Hírek

Március 27-én helyezik végső nyugalomra Kárászy Szilvia zongoraművészt a budapesti Farkasréti temetőben - közölte a család az MTI-vel hétfőn.

Hírek

Grigorij Szokolov szóló zongoraestjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A zongora elnevezésű sorozat március 17-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Hírek

Március 15-ig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának zongora és ének kurzusaira, az órákat Miklósa Erika, Becht Erika és Dráfi Kálmán tartja március 31. és április 2. között a kőbányai Kroó György Zeneiskolában.

Hírek

Tíz versenydallal veszi kezdetét szombaton, március 11-én este A Dal 2023, a nézők 19 óra 35 perctől láthatják az első válogatót a Dunán - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

Hírek

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) tavaszi koncertsorozatán olyan sztárokkal találkozhat a nagyközönség, mint Rudolf Buchbinder világhírű zongoraművész vagy Perényi Miklós Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész.

Hírek

Frank Sinatra legismertebb dalai csendülnek fel a szaxofonsorral és beatszekcióval kiegészülő Pannon Filharmonikus Zenekar (PFZ) tolmácsolásában a Müpában április 19-én - tájékoztatta a pécsi együttes az MTI-t.

Hírek

Sebastian Bohren svájci hegedűművésszel lép fel az Anima Musicae Kamarazenekar; a csütörtöki koncerten Samuel Barber, Peteris Vasks és Franz Schubert művei lesznek hallhatók a Zeneakadémia Nagytermében.

Hírek

Tizennegyedik alkalommal lép fel Zorán a Papp László Budapest Sportarénában, a népszerű előadóművész koncertje március 18-án lesz.

Hírek

Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 62. évében, szerda hajnalban elhunyt Kárászy Szilvia zongoraművész, Tahi Tóth László színművész özvegye - tájékoztatta az MTI-t a család szerdán.

Hírek

A német romantika Brahms és Schumann művein keresztül elevenedik meg a MÁV Szimfonikus Zenekar pénteki koncertéjén, amelyet a Zeneakadémián rendeznek meg.

Hírek

Camille Saint-Saëns Állatok farsangja című darabjából adnak elő részleteket általános iskolásoknak a Pannon Filharmonikusok szombat este Pécsen. A zenekar fiatalokat megcélzó Fantasztikus klasszikusok sorozatának estjén a jelmezt öltő gyerekeket extra tombolaszelvénnyel jutalmazzák.

Hírek

Az ukrajnai civil áldozatokra emlékező koncertet ad a Zeneakadémián a Szent Efrém Férfikar a háború kitörésének évfordulóján, február 23-án este - áll a szervezet csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Nagyszabású koncerttel ünnepli tizedik születésnapját a Bagossy Brothers Company március 11-én az MVM Dome-ban, ahol a zenekar első magyar előadóként lép színpadra.

Hírek

A Zeneakadémia nagytermében ad szólóestet Farkas Gábor április 2-án. A zongoraművész Chopin műveiből új lemezt készített, amelyet május 10-én mutat be a Müpában.

Hírek

Megújított bérletstruktúrával és számos különleges koncerttel készül jubileumi, negyvenedik évadára a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ).

Hírek

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen mesterkurzust tart, majd Nagyvárad mellett Aradon is koncertet ad a héten Ács János világhírű magyar karmester - közölte hétfőn az MTI-vel Nyíri Enikő, az egyetem szóvivője.

Hírek

Mozart-napot rendez vasárnap Keller András művészeti vezetésével a Concerto Budapest a Zeneakadémián.

Hírek

Június elején rendezik meg a Dalvölgy - Az éneklő Magyarország ünnepe elnevezésű kórustalálkozót Veszprémben, a rendezvényre március 15-éig jelentkezhetnek a résztvevők. A Veszprém-Balaton 2023 Kulturális Főváros támogatásával megvalósuló találkozót koncertek, szakmai programok és ősbemutatók színesítik majd - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

A Magyar Zene Háza ad otthont április 2. és 5. között a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusversenynek és Fesztiválnak, amelyen mintegy 30 kórus vesz részt - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Hírek

Bogányi Gergely háromrészes Chopin-koncertsorozatot ad a Zeneakadémián, ahol az előre megadott program mellett a közönség kívánságait is teljesíti majd. Az első koncert április 26-án lesz.

Hírek

Koncerttel és díjátadóval kezdődött vasárnap a 8. Cziffra Fesztivál programsorozata, a nyitóeseményen hetedik alkalommal adták át a fesztivál rangos díjait, amelyekkel a legtehetségesebb ifjú muzsikusokat és a több évtizedes életműveket ismertek el - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Megjelent CD-n Tátrai Tibor tavaly alakult új zenekara, a godfater. debütáló lemeze, a 0 című anyag. A formáció május 13-án a csepeli Barba Negrában ad koncertet.

Hírek

Haydn, Mozart, Spohr és Wieniawski műveivel, Takács-Nagy Gábor vezényletével, Kádár István és Gál-Tamási Mária hegedűművészek, illetve Liptai Gabriella csellóművész közreműködésével lép fel a Budapesti Fesztiválzenekar a pécsi Kodály Központban február 28-án.

Hírek

Tízállomásos országos turnéra indul márciusban a Nox. A magyar népzenét modern elemekkel ötvöző csapat tavaly tért vissza a színpadra 13 év szünet után.

Hírek

Először lép fel egy koncerten a Horvát "Tojás" Gábor trió és a Gáspár Károly trió. A közös est február 24-én lesz a Fonó Budai Zeneházban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ ...az emberiségnek sosem támadt olyan fontos gondolata, amelyet kőbe ne írt volna."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ