BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Kristóf Réka, Lukács Gergely és Beéri Benjámin jutott a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató döntőjébe a nagyok korcsoportjából pénteken.

Hírek

Kolumbiában koncertezett Fejes Krisztina zongoraművész az Európa-nap alkalmából - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Hírek

Kodály Zoltán 1937. május 30-án Kőszeg díszvendégeként vezényelte a Jurisics vár udvarán Berzsenyi Dániel Magyarokhoz című versére komponált kórusművét, ennek emlékére rendeznek kórusfesztivált az zenetörténeti esemény nyolcvanadik évfordulóján május 26-28 között a vasi kisvárosban - jelentette be a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján a főszervező.

Hírek

Nemzeti hősként köszöntötték a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválról vasárnap hazatért győztest Portugáliában.

Hírek

Szolnok Masterclass néven júniusban nemzetközi karmester és karnagy mesterkurzust tartanak a Szolnoki Szimfonikusok, a képzés Tisza-tavi templomi hangversenysorozattal és két gálakoncerttel bővül ki.

Hírek

Vincenzo Bellini A puritánok című utolsó operáját tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) május 18-án és 21-én a fővárosi Művészetek Palotájában (Müpa), valamint május 22-én a pécsi Kodály Központban.

Hírek

Megjelent Boros Misi zongorista, a Virtuózok felfedezettjének első lemeze.

Hírek

A kedden elhunyt Komlós Péter kétszeres Kossuth-díjas hegedűművészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti - közölte a Kultúráért Felelős Államtitkárság szerdán az MTI-vel.

Hírek

Életének nyolcvankettedik évében kedd hajnalban elhunyt Komlós Péter kétszeres Kossuth-díjas hegedűművész - tudatta a család kedden az MTI-vel.

Hírek

Kamarazenei különlegességek szólalnak meg Priya Mitchell hegedűművésznő, Csillagh Katalin zongoraművész és Győri Noémi fuvolaművész előadásában május 3-án a Zeneakadémia Solti Termében.

Hírek

Koncert Budapestért címmel rendez hangversenyt a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével a Budapest Kongresszusi Központban május 8-án.

Hírek

A barokk és a romantika válogatott klasszikusai szólalnak meg az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjén pénteken a Budapest Music Centerben.

Hírek

Először indult hosszabb, egységes koncepciójú hazai turnéra a Muzsikás együttes. A világhírű formáció Allegro Barbaro című koncertsorozatán a Bartók Béla által gyűjtött népdalok és a komponista komolyzenei darabjai is elhangzanak, utóbbiak Fülei Balázs zongoraművésszel.

Hírek

A londoni Királyi Zeneakadémián III. éves énekszakos hongkongi Waimay Yau és évfolyamtársa, az erdélyi Leona Crasi zongorista nyerte meg a bukaresti 13. Magyar Zene Fesztivált, amelynek pénteken tartották a díjkiosztó gáláját.

Hírek

Tizenegy bérletet, közte új sorozatokat is kínál a Zeneakadémia a szeptemberben induló 2017/2018-as évadban. Az évad színes programjainak összeállításakor kiemelt szempont volt, hogy ne csak a világsztárokat, hanem azokat a tehetséges fiatalokat is bemutassuk, akik a staféta átvevői lehetnek a nemzetközi porondon - hangsúlyozta Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az MTI-nek.

Hírek

Másodszor adják át a Petőfi Zenei Díjakat: a hazai könnyűzenei színtér legjobbjait nyolc kategóriában ismerik el, az esemény egy nagyszabású gála keretében lesz június 26-án, a 25. Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján.

Hírek

Balázs János ad szabadtéri zongoraestet a Szent István-bazilikánál május 21-én, az ingyenes MVM ZEnergia koncerten Beethoven-, Chopin- és Liszt-művek is megszólalnak.

Hírek

Nemzetközi szimpóziumot rendez hétfőn a Jazztanulmányi Kutatócsoport (JaTaKuCs) Budapesten, hogy a dzsesszt a világ tudományosságában bevett módon zene-, társadalom- és bölcsészettudományi kutatások tárgyává tegye.

Hírek

Kategóriájának első helyét szerezte meg a Fool Moon nevű magyar pop-acappella együttes az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivál és Versenyen, amelyen csaknem 170 acappella együttes mérte össze tehetségét.

Hírek

Csajkovszkij- és Rahmanyinov-művek hallhatók a Nemzeti Filharmonikusok szerdai koncertjén a Müpában, majd csütörtökön a debreceni Kölcsey Központban.

Hírek

Bartók Béla A csodálatos mandarin és A fából faragott királyfi című művei kelnek életre a Budapesti Fesztiválzenekar és táncművészek előadásában május 12-én, 13-án és 14-én a Müpában Fischer Iván vezényletével, Gergye Krisztián koreográfiájával.

Hírek

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi május 2. és 7. között 21 helyszínen adnak ingyenes közösségi koncerteket.

Hírek

Összesen huszonhárom budapesti, vidéki és határon túli helyszínen lesznek koncertek április 29-én és 30-án a nemzetközi dzsessznap magyar eseményein. A közönség hazai és külföldi zenészeket is láthat a Jazznap.hu ingyenes rendezvényén.

Hírek

Marie-Elisabeth Hecker gordonkaművész közreműködésével zárja öt előadásból álló fővárosi bérletsorozatát a Pannon Filharmonikusok (PFZ) május 5-én a Müpában.

Hírek

Schumann és Mendelssohn művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikusok csütörtöki hangversenyén Alon Goldstein zongoraművész közreműködésével, Joáv Talmi vezényletével a Zeneakadémián.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Túlságosan okosnak lenni szinte már illetlenség"
Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ