Hírek

Idén is megrendezik a Mai Dal című programot: a magyar dalszövegek népszerűsítését célzó eseményt április 26-án tartják a fővárosi Akvárium Klubban.

Hírek

Koncertet ad Boros Misi a Filharmónia Magyarország szervezésében április 13-án a Pesti Vigadóban, a hangverseny teljes bevétele a Regőczi Alapítványon keresztül a koronavírus árváit támogatja.

Hírek

Benjamin Britten A csavar fordul egyet című kamaraoperájával indítja az új évadot szeptemberben a Budapesti Fesztiválzenekar a budapesti Müpában.

Hírek

Nyolc év szünet után készített új stúdióalbumot az Anima Sound System. A hazai elektronikus zenei színtér élcsapata Szomnakuno című anyagát április 2-án a Magyar Zene Háza koncertterében mutatja be.

Hírek

Negyvenéves a KFT első lemeze, a Macska az úton. A ma is aktív és népszerű zenekar április 1-jén a fővárosi Barba Negrában ünnepli az évfordulót, emellett csaknem másfél évtized után megszületett új dalát is eljátssza.

Hírek

Baráti Kristóf hegedűművész lép fel szombaton az Óbudai Danubia Zenekarral, Farkas Róbert vezényletével a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Március 18-án lenne nyolcvanéves Illés Lajos, a hazai beatkorszak legnagyobb hatású, Kossuth-díjas zenekarának névadója, vezetője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Berecz Mihály szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek zongorasorozata, a március 23-án a Zeneakadémia Nagytermében fellépő fiatal zongoraművész Bartók és Chopin műveire épülő koncertjén hallható lesz Lutoslawski 2 etűdje is - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Ma van A Dal 2022 döntője, amelyben a dalok szimfonikus változatban szólalnak meg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében. A Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban nyolc produkció versenyez Az Év Dala címért.

Hírek

Erdélybe utazik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az első hangverseny március 15-én Kolozsváron lesz, a Kolozsvári Állami Magyar Operában. Március 16-án a marosvásárhelyi Kultúrpalotában lépnek fel, végül március 17-én Nagyváradon, a Szigligeti Színházban zárják turnéjukat - tudatta a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Március 14-ig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának zongora- és énekkurzusaira; az idei órákat Dráfi Kálmán, Miklósa Erika és Becht Erika tartja április 1. és 3. között a kőbányai Kroó György Zeneiskolában.

Hírek

Selmeczi György Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester, zongoraművész, operarendező március 8-án lesz hetvenéves. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Szabadnak születtél címmel ad nagykoncertet szombaton Koncz Zsuzsa. Az énekes immár tizenharmadik alkalommal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, illetve elődjében, a Budapest Sportcsarnokban.

Hírek

Aranyosra festem címmel Halmos Béla emléke előtt tisztelgő CD jelent meg. A 2013-ban elhunyt népzenésznek, népzenekutatónak dedikált lemezt egykori barátai és zenésztársai, Jantyik Zsolt és Csaba, valamint Pál István Szalonna és bandája rögzítették.

Hírek

Gül Baba életét bemutató szimfonikus költemény világpremierjét tartják pénteken Ankarában magyar művészek közreműködésével. Héja Domonkos karmester a világ egyik legrégebbi szimfonikus zenekarát, a török Elnöki Szimfonikus Zenekart vezényli a koncerten, amelyen vendégművészként Balog József zongorista is fellép.

Hírek

Átadták a Bach Mindenkinek Fesztivál díjait, a 2017-ben alapított elismerésben idén három kategóriában hatan részesültek.

Hírek

Bartók, Brahms és Martucci műveit adja elő Bogányi Tibor vezényletével a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Pécsen, Budapesten és Wroclawban csütörtökön, pénteken és vasárnap - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Hírek

Johann Sebastian Bach János-passióját adja elő csütörtökön a Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Pesti Vigadóban.

Hírek

Végletes érzelmek címmel ad koncertet vasárnap a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákjaival Takács-Nagy Gábor vezényletével a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Oláh Ibolya nyerte Nem adom el című dalával A Dal döntőjét szombaton. A Dal Akusztik verseny fődíját Fóris Rita vehette át Olyan szép című daláért.

Hírek

Fenyő László csellóművész közreműködésével rendezik meg az Anima Musicae Kamarazenekar A mélység hangja című koncertjét március 18-án a Budapest Music Centerben (BMC). A csaknem kétórás zenei program az olasz zeneművek köré épül - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Szombaton nyolc szimfonikus versenyszámmal és három extra produkcióval zárul A Dal 2022. A dalverseny döntőjében kiderül, melyik lesz az év magyar slágere, és ki nyeri meg az online Akusztik Dalverseny fődíját.

Hírek

Március 12-én lesz hetvenöt éves Fenyő Miklós, a magyar könnyűzenei élet egyik legsokoldalúbb személyisége. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Vonósnégyesek részére írt ki pályázatot a Filharmónia Magyarország; a Végh Sándor világhírű hegedűművész, karmester nevét viselő program célja Magyarország kvartetthagyományának ápolása és fejlesztése, a műfaj széles körű integrálása a zenei életbe.

Hírek

Lemezbemutató koncertet ad az idén 20 éves Szent Efrém Férfikar március 12-én a MOM Kulturális Központban Budapesten.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ Szeretni valakit annyi, mint átvilágítani."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ