel december 27-én este nagy sikerrel Belgrádban, ahogy azt a Tanjug szerb hírügynökség alapján jelentette az MTI - közölte Buffó Rigó Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar Országos Kulturális és Közművelődési Egyesület elnöke pénteken az MTI-vel.
Hírek
Óriási sikerrel szerepelt a budapesti 100 tagú cigányzenekar szerdán este Belgrádban, a Száva Központban. A szerb főváros több mint ezer férőhelyes hangversenyterme zsúfolásig megtelt és a maga nemében egyedülálló együttes minden egyes számát kitörő tapsvihar fogadta.
Hírek
Mariah Carey – a gigasztár. Nála több lemezt csak Presley és a Beatles-ek adott el. Tizenöt év alatt 300 milliót csinált. Pedig volt már padlón is, például mikor az EMI felbontotta szerződését (2002-ben, a Glitter című lemez bukása után. Ma már mindenki azt keresi…). Most pedig – új albumával (Emancipation of Mimi) - megint a csúcson. Hogy csinálta?
Hírek
Az immár hagyományos bécsi újévi koncertet január 1-jén most első ízben immár több, mint 50 országban láthatják - összesen mintegy 53 millió tévénézőhöz jut el.
Hírek
Phil Spector, a rock and roll, a popzene és a soul kiemelkedő producere, e stílusok nagy pártfogója nem várhatja ünnepi hangulatban 65. születésnapját. Érthető, gyilkossággal vádolják, még ha nem is egészen világosak az ügy részletei.
Hírek
A HanukaFest ünnepet idén is megrendezi három zsidó ifjúsági szervezet, a Marom, a Kidma és a Somer, vasárnap, majd szerdán este 9-től a Kuplung nevű szórakozóhelyen.
Hírek
2003-és 2004. évről elmaradt, átsorolásból adódó bérkülönbözetet fizethet ki a Magyar Állami Operaház 661 érintett közalkalmazottjának. – Az alábbiakban a Magyar Állami Operaház közleményét olvashatják.
Hírek
Az év során megjelent lemezfelvételek közül Ray Charles Genius and Friends című albumának örülne karácsonyi ajándékként a legtöbb amerikai - legalábbis ez derül ki az amerikai VH1 zenés tv játékában, ezer 20-49 év közötti zenerajongó bevonásával készített felmérésből.
Hírek
Mahmúd Ahmadenizsád iráni elnök utasította az állami televíziót és rádiót: ne sugározzanak "dekadens" nyugati zenét, támogassák inkább a nemzeti, illetve az iszlám forradalmat idéző zeneműveket.
Hírek
Az Eisenach melletti Wartburgban jövőre újra megrendezik a 800 évvel ezelőtti legendás dalnokversenyt: akárcsak 1206-ban, 2006-ban is dalnokok mérik össze tudásukat a történelmi várfalak között - jelentette be a városvezetés.
Hírek
2006. január 1-jén, vasárnap 19- órakor kerül megrendezésre – a budapesti Olasz Kultúrintézet koncerttermében – a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar Újévi hangversenye. Az Olasz Nagykövetség és az Olasz Kultúrintézet által szervezett est első felében felcsendül Rossini: A tolvaj szarka nyitánya, Boccherini: Éjszakai őrjárat Madridban, Mahler: Adagietto, Strauss: Denevér nyitánya.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Az igazak álma! Az igazaknak nem volna szabad aludniuk."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ