Hírek

A Virtuózok valódi magyar értékeket tesz közkinccsé, megismerteti a fiatalokkal a zenetanulás szépségeit, és megmutatja a régióban, hogy Magyarország kulturális nagyhatalom - hangsúlyozta Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a klasszikus zenei tehetségkutató kilencedik magyar és egyben harmadik nemzetközi évadáról tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Hírek

Egy hét alatt csaknem húsz helyszínen kínál programokat a Zeneszüret fesztivál, amelyet több mint háromszáz művész, közöttük José Cura világhírű operaénekes fellépésével rendeznek meg szeptember 4. és 10. között Pécsen.

Hírek

Szabadság, szerelem - Reformkori hőseink címmel Hungarikum gálakoncert lesz kedden este Debrecenben - közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

Hírek

A T.E.L.D. névű album a világ legjelentősebb világzenei toplistájára került fel augusztusban - tájékoztatta a Fonó Budai Zeneház az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Rick Astley és a Level 42 az idei, 11. Paloznaki Jazzpiknik legismertebb fellépője, mellettük más világhírű külföldi előadók is koncertet adnak csütörtöktől szombatig a Balaton-felvidéken.

Hírek

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar több koncertet ad a városban augusztus 4. és 28. között, a Szolnoki Szimfonikus Nyár - Parti-Túra Fesztivál 2023 rendezvénysorozat keretében.

Hírek

Nagydíjas énekes - Vasárnap zárul a 36. "Zene határok nélkül" balassagyarmati nemzetközi muzsikustábor

Hírek

Csütörtökön kezdődik, és három napon át tart a második ZamJam fesztivál Zamárdiban a nagyszínpadon magyar és külföldi legendákkal, városszerte pedig számos ingyenes programmal.

Hírek

A Zenés esték a Nagyerdőn hangversenysorozat fuvola és hegedű, illetve vonós és fafúvós gálája mellett az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretében nyolcadik alkalommal rendezték meg Debrecenben a kortárs zenei énekversenyt Petrovics Emil emlékére - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Hírek

Zenére fel! címmel, a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival rendeznek operettgálát a keszthelyi Festetics-kastély parkjában július 29-én, szombaton.

Hírek

Bartók Béla személyiségének és munkásságának egy egész napot szenteltek a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) szervezői, így július 22-én négy Bartók-versenyművet hallgathat meg a közönség három karmesterrel és szólistával, valamint a Pannon Filharmonikusok közreműködésével a Zeneakadémián.

Hírek

Zenefüred címmel július 14-én pénteken több mint egy hónapon át tartó programsorozat kezdődik Balatonfüreden. A fellépők között lesz mások mellett Charlie, Tóth Vera, Kökény Attila, Zoltán Erika és Dolhai Attila.

Hírek

Július 8-án lenne nyolcvanéves Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas dzsesszzongorista, zeneszerző, a nemzet művésze, a magyar dzsessz egyik legnagyobb alakja. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Győriványi György Sándor, Keller András, Kutnyánszky Csaba, Marosi László és Tóth Péter pályázata érkezett be eddig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt felhívásra, amelynek benyújtási határideje augusztus 21-én éjfélkor járt le - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

Hírek

Idén is megrendezi Mozart Planet elnevezésű ingyenes koncertsorozatot a Concerto Budapest, amely augusztus 24. és 26. között nyolc balatoni helyszínen várja a közönséget.

Hírek

Idén Vivaldi klasszikusa ihlette a tematikáját az MVM Zenergia koncertnek, amit a Müpában tartanak meg szeptember 2-án - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

Hírek

Augusztus 5-én lenne hetvenéves Ligeti András Kossuth-díjas karmester, hegedűművész, aki azt vallotta: "Könnyebb jól dirigálni, mint rosszul hegedülni... Jól csinálni viszont mindkettőt nehéz". Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

A Szeged Trombone Enseble koncertjével szombaton elkezdődik a Muzsikáló Udvar címet viselő programsorozat a szegedi városháza udvarán - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hírek

Tízéves évfordulóját ünnepli a korábbi hagyományokat újraélesztő székesfehérvári jazzfesztivál, az Alba Regia Feszt, amelyet augusztus 4-6. között rendeznek meg.

Hírek

Hollywoodi filmzenék, átdolgozott népdalok és jazzes improvizációk is hallhatók lesznek az Orgonák éjszakáján és az OrgonaPont sorozat hangversenyein Pécsen és környékén augusztusban.

Hírek

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közzétette az új pályázati kiírást a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori posztjára. A magyar kultúra és felsőoktatás csúcsintézményének élére nemzetközileg kiemelkedő és elismert alkotó- vagy előadóművészeket, vagy zenetudósi tevékenységet folytató, zenetudománnyal foglalkozó pályázókat várnak - közölte a tárca szombaton az MTI-vel.

Hírek

A Magyar Zenei Tanács elnöksége üdvözli Csák János kulturális és innovációs miniszter döntését, hogy visszavonja a Zeneakadémia rektori pályázatát - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Holnap kezdődik a Veszprémi Régizenei Napok programsorozata, amely tizedik alkalommal kerül megrendezésre július 18. és 29. között Veszprémben és Tihanyban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, a Magyar Művészeti Akadémia és a Haydneum Magyar Régizenei Központ Alapítvány együttműködésében - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Hírek

Új ügyvezetők menedzselik a Szolnoki Szimfonikus Zenekart: Patkós Imre ügyvezetővel a következő öt évben Ignácz Kristóf fog együtt dolgozni, aki édesapját, Ignácz Ervint követi az igazgatói székben - közölte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

Hírek

Rekordösszegű, csaknem 1,8 milliárd forintnyi hangfelvételi jogdíjat fizet ki több mint 100 ezer magyar és külföldi zenésznek az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI).

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Sokáig csak az a munka tart, amelyet nem merünk elkezdeni."
Charles Baudelaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ