BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

A Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán emlékének szentelt bérletüket október 4-én nyitják meg az Olasz Kultúrintézetben.

Hírek

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a MÁV Szimfonikus Zenekar és a dél-koreai vasúttársaság szimfonikus zenekara, a Korail Symphony Orchestra.

Hírek

Szombaton, a zene világnapja előtti napon lesz a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek napja a Bartók Rádióval közös szervezésben. A komolyzenei kínálat mellett vetélkedőt is rendeznek, az eseményt a Bartók Rádió élőben közvetíti.

Hírek

Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoristával és zeneszerzővel ünnepli a zene világnapját a Müpa. Az évad művészének választott zenészlegenda október 1-jén, a zene világnapján New Currents című koncertjén sztárvendégekkel, többek közt Chris Potter Grammy-díjas szaxofonistával és két fiával, ifj. Szakcsi Lakatos Bélával és Szakcsi Lakatos Róberttel, valamint vadonatúj kompozíciókkal lép színpadra a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Hírek

A Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny résztvevői október másodikán sorsolják ki, melyik művel versenyeznek majd az elődöntőben - ismertette a Filharmónia Magyarország régióvezetője az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Hírek

Emléktáblát avattak Bencsik Sándornak, a P. Mobil, a P. Box és a Beatrice harminc évvel ezelőtt elhunyt gitárosának pénteken Újbudán. A zenész a Lecke utcai házban két évtizeden át, 1967-től 1987-ig élt és alkotott.

Hírek

Szeptember 29-én nyitják a 2017/2018-as évadot a Pannon Filharmonikusok (PFZ) a Müpában Benjamin Schmid hegedűművész közreműködésével, Bogányi Tibor vezényletével.

Hírek

A Zeneakadémián Az ősök ritmusa című bérlet koncertjeivel, a Budapest Music Centerben Kodály-sorozattal várja a közönséget az Óbudai Danubia Zenekar ősszel.

Hírek

A francia-holland hegedűművész, Cosima Soulez-Lariviere nyerte az első alkalommal megrendezett Bartók Világverseny és Fesztivált, amelyen a magyar Langer Ágnes a harmadik helyen végzett; az eredményt vasárnap este gálaműsor keretében hirdették ki a Zeneakadémián.

Hírek

Három versenyző, köztük Langer Ágnes szerepel a Bartók Világverseny és Fesztivál szombati nagyzenekari döntőjében - közölte a szervező Zeneakadémia pénteken az MTI-vel.

Hírek

Kodály Zoltán, Liszt Ferenc és Dohnányi Ernő műveivel indítják a 2017/18-as évadot szeptember 25-én a Nemzeti Filharmonikusok a Müpában.

Hírek

A legjobb hét között jutott az ifjú hegedűművészeknek meghirdetett Bartók Világverseny és Fesztivál döntőjébe Langer Ágnes és Homoki Gábor - közölte a szervező Zeneakadémia szerdán az MTI-vel.

Hírek

Két magyar hegedűművész, Langer Ágnes és Homoki Gábor jutott tovább a Bartók Világverseny és Fesztivál középdöntőjébe - közölte a szervező Zeneakadémia kedden az MTI-vel.

Hírek

Fennállása negyvenedik évfordulóját nagykoncerttel ünnepli a Korál együttes 2018. május 5-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Hírek

Fiatal tehetségek és sztárvendégek is fellépnek a 19. Nemzetközi Hárfafesztiválon, amelynek a budapesti Festetics-palota ad otthont október 6. és 8. között.

Hírek

Életének 80. évében szerda délelőtt elhunyt Devich János gordonkaművész, Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas, érdemes művész, a Zeneakadémia professor emeritusa, a Magyar Művészeti Akadémia tagja Budapesten - közölte a család az MTI-vel.

Hírek

Három bérlet és a Pastorale-sorozat is szerepel a Zuglói Filharmónia programkínálatában az új szezonban, amelyen a 70 éves Záborszky Kálmán születésnapi hangversenye is várja a közönséget.

Hírek

Négy kamarazenekari és négy nagyzenekari művet hallhat a közönség az UMZF Zeneszerzőverseny döntőjében a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.

Hírek

Kodály Nyári este, Ránki Dezső zongoraművész közreműködésével Liszt A-dúr zongoraversenye és Dohnányi I. szimfóniája nyitja a Nemzeti Filharmonikusok idei évadát szeptember 25-én a Müpában.

Hírek

Nagyon örül a Bartók Világverseny és Fesztiválnak köszönhetően kapott különdíjaknak és magyarországi koncertmeghívásoknak Langer Ágnes, a Bartók Világverseny és Fesztivál harmadik helyezettje. A Németországban tanuló, világszerte koncertező hegedűművész a magyar versenyzők közül egyedüliként jutott a megmérettetés kamarazenekari és nagyzenekari döntőjébe.

Hírek

Az ősszel sztárszólistákkal és karmesterrel is fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely számos külföldi meghívásnak is eleget tesz.

Hírek

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész koncertjével indul a Magyar Klasszikusok hangversenysorozat a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban október 13-án - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

Hírek

Rimszkij-Korszakov, Elgar és Rahmanyinov műveit szólaltatja meg a Shenzhen Symphony Orchestra (Sencseni Szimfonikus Zenekar), amely szeptember 19-én először ad koncertet a budapesti Zeneakadémia Nagytermében.

Hírek

Megjelent a Cseh Tamás Program (CSTP) negyedik évadának legújabb pályázati felhívása. Az előzenekari alprogram keretében olyan együttesek pályázhatnak, akik koncertjeiken könnyűzenei és dzsessz műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató előzenekarokat léptetnek fel.

Hírek

Mozart Don Giovanni című operájának rendhagyó előadásával kezdi a 2017/2018-as évadot a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) - hangzott el az együttes sajtóeseményén kedden Budapesten.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ