Hírek

Vukán György Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a magyar dzsessz világának egyik legsokoldalúbb muzsikusa augusztus 21-én lenne nyolcvanéves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Hat koncerttel várja a közönséget augusztus 27. és 29. között a Müpa megújult zenei fesztiválja, a JazzTime.

Hírek

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar szombaton a bonni Beethoven Fesztiválon vendégszerepel - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

Hírek

Piknikkoncertet ad Music ül a fűben címmel augusztus 18-án a MÁV Szimfonikus Zenekar a budapesti Millenáris parkban.

Hírek

A tavalyi évad szlogenjével, Megtartva címmel indul a 2021/2022-es évad a Győri Filharmonikus Zenekarnál, amelynek vezetése a kedden Győrben tartott évadhirdető sajtótájékoztatón bemutatta a társulat vezető karmesterét és rezidens zeneszerzőjét is.

Hírek

Első alkalommal szerveznek dzsesszmaratont a Kobuci Kertben, az augusztus 8-i eseményen, ahol a szaxofon kerül a középpontba, a Vázsonyi János Quartet, a Bolla Gábor Quartet, valamint az Ávéd János Balance előadását hallhatják az érdeklődők - tudatta a Kobuci Kert pénteken az MTI-vel.

Hírek

Mesterek és tanítványok hangversenyével zárult a 34. "Zene határok nélkül" balassagyarmati nemzetközi muzsikustábor és művészeti fesztivál.

Hírek

A Zenélő Budapest nyári évadának második nagykoncertjén Tony Lakatos és Szakcsi Lakatos Béla dzsesszkoncerttel várja az érdeklődőket a Várkert Bazár Öntőház Udvarán, augusztus 1-jén 11 órától.

Hírek

A magyarországi régizenei együttesek és művészek támogatásán túl zenetudományi kutatásokkal foglalkozik majd a nemrég megalakult Haydneum - Magyar Régizenei Központ, amely leendő székhelyén, Eszterházán 2023-ban tartja majd meg az első teljes Haydneum-évadot - mondta el a Kultura.hu kulturális portálnak Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke.

Hírek

Neves vendégművészekkel tér vissza a pandémia után a Concerto Budapest: a 2021/2022-es évadban mások mellett Christian Tetzlaff, Gidon Kremer, Hatia Buniatisvili és Kelemen Barnabás koncertezik a zenekarral, amely öt bérletet, négy tematikus sorozatot és hetvennél is több koncertet kínál közönségének.

Hírek

12 betyár címmel készített lemezt a Magyar Banda, amelyben a magyar nép- és világzenei színtér számos fiatal tehetsége játszik együtt.

Hírek

A magyar zene lesz a fókuszban a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek (MRME) új évadában - hangzott el az MRME pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hírek

Újból közönség előtt játszik pénteken a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Müpa Trumpetissimo - Trombitagála koncertjén, emellett a nyáron több fesztiválon is fellépnek.

Hírek

Tizenhat ország tehetségei mutatkoztak be szerdán a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertjén a budapesti Szépművészeti Múzeum előtt.

Hírek

Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivált rendeznek Pakson és hat környékbeli településen augusztus 21-től 29-ig.

Hírek

Karácsony János, a James és Indián néven is ismert gitáros, énekes, zeneszerző augusztus 19-én lesz hetvenéves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Augusztus 14-én lesz hetvenéves Kovács János Kossuth-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

A Tankcsapda, az Alvin és a Mókusok és a Moby Dick is színpadra lép az augusztus 12. és 14. között zajló 3. Volt Van Lesz Rockfesztiválon (VVL) a Baranya megyei Komlón.

Hírek

Hat koncertet ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a városban augusztus 8. és szeptember 10. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2021 fesztivál keretében.

Hírek

Horváth László nyerte a Balatonfüred és a Hagyományok Háza közösen rendezett prímásversenyét, melyet az Anna-bál hetében rendeztek meg - tájékoztatta a zsűri elnöke szerdán az MTI-t.

Hírek

Szergej Nakarjakov világhírű orosz trombitaművész lép fel a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral július 30-án, pénteken a Nagytemplomban a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál zárókoncertjén.

Hírek

Bemutatták a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor nemzetközi zsűrijének tagjait csütörtökön Budapesten. A produkciót Magyarországon a Duna Televízió sugározza november 19. és december 17. között - hangzott el a műsor csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hírek

Újra turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus, amely július 23-tól 29-ig ingyenes koncerteket ad: Tihanyban, Debrecenben, Békéscsabán, Kecskeméten és Budapesten mutatja be új műsorát.

Hírek

Az idén újra élőben találkozhat a közönség a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus visszatérő művészeivel és új fellépőivel augusztus 26. és 31. között öt délutáni és öt esti kamarakoncerten. A kurzusokra július 15-ig lehet jelentkezni.

Hírek

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Óbudai ZeneZug Fesztivált a Budapesti Vonósokkal. Az Óbudai Társaskör nyitóeseménye péntektől vasárnapig tart, a zenei programok mellett színházi előadást is láthatnak az érdeklődők.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„A holtak kötelessége felnyitni az élők szemét."
Maurice Maeterlinck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ