Hírek

Díjátadóval és gálahangversennyel zárult vasárnap a Cziffra György Fesztivál. Az Életműdíjat idén Perényi Eszter hegedűművész és Lantos István zongoraművész kapta, Tehetség-díjjal jutalmazták Eszenyi Zsombor klarinétművészt és Berecz Mihály zongoraművészt, valamint három ifjú tehetséget is elismertek - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Mások mellett a perzsa-izraeli Liraz, a portugál António Zambujo, a Maliból érkező Amadou & Mariam lesz az idei Budapest Ritmo sztárfellépője. A rangos világzenei fesztivált április 7-től 9-ig rendezik három belvárosi helyszínen.

Hírek

Ma van A Dal 2022 első elődöntője, amelyben a dalok akusztikus hangszerelésben hangzanak el. A Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban tíz produkció látható.

Hírek

Március 5-én a győrsági régi temetőben helyezik örök nyugalomra Veér István Liszt Ferenc-díjas klarinétművészt, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és fúvósötösének nyugalmazott tagját - közölte a család az MTI-vel kedden.

Hírek

Szombaton rendezik A Dal 2022 első elődöntőjét. A négy válogató adásból továbbjutott húsz produkció két műsorban, akusztikus hangszereléssel versenyez a döntő nyolcas mezőnyébe kerülésért.

Hírek

Koncertekkel, emléktábla-avatással és kiállítással emlékeznek meg kedden Nagykanizsán arról, hogy ötven évvel ezelőtt alapították Magyarország egyik első dzsesszklubját.

Hírek

Ma van A Dal 2022 negyedik, utolsó válogatója, a Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban ismét tíz produkció látható.

Hírek

Az ország egyetlen dalválasztójának utolsó válogatójában újabb extra produkciót láthatnak a Duna nézői: szombat este Ferenczi György A Dal 2022 zsűritagja lép színpadra lánya, valamint az 1-ső Pesti Rackák társaságában.

Hírek

Második alkalommal lépnek színpadra az Óbudai Danubia Zenekarral a Felzárkózó települések program falvaiban zajló zenei esélyteremtő foglalkozásokról érkező gyermekek február 19-én Budapesten, a Zeneakadémián.

Hírek

A hazai könnyűzenei élet meghatározó gitárosa, Tátrai Tibor lesz A Dal 2022 szombati harmadik válogatójában az extra produkció. A zenész az élő showban vadonatúj formációjával, a Godfater.-rel lép színpadra.

Hírek

Mendelssohn és Mozart művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtöki koncertjén Francois Leleux oboaművész szólójával és vezényletével a budapesti Müpában.

Hírek

Pádár Szilvia a Kismadár című dallal nyerte A Dal 2022 második válogatóját szombaton.

Hírek

Kétszáz jelentkezés érkezett az első Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyre, amelyet hegedű, brácsa és cselló kategóriában rendeznek június 17. és 26. között Debrecenben.

Hírek

Április 3-án rendezi a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével a Mozart-napot a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Holtversenyben Oláh Ibolya a Nem adom el, illetve a Third Planet a Táncol a világ című dallal nyerte A Dal 2022 első elődöntőjét szombaton, és ezzel bekerült a fináléba.

Hírek

A Magna Cum Laude fellépése lesz A Dal 2022 szombati első elődöntőjében az extra produkció. A műsor ezen szakaszába jutott versenyzők akusztikus verzióban adják elő dalaikat, az első tíz előadó szombaton látható 19 óra 35 perctől élőben a Dunán.

Hírek

Oláh Vilmos Liszt-díjas hegedűművészhez került az a 17. századi mesterhangszer, amelyen korábban Ligeti András Kossuth-díjas karmester és hegedűművész játszott.

Hírek

A Napfonat a Mint a zápor című dallal nyerte A Dal 2022 negyedik válogatóját szombaton.

Hírek

Bogányi Gergely zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat február 22-én Budapesten, a Müpában.

Hírek

Százszoros köszönet jelszóval harmadszorra indítja útjára 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, hogy ökumenikus karitatív missziójával köszönetet mondjon a koronavírus elleni védekezésben dolgozóknak és segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű, vagy gyógyulásra váró gyermekeknek, kórházaknak, árváknak.

Hírek

Az utolsó válogatóval folytatódik szombaton a dalválasztó a Dunán. A Dal 2022 zsűrije továbbra is a nézőkkel együtt keresi Magyarország slágerét.

Hírek

Február 18-án a Fonó Budai Zeneházban mutatja be Szabadon című új lemezét a Cimbaliband.

Hírek

Február 10-én lesz hetvenöt éves Sebő Ferenc Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, zenetudós, a táncházmozgalom egyik elindítója, a nemzet művésze. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A harmadik válogatóval folytatódik szombaton a dalválasztó a Dunán. A Dal 2022 zsűrije továbbra is a nézőkkel együtt keresi Magyarország slágerét.

Hírek

Február 10-én a Zeneakadémián, 17-én a Müpában ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar Kesselyák Gergely vezényletével.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ A lángész számára a földön csak egy hely van, ahol menedéket élvezhet, és ez – a sír."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ