Hírek

Ifj. Sárközy Lajos cigányprímás számára írt versenymű premierjét hallhatja a közönség a Danubia Zenekar zeneakadémiai sorozatának csütörtöki koncertjén.

Hírek

Újabb darabbal bővült az Omega együttes újrakiadási sorozata. CD-n és dupla LP-n megjelent az Égi jel anyaga, emellett Mindörökké Omega címmel egy könyv is napvilágot lát.

Hírek

A MÁV Szimfonikus Zenekar október 25. és 27. között Olaszország három városában vendégszerepel, Elena Casella vezényletével és Kinga Augustyn hegedűművész közreműködésével.

Hírek

A Kodály plusz hangversenysorozat koncertjével ér véget csütörtökön a Szervátiusz Szalon idei programsorozata, amely a 20 éves fennállását ünneplő Szervátiusz Alapítvány szervezésében valósul meg.

Hírek

Életének 70. évében vasárnap elhunyt Éri Péter Kossuth-, Liszt Ferenc- és Martin György-díjas zenész, népzenész, a Muzsikás együttes tagja - tudatta Facebook-oldalán a művész lánya és az Óbudai Népzenei Iskola.

Hírek

A 26 éves Berecz Mihály végzett az első helyen a 2023-as kissingeni Zongora Olimpián.

Hírek

A kortárs magyar jazzélet nemzetközileg elismert kiválóságai lépnek a román főváros közönsége elé október 3-6. között 5. Bukaresti Magyar Jazznapokon - közölte a Liszt Intézet bukaresti központja.

Hírek

Szörényi Szabolcs, a Kossuth-díjas Illés együttes, majd a Fonográf basszusgitárosa, zenei rendező szeptember 26-án lesz nyolcvanéves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Bartók Béla Concertója mellett Debussy és Ravel opusai szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar évadnyitó hangversenyén szeptember 25-én a Müpában.

Hírek

Ötlemezes életműsorozatban jelenteti meg a 75 éves Presser Gábor pályafutásának népszerű dalait a Hungaroton. A kiadványok az Omega- és LGT-számok mellett a színházi munkákból, és más előadóknak írt szerzeményekből is válogatnak.

Hírek

Öt kontinens 56 országának 308 fiatal muzsikusa jelentkezett az idei Kodály Zoltán nemzetközi versenyre, amely díjátadóval egybekötött gálakoncerttel fejeződött be Debrecenben - közölék a szervezők az MTI-vel pénteken.

Hírek

Először hangzik el Budapest új nagyzenekari nyitánya szombaton a Hősök terén. A Budapest 150. születésnapját ünneplő ingyenes szabadtéri koncerten Oláh Patrik Fusion című művének ősbemutatójával várja a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) a közönséget.

Hírek

Hat koncerttel jelentkezik augusztus 31. és szeptember 4. között a Fuga - Budapesti Építészeti Központban a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amelynek programjában nemzetközi kamarazenei mesterkurzusok is szerepelnek.

Hírek

Jelbeszéd 2.0 címmel ad koncertet Koncz Zsuzsa 2024. április 13-án a Papp László Budapest Sportarénában - közölte a szervező Broadway Event kedden az MTI-vel.

Hírek

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Zeneművészeti Tagozata zenepedagógiai munkássága elismeréseként oklevelet adományozott Csizmadia Angelika csembalóművésznek, Fejes Antal csellótanárnak, művészpedagógusnak, Kaczmarczyk Adrienne zenetörténésznek, Sapszon Borbála karnagynak és Vavrinecz Veronika zenei könyvtárosnak - tájékoztatta a köztestület az MTI-t.

Hírek

Giuseppe Verdi Aida című operájának koncertszerű előadását olasz, koreai, brazil és román sztárokkal adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar október 26-án Riccardo Frizza vezényletével Budapesten, a Müpában.

Hírek

Sztárvendégekkel ad dupla születésnapi koncertet Charlie november 2-án és 3-án a Budapest Kongresszusi Központban.

Hírek

Vásáry Tamás zongoraművész, karmester estjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora című sorozata szerdán a Zeneakadémián. A koncerten Balázs János és Farkas Gábor zongoraművész is közreműködik.

Hírek

Négy bérlettel és az Óbudai Társaskörben új kamarazenei sorozattal várja a közönséget a 2023/24-es évadban a Szent István Filharmonikusok; az együttesnek az újjáépített Szent István Zeneház ad otthont.

Hírek

Meghirdette 2023/24-es évadát az Anima Musicae Kamarazenekar, amely három bérletsorozattal és Vivaldi Négy évszak című művéből készült új lemezzel várja a közönséget, továbbá külföldi meghívásoknak is eleget tesz.

Hírek

Hárfakiállítással, magyar és nemzetközi hárfaművészek, valamint fiatal tehetségek koncertjeivel várják az érdeklődőket a szeptember 29-én kezdődő 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválra, a Királyi Kastélyba.

Hírek

Szenzációszámba menő operabemutatók is szerepelnek az idei, október 11. és 22. között tartandó Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál programjában. A fesztivál zenetörténeti jelentőségű pillanatokkal, legendás együttesekkel és kortárs produkciókkal pezsdíti fel a fővárosi kulturális életet - tájékoztatta a Müpa az MTI-t pénteken.

Hírek

Száz dirigens mutatkozik be a Fricsay Ferenc Nemzetközi Karmesterversenyen, amely vasárnap kezdődik Szegeden - közölte Gyüdi Sándor, a megmérettetésen közreműködő Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója.

Hírek

Új évadját kezdi a Szegedi Szimfonikus Zenekar, amely bérletes előadási mellett közreműködik a Szegedi Nemzeti Színház zenés darabjaiban és számos vendégjátékon vesz részt - közölte Gyüdi Sándor igazgató a társulat pénteki évadnyitó társulati ülésén.

Hírek

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szandai Mátyás, a magyar dzsesszélet kiváló alakja. A több éve Párizsban élő nagybőgős 46 éves volt - közölte a Magyar Jazz Szövetség kedden közösségi oldalán.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ