Hírek
Bozóki András kulturális miniszter egyeztetést kezdeményezett hétfőn az Operaház modernizációs menetrendjéről a dalszínház vezetésével, a szakszervezettel és a közalkalmazotti tanáccsal - közölte a szaktárca sajtóirodája.
Hírek
Lemezbemutató koncerten lép fel Oláh Ibolya Megasztáros társaival a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 17-én - hangzott el az énekesnõ hétfõi sajtóreggelijén.
Hírek
Mintegy 140 ezer rajongót vonzott a második Rock in Rio fesztivál Lisszabonban a hétvégén.
Hírek
A Sambosi Bt. idén is megrendezi a Nyáresti Jazzkoncertek című sorozatát a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán, július 20. és augusztus 17. között. Ennek keretében a többi között az osztrák és szlovák zenészekből álló No Limit Gipsy Jazz Quartet, a Pecek Lakatos Trió, a Szőke Nikoletta Kvartett, Tony Lakatos, a Szakcsi Trió, a Pozsár Eszter Trans-formation, Szalóki Ágnes(képünkön) és zenekara, az Oláh Kálmán zongoratrió és Kathy Horváth Lajos hegedűművész lép majd a színpadra.
Hírek
Június 7-én szerdán 20-órakor lesz Milagros Pińera & Sanmera koncertje az Almássy téri Szabadidőközpontban.
Hírek
Az Operában a jelenlegi egyeztetés szerint a következő évadban, gazdasági okokból, a tervezett 315-nél félszázzal kevesebb előadást játszanak majd - közölte az intézmény műsorigazgatója a 2006-2007-es évad műsortervét ismertető sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.
Hírek
Billy Walker amerikai country-énekes közlekedési baleset áldozata lett.
Hírek
Több, mint 12 ezer ember a Budapest Sportarénában és több millióan a képernyők elõtt: a TV2 harmadik Megasztár tehetségkutató versenyének döntője igazi megaesemény volt. Győztese a 20 éves vajdasági Rúzsa Magdolna lett, aki egy berendezett vadonatúj lakóparki lakás, egy autó, valamint lemezszerződés tulajdonosa lett.
Hírek
Jogellenesnek minõsítette szombati közleményében A nürnbergi mesterdalnokok szombat esti premierje elõtt tervezett figyelmeztetõ sztrájkot a Magyar Állami Operaház fõigazgatója.
Hírek
Május 27-én szombat 20-órakor az Almássy Téri Szabadidőközpontban két helyszínen is koncertet adnak. A nagy teremben a Somos zenekar játszik moldvai csángó zenét. A másik helyszínen egy igazi kuriózum, a Técsõi Banda játszik.
Hírek
A latin-pop sztárja, Ricky Martin május 24-én, szerdán a Budapest Sportarénában ad koncertet.
Hírek
Május 19-én, pénteken 20.30-kor a Trafóban ad koncertet a világ legjobb dobosai között számon tartott Joey Baron.
Hírek
Daniel Barenboim lesz a milanói La Scala operaház állandó karnagya - jelentette be maga a világhírű karmester, a berlini Staatsoper (Unter den Linden) főzeneigazgatója hétfõn Milánóban.
Hírek
A Fővárosi Munkaügyi Bíróság hétfõi döntése szerint jogszerű és jogos volt az operaházban május 20-án megtartott sztrájk - tájékoztatott az operaházi sztrájkbizottság vezetõje.
Hírek
Indul Magyarország legnagyobb slágervadászata, hogy szeptemberre kiderüljön, melyik dal minden idők legjobb magyar slágere. Az alomslager.origo.hu oldalon, az első fordulóban, a korábban megadott 400 slágerhez a játékban résztvevők további százat javasolhattak. Az így kialakult 500-as lista minden egyes remekműve esélyes tehát mostantól arra, hogy az ország kedvence legyen.
Hírek
Sokéves hagyományoknak megfelelően az idei VOLT-on is speciális kiadással jelentkezik a budapesti Ablak-A-Dubra rendezvénysorozat. A CHI Recordings ezúttal a „házi dj-k”, Fine Cut Bodies, Naga és Beta mellett két igazi kuriózumfellépőt ígér péntek éjszakára, július 7-én: Dave Tippert és Jahcoozi-t!
Hírek
Tudomásul veszi Kesselyák Gergely fõzeneigazgató lemondását Hegyi Árpád Jutocsa, a Magyar Állami Operaház (MÁO) fõigazgatója, aki errõl kedden közleményben tájékoztatott.
Hírek
Madonna vasárnap Los Angelesben megkezdte legújabb, három hónapos világturnéját, s ebben az sem zavarta meg, hogy az ottani színpadi alkalmazottak szakszervezetük felhívására éppen sztrájkot tartottak.
Hírek
Május 26-án pénteken 19-órakor a kelet- és közép-európai dzsesszt és világzenét bemutató MOLto Vivace sorozat aktuális koncertjén a kitűnő basszusgitáros, Vasvári Pál legújabb magyar-lengyel projektje hallható, illetve a fiatal tagokból álló Tropical Transform Quintet(képünkön) lép föl.
Hírek
Elindult az első magyar online gitár-oktató honlap, Nagy Dávidnak a Pokolgép nevű együttes gitárosának, és Dénes Viktornak a Contrast nevű zenekar gitárosának köszönhetően.
Hírek
Az elõzetes bejelentésnek megfelelõen húsz perces figyelmeztetõ sztrájkot tartottak az Operaházban szombaton este A nürnbergi mesterdalnokok díszbemutatója elõtt, így a darab az eredetileg meghirdetetthez képest 30 perccel késõbb kezdõdött.
Hírek
Június 2-án 19.30-tól a Trio Midnight koncertjét élvezhetik a Raiffeisen Jazz Klub IBS Színpadán. Az est vendégszólistája: Fekete-Kovács Kornél trombitaművész lesz.
Hírek
Május 31-én a Papp László Sportarénában koncertezik minden idők egyik legnépszerűbb rockbandája, a Guns N'Roses.
Hírek
A Magyar Állami Operaház (MÁO) főigazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa, Kesselyák Gergely főzeneigazgató és Keveházi Gábor balettigazgató megállapodott abban, hogy a következő hetekben kizárólag az Operaház alkotómunkájáról tájékoztatják a közvéleményt - erről Várkonyi Judit, az intézmény megbízott sajtóreferense értesített csütörtökön.
Hírek
Világsztárokkal ünneplik az idén negyven éves montreux-i jazz fesztivált, amelyre június 30. és július 15. között kerül sor. Olyan sztárok lépnek fel a Genfi-tó partján lévő nagyvilági városban, mint a Deep Purple, BB King, Sting, Bryan Adams vagy Simply Red(képünkön).
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál."
Abraham A Santa Clara
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ