Hírek

Elhunyt Török Ádám, a magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítója és frontembere. Halálát fia, Török Dániel jelentette be kedden Facebook-oldalán.

Hírek

Fennállásának 100. évfordulója alkalmából jubileumi koncertet ad hétfőn a Müpában a Nemzeti Filmharmonikus Zenekar, amely a 2023/24-es évadban operabérlettel is várja közönséget.

Hírek

Teljesen új hangzással tér vissza tíz produkció szombaton A Dal 2023 első akusztikus elődöntőjében.

Hírek

Öt kontinens 56 országából 308 fiatal muzsikus jelentkezett a második Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyre, amelyet az előválogatón kiválasztott 38 karmester részvételével augusztus 20-28. között rendeznek meg Debrecenben. A zsűri elnöke a világhírű finn karmester, Jorma Panula lesz - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Hírek

Száznyolcvan éve, 1843. április 4-én született Richter János (Hans Richter) karmester, az első bayreuthi játékok ünnepelt dirigense. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A Pannon Filharmonikusok (PFZ) zenekar meghirdette hagyományos budapesti bérletes évadát, melynek során szeptembertől kéthavonta összesen öt koncertet ad a pécsi zenekar a Müpában - tájékoztatta az együttes kedden az MTI-t.

Hírek

Zorán jól ismert dalai és ritkaságok egyaránt szerepelnek azon a két dupla CD-n, amely Aranyalbum címmel a napokban jelent meg.

Hírek

Cziffra György zalaegerszegi koncertjének 40. évfordulóján, március 31-én este a Cziffra Fesztivál keretében Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész tolmácsolásában megszólalnak azok a művek, amelyek Cziffra György 1983-as zalaegerszegi hangversenyén hangzottak el - áll a szervezők hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Harc és diadal címmel a barokktól a 20. századig három ritkán hallott, különleges művel várják a Budapesti Vonósok április 15-én a közönséget a Pesti Vigadó Dísztermében, ahol Perényi Miklós csellóművésszel és Tompos Kátya színművésszel lépnek fel.

Hírek

Ötödik születésnapját ünnepli a Nagy Emma Quintet április 12-én a Zeneakadémia Solti termében. A kétórás koncerten vendégként Harcsa Veronika is fellép.

Hírek

Negyvenéves lemezét, az Üzenet a liftből/A fodrász című anyagot játssza el a KFT zenekar június 10-én a Magyar Zene Házában. A koncerthez kiállítás kapcsolódik.

Hírek

Életének 95. évében elhunyt Párkai István, Kossuth- és Liszt-díjas kóruskarnagy, a nemzet művésze, a Zeneakadémia karmester és karvezető tanszékének egykori tanszékvezető tanára - tudatta az intézmény péntek este MTI-vel.

Hírek

Magyar Valentin zongorista aranyérmet kapott a hangszeres szólisták között a 21-23 évesek kategóriájában a Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen.

Hírek

A második elődöntővel folytatódik A Dal 2023 szombat este: ismét tíz versenydal hangzik el akusztikus formában, és négy produkció csatlakozik a döntős mezőnyhöz - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Hírek

A norvég Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening nevű női kar nyerte el a nagydíjat a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen, amelyet április 2. és 5. között rendeztek a fővárosban.

Hírek

Liszt összes rapszódiája hat kiváló zongoraművész előadásában hangzik el a Cziffra Fesztivál Liszt-maratonján április 17-én a MOMKult Nagytermében.

Hírek

Április 19-én kezdődik a ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny és Zongorakurzus, amelyre idén mintegy 250 nevezés érkezett.

Hírek

Negyven éve, 1983. március 30-án halt meg Kadosa Pál kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, zongoraművész, zenepedagógus. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Százhúsz éve, 1903. március 29-én halt meg Dankó Pista dal- és nótaszerző, cigányprímás. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Szombaton lesz A Dal 2023 negyedik válogatója, így a műsor után kialakul a verseny elődöntős mezőnye.

Hírek

A kuratórium 2023-ban Bretz Gábor operaénekesnek és Dragony Tímea zeneszerzőnek ítélte a Bartók-Pásztory-díjat - közölte a Zeneakadémia szombaton az MTI-vel.

Hírek

Kovács Kati, a magyar könnyűzene történetének kiemelkedő énekese, valamint Balázs János zongoraművész együtt lép színpadra április 5-én a MOMKult-ban a Cziffra Fesztivál keretében - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Hírek

Az élő show negyvenes mezőnyének fele már bemutatkozott, március 25-én, szombaton újabb tíz dal verseng Az Év Dala 2023 címért A Dal 2023-ban.

Hírek

Több olyan előadó lesz látható A Dal 2023 szombati második válogatójában, aki korábban már szerepelt a dalválasztóban. A közmédia showműsora március 18-án 19 óra 35 perctől látható a Dunán.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ Aki meg akarja ismerni a népek lelkületét, tanulmányozza a kölcsönkönyvtárakat."
Hauff
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ