Hírek
Több, mint kétszáz évvel keletkezése után vasárnap este volt a stuttgarti állami operaházban az Aeneas i Carthago (Aeneas Karthágóban) című barokk opera németországi ősbemutatója.
Hírek
Az Óbudai Nyár programsorozatának keretében a Budapest Klezmer Band július 7-én, pénteken, a Budapest Ragtime Band pedig 8-án, szombaton 19-órától lép fel az óbudai Fő téren.
Hírek
László Attila két formációval, kitűnő magyar zenész társaival játszik legújabb,Just trust című albumán, ami július elején lát napvilágot a Tom-Tom Records kiadásában.
Hírek
Lezárult az álomsláger-kutatás második fordulója. Az alomslager.origo.hu oldalon regisztrált tízezernyi felhasználó a versenyben lévő ötszáz dalból négyszáznegyvenet már elbúcsúztatott. A július 31-ig tartó következő forduló végén – a versenyben maradt hatvan dalból – már csak tíz maradhat, és szeptember elejére eldől, melyik dal Magyarország kedvenc slágere.
Hírek
Július 5-én, szerdán 20-órakor a Shannon.hu ír világzenei estet ad – a Shannon World Dance Company világtáncával megfűszerezve – a Benczúr Kertben.
Hírek
A hosszú, csontig hatoló, kilátástalan esőzések ellenére közeledni látszik a nyár - ha a meteorológiai nem is, de a csillagászati mindenképp. Nemsokára elérkezik a nyári napforduló pillanata, és ennek örömére június 15-étől az A38 Hajó tetőterasza teljes gőzzel üzemelni kezd.
Hírek
Elektronikus-zenei sorozatot ígér az A38 Hajó szervezőgárdája a nyárra. A most megnyílt tetőteraszon egymást váltják a DJ-programok, koncertek.
Hírek
Július 20. és augusztus 17. között kerül megrendezésre a Nyáresti Gipsy Jazz Fesztivál a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán.
Hírek
Csaknem teltházas koncertet adott Sting a Papp László Sportarénában kedden este. A sztár a Broken Music Tour nevű koncertsorozat keretében látogatott el Magyarországra.
Hírek
Madonna két koncertet ad Prágában: a nagy érdeklődésre való tekintettel szeptember 7-én is színpadra lép az énekesnő, s erre koncertre csütörtökről péntekre virradó éjszaka kezdik árulni a jegyeket néhány benzinkútnál - jelentette be kedden Petr Novák, a popsztár prágai fellépését szervező Interkoncerts iroda képviselője.
Hírek
A tizenkilenc évvel ezelőtti, eredeti felállásban, a korai Kispál dalok legjobbjait válogatva lép fel az augusztus 23-26-ig tartó Szegedi Ifjúsági Napokon a Kispál és a Borz.
Hírek
A könnyűzene nyugati sztárjait szinte megszégyenítve, szerény becslések szerint 150 ezres tömeg elõtt tartott szombat este koncertet Belgrádban Szerbia elsõ számú popcsillaga, a Ceca művésznevén ismert Svetlana Raznatovic, a leghírhedtebb délszláv szabadcsapatvezér, Arkan özvegye.
Hírek
Új helyen felállított színpaddal és megváltozott tömegközlekedéssel várják a látogatókat a Felvonulási téri 10. Kapcsolat koncertre. Az ingyenes rendezvényre több százezer látogatót várnak a szervezők. Az immáron tizedik alkalommal megtartott koncert sztárvendége Pink, a 26 éves, Grammy-díjas amerikai énekesnő.
Hírek
Az Emil.RuleZ! Magyarország egyik legegyénibb, legviccesebb és leghűvösebb zenekara. A trió közel tíz év örömzenélés után aratott elképesztő sikert a Zazie az ágyban című számmal és az azt követő, azonos című lemezzel. Az együttes július 5-én, szerdán 21-órai kezdettel ad koncertet az A38 Hajón. A föllépésre a belépés díjtalan.
Hírek
Billy Idol, brit rockénekes július 13-án a Petõfi Csarnok szabadtéri színpadán ad koncertet magyar rajongóinak.
Hírek
A komolyzene megnyugtató hatása segített ki egy elefántot a súlyos depresszióból a zágrábi állatkertben.
Hírek
A populáris jazz-rock-funky stílus egyik legjelesebb képviselője, az 1981-ben alakult Clarke - Duke Project július 13-án a Jövő Háza Teátrumban ad koncertet.
Hírek
Nemcsak színpadi stílusával, a hangszerek között végzett pusztításaival döntögeti évtizedeken át az élõ zene határait, hanem azzal is, hogy megtalálta a tökéletes találkozási pontokat a klasszikus és a rock-zene között, sõt, még sokak számára testközelbe tudta hozni a legmodernebb kortárs törekvéseket is.
Hírek
A Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán koncertezik július 5-én Morissey, a brit alternatív rockzene legendája, a The Smith együttes egykori frontembere.
Hírek
Madonna és Tiesto albumai, a foci vb-hez kapcsolódó dalok, koncertfelvételek - ezek a koranyár Magyarországon is elérhető lemezújdonságai.
Hírek
Kerekedik a Nagyszínpad programja, ahol ott sorjázik már a nagy nevek között, a Radiohead, a Franz Ferdinand, a Scissor Sisters, a Placebo, a Rasmus, a Theraphy?, Jovanotti és sokan mások. Napokban bővült a sztárlista: a Prodigy, az Iggy & The Stooges, a sex pistols-os Glen Matlock, Gomez, a Sons and Daughters és a Living Colour csatlakozott a Nagyszínpad sztársorához.
Hírek
Az ötvenes és hatvanas évek legendás magyar filmslágereit idézi fel június 26-án, hétfõn este nyolc órai kezdettel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Cotton Club Singers és Marót Viki a Nova Kultúr zenekarral. Az előadás rendezője Koltai Róbert, aki több elhangzó dalban is közreműködik.
Hírek
A Nyugat-Európában bejáratott parti- és elektronikuszenei rendezvénysorozat idén Magyarországra is megérkezett. A Petõfi Csarnokban tartott buli után a sorozat az A38 Hajóra teszi át székhelyét, hogy július folyamán öt hétvége alatt felforgassa a szcénát.
Hírek
Pink amerikai énekesnő és a brit Tarantinos együttes kitűnő produkciójának köszönhetően ismét nagy siker volt a vasárnap esti 10. Kapcsolat koncert a Felvonulási téren. A még csak gyülekező tömeg ovációban részesítette az elsőként fellépő Nox együttest is.
Hírek
Vakító szőkeség, rockerlányhoz képest elegánsan öltözve, újságírók számára kellemes csevegőpartner - ez derült ki Pinkről, a vasárnapi Kapcsolat koncert amerikai sztárvendégérõl szombat esti röpke húszperces sajtóértekezletén..
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Diplomata az,aki megjegyzi egy nő születésapját, de elfelejti a korát."
Szép Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ