Hírek

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) saját halottjának tekinti az életének 72. életévében kedden elhunyt Jandó Jenő Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművészt, a Zeneakadémia egykori zongoratanárát - tudatta a tárca szerdán az MTI-vel.

Hírek

A magyar zenei örökséget mutatja be a nyári hónapokban a Cziffra Fesztivál itthon és külföldön.

Hírek

Hetvenöt éve, 1948. június 22-én született Cserháti Zsuzsa, aki egyedi, jellegzetes hangjával, népszerű slágereivel a magyar könnyűzene meghatározó egyénisége volt. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A régizene magyarországi mesterei és világhírű szólisták, a német barokk remekei hallhatók a július 1-jén kezdődő 39. Régi Zenei Napokon Vácott; az egyhetes rendezvényen mesterkurzusokkal várják a résztvevőket.

Hírek

Hét Kossuth-díjas művész elnökségével megalakult a Magyar Muzsikusok Szövetsége, amelynek célja a klasszikus zene társadalmi elfogadottságának emelése, a magyar zene értékeinek megőrzése és fejlesztése - tájékoztatta a Concerto Budapest az MTI-t.

Hírek

Huszonhat országból 97 pályázat érkezett a Zeneakadémia 2023-as, ezúttal fiatal hegedűsöknek meghirdetett Bartók Világversenyére, az előzsűri június 22-ig dönt a szeptemberi, élő fordulókba jutó versenyzőkről - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Hírek

A Szerelemet és a szenvedélyt állítja a középpontba 2023/2024-es évadának hangversenyein a MÁV Szimfonikus Zenekar, amely szeptembertől új székházban kezdi meg működését a Ferencvárosban - hangzott el az évadot beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Hírek

Csaknem hatvan fiatal hegedűművész részvételével rendezik meg a XIV. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt június 4. és 11. között Mosonmagyaróváron, a Flesch Központban.

Hírek

Tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek az Artisjus budapesti nemzetközi dalszerző táborába (Songwriting Camp), hogy szerdától három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel.

Hírek

Ének a határtalanról című legújabb lemezét mutatja be szerdán Tímár Sára és zenekara a Zeneakadémia Solti Termében - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Hírek

Május 17-én lenne nyolcvan éves Kóbor János, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega együttes alapító tagja, énekese, a zenekar ikonikus alakja, aki még vendégként sem szerepelt mások lemezein. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A MÁV Szimfonikus Zenekar Hegedűparádé című hangversenyén először hallhatja a hazai közönség Eugéne-Auguste Ysaye virtuóz hegedűművész, zeneszerző e-moll hegedűversenyét pénteken este hét órakor a Zeneakadémián - közölte a zenekar az MTI-vel.

Hírek

Chopin két zongoraversenyét rögzítette Farkas Gábor zongoraművész közreműködésével, Vásáry Tamás vezényletével a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a közös lemez a Hungaroton gondozásában látott napvilágot.

Hírek

Életének 72. évében kedden elhunyt Jandó Jenő Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia egykori zongoratanára, a hazai és nemzetközi koncertélet legendás alakja - tudatta a felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel.

Hírek

Elveszett felvételek címmel négyszámos maxi CD, illetve vinyl középlemez (EP) jelent meg Cserháti Zsuzsa eddig kiadatlan felvételeiből. Az anyagot a 2003-ban elhunyt énekesnő születésének 75. évfordulóján mutatták be.

Hírek

Hetedik alkalommal adták át a Petőfi zenei díjakat szombaton, idén kilenc kategóriában ismerték el a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő előadóművészeit és alkotásait, többet a Petőfi-bicentenárium jegyében - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

Hírek

Oláh Patrik végzett az első helyen a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és a Fővárosi Önkormányzat közös zeneszerző-pályázatán. A győztes pályaművet, Budapest nyitányát a BFZ mutatja be szeptember 2-án egy nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncerten a Hősök terén, így ünnepelve Budapest 150. születésnapját.

Hírek

Menyhárt János életműdíjat, Török Ádám posztumusz életműdíjat kapott a zenei Artisjus-díjak átadásán. A komolyzene terén Balogh Máté, Kutrik Bence és Dobri Dániel lett díjazott.

Hírek

Már több mint egymillióan látogattak a 16 hónapja megnyílt Magyar Zene Házába (MZH), amely idén nyáron és ősszel is több száz programmal várja a közönséget.

Hírek

Június 13-án kedden 19 órakor a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Főkapu téren búcsúznak Lang Györgyitől, a Pa-Dö-Dő együttes tagjától.

Hírek

Szombaton volt 75 éves a magyar könnyűzene történetének egyik legfontosabb szerzője, előadója. Presser Gábor idei éve a szokásosnál is sűrűbb: ősszel dupla nagykoncertje lesz a Papp László Budapest Sportarénában, új zenés darabja, a Pinokkió pedig decemberben debütál a Vígszínházban.

Hírek

Megalakulásának hatvanadik évfordulója alkalmából ötkoncertes zeneakadémiai sorozatot állított össze a 2023/24-es évadra a Liszt Ferenc Kamarazenekar - közölte a zenekar az MTI-vel kedden.

Hírek

Neves fiatal előadók, az intézmény növendékei és művésztanárai kerülnek a középpontba a Zeneakadémia 2023-as őszi koncertévadában.

Hírek

Családja, barátai, pályatársai és tisztelői kísérték utolsó útjára Török Ádámot, a magyar progresszív blues-rock egyik legfontosabb alakját, a Mini együttes vezetőjét pénteken délután az Óbudai temetőben.

Hírek

Csaknem háromezer fiatal ismerheti meg Háry János történetét Kodály Zoltán zenéjén keresztül keddtől csütörtökig a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjein.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ Senki sem azonos látszatainak összegével."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ