BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Eredeti hangszerelésben mutatja be a Kállai Kettőst pénteki, ünnepi koncertjén a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapesti Kongresszusi Központban.

Hírek

Dicsőségfalat avattak kedd este a pécsi zenei élet kiemelkedő - állami közép-, vagy annál magasabb díjban részesült - tehetségeinek tiszteletére a Kodály Központ aulájában.

Hírek

Elkészült a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért második zeneipari jelentése. A dokumentum többek között megállapítja: a magyar zeneipar 2015-ben több mint 50 milliárd forintot termelt.

Hírek

Az opera születését mutatja be Rossini Hamupipőke című művének feldolgozásán keresztül a Nemzeti Filharmonikusok (NF) ifjúsági előadása vasárnap a Müpában.

Hírek

A sokak által a magyar Tom Jonesként ismert Majsai Gábor hat év szünet után új stúdiólemezt készített. A Hangulatok című anyagon az énekesre jellemző szvinges dalok mellett a bossanova, az electro swing, a latin ritmusok és a ballada is jelen van.

Hírek

Pénteken rendezik meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjét, amelyben tíz produkciót láthatnak a nézők.

Hírek

Tizennyolc és huszadik századi szerzemények - köztük Bach Magnificatja - kerülnek műsorra a Pannon Filharmonikusok (PFZ) zenekar karácsonyi koncertjén, amelyet december 20-án tartanak a pécsi székesegyházban - tudatta az együttes hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Az alapító Lickl Györgyről elnevezett díj első alkalommal történő átadásával emlékezett pénteken 205 éves fennállására a pécsi Pannon Filharmonikusok.

Hírek

Két orgonavirtuóz, a világhírű, Franciaországban élő amerikai Rhoda Scott és Varnus Xavér ad közös karácsonyi nagykoncertet december 19-én a Papp László Budapest Sportarénában. Ott lesz velük a színpadon a fiatal orgonista generáció képviselője, Bärnkopf Balázs, valamint az Art Anzix kamarazenekar is.

Hírek

A Budapesti Fesztiválzenekar és Leonidasz Kavakosz világhírű hegedűművész vendégszerepel szombaton a zágrábi Vatroslav Lisinski Koncertteremben - közölte a helyi sajtó csütörtökön.

Hírek

Erkel, Liszt, Kodály és Bartók nagyszabású zeneművei és szólódarabjai, valamint kortárs művek szólalnak meg a Nemzeti Énekkar előadásában, Somos Csaba vezényletével vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Hírek

Hat magyar lemez is felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájának idei összesítésére. A 200-as elitben a legjobb helyezést Lajkó Félix érte el, akinek Most jöttem című, a Fonó Budai Zeneház gondozásában megjelent albuma a 30. lett.

Hírek

Wendler Enikő fuvolista, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató második szériájának versenyzője lett az abszolút győztese a VIVO International Music Competition elnevezésű megmérettetésnek New Yorkban - közölte a produkció hétfőn az MTI-vel.

Hírek

A Berlini Filharmóniában léphet fel december 25-én Váradi Gyula hegedűművész, a Virtuózok idei szériájának döntőse.

Hírek

Tizennyolc nap alatt tizenkét koncertet ad a Győri Filharmonikus Zenekar Kínában az ünnepek idején - tájékoztatta az együttes hétfőn az MTI-t.

Hírek

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa december 20-án közös karácsonyi koncertet ad a Zeneakadémia nagytermében.

Hírek

Összesen 162 millió forintos kerettel három nyílt pályázatot írt ki a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma. Nemzetközi koncertek támogatására, a fővárosi klubok koncertjeire és könnyűzenei médiumok megjelentetésére 2017. január 26-ig lehet jelentkezni.

Hírek

Bach, Haydn és Gounod műveivel kezdődik szombaton a Zuglói Filharmónia négyalkalmas Téli bérlete a Pesti Vigadóban.

Hírek

A 260 éve született Mozart előtt tiszteleg országos ünnepi hangversenysorozatával Rákász Gergely koncertorgonista.

Hírek

Brahms és Dvorák művei hangzanak el a Pannon Filharmonikusok koncertjén december 16-án Bogányi Gergely Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész közreműködésével, Gérard Korsten vezényletével a Müpában.

Hírek

Kialakult a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjének mezőnye, miután a pénteki második középdöntőből is öt versenyző jutott tovább.

Hírek

Két új lemezanyagot rögzített az elmúlt hónapban az amerikai Nashville-ben Ferenczi György és a Rackajam.

Hírek

Liszt Ferenc Faust-szimfóniájának Carl Tausig-féle átirata szólal meg Lajkó István Junior Prima Díjas zongoraművész előadásában a Hungaroton legújabb, világpremier kiadványán.

Hírek

Vérpezsdítő latin ritmusokkal, remekbe szabott tánckoreográfiákkal és fülbemászó dallamokkal köszönti a Szolnoki Szimfonikus Zenekar az új esztendőt január 7-én. A Szimfonikus táncok című tánckoncert megálmodója Izaki Maszahiro japán karmester - közölte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője az együttes szerdai szolnoki sajtótájékoztatóján.

Hírek

Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából indítja útjára a Zeneakadémia a Bartók Világversenyt és Fesztivált, amelyet első ízben 2017 szeptemberében rendeznek meg.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„Nincs könnyebb dolog a világon, mint leszokni a dohányzásról... Én már 137-szer megtettem ezt".
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ