Hírek

Újranyit koncerthelyszínként a budapesti Opus Jazz Club. A hely július 1-jétől, a kormány csütörtöki kormányrendeletével összhangban döntött így, élve a veszélyhelyzet megszűnte utáni lehetőséggel, amely 500 fő alatti rendezvények lebonyolítására vonatkozik.

Hírek

Új zeneművek megírására hirdet pályázatot 13 zeneművészeti kategóriában a Müpa.

Hírek

Öt bérlettel és két fesztivállal várja a közönséget Keller András és a Concerto Budapest a 2020/21-es évadban.


Hírek

Több ezer zenei szakembert és muzsikust várnak a szervezők az őszi budapesti Womexre. A világzenei expóra, amelyet október 21. és 25. között immár másodszor rendeznek a magyar fővárosban, elindult a regisztráció.

Hírek

Ősszel magyar vendégművészek, tavasszal a nemzetközi zenei élet rangos képviselői lépnek fel a pécsi Pannon Filharmonikusok 2020/2021-es évadában, amelynek az Ezüstcsillanás címet adta az együttes - közölte a zenekar az MTI-vel.

Hírek

Augusztus 20. és 30. között tartják az idei Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) koncertsorozatát hatvan magyar művész részvételével a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken.

Hírek

Közös koncertet a Charlie Band és a Tátrai Band a Papp László Budapest Sportarénában 2021. április 3-án.

Hírek

Új művek komponálására hívja a 18-35 év közötti magyar zeneszerzőket a Magyar Művészeti Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, az alkotásokat szeptember 1-je éjfélig várják.

Hírek

Több mint 200 lakóházba látogatnak el ingyenes szerenádjaikkal a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi júniusban Budapesten.

Hírek

Húsvéti dalciklusuk után újabb közös online munkával jelentkezik Gryllus Dániel és Lackfi János: a zeneszerző és a költő ezúttal pünkösdre írt dalt, amelyet előbbi a Várkert Bazár Facebookoldalán mutat be május 29-én este.

Hírek

Tizenegy bérletet kínál a Budapesti Fesztiválzenekar a 2020/21-es évadra, a zenei repertoár a régizenétől a legújabb zenéig terjed.

Hírek

Házhoz viszi a komolyzenét, közterületeken ad kamarakoncerteket a következő egy hónap során a Savaria Szimfonikus Zenekar - közölte hétfőn sajtótájékoztatón a zenekar igazgatója.

Hírek

Világszerte és Magyarországon is nőtt a hangfelvételpiac bevétele 2019-ben. Nemzetközi téren 20,2 milliárd dollár folyt be, itthon 1,4 milliárd forint.

Hírek

Elkezdődött a közönségszavazás a Petőfi Zenei Díj jelöltjeire. Az elismerések átadóját augusztus 18-án Zamárdiban, a Strand Fesztivál nyitónapján rendezik meg, tizenkét kategóriában díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit.

Hírek

Folytatódnak a népzenei koncertek a budapesti Benczúr Kertben, július 1-jén a Branka Trió lép színpadra.

Hírek

Megjelent Éliás Gyula Jr. reményről és életörömről szóló Covidance című új dala a zenészre jellemző funky stílusban.

Hírek

Elhunyt Szabó Miklós Kossuth-díjas karnagy - tájékoztatta Hontvári Csaba, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának dékánja az MTI-t.

Hírek

Kilenc bérletet kínál a MÁV Szimfonikus Zenekar a 2020/2021-es évadra, a koncerteknek a Művészetek Palotája, a Zeneakadémia, az Olasz Kultúrintézet, a Festetics Palota és a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont.

Hírek

Ezentúl angolul is meghallgatható Nagy Szilárd és Ragány Misa Európa 2020 című dala, amellyel a tavasszal Európában kialakult járványhelyzetre reagáltak a szerzők.

Hírek

Fél évszázada készült el az első magyar koncertlemez, a Metro együttes Egy este a Metro Klubban... című korongja. A jubileum alkalmából Sztevanovity Zorán és Dusán, valamint Frenreisz Károly idézte fel a lemez és a zenekar történetét az MTI-nek.

Hírek

Kétórás koncertfilmmel debütál pénteken a Concerto Budapest a Mezzo TV-n, a film szombattól június 5-ig a zenekar honlapján is elérhető lesz ingyenesen.

Hírek

Hét bérletet kínál a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a 2020/2021-es évadra, az online értékesítés május 30-án indul közölte az együttes az MTI-vel.

Hírek

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.

Hírek

A #visszavárunk elnevezésű programsorozat keretében Tóth László zongoraművész 12 helyszínen tart szabadtéri komolyzenei minikoncertet május 22. és 24. között Zalaegerszegen.

Hírek

A televíziókban és rádiókban tavaly elhangzott dalok után összesen 1,967 milliárd forint jogdíjat fizetett ki az Artisjus 7477 magyar dalszerzőnek május közepén. Az utalások 44 ezer magyar zenemű után történtek.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Az igazak álma! Az igazaknak nem volna szabad aludniuk."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ